Wkonl

Hoe te thermiet maken

Thermite is een materiaal dat wordt gebruikt bij het lassen aan metalen samen te smelten. Het brandt rond 2200 ° C en kan smelten door de meeste metalen. Uiterste voorzichtigheid is geboden bij het maken van thermiet. Maak de gehele oppervlakte van een ontvlambare of brandbare materialen en zorg ervoor dat u niet missen wat er onder de thermiet, je bent in voor een deurklink van een rit!

Stappen

Hoe te thermiet maken. Selecteer uw site zorgvuldig.
Hoe te thermiet maken. Selecteer uw site zorgvuldig.

Het nemen van veiligheidsmaatregelen

 1. 1
  Selecteer uw site zorgvuldig. Zorg ervoor dat er niets is dat kan branden binnen vier meter radius van de reactie. Controleer of de metalen met een laag smeltpunt, zoals lood, tin, cadmium of zink, zijn niet in de buurt van uw vier meter radius.
 2. 2
  Draag een laskap voor volledig beschermen, maar een zonnebril op zijn minst. Naast het feit dat zeer heet, thermiet zendt UV-straling die de ogen kunnen beschadigen als het niet correct behandeld.
 3. 3
  Draag stevige handschoenen en bedek uw lichaam. Uit voorzorg, je lichaam volledig kleden en zorg ervoor dat je dikke handschoenen draagt.

Het maken van de thermiet

 1. 1
  Verkrijgen fijn gemalen ijzeroxide (roest), aluminiumpoeder en een dunne strook van magnesium. De ijzeroxide en aluminium reageert op termiet vormen, terwijl de magnesium zal dienen als het contact materiaal.
  • U kunt aluminiumpoeder vinden in een verfwinkel, een Etch-a-Sketch, of je kunt het kopen op het internet.
  • Als u niet wilt magnesium stroken gebruiken om de materialen te laten ontbranden, kunt u ook een combinatie van kaliumpermanganaat en glycerine te gebruiken, die beide kunnen worden verkregen in de winkels en online.
 2. 2
  Meng de ijzeroxide en aluminiumpoeder samen in een 8: 3 gewichtsverhouding. Merk op dat het sinds aluminium zo licht is, zal blijken dat het gaat om een 50-50 mix van volume.
 3. Bijvoorbeeld, als u 10 g ijzeroxide en 10 g aluminium, neemt 8 gram ijzeroxide en 3 g aluminiumpoeder en meng ze samen tot volledig opgenomen.
3
Giet het mengsel in een grote houder, zoals een gietijzeren container of klei bloempot. Merk op dat als u de thermiet ontsteken, zal het smelten door het gietijzer.
4
Plaats en licht de magnesium strip en het zal opbranden in een paar seconden. Als u gebruikmaakt van kaliumpermanganaat en glycerine, zet in drie delen van glycerine eerst, en roer er dan een deel kaliumpermanganaat. Als dat niet brandt, is het best om een ​​magnesium strip gebruiken.

Tips

 • Vermijd het ontsteken thermiet op het openbaar domein of op straten, trottoirs, of andere wegen. Het branden van een gat door het oppervlak kan je in de problemen, en problemen veroorzaken voor anderen, ook.
 • Overwegen om een ​​mal onder de thermiet aan de resulterende gesmolten ijzer te vangen.
 • Ontsteken van de Magnesium zekering kan moeilijk zijn, dus probeer met behulp van een propaan toorts.

Waarschuwingen

 • Probeer niet om een ​​thermiet reactie met water te blussen. Wanneer u uw site zorgvuldig heeft geselecteerd is het veiligst om het te laten verbranden. Gebruik anders overvloedige hoeveelheden droog zand. Een thermiet reactie is onomkeerbaar zodra het begint.
 • Verlichting thermiet op een ijsblok wordt ten zeerste afgeraden omdat het een gevaarlijke explosie kunnen veroorzaken.
 • Giet een extra bedrag van thermiet op een thermiet vlam of op de hete reactieproducten.
 • Gebruik alleen een zeer sterke container, en niet in het bezit ervan zolang het brandt.
 • Dit is een gevaarlijke activiteit. Thermite brandwonden bij een ongelooflijk hoge temperatuur en kan brandwonden veroorzaken. Ook is het illegaal in sommige regio's.
 • Houd een brandblusser (voor het blussen van secundaire branden; blussen van een metalen vuur is bijna onmogelijk) en EHBO-kit handig, en draag geschikte veiligheidsuitrusting (bril, brandwerende schort, dikke handschoenen).
 • Kijk niet rechtstreeks in de vlam, gebruik lassers bril.
 • Zorg ervoor dat uw magnesium strip is lang genoeg voor je om eruit te komen van de weg in de tijd.
 • Probeer niet te vermalen tot de metalen in poedervorm jezelf. Koop ze in potten van een chemisch bedrijf.