Wkonl

Hoe een kind tweetalig leren lezen

Tweetaligheid komt met vele voordelen voor kinderen, waaronder een beter vermogen om te gaan met afleiding en snellere mentale verwerking. Tweetalige leesvaardigheid is een belangrijk onderdeel van het verhogen van tweetalige kinderen, maar toch, voor tweetalige gezinnen, het krijgen van een kind om te beginnen met lezen in beide talen natuurlijk kan een uitdaging zijn. Om te voorkomen dat hun toevlucht nemen tot begeleiding op latere leeftijd, gebruik maken van de kans dat ouders kunnen profiteren van tweetalig te lezen thuis te onderwijzen. Dit artikel legt de techniek om vroeg in het leven van uw kind gebruiken, en het is er een die is makkelijk, leuk en gratis.

Stappen

Hoe een kind tweetalig leren lezen. Oplossen van de thuistaal.
Hoe een kind tweetalig leren lezen. Oplossen van de thuistaal.
 1. 1
  Vroeg beginnen. Als je kunt, begin deze techniek op de kleuter, want dat is de beste window of opportunity, maar het is nog niet te laat om te beginnen op vroege schoolleeftijd niet. Leeftijd van 6 maanden tot vier jaar zijn de optimale tijd voor het leren van een tweede taal.
 2. 2
  Oplossen van de thuistaal. Hoewel deze stap is optioneel, belangrijk. Als u besluit om slechts een taal thuis (bijvoorbeeld uw moedertaal in een land met een andere taal) spreken, op te lossen aan de stok met deze. Het zal geen belemmering vormen voor uw kind als u spreekt uw moedertaal als je vroeg beginnen en hou je eraan. Sommige families ook voor kiezen om de moeder spreekt de moedertaal van de moeder en de vader spreken de taal van de vader; wat het beste werkt voor jou is prima, maar het blijft belangrijk dat uw kind kan zien consistentie.
  • Merk op dat de in dit artikel beschreven methode is ongeschikt voor drietalige gezinnen (waar de moeder spreekt een taal, de vader van een ander, en je kind aan het leren is nog een andere op school).
 3. 3
  Maak er een spel. Net als in andere activiteiten, zal uw kind meer moeiteloos leren als het wordt omgezet in een spel en het is leuk. Wanneer uw kind is comfortabel, spreken over een "school spel", of een "letter spel" je kon spelen. (Vermijd zeggen "leren" of "vertaling" zoals ze klinken als een taak te voorkomen.) Gauge reactie van uw kind en forceer het niet.
  • Maak het kort zonder te forceren. Spelen het voor een korte periode of laat het spel in het zicht en wachten tot je kind initieert.
 4. 4
  Hebben een eerste game plan. Zodra je zelf geïnitieerde samenwerking van uw kind, werken een game plan. Volg de onderstaande stappen, en niet overhaast. Zodra het proces is natuurlijk zul je jezelf meer en meer te vinden.
  • Eerste paar sessies: spelen met letters met geen bijzondere reden in het achterhoofd. Dit zal uw kind vertrouwd te maken en creëren het gevoel van een niet-bedreigende omgeving.
  • Volgende vragen om een ​​korte favoriete woord. Stellen een uit een favoriete film of als u nodig hebt om hulp te geven.
  • Werken die naam. Denken hoe je kunt "werken" die naam. Het (of een vergelijkbaar geluid) dient geschikt te volgen voor de volgende stappen. Schik de letters en lees het hardop, een-op-een een beetje sneller elke keer.
 5. 5
  Lachen om de truc. Lachen en vertel uw kind dat hier komt de "lastige deel." Uw kind nodig om zijn ogen te sluiten. Kinderen zullen geïntrigeerd en verheugd om mee te spelen. (U zult verbaasd zijn hoe vaak dit werkt.)
  • Zeg hem geen gluren. Neem nu weg de voorste letter.
  • Laat uw kind te kijken en te zeggen eens te meer "Dit is erg lastig." (Vertel ze wat je hebt gedaan door het herhalen van het woord en dat u de voorste letter verwijderd.)
  • Vraag hen nu te "lezen" hardop. Probeer het en je zult verbaasd want met een beetje aanmoediging ze doen het.
 6. 6
  Erken de inspanningen van uw kind. Laat uw kind trots op haar inzet en prestatie voelen. Herhaling is de eenvoudigste, meest lonende wapening.
  • Herhaal nu hetzelfde als hierboven met rug brief.
  • Doe een of twee meer woorden per sessie. Herhaal dit met speelse variaties.
 7. 7
  Start een vertaling spel. Zodra je allebei in een soort van gewoonte waar je zowel de regels van het spel (je kind zal komen met een aantal regels ook, dus klaar om een ​​of twee tegemoet te komen) te accepteren, is het tijd om de vertaling spel te starten. Dit moet een beetje planning ook, nogmaals, moet de gekozen woorden gemakkelijk en geschikt te zijn.
  • Bedenk een woord dat zou een beroep op uw kind, die kan worden herschikt in een woord in uw taal.
 8. 8
  Het variëren. Als je eenmaal een goed woord hebt gevonden, volgt u de volgende stappen:
  • Nadat de voorste en achterste spel herschikken zoals voorheen, terwijl hij zijn ogen sluit. Zeg hem dat het nu nog lastiger!
  • Lees het woord hardop. Vertel je kind dat het in uw taal en vraag hem wat hij denkt dat het betekent. Dan vertel hem. Vertel hem niet dat het een vertaling te beginnen, dit alleen doen na het proces heel natuurlijk geworden.
 9. 9
  Versterk het wat meer. Versterken dit proces met meer positieve ervaringen.
  • Laat haar kiezen uit uw selectie. Laat uw kind video's bekijken in de twee verschillende talen. Op deze manier zal ze een taal-of andere vragen, alleen maar om haar keuzevrijheid. U kunt ophalen van de hoofdpersoon en praten over haar verschillende namen in de twee talen.
  • Speel een brief blok spel op deze naam ook.
  • Zoek een playmate die de tweede taal te komen over en spelen vaak spreekt. Het zal doen zowel kinderen goed, en het maakt het een stuk leuker.
 10. 10
  Inventief zijn. Er is geen excuus: je kind is inventief, dat is hoe hij of zij leert. Dus niet achterblijven. Wees inventief in het verkrijgen van de nieuwe woorden uit nieuwe ervaringen van uw kind.
 11. 11
  Houd de interesse in het lezen van beide talen in leven door te investeren in mooie en interessante boeken in de taal niet buiten het huis gesproken. Ga zitten regelmatig met uw opgroeiende kind en verder te lezen deze boeken met hem of haar.

Tips

 • Probeer te herhalen voor elke nieuwe sessie met een schooltje spel wat de les was vorige keer. Zet een teddybeer of een knuffeldier naast en vragen wie wil beantwoorden. Kijk aandachtig naar de andere "leerlingen." Zij of hij zal willen beantwoorden, gegarandeerd.
 • Gebruik dingen in je omgeving om het lezen te zetten in een spel en het ABC, de nummers, en de eerste woorden te leren. Bijvoorbeeld, punt nummerplaten van auto's, op de nummers en letters in de supermarkt, of op straatnaamborden en alledaagse producten die u hebt in uw huishouden.
 • Spelen altijd voor een korte tijd. Tekenen van verveling zijn goede tekenen van vermoeidheid; stoppen bij deze tekens en opnieuw te beginnen een andere keer. Je wilt niet dit om te zetten in een karwei.
 • Gebruik het internet als leermiddel door het versturen van e-mails naar familie en vrienden, zodat het kind heeft de praktijk in de taal. Gebruik het om video's en verhalen te vinden in beide talen.
 • Lees meer over de technieken van het onderwijs iemand om eerst te lezen. Een goede basis in het lezen is van toepassing.
 • Schrijf brieven, briefkaarten, verjaardag en kerstkaarten naar vrienden en familie. Dit is een uitstekende manier voor kinderen die opgroeien in een tweetalige omgeving om de schrijfvaardigheid tot nu toe geleerd hebben in hun tweede taal te versterken.
 • Zelfs als je niet tweetalig, maar je wilt dat je kind te zijn, is het mogelijk om dit te doen mits je bent toegewijd, opzettelijke en consistent, en je probeert je best om de basics die je leert te leren. Gebruik CD's, internet en andere hulpmiddelen om u te helpen.

Waarschuwingen

 • Deze methode is niet geschikt als de tekenset is verschillend in de twee talen geleerd, zoals het Engels en Japans.
 • Deze methode is niet geschikt voor drietalige gezinnen waar de ouders spreken verschillende talen van de belangrijkste taal die uw kind leert op school.
 • De sleutel is om het interessant te houden. Zodra uw kind is op school, waardoor het lezen in uw taal interessant is bijna onmogelijk! Zodra kinderen leren dat ze een taal niet buiten het huis gesproken je spreekt, is er een risico op resistentie instelling inch Probeer het vertellen van je kind dat je het leuk als ze met je praten in je eigen taal; kinderen kunnen zeer ontvankelijk voor een verzoek dat is belangrijk voor u.

Dingen die je nodig hebt

 • Brief blok spel - essentieel. Zonder dat, het onderwijs is gewoon te moeilijk en niet visueel genoeg. Het is ook veel minder leuk zonder.