Wkonl

Hoe je haar te doneren aan een goed doel

Veel mensen lijden aan kanker en hebben hun haar verloren als gevolg van chemotherapie. Veel andere kinderen en volwassenen lijden aan Alopecia, een auto-immune ziekte die nog niet goed wordt begrepen en die geen bekende oorzaak of genezen is. Alopecia veroorzaakt haaruitval, dat is vaak blijvend. Als je lang haar hebt, kan u helpen door het doneren van je haar om een ​​pruik te maken.

Stappen

Hoe je haar te doneren aan een goed doel. Doe je onderzoek.
Hoe je haar te doneren aan een goed doel. Doe je onderzoek.
 1. 1
  Doe je onderzoek. Onderzoeksorganisaties die pruiken te maken voor mensen met kanker, alopecia, etc. Zoek een die je leuk vindt en weet dat de eisen voor een haar donatie. De verschillen tussen de organisaties, en sommige kunnen al uw haar niet meenemen.
 2. 2
  Bereid je haar. Zorg ervoor dat je haar is niet chemisch beschadigd (herhaaldelijk geverfd), erg dood (gespleten haarpunten), of vuil, en is ten minste 8-12 centimeter lang (afhankelijk van de organisatie). Haar als dit wordt vaak niet geaccepteerd. Zorg ervoor dat je niet je haar of je inspanningen te verspillen!
 3. 3
  Knippen. Ga naar de salon waar u van plan om je haar knippen en zorg ervoor om hen te vertellen dat je haar zal worden gedoneerd. Zij zullen eerst je haar te meten om te controleren of het de gewenste lengte, en zal dan zet je haar in een losse paardenstaart of twee vlechten. Je haar zal worden gesneden recht boven de paardenstaart ringen, en de stylist kan het niet laten de haren raken de vloer. Je haar moet droog zijn voordat het te verbinden met een elastiekje en te plaatsen in een luchtdichte plastic zak.
 4. 4
  Stuur het op. Mail of geef het, in persoon, aan een organisatie die gespecialiseerd is in het maken van pruiken voor kankerpatiënten. Wees blij dat je een oorzaak hebben geholpen. Overweeg hergroei is om weer te helpen volgend jaar.

Tips

 • Vergeet niet dat al met al, het is gewoon haar. Het zal terug groeien.
 • Sommige plaatsen je haar knippen voor gratis als je het doneren, dus als je niet weet waar te gaan, kijk omhoog plaatsen die dat doen.
 • Soms zijn de organisaties zelf zal het voor u snijden.
 • Zorg ervoor dat je echt wilt om dit te doen!
 • Realiseer je dat een pruik duurt enkele haar donaties te creëren.
 • Als je nog op school, kan uw school host een fundraiser die geeft je de mogelijkheid om dit te doen.
 • Meestal worden mensen met een meer permanente haaruitval (bijv. haaruitval van ziekten zoals alopecia) prioriteit boven de lange termijn, maar minder permanente haaruitval (bijv. haaruitval van procedures, zoals chemotherapie, waar haar kan uiteindelijk weer worden geteeld).

Waarschuwingen

 • Neem contact op met de Better Business Bureau om te zien of het goede doel dat u probeert om je haar te doneren aan voldoet aan hun normen.
 • In het haar donatie sector, zijn sommige goede doelen gezegd dat een aantal van de gedoneerde haren die ze ontvangen om commerciële pruik fabrikanten verkopen. Onderzoek online met gerenommeerde websites om de beste plek om je geschoren sloten te sturen vinden.
 • Of je nu schenken, haar of iets anders, doe je eigen onderzoek op een goede doel dat jij doneren aan. Sommige goede doelen kunnen meer geld te gebruiken voor "overhead kosten" dan de werkelijke charitatieve werk dat ze doen. Sommigen hebben praktijken of uitzicht dat u het niet eens met en sommige zijn gewoon regelrechte oplichting.
 • Haar dat op de grond gevallen is onaanvaardbaar voor donatie.