Wkonl

Hoe je een essay schrijven

Uw hele academische carrière, wordt u gevraagd om een ​​essay over vele gelegenheden te schrijven. Je kan werken op een toegewezen essay voor klasse, voert een essay contest of te schrijven essays voor college opnames. Dit artikel zal u tonen het schrijven en revisie processen voor alle types van essays. Dan zal het onderzoeken hoe verhalende, overtuigend en verklarende essays te schrijven.

Stappen

Hoe je een essay schrijven. Definieer de context van uw essay.
Hoe je een essay schrijven. Definieer de context van uw essay.

Deel een: een stap-voor-stap-proces voor het schrijven van een essay

 1. 1
  Definieer de context van uw essay. De context is eigenlijk de reikwijdte van de essay. Op haar hart, de vraag komt neer op: Wat ben je gevraagd om te schrijven over de context kunt meerdere parameters inclusief?:
  • Onderwerp. Soms zal je leraar of docent je een prompt die je verplicht bent om gebruik te geven. Als je toch een optie om je eigen onderwerp te kiezen, kies dan iets dat je echt wilt een expert over of iets waar je gepassioneerd over het bespreken voelen geworden.
  • Formaat. De lengte van het essay, de manier waarop de pagina's worden in elkaar gezet en de presentatie alle materie. Volg de regels precies zoals je leraar geeft ze aan u, zodat u geen punten verliezen.
  • Publiek. Met wie wil je communiceren? Wil je je leraar, je collega of een college toelatingscommissie te overtuigen? Je nodig hebt om op maat uw schrijven aan het juiste publiek.
 2. 2
  Doe je onderzoek naar bewijs voor uw stelling te krijgen.
  • Ga online, ga naar de bibliotheek of zoeken een academische database. Aarzel niet om een ​​verwijzing bibliothecaris vragen om u te helpen. Dat is waarom ze er zijn.
  • Weten welke bronnen aan je leraar aanvaardbaar zijn.
   • Heeft je leraar wilt dat een bepaald aantal primaire bronnen en secundaire bronnen?
   • Kun je Wikipedia gebruiken? Wikipedia is vaak een goed uitgangspunt voor het leren over een onderwerp, maar veel leraren zullen je niet laten citeren, omdat ze willen dat je meer gezaghebbende bronnen te vinden.
  • Neem gedetailleerde aantekeningen, het bijhouden van welke feiten komen uit welke bronnen. Noteer je bronnen in de juiste citatie-formaat, zodat u niet hoeft terug te gaan en kijken ze weer later.
  • Negeer nooit feiten en beweringen die lijken op uw oorspronkelijke idee of claim te weerleggen. Een goede essayist ofwel a) omvat het tegendeel bewijzen en laat zien waarom een ​​dergelijk bewijs niet geldig is of b) verandert zijn of haar standpunt in het licht van het bewijsmateriaal.
 3. 3
  Analyseer wat goed geschreven essays. In uw onderzoek, zult u waarschijnlijk tegenkomen echt goed geschreven (en niet zo goed geschreven) argumenten over je onderwerp. Doe wat onderzoek om te zien wat maakt ze werken.
  • Wat beweert doet de schrijver te maken?
   • Waarom doen ze goed klinken? Is het de logica, de bronnen, het schrijven, de structuur? Is het iets anders?
  • Welk bewijs heeft de auteur aanwezig?
   • Waarom doet het bewijs geluid geloofwaardig? Hoe werkt de auteur huidige feiten, en wat is zijn / haar benadering van het vertellen van een verhaal met feiten?
  • Is de logica geluid of defecte, en waarom?
   • Waarom is de logica geluid? Heeft de auteur een back-up zijn / haar beweringen met voorbeelden die zijn makkelijk te volgen?
 4. 4
  Brainstorm uw eigen ideeën. Tuurlijk, kunt u de argumenten van anderen gebruiken om een ​​back-up wat je wilt zeggen. Echter, moet je om te komen met uw originele draai aan het onderwerp om het uniek te maken.
  • Maak lijsten van ideeën. U kunt ook proberen mind mapping.
  • Haast u niet. Wandelen in uw buurt of lokale park en denk na over je onderwerp. Wees voorbereid op ideeën te komen om je wanneer je ze het minst verwacht.
 5. 5
  Kies je stelling.
  • Kijk naar de ideeën die je gegenereerd. Kies 1-3 van uw sterkste ideeën die uw onderwerp te ondersteunen. Je moet in staat zijn om deze ideeën te ondersteunen met bewijs uit uw onderzoek.
  • Schrijf een proefschrift verklaring dat de ideeën die u van plan te presenteren vat. Wezen, laat de lezer weet waar je naartoe gaat en waarom.
   • Een proefschrift verklaring moet een smalle focus omvatten zowel uw onderwerp en wat je van plan bent om te presenteren. Bijvoorbeeld, "Hoewel Eli Whitney's pelmachine luidde een nieuw tijdperk van de Europese welvaart, maar ook de kloof in het lijden voor de Afrikaans-Europese slaven, die spoedig zou meer in de vraag, en meer uitgebuit, dan ooit."
   • Een proefschrift verklaring mag een vraag niet stellen, worden geschreven in de eerste persoon ("I"), zwerven off-topic of zijn strijdlustig.
 6. 6
  Plan uw essay. Neem de gedachten die je gebrainstormd en monteer ze in een overzicht. Schrijf een onderwerp straf voor uw belangrijkste ideeën. Dan, eronder, maak bullet points en een lijst van uw bewijsmateriaal. Over het algemeen, je wilt drie argumenten of bewijsstukken aan elk belangrijkste idee te steunen.
  • Topic zin: "Eli Whitney's katoen gin maakte het leven moeilijker op Afrikaanse Europese slaven."
   • Vb: ". Het succes van katoen maakte het moeilijker voor slaven van hun eigen vrijheid te kopen"
   • Ex: "Veel noordelijke slaven waren in gevaar te worden ontvoerd en gebracht naar het zuiden om te werken in de katoenvelden."
   • Ex: "In 1790, vóór de katoen gin, slaven in Europa in totaal ongeveer 700.000 in 1810, na de katoen gin was goedgekeurd, slaven in totaal ongeveer 1,2 miljoen, een toename van 70%.".
 7. 7
  Schrijf het lichaam van uw essay. Je wilt nadenken over lengte hier, denk bladzijden en bladzijden niet schrijven als je leraar wil 5 leden. Echter, moet je om je gedachten te openbaren zich. U kunt ze altijd beknopter te maken later.
  • Vermijd vegen generalisaties. Uitspraken zoals "______ is het belangrijkste probleem waarmee de wereld vandaag de dag," kan ertoe leiden dat uw lezer om uw positie te ontslaan uit de hand als hij / zij niet met je eens. Anderzijds, "______ is een belangrijk wereldwijd probleem" is nauwkeuriger.
  • Gebruik geen "i" uitspraken als 'ik denk. "Evenzo, vermijd de persoonlijke voornaamwoorden" u "," wij "," mijn "," uw "of" onze ". Alleen de vermelding van je betoog met ondersteunende feiten maakt je veel meer gezaghebbend klinken. In plaats van het schrijven, "Ik vond Frum een ​​conservatieve vooroordelen hebben," vertelt de lezer waarom uw uitspraak waar is: "Frum toont een conservatief vooroordeel als hij schrijft..."
 8. 8
  Kom met een boeiende en. Uw titel en inleiding maken de mensen willen uw essay te lezen. Als je leraar is het publiek, dan natuurlijk je leraar zal het hele stuk te lezen. Echter, als je het indienen van een essay wedstrijd of het schrijven van een essay voor het college toelating, uw titel en inleiding moet de lezer haak als je wilt om uw doelstellingen te bereiken.
  • Overslaan duidelijke uitdrukkingen zoals: "Dit essay gaat over," Het onderwerp van dit essay is "of" Ik zal nu laten zien dat ".
  • Probeer het omgekeerde piramide formule. Beginnen met een zeer brede omschrijving van je onderwerp en geleidelijk smal naar beneden om uw specifieke proefschrift verklaring. Probeer om niet meer dan 3 tot 5 zinnen te gebruiken voor korte essays, en niet meer dan 1 pagina voor langere essays.
  • Kort essay voorbeeld: Elk jaar, duizenden ongewenste en mishandelde dieren belanden in gemeentelijke opvangcentra. Wordt gekooid in schuilplaatsen veroorzaakt niet alleen dieren te lijden, maar ook rioleringen lokale overheidsbudgetten. Dorpen en steden konden zowel dierenmishandeling en overheid afval te voorkomen door te eisen dat potentiële eigenaren van gezelschapsdieren om te gaan door middel van verplichte onderwijs alvorens hen toe om een huisdier te krijgen. Hoewel bewoners kunnen in eerste instantie verzetten tegen de eis, zullen ze al snel zien dat de voordelen van de verplichte huisdier eigenaar onderwijs ruimschoots opwegen tegen de kosten. "
 9. 9
  Concluderen uw essay. Samenvattend je punten en voorstellen op welke wijze uw conclusie kan worden gezien in een bredere zin.
  • Beantwoorden vragen als: "Wat zijn de gevolgen van je stelling dat waar?" "Wat is de volgende stap?" "Welke vragen blijven onbeantwoord?"
  • Uw argumenten moet uw lezer te vestigen op een natuurlijke, logische conclusie. In zekere zin, bent u herverpakking je stelling in uw afsluitende paragraaf door te helpen de lezer om de reis te herinneren door je essay.
  • Spijker de laatste zin. Als uw titel en de eerste paragraaf maakt de lezer kiezen om uw essay te lezen, dan is uw laatste zin maakt de lezer herinneren. Als een turnster doet een groot evenwichtsbalk routine, maar valt op de overloop, dan mensen vergeten de routine. Turners moeten blijven "plakken de landing," en dat doen essay schrijvers.

Deel twee: herziening van uw essay

 1. 1
  Wacht een dag of zo en herlezen uw essay. Ontvang uw essay gedaan een paar dagen voor de vervaldatum, zodat u de tijd om terug te gaan en te herzien om het te gepolijst te maken hebben. Vermijd het draaien in een eerste ontwerp dat je niet dubbel-gecontroleerd op fouten.
 2. 2
  Corrigeer fouten met betrekking tot grammatica, interpunctie en spelling. Raadpleeg een stijl boek als u niet weet hoe goed gebruik aanhalingstekens, dubbele punten, puntkomma's, apostrofs of komma's. Vermijd het gebruik van uitroeptekens om uw verklaringen te benadrukken.
  • Kijk voor fouten waarbij dan / dan, je dan / dan,> / jij bent, zijn / het is haar /, etc. Zorg ervoor dat u weet hoe u apostrofs correct te gebruiken.
  • Kijk voor fouten met algemene interpunctie. Controleer voor, komma's en punten binnen aanhalingstekens, evenals sparely gebruikte streepjes, dubbele punten en puntkomma's.
 3. 3
  Verwijder eventuele repetitieve of overbodige woorden. Varieer uw taal met behulp van een thesaurus. Ook, raadpleeg dan een woordenboek om ervoor te zorgen dat u gebruikt onbekende woorden correct.
  • Op hetzelfde moment, probeer uw taal kort, zoet, en to the point. Een thesaurus is een geweldig hulpmiddel, maar niet alleen gebruik van grote woorden te chique klinken. De beste essays zijn helder, beknopt en gemakkelijk te begrijpen door een breed publiek.
  • Richten op het schrijven killer werkwoorden voor zinnen. Werkwoorden communiceren de actie in een zin en rijden de actie. Een grote werkwoord kan het verschil tussen een saaie zin en een mooie een.
  • Gebruik adjectieven lichtjes. Adjectieven zijn geweldig beschrijvende woorden, maar als elkaar gebruikt, kunnen ze last van een essay en maken het minder leesbaar. Probeer te laten de werkwoorden en zelfstandige naamwoorden doen het meeste zware werk voordat u zich richten op bijvoeglijke naamwoorden.
 4. 4
  Vermijd spreektaal (informeel) schrijven. Gebruik geen contracties of afkortingen (bv, doe niet, kan niet, zal niet, mag niet, had gekund, of niet). Uw essay moet een serieuze toon, zelfs als het is geschreven in een lichte of lyrische stijl.
 5. 5
  Analyseren hoe uw essay stroomt. Heeft elke zin leiden soepel naar de volgende? Heeft elke paragraaf stroom logischerwijs naar de volgende? Goede verbindingen zullen uw ideeën helpen te stromen:
  • Wanneer gebeurtenissen gebeuren in volgorde: ik begon te beseffen dat ik in de minderheid toen ik nog op de middelbare school... Mijn realisatie werd bevestigd toen ik ging naar de middelbare school.
  • Als zinnen uitweiden over elkaar: Planten hebben water nodig om te overleven... Het vermogen van een plant om water op te nemen hangt af van de voeding van de bodem.
  • Wanneer een idee in contrast met een ander idee: Vegetariërs beweren dat land onnodig wordt verspild door het voederen van dieren te worden gegeten als voedsel... Tegenstanders voeren aan dat land wordt gebruikt voor begrazing zou niet kunnen worden gebruikt om een ander soort voedsel te creëren.
  • Als je het doorgeven bent een oorzaak en gevolg relatie: Ik zal de eerste persoon in mijn familie af te studeren aan de universiteit zijn... Ik ben geïnspireerd om de vooruitgang van mijn familie blijven door de generaties heen.
  • Bij het ​​aansluiten van soortgelijke ideeën: Biologisch voedsel wordt gedacht dat beter voor het milieu... Lokaal voedsel wordt verondersteld om dezelfde doelen te bereiken.
 6. 6
  Knip informatie die niet specifiek is gerelateerd aan uw onderwerp. U wilt niet dat uw essay te wandelen off topic. Alle informatie die niet direct of indirect ondersteunt je scriptie moet worden uitgesneden.
 7. 7
  Laat iemand lees uw krant hardop voor u, of neem jezelf het hardop lezen en deze afspelen. Je oren zijn soms beter dan je ogen bij het oppakken van fouten in de taal. Het essay moet klinken alsof het een goede doorstroming en begrijpelijke woorden.
 8. 8
  Herschrijven elke problematische lichaam passages. Indien nodig, de volgorde van zinnen en alinea's in een andere volgorde. Zorg ervoor dat zowel uw conclusie en introductie overeen met de wijzigingen die u aanbrengt in het lichaam.

Deel drie: het schrijven van een overtuigende essay

 1. 1
  Stel uw essay met een duidelijk doel. Een overtuigende essay is bedoeld om de lezer om uw standpunt over een onderwerp te nemen zwaaien. Dit zijn goede voorbeelden van overtuigende essay onderwerpen die je zou kunnen schrijven over:
  • Of overheden wel of embryonaal stamcelonderzoek niet financieren.
  • Of de liefde is een deugd of een ondeugd.
  • Waarom Citizen Kane is de beste film van de 20e eeuw.
  • Waarom Europese burgers zouden moeten worden gedwongen om te stemmen.
 2. 2
  Schrijf uw essay alsof u het uitvoeren van een debat. Wanneer u in een debat spreken, je je onderwerp te introduceren, een lijst van uw bewijs en trekken een conclusie voor de mensen die luisteren. Een overtuigende essay heeft een soortgelijke structuur.
 3. 3
  Verzamel feiten uit goede bronnen om uw mening te rechtvaardigen. Ondersteun je betoog met redenen omkleed feiten. Een goed geschreven essay is geweldig, maar een goed onderbouwd essay is onmiskenbaar.
  • Naast het doen van onderzoek, kunt u empirische experimenten, inclusief het nemen van enquêtes, interviews of het uitvoeren van experimenten uit te voeren. Resultaten van de enquête of interviews kunnen zijn grote stukken van informatie om uw essay beginnen.
  • Vertel een verhaal over de feiten. Niet alleen een lijst van de feiten, een verhaal vertellen! Bijvoorbeeld: ". Sinds de doodstraf is hersteld, meer dan 140 gevangenen in de dodencel zijn vrijgelaten nadat bewijs bewees ze onschuldig Vraag jezelf af: Hoe zou u graag een van die 140 onrechte-veroordeelde gevangenen zijn? '
 4. 4
  Bespreek tegenstrijdige meningen. Presenteer de andere kant van je betoog en gebruiken logica en feiten aan te tonen waarom de mening van de andere kant is ofwel onjuist of niet up-to-date.
  • Bijvoorbeeld: "Sommige mensen beweren dat de doodstraf fungeert als een afschrikmiddel voor criminaliteit Keer op keer, is het bewijs van deze theorie weerlegd De doodstraf, in feite, niet fungeren als een afschrikmiddel tegen criminaliteit:.. De Zuid is goed voor 80% van de Amerikaanse executies en heeft de hoogste regionale moorden. "
 5. 5
  Bind al uw ideeën samen in een aangrijpende conclusie. Zorg ervoor dat je scriptie, of wat je bent pleiten voor of tegen, een laatste keer benadrukken. Gebruik een deel van de informatie die je hebt besproken, of een verhaal dat je hebt opgeslagen, om uw conclusie kleur een beetje.

Deel vier: het schrijven van een verklarend essay

 1. 1
  Kies een onderwerp voor uw essay. Je zult onderzoeken van een onderwerp en de presentatie van een discussie over het onderwerp op basis van bewijs.
  • Bijvoorbeeld, kon u een verklarend essay argument dat embryonaal stamcelonderzoek kan leiden tot behandelingen voor ruggenmergletsels en ziekten zoals Parkinson of diabetes te schrijven.
  • Verklarende essays verschillen van overtuigend essays omdat je niet met vermelding van een advies. Je waarin feiten die u kunt ondersteunen met onderzoek.
 2. 2
  Kies uw strategie en structuur. Sommige gemeenschappelijke strategieën en structuren voor verklarend schrijven onder meer:
  • Definities. Definitie essays uitleg over de betekenis van termen of concepten.
  • Classificatie. Indeling essays organiseren een onderwerp in groepen beginnen met de meest algemene groep en versmalling naar meer specifieke groepen.
  • Vergelijk en contrast. In dit type essay, zult u ofwel de overeenkomsten en verschillen (of beide) tussen ideeën of concepten te beschrijven.
  • Oorzaak en gevolg. Deze essays uitleggen hoe onderwerpen elkaar beïnvloeden en hoe ze van elkaar afhankelijk zijn.
  • How-to. How-to essays verklaren de stappen die nodig zijn voor een taak of een procedure met het doel van de opdracht aan de lezer voltooien.
 3. 3
  Houd uw uitzicht onpartijdige. Verklarende essays zijn niet over meningen. Ze zijn over het trekken van een conclusie op basis van controleerbare bewijzen. Dit betekent dat het houden van uw perspectief evenwichtige en focussen op wat de feiten vertellen.
  • Je zou zelfs kunnen vinden dat, met nieuwe informatie, dan moet je je essay te herzien. Als je begon te schrijven over het gebrek aan informatie over opwarming van de aarde, maar kwam in een bos van wetenschappelijk bewijs voor opwarming van de aarde, je op zijn minst tot een herziening van wat uw essay is over.
 4. 4
  Gebruik de feiten om het verhaal te vertellen. De feiten zullen het verhaal zelf vertellen als je ze laat. Denk als een journalist bij het schrijven van een verklarend essay. Als u af te zetten alle feiten als een journalist, moet het verhaal zelf vertellen.
  • Knoei niet met structuur in de verklarende essays. In verhalende essays, kunt u ook wendt of keert de structuur om het essay interessanter te maken. Zorg ervoor dat uw structuur in verklarende essays is erg lineair, waardoor het makkelijker om de punten te verbinden.

Deel vijf: schrijf een verhaal essay

 1. 1
  Vertel je verhaal levendig en nauwkeurig. Een narratieve essay vertelt een incident dat u of anderen hebben ervaren. In een verhaal essay, kan je een persoonlijke ervaring waarin embryonaal stamcelonderzoek u of iemand die je liefde te veroveren een invaliderende aandoening zou hebben geholpen te beschrijven.
 2. 2
  Omvatten alle elementen van goede verhalen vertellen. Je krijgt een inleiding, setting, plot, karakters, hoogtepunt en afsluiting nodig.
  • Inleiding: Het begin. Hoe ga je om het verhaal te zetten? Is er iets nuttig of belangrijk hier dat later wordt genoemd?
  • Setting: Waar de actie plaatsvindt. Hoe ziet het eruit? Welke woorden kun je gebruiken om de lezer het gevoel dat ze er zijn als ze lezen?
  • Plot: Wat gebeurt. Het vlees van het verhaal, de essentiële actie. Waarom is het verhaal vertellen waard?
  • Personages: Wie is in het verhaal. Wat zegt het verhaal vertelt ons over de personages? Wat doen de personages vertellen ons over het verhaal?
  • Climax: De spannende bit voordat er iets wordt opgelost. Zijn we vertrokken opknoping aan de randen van onze stoel? Moeten we weten wat er gebeurt?
  • Conclusie: Hoe alles oplost. Wat betekent het verhaal betekenen in het einde? Hoe zijn de dingen, mensen, ideeën nu veranderd dat het einde wordt onthuld?
 3. 3
  Hebben een duidelijk standpunt. De meeste verhalende essays zijn geschreven vanuit het standpunt van de auteur, maar u kunt ook andere perspectieven, zolang je standpunt is consistent.
  • Maken gebruik van het voornaamwoord "ik" als je de verteller. In een verhaal essay, kunt u eerst persoon gebruiken. Echter, zorg ervoor dat je niet overdrijven. In alle essays, je klinkt meer gezaghebbende als u vermelden feiten of meningen in de derde persoon.
 4. 4
  Maak een punt. Je vertelt een verhaal, maar het doel van het verhaal is naar een bepaald punt te maken. Introduceer uw belangrijkste idee in je stelling, en zorg ervoor dat al uw verhaal elementen koppelen terug naar je stelling.
  • Wat heb je geleerd? Hoe is uw essay een verkenning van de dingen die je geleerd?
  • Hoe heb je veranderd? Hoe wordt de "u" dat het essay verschilt van de 'u' nu begonnen? Aan verbonden, maar verschillend van, het 'wat heb je geleerd? " vraag.
 5. 5
  Kies uw taal zorgvuldig. U zult gebruik maken van woorden om emoties te roepen in uw lezer, dus kies je woorden bewust.

Essay helpenTips

 • Haast je niet alles, maar ook niet te lang om uw essay schrijven te nemen. Denk na over de belangrijkste ideeën als een prioriteit voor de aanpak van de minder belangrijke onderdelen.
 • Onthoud: Wacht niet tot het laatste moment om uw essay schrijven! Je moet jezelf genoeg tijd om grondig volg de bovenstaande stappen. Anders zou je uiteindelijk haasten door het werk en merkt dat je met een slecht geschreven essay.
 • Vermijd het volgende:
  • Waardoor kolommen van punt-vorm lijsten.
  • Het maken van een komma-splicing lijst in een paragraaf.
  • Gebruik et cetera (enz.) aan het einde van de lijst. Wanneer docenten zie "enz.", zij interpreteren dat het betekent, "en ik kan niet denken aan iets anders."
  • Bullet point elk idee dat je hebt voor elke sectie te schrijven. Dit geeft u een goed punt om te zoeken naar ideeën, in plaats van afhankelijk van het geheugen en riskeren te verliezen bruikbare punten.
 • Raadpleeg alle illustraties en diagrammen als figuur 1, 2, 3, enz. U kunt verwijzen naar tabellen en diagrammen als Tabel 1, 2, 3, etc. of als cijfers. Foto's kunnen worden aangeduid als foto 1, 2, 3, enz., of cijfers. Vermijd ook een cijfer dat u niet specifiek in het lichaam van het essay te noemen.

Waarschuwing

 • Vermijd plagiaat. Tussen haakjes verwijzing of voetnoot alle geleende quotes, feiten en ideeën die niet van jezelf zijn, zelfs als je ze te herformuleren. De meeste faculteit kan snel ter plaatse geplagieerd inhoud en kan het controleren met een 5-tweede Google-search of via software plagiaat-detectie zoals Turnitin. Je kan zelfs worden opgeladen met plagiaat voor hergebruik van materiaal dat je al hebt geschreven als je verwacht dat je nieuwe content te creëren elke keer. Plagiaat is een ernstig misdrijf in de academische wereld; studenten zijn verdreven uit hogescholen en universiteiten voor plagiaat.