Wkonl

Hoe een s.a.s.e. sturen (zelf gerichte gefrankeerde envelop)

Je leest een advertentie die een intrigerende aanbod heeft, maar het zegt om 'stuur een SASE "(of" SASE ") naar een wedstrijd in te voeren via de post, ontvangt goodies of informatie, of stuur een gedicht naar een literair tijdschrift. Waar hebben ze het over?

Een SASE (of SASE) is een "self-geadresseerde gefrankeerde envelop." Het wordt gebruikt wanneer een bedrijf bereid je iets (of terug iets aan u) te sturen, maar ze verwachten dat u de portokosten te betalen in beide richtingen.

Stappen

Hoe een s.a.s.e. sturen (zelf gerichte gefrankeerde envelop). Zoek twee enveloppen.
Hoe een s.a.s.e. sturen (zelf gerichte gefrankeerde envelop). Zoek twee enveloppen.
 1. 1
  Zoek twee enveloppen. Idealiter zal een iets groter dan het andere. Als het een typische zakelijke aanbod, gebruik gewone enveloppen. Beide enveloppen moeten groot genoeg voor wat je wilt verzenden en te ontvangen.
 2. 2
  Op de kleinere enveloppe, schrijf uw eigen adres als het "aan"-adres, in het lagere midden van de envelop, zet dan een eerste klas stempel op de enveloppe, in de rechterbovenhoek. Technisch gezien is dit kleinere enveloppe is nu een aan uzelf geadresseerde gefrankeerde envelop (SASE), die terug naar je uiteindelijk zal komen. Niet verzegelen! Het bedrijf zal het te verzegelen nadat ze voegen wat je vroegen om (of terug te keren wat je ingediend).
 3. 3
  Zet de kleinere envelop in de grotere enveloppe. Dan, op de grotere enveloppe, schrijf het adres van de onderneming. U kan uw eigen adres gebruiken als het adres "return" in de linker bovenhoek. Je nodig hebt om een ​​eerste klas stempel gezet in de rechterbovenhoek van deze envelop ook.
 4. 4
  Het is fijn om een nota te schrijven voor het bedrijf en het insluiten in de grotere envelop, samen met de kleinere envelop. Zij zullen nemen uw notitie en de kleinere enveloppe wanneer ze de grotere envelop geadresseerd aan hen.
 5. 5
  Likken de flap van de grotere enveloppe (waar nu een kleinere onverzegelde gefrankeerde envelop, en eventueel een nota van u aan het bedrijf), dicht te drukken, en mail het door de U. S. Postkantoor.
 6. 6
  Wachten vol ongeduld op uw antwoord. Verwacht dat het 4-6 weken duren voor alles om terug te komen naar je. Dit is goed voor het postkantoor transittijd alsmede voor tijd voor de begunstigde onderneming om uw aanvraag te verwerken.

Tips

 • Vergeet niet om de kleine envelop stempel! Dit is het gemakkelijkste deel te vergeten.
 • Beide enveloppen moeten groot genoeg zijn om tegemoet te komen wat u en de doelvennootschap worden wisselen. Standaard "junk-mail" is "business"-formaat, aka # 10, en kan gaan voor een eerste klas stempel als het niet meer dan 1 gram in gewicht of 1/4 "dik. Stationery winkels, kopiëren centra, en mailing winkels hebben meestal de iets kleinere # 9 envelop ook. Maar als een van beide middelen is groter dan het postkantoor zorgt voor eerste klasse "business"-formaat, krijg je nog de kosten meer verzendkosten.
 • Hoe kleiner de enveloppen, hoe minder je zult in portokosten te betalen, dus probeer enveloppen die zijn net groot genoeg pick - gebruik geen gigantische enveloppen tenzij je het sturen van een gigantische manuscript of iets dergelijks.
 • Als je een angstig persoon, noteren in uw agenda wanneer u het verzoek heeft verzonden, dan vooruit te gaan 6 weken en zet een andere noot op uw kalender u eraan te herinneren dat het antwoord was te wijten, al!
 • Niet in paniek raken wanneer u een envelop geadresseerd aan u in uw eigen handschrift. De eerste paar keer, kan het u verrassen. "Wat?" u zult zeggen, snel gevolgd door, "Oh, ja, ik die tot hen gezonden, niet?"
 • Het is klonterig schrijven op de grotere envelop met al dat spul erin, is het niet? OK, je kunt eigenlijk het adres van de grotere envelop voordat u de kleinere omsluiten, zolang je het concept begrijpen.
 • Als u slechts twee enveloppen van hetzelfde formaat, kunt u vouwen een van hen (de "kleinere" envelop) in drieën, zodat het past in de "grotere" envelop. Het bedrijf zal het ontvouwen tot normale grootte voordat ze sturen het terug naar jou. Maar nu de grotere enveloppe kan worden te dik te worden gestuurd met een eerste klas stempel. Als u vragen heeft, neem het mee naar het postkantoor en vraag hen hoeveel verzendkosten je nodig hebt.

Waarschuwingen

 • Als u meer dan alleen een kleine envelop en een notitie hebt, zorg ervoor dat je genoeg porto op de grote envelop om zijn grootte en gewicht te dekken. Het kan meer dan een gewone eersteklas postzegel nodig. Het postkantoor zal u adviseren of u neemt in beide enveloppen vooraf, samen met wat u wilt verzenden.

Dingen die je nodig hebt

 • 2 business-enveloppen, bij voorkeur een iets groter dan de andere (bijvoorbeeld een # 9 en # 10 envelop)
 • Als met behulp van standaard # 9 en # 10 zakelijke brief enveloppen, 2 eersteklas postzegels
 • Bij gebruik van grotere enveloppen, 2 sets van postzegels, voldoende om de grotere envelop naar het bedrijf mail, en voor het bedrijf om de kleinere envelop aan u retourneren.