Wkonl

Hoe te roemeens leren


Roemeens is een fascinerende en complexe taal, en niet een van de makkelijkste om jezelf te onderwijzen met alle middelen.

Stappen

Hoe te roemeens leren. Zoek een Roemeense leraar met een vloeiend niveau van Engels of van uw moedertaal.
Hoe te roemeens leren. Zoek een Roemeense leraar met een vloeiend niveau van Engels of van uw moedertaal.
  1. 1
    Zoek een Roemeense leraar met een vloeiend niveau van Engels of van uw moedertaal. Andersom (iemand die als moedertaal spreekt uw moedertaal en heeft een hoog niveau van Roemeense) is vrij onwaarschijnlijk (tenzij u Hongaarse, misschien), als de Roemeense niet wereldwijd wordt gesproken, bovendien, een leraar is een must, want Roemeense grammatica is erg moeilijk te begrijpen, zelfs voor native speakers.
  2. 2
    Wennen aan de Roemeense alfabet en uitspraak. In het Roemeens, zijn woorden gespeld net alsof ze geschreven. Controleer de tabel op Wikipedia voor meer info.
    • Voorzichtig met hoe je de spanning op lettergrepen. Het is heel lastig. Het krijgen van een Roemeens-aan-Roemeense woordenboek en het opzoeken van sommige woorden gewoon om te zien hoe de stress valt op lettergrepen is zeer behulpzaam.
  3. 3
    Wennen aan de Roemeense specifieke karakters: "a"; "î" of "â" (beide hetzelfde klinken), "S" en "T". Oefenen ze goed te lezen in teksten.
    • "A" wordt uitgesproken / ə /, net als het einde van de bloem, uitgesproken met een Brits accent;
    • "Î" of "â" zowel overeenkomen met de geluid / ɨ /. Er is geen equivalent geluid in het Engels fonetiek;
    • "S" wordt uitgesproken als "sh" in de "schapen" (geluid / ʃ /);
    • "T" is uitgesproken / ʦ /
  4. 4
    Koop een Roemeens cursus-boek, die u voorziet van een aantal teksten en lijsten van woorden en hun vertaling. Kopen ook een Engels-naar-Roemeense en een Roemeens-Engels woordenboek, want er zijn een heleboel woorden die je niet kent.
  5. 5
    Leren een aantal basiswoorden en zinnen in het Roemeens. Ze zijn nuttig, zelfs als u niet wilt dat om de taal te bestuderen en zijn gewoon gaan op een reis naar Roemenië.
    • "Da" = "Yes"
    • "Nu" = "No"
    • "Buna!" = "Hallo!"
    • "Buna ziua!" = "Goedemiddag!"
    • "Buna Seara!" = "Goedenavond!"
    • "La revedere!" = "Tot ziens!"
    • "Multumesc!" = "Dank u!"
    • "Va rog / Te rog" = "Let"; mee dat "Va rog" is het meervoud, meer beleefd en formeel, terwijl "Te rog 'is informeel.
    • "IMI pare Rău!" = "Het spijt me"
  6. 6
    Overgaan tot eenvoudige zinnen, als zeggen uw naam, leeftijd en nationaliteit. Leer een paar eenvoudige werkwoorden, zoals "een fi" ("to be"), "een avea" ("te hebben"), "a merge" ("to go"), "een gezicht" ("to do") enz. Ook leren de cijfers van 0 tot 100, als u hen weten om je leeftijd te vertellen. Hier zijn een paar voorbeelden:
    • "Ma numesc John" = "Mijn naam is John"
    • "Am douăzeci de ani" = "Ik ben twintig jaar oud" - voorzichtig! Het werkwoord wordt gebruikt in het Roemeens te uiten leeftijd is "een avea" ("to have"), niet "een fi" ("to be").
    • "Sunt european" = "Ik ben Europees"
  7. 7
    Met behulp van de woordenboeken, leren 20 nieuwe Roemeense woorden per week. Schrijf ze in een lijst in je notebook en zeg ze hardop totdat u ze te onthouden. Dit zal helpen het uitbreiden van uw woordenschat.
  8. 8
    Leren Roemeense grammatica. Dat is het moeilijkste deel. Het is zeer moeilijk, zelfs voor native speakers aan alle regels (en de honderden uitzonderingen) te leren, maar het is niet onmogelijk. Hier zijn een paar basisregels:
    • De onbepaalde lidwoorden zijn "un" (mannelijk, enkelvoud), "o" (vrouwelijk, enkelvoud) en "nişte" (zowel mannen als vrouwen, meervoud); lidwoorden worden gevormd door toevoeging van bepaalde constateringen aan woorden (zoals - (u) l,-a,-ua,-le), volgens bepaalde regels.
    • Er zijn 3 geslachten in het Roemeens grammatica: mannelijk, vrouwelijk en onzijdig. Onzijdige zelfstandige naamwoorden zijn die fungeren als mannelijke zelfstandige naamwoorden in het enkelvoud, en als vrouwelijke zelfstandige naamwoorden in het meervoud.
    • Er zijn 5 gevallen in het Roemeens: nominatief, genitief, datief, accusatief en vocatief. Naamwoorden hebben verschillende vormen voor elke zaak (ze verbuigen), volgens het geslacht en getal van het zelfstandig naamwoord. De genitief en datief vorm zijn identiek, en dus zijn de nominatief en accusatief vorm. De vocatief geval wordt gebruikt bij het aanroepen van iemand / adressering iemand direct (bijvoorbeeld telefoonkaarten iemands naam om hun aandacht te vangen).
    • Er zijn 3 stemmen in het Roemeens: de actieve stem, de passieve stem en de reflexieve stem. Het reflexieve voice wordt gebruikt wanneer het onderwerp en het lijdend voorwerp van het werkwoord zijn een en hetzelfde; Voorbeeld: "Ma îmbrac" = "Ik ben aankleden". De lijdende vorm wordt alleen gebruikt wanneer het onderwerp wordt het doel van de actie en het onderwerp van het werkwoord is iemand anders. Bijvoorbeeld: "Hoţul a fost arestat de catre politie" = "De dief werd gearresteerd door de politie".
    • Er zijn 9 verbale stemmingen in het Roemeens: infinitief, indicatief, conjunctief, conditionele, vermoedelijke, absoluut, rugligging, deelwoord, en gerundium. De indicatieve, conjunctief, conditionele, vermoedelijke, en dwingende stemmingen zijn "persoonlijk", in de zin dat ze kunnen verbuigen (naar tijd, persoon uit te drukken) en fungeren als een predicatieve persoonsvorm in een zin, terwijl de andere vier stemmingen, de zogenaamde non- persoonlijke (infinitief, rugligging, deelwoord, en gerundium), worden gebruikt als bijvoeglijke naamwoorden of bijwoorden.
      • De indicatieve stemming heeft 8 werkwoordstijden: aanwezig, onvolmaakt, perfect eenvoudige, samengestelde volmaakt, voltooid verleden, toekomst, populair toekomst, en de toekomst in het verleden. Present komt overeen met zowel de huidige eenvoudige en present continuous; onvolmaakte komt overeen met het verleden continu, de eenvoudige voltooid tegenwoordige tijd, die overeenkomt met het verleden eenvoudige, is ouderwets en alleen gebruikt in sommige regio's van Roemenië, het is grotendeels vervangen met de verbinding perfectum, wat ook overeenkomt met het verleden eenvoudig en present perfect, en voltooid verleden tijd komt overeen met het verleden perfect.
      • De aanvoegende wijs heeft 2 werkwoordstijden: verleden en heden. Het komt overeen met een bepaald gebruik van de infinitief in het Engels (bijvoorbeeld "Vreau SA Plec" betekent "Ik wil vertrekken").
      • De voorwaardelijke wijs heeft ook 2 werkwoordstijden (verleden en heden). Het wordt gebruikt onder dezelfde omstandigheden als in het Engels.
      • De vermoedelijke stemming heeft 3 werkwoordstijden-verleden, heden en verleden progressief (de correspondent aan de continue gespannen in het Engels), het wordt gebruikt om een ​​mogelijke actie (het gebruik van de modale "macht" in het Engels) te uiten.
      • De gebiedende wijs heeft slechts 1 gespannen-heden-en het wordt gebruikt onder dezelfde omstandigheden als in het Engels.

Tips

  • Sommige mensen die met succes hebben geleerd Roemeense hebben ondervonden dat het zeer nuttig zijn om enkele Roemeense muziek te krijgen. Luisteren naar het kan u helpen om het gevoel van de manier waarop het klinkt, het lezen van de teksten kan u helpen bij de uitspraak te leren, het lezen van een vertaling kan je woordenschat te vergroten, en proberen om het te vertalen zelf kan nuttig zijn.
  • Kijk of je een vriend die online Roemeense wie je kan helpen bij je studie spreekt kan maken. Zelfs iemand die is ook het bestuderen het kan helpen een beetje. En of ze je helpen helemaal niet, kunnen ze nog steeds helpen je motiveren, en je zou een echte vriendschap uit dit.
  • Het is zeker een goede taal om te leren, niet alleen zal het u helpen te begrijpen talen zoals Spaans, Frans onder andere (het is een Romaanse taal) maar weten meer dan een taal kan blijken nogal bruikbaar te zijn op keer.
  • Zal het makkelijker voor u om Roemeense leren als je al weet andere Romaanse talen, zoals Spaans, Frans, Portugees of Italiaans. Echter, als de Roemeense is de enige Romaanse taal in Oost-Europa, Roemeense geëvolueerd gescheiden van de bovengenoemde talen, dus een niet-geschoolde Roemeense luidspreker misschien niet merken de overeenkomsten tussen Roemeense en andere Romaanse talen, te wijten aan de Slavische invloed Roemeense was onder kort na haar oprichting.
  • Hoewel dit artikel gaat over hoe om het te leren, niet hoe het te spreken, lijkt dit een plaats om te wijzen op een van de dingen die veel mensen verwart: de woorden "e" en "este" eigenlijk hetzelfde betekenen. Echter, "este" is meer formeel.