Wkonl

Hoe voor te bereiden op een examen

Voorbereiding van een examen kan stressvol en tijdrovend, maar het hoeft niet zo te zijn! Door het doen van een paar eenvoudige dingen van tevoren, dan kunt u ervoor zorgen dat u bent zelfverzekerd en klaar voor alles de test naar je gooit.

Stappen

Hoe voor te bereiden op een examen. Het allereerste wat te pakken is wanneer te beginnen.
Hoe voor te bereiden op een examen. Het allereerste wat te pakken is wanneer te beginnen.
 1. 1
  Het allereerste wat te pakken is wanneer te beginnen. Je moet het proces beginnen met de slaap minstens een hele nacht tussen u en het examen. Uw brein heeft tijd nodig om onbewust verteren alles wat je erin hebt gezet, dus je kunt niet proberen om het allemaal vol te proppen in een uur of twee voor het examen. De beste tijd om het proces te starten is tussen de ochtend en begin van de middag van de dag voor je examen, een goede 24-36 uur voor aanvang van de test.
 2. 2
  Lees nu door het geheel van uw notities die zullen worden op het examen. Als het twee pagina's of twintig pagina's, dit is belangrijk. Het zal u verfrissen op het onderwerp en u te helpen herinneren wat je hebt geleerd. Het zal ook helpen om u op de hoogte van alle kleine stukjes informatie en waar ze zich bevinden binnen uw notities, zodat je weet waar ze te vinden wanneer je begint aan de informatie te organiseren.
 3. 3
  Als je eenmaal een gevoel van waar alles in elkaar past, ga je wilt gaan nadenken over hoe je alle informatie in relevante secties kunt groeperen. U zult ook willen nadenken over hoe je ze wilt groeperen, zij het op basis van een bepaald thema, chronologie of concept.
 4. 4
  Wanneer u de belangrijkste thema's zijn geïdentificeerd, nu is de tijd dat je wikipedia of andere online bronnen kunt gebruiken in de gaten van de informatie die ofwel je gemist of die niet duidelijk werd uitgelegd in te vullen. U kunt nu gebruik maken van het thema dat u ontdekt te begeleiden uw onderzoek en u helpen te bepalen welke informatie aan de test relevant is.
 5. 5
  Door nu moet je alle informatie die je nodig hebt om te studeren uitgeschreven en gedeeld door onderwerp op aparte stukjes papier. Dit is het punt waarop u kunt beginnen met het maken van een verhaal uit de informatie en indexeren van het op een manier dat het gemakkelijk kan worden onthouden op de dag van het examen.
 6. 6
  De methode als indexering informatie kan beschouwd worden als het creëren van een informatie-boom. Schrijf de belangrijkste thema's van het examen je kwam met op apart vel papier. Dat zijn de eerste takken van de boom. Onder de thema's (die je net bepaald) zijn sub-thema's, die zijn de meer verfijnde groeperingen van informatie binnen elk thema. Onder de sub-thema's schrijven de onderwerpen.
 7. 7
  Als je begint onthouden, concentreren op een belangrijk thema in een tijd totdat u weet het goed. Zodra u het thema en alle informatie die hieronder is vrij goed opgeslagen, kunt u gaan naar de volgende totdat je hebt gememoriseerd alles wat u moet weten voor het examen.
 8. 8
  Voor de eerste grote thema, begin bovenaan en lees net door de boom. Nadat je je hebt opgefrist met een algemeen begrip van de informatie, gericht op het leren "zinnen" voor elk onderwerp dat u zal helpen herinneren wat die informatie was over.
 9. 9
  Nadat u er zeker van dat je weet dat elke thema, zette je studeren en neem een pauze van het onderwerp. Het idee is om niet te proberen om alles te proppen in een keer in je korte termijn geheugen. U wilt uw hersenen de tijd om alle informatie die je geschept bij het onbewust internaliseren te geven. Om deze reden is het belangrijk om het proces te starten ten minste een dag voor het examen.
 10. 10
  Op de dag van het examen, zet de wekker minstens twee uur voor de test. Een uur en een half voor het examen, begint te lopen door alle thema's en subthema's in je hoofd. Zoals altijd, check uw notities als je vast komt te zitten. Dit is wanneer het tijd is te proppen-proberen zo hard als je kunt om alle kleine details committeren aan korte-termijn geheugen. U zult willen proberen om alles wat je hebt voorbereid onthouden, maar! 15 minuten voor het examen, stop! In de laatste paar minuten moet je niet na te denken over het examen helemaal. Ontspan en neem een ​​paar keer diep adem, als je de stappen boven alles moet wel goed!

Tips

 • Eet goed en hebben een goede rust elke avond voor een examen.
 • Zorg ervoor dat u regelmatig een pauze nemen om uw hersenen onbewust proces te helpen.
 • Focus op wat je studeert.
 • Altijd herschrijven de belangrijke onderdelen van uw notities, zal het u helpen ze te onthouden.
 • Probeer niet te haasten door het bestuderen van proces, net tijd doorbrengen werken via uw notities zal je helpen ze te onthouden.