Wkonl

Hoe voor te bereiden voor IIT JEE

IIT-JEE (nu JEE Advance), is het toelatingsexamen aan de Indian Institutes of Technology te sluiten als een undergraduate. Het examen wordt beschouwd als zeer taai, en de toelating tarief is zeer laag. Het vereist meestal een goed geplande voorbereiding regeling in aanmerking te komen. Hier is een gids voor te bereiden op IIT-JEE.

Stappen

Hoe voor te bereiden voor IIT JEE. Heb een goede begeleiding.
Hoe voor te bereiden voor IIT JEE. Heb een goede begeleiding.
 1. 1
  Geloof in jezelf. Ten eerste, hebben sterk geloof in jezelf dat je de mogelijkheid om te komen tot IITs hebben gekregen. Werk hard. Iemand heeft terecht gezegd, waar een wil is is een weg.
 2. 2
  Werk hard. Probeer om in te zetten zo veel tijd als je kunt in het begrijpen van de onderwerpen die worden behandeld. Zelfs als je geen zin hebt om het oplossen van problemen, lees populaire artikelen of Wikipedia-pagina's met betrekking tot de onderwerpen. Het hebben van een duidelijk concept is belangrijker dan de mogelijkheid om problemen op te lossen.
 3. 3
  Heb een goede begeleiding. Een goede en ervaren leraar of coaching instituut zal in het algemeen worden van hulp. Zij zijn vertrouwd met het patroon van het onderzoek, en de aard van de inspanning die een student nodig heeft om te zetten inch
 4. 4
  Concentreer je op elk onderwerp. Je moet gaan door elk hoofdstuk met veel concentratie. Als veronderstel dat u niet in staat op te lossen een probleem kiezen voor een ander zijn. Probeer om de basis van elk onderwerp in plaats van het oplossen van alle problemen te begrijpen. Vaak moet een grondig begrip van enkele onderwerpen blijkt beter dan een oppervlakkige idee over alle onderwerpen.
 5. 5
  Te herzien. Alles wat wordt geleerd om je op school of collegegeld onmiddellijk herzien zodra je weer thuis bent. Dit zal u helpen in contact te komen met alle onderwerpen te houden, omdat er veel moet worden behandeld in een korte tijd.
 6. 6
  Zet in het werk continu. Heb je hart niet te verliezen als je niet in staat om iets te doen zijn. Je moet elke dag hard werken tot je je bestemming bereikt. De reis is niet zo makkelijk, maar wanneer u zijn sterke vastberadenheid kunt u het doen met gemak.
 7. 7
  Heb goede studiemateriaal ter beschikking. Ga voor HC VERMA in de fysica en NCERT. Ga voor Arihant publicaties voor de chemie. Voor wiskunde gaan voor Arihant en NCERT ook. Plus, heb een vraag bank van voorgaande 34 jaren door Arihant publicaties of FIITJEE archief. oplossen van deze en je hebt een scherpe rand over others.you moeten ook werken aan Chemie OP Tandon, het helpt je een hoop.
 8. 8
  Beheer uw tijd zeer efficiënt, zoals de IIT JEE vereist een enorme syllabus gedurende een beperkte periode.

Tips

 • Doen veel bedragen over elk onderwerp en proberen problemen op te lossen sneller.
 • Geloof in jezelf nogal in anderen.
 • Neem pauzes. Niet de hele dag studeren. Lezen, spelen, genieten met je vrienden. Deze zullen daadwerkelijk helpen in de lange termijn in het houden van je ontspannen en vrij van stress.
 • Eet gezond. Vergeet niet dat je nodig hebt om gezond te blijven om hard te studeren.
 • Vergeet niet dat u weet zelf beter dan wie ook.
 • Slaap goed, voor 7-8 uur per dag. Je zult het nodig hebben.
 • Maak routine van elk onderwerp. Dit zal u helpen bij het geven van de tijd gaan elk onderwerp.
 • Start de voorbereiding vlak nadat je voorbij klasse 10 boards. Als je te laat begint je misschien niet in staat om de gehele syllabus goed te dekken.

Waarschuwingen

 • Nooit je klasgenoten methode van de bestudering nemen. Algemeen studenten krijgen beïnvloed door hun leeftijdsgenoten. Iedereen is uniek en je moet studeren volgens uw comfort voor de beste concentratie.
 • Niet houd je werk in afwachting. Je zou niet in staat zijn om later inhalen.
 • Maar nooit laat geen chances.Catch iedere gelegenheid, zodat je niet verdrietig later.Work moeilijk om je zo veel zijn, zult rust worden gegeven aan u.
 • Niet te negeren schoolwerk, vooral na de nieuwe regels zijn op hun plaats.
 • Wat er ook gebeurt, denk IIT-JEE niet te serieus. IIT is slechts een college. Zelfs als u niet in als een undergraduate krijg je hebben nog een kans om toe te treden als een post graduate student. Vergeet niet, het missen van IIT-JEE is niet het einde van de wereld.

Dingen die je nodig hebt

 • Goede begeleiding
 • Goede boeken en studiemateriaal
 • Motivatie