Wkonl

Hoe te kaliumnitraat maken

Kaliumnitraat is een meststof en nuttige chemische oxidator in dergelijke preparaten zoals buskruit en rookbommen. Het kan worden gemaakt van directe koude kompressen en bio diesel / soap additieven relatief eenvoudig.

Stappen

Hoe te kaliumnitraat maken. Krijg een instant cold pack die duidelijk zegt dat het ammoniumnitraat bevat, snijd hem de inhoud te openen en giet het in een container.
Hoe te kaliumnitraat maken. Krijg een instant cold pack die duidelijk zegt dat het ammoniumnitraat bevat, snijd hem de inhoud te openen en giet het in een container.
 1. 1
  Krijg een instant cold pack die duidelijk zegt dat het ammoniumnitraat bevat, snijd hem de inhoud te openen en giet het in een container. Als het niet gebruikt zal er een water zakje dat je kunt weggooien zijn. De rest van het pak is ammoniumnitraat. Meestal zijn bedekt met een antiklontermiddel dus het zal off-kleur.
  • Als u gebruik maakt van een reeds gebruikte onmiddellijke cold pack filtert dan de vloeistof en laat het verdampen tot het droog is. De kristallen ammoniumnitraat zijn.
 2. 2
  Neem 80 gram van ammoniumnitraat en los op in 70 ml warm water. Dit zal enige tijd dus wees geduldig te nemen. Het zal nog langer duren in koud water, dus gebruik maken van warm water als je kunt.
  • Als het een onoplosbaar antiklontermiddel, moet u het filteren af ​​door een koffiefilter na het mengen.
 3. 3
  Meet 56 gram kalium hydroxide, afzonderlijk (zie tips voor aanschaf info). Voeg net genoeg water om volledig op te lossen het kaliumhydroxide.
 4. 4
  Voeg de ammoniumnitraatoplossing de kaliumhydroxideoplossing, wanneer beide oplossingen helder en klaar. Deze stap zal produceren grote hoeveelheden ammoniakgas en moeten buiten of in een zuurkast gebeuren.
 5. 5
  Laat de oplossing in een zeer goed geventileerde ruimte (buiten is het beste) voor al het water en ammoniak te verdampen. U kunt ook de oplossing tot droog koken, alleen niet vergeten, het is nog steeds de productie van ammoniak!
 6. 6
  Nu heb je kaliumnitraat! Om het te testen, meng een klein gedeelte met een gelijke hoeveelheid suiker en zet deze in brand. Normaal pure suiker niet verbrandt maar als het kaliumnitraat werkt dan zal oplaaien in een paarsroze vlam.

Tips

 • U kunt natriumnitraat maken door het substitueren kaliumhydroxide 40 g natriumhydroxide en volgt dezelfde procedure als de video.
 • Kaliumhydroxide is online tot zelfgemaakte zeep te maken verkocht en voor bio diesel.

Waarschuwingen

 • Deze reactie zal produceren grote hoeveelheden giftig ammoniakgas. Voer de reactie buiten of in een zuurkast.
 • Kaliumhydroxide is zeer corrosief; Draag handschoenen bij het werken ermee.

Dingen die je nodig hebt

 • een instant cold pack dat ammoniumnitraat bevat
 • een houder
 • heet water
 • kaliumhydroxide
 • koffiefilter (optioneel)