Wkonl

Hoe om kalm te blijven tijdens een test

Je loopt in de kamer en de enge examinator plaatsen die wit vel papier voor je en vertelt je dat je alleen hebt een uur en een half om het te doen... Dat kan iedereen in paniek raken, maar dit is de gids om rustig te blijven!

Stappen

Hoe om kalm te blijven tijdens een test. Zorg ervoor dat je echt voorbereid.
Hoe om kalm te blijven tijdens een test. Zorg ervoor dat je echt voorbereid.
 1. 1
  Zorg ervoor dat je echt voorbereid. Soms ben je klaar voelt voor een test, maar realiseren, te laat, dat je niet zo voorbereid als je dacht. Als dit vaak gebeurt, mag u niet correct studeren of studeren genoeg. Herzien grondig, maar zorg ervoor dat je andere dingen ook. Als je te herzien te lang vindt u ongericht worden, dus zorg ervoor dat u regelmatig een pauze te nemen! Bekijk ook de gerelateerde Googles om hulp.
 2. 2
  Hier krijg je een goede nachtrust de nacht voor de test, en eet een gezond ontbijt als je opstaat. Vermijd proppen in de nacht van het examen, als je te moe komen testtijd zul je niet meer weet wat je "geleerd" de avond tevoren.
 3. 3
  Vergeet niet al uw apparatuur, zoals een extra potlood, liniaal, rekenmachine, enz.. Tenzij zij voorzien zijn.
 4. 4
  Loop naar de klas. Een beetje stevige oefening zal u helpen kalmeren tijdens een stressvolle situatie blijven. Als je leraar zal u toelaten om de kamer te verlaten tijdens de test, lopen op en neer in de hal of doe wat jumping jacks als je begint te voelen overweldigd.
 5. 5
  Naar de les een beetje te vroeg. Als je er vroeg, zult u ervoor zorgen dat u uw favoriete stoel. U zult ook het gevoel meer ontspannen als je niet daar net op tijd of, erger nog, te laat.
 6. 6
  Ademen. Voor de test, adem in door je neus diep en langzaam. Houd dan de adem 3-4 seconden in en adem langzaam door je mond. Herhaal dit een paar keer. Als u een plotselinge paniek tijdens de test, het uitvoeren van deze oefening opnieuw.
 7. 7
  Zeg tegen jezelf het is gewoon een test. Echt, het is. Wat er ook gebeurt, zal alles OK.
 8. 8
  Behandel uw zenuwen. Zorg ervoor dat u niet te zenuwachtig tijdens je examens - je zou vergeten wat je hebt aangepast en gewoon paniek. Je moet positief blijven. Als u denkt.. "Oh, ik ga nooit te slagen in mijn examens," zal het nooit lukken! Echter, als je gelooft dat je het kunt doen, vindt u je kan!
 9. 9
  Overslaan vragen indien nodig. Niet te veel tijd besteden op een bepaalde vraag. Als je vastloopt, sla dan de vraag en verder gaan. Je terug kunt komen om het aan het eind van de test als je tijd hebt, en later vragen kunnen u helpen bij het antwoord op de ene (s) die u hebt overgeslagen herinneren.
 10. 10
  Doen alsof je de enige persoon in de kamer. Raak niet in paniek als je andere studenten heel snel schrijven of het inleveren van hun tests vroeg opmerken. Let op de tijd, en probeer te werken bij een constante snelheid, maar anders maak je geen zorgen over de snelheid. Het is geen race.

Tips

 • Raak niet in paniek, het zal niet helpen op alle. Blijf kalm en hebben een paar pauzes zo nu en dan. Begin dan opnieuw en slagen op.
 • Het is normaal dat je tijdens een test gestrest, je bent niet alleen!
 • Denk altijd positief en voor de test fluisteren tegen jezelf: "Ik kan het doen!"
 • Vergeet niet om de beste wat je kunt doen. Als je hard gestudeerd en deed alles wat je eventueel zou kunnen voor de test, dan heb gedaan het beste wat je kunt doen.
 • Als de vragen zijn de moeite waard verschillende hoeveelheden concentreren eerst op high-waarde vragen. Natuurlijk, als je ze niet kunt beantwoorden, alleen niet vergeten dat stelletje makkelijker, zullen lagere waarde vragen optellen.
 • Als er een vraag die je niet weet het antwoord op, denk ik. Het is beter om een ​​kans op rechts dan wetende dat je het verkeerd als je deze leeg laten hebben.
 • Wees niet bang om aantekeningen te maken om u te helpen. Noteer alle bedragen of berekeningen die u zullen helpen. Op sommige vragen krijg je extra punten net voor het tonen van uw werk.
 • Vraag een leraar als je kunt kijken naar een verleden papier. Als u de instructies te lezen, kunt u meestal vinden van de toegestane tijd, ruwweg de hoeveelheid vragen en hoe hard de vragen zal zijn, en de regels van het examen. Dit bereidt u voor als je het echte examen. Soms zullen ze je dit niet laten doen.
 • Beschouw het overslaan van de ochtend koffie. Cafeïne kan u helpen om meer alert, wat een goede zaak kan zijn als je het nemen van een test. Het kan ook zorgen dat u meer opgewonden en nerveus, dat wel.
 • Luister naar je favoriete liedje om je in een gemoedstoestand die je het gevoel dat je zal slagen! Vraag de docent toestemming voordat u uw luisterhulpmiddel gebruiken.
 • Gewoon te houden aan de natuurlijke manier van denken en studeren. Dont be zielloze.

Waarschuwingen

 • Worstelen met een examen, terwijl anderen wind doorheen kan leiden tot een verlangen om vals te spelen. Vreemdgaan, vooral op state of hogeschool board testen, kan resulteren in een score van 0 en disciplinaire maatregelen, zoals uitzetting.
 • Ernstige angst is een medische aandoening en moet met een arts besproken te worden.