Wkonl

Hoe maak je een paragraaf te schrijven

Heb je ooit begonnen met een lang stuk van het schrijven te lezen en opgegeven omdat het leek te lang of saai? Putting alle informatie op een plaats kan ruimte te besparen, maar het hoeft niet altijd uw stuk dat aangenaam of verbazingwekkend. Opbreken van het onderwerp in kleinere stukken (punten) is essentieel voor het goed schrijven, om het schrijven georganiseerd en leesbaar te houden.

Stappen

Hoe maak je een paragraaf te schrijven. Bepaal het doel van uw paragraaf.
Hoe maak je een paragraaf te schrijven. Bepaal het doel van uw paragraaf.

Schrijven van uw eigen paragraaf

 1. 1
  Bepaal het doel van uw paragraaf. Dit is het belangrijkste onderdeel. Uw paragraaf moet communiceren wat je wilt zeggen, dus het kan nuttig zijn om jezelf eerst vragen een aantal fundamentele vragen:
  • Welk onderwerp je bespreken?
  • Wie is het publiek voor uw paragraaf, wat ze moeten weten en wat ze al weten?
  • Waarom schrijf je? Vertel je een verhaal, het geven van instructies, ruzie een punt? Als je het maken van een punt, staat op het punt expliciet en opvallend waar het zal opvallen als een punt: ofwel aan het begin of aan het einde.
 2. 2
  Begin de paragraaf met de belangrijkste idee. Het stellen van een vraag is een goede manier om lezers te trekken inch Bijvoorbeeld, de eerste regel van de samenvatting hierboven begint met een vraag. U kunt ook beginnen met een algemene verklaring en geven informatie om een ​​back-up of uit te breiden op het punt. Het idee kan worden vastgesteld via een van de vier soorten straffen.
  • Hint dat u een antwoord op de vraag te hebben en nodigen de lezer uit te voeren op het lezen. Afhankelijk van het schrijven, kan de eerste paragraaf van een "teaser" ontworpen niet te veel informatie weg te geven zijn.
  • Daarentegen zal de eerste paragraaf van een goed geschreven krantenartikel bijna altijd geven een beknopte samenvatting van de belangrijkste feiten van het verhaal.
 3. 3
  Ontwikkelen van het idee verder in de komende paar zinnen. Nader ingaan op een of twee in de eerste paragraaf genoemde aspecten. Probeer niet meer dan een of twee belangrijkste ideeën te dekken in elke paragraaf.
 4. 4
  Zoals je blijven schrijven, spreken elkaar nieuw idee of groep van ideeën in een nieuwe paragraaf. Begin elke paragraaf met een onderwerp zin en bouwen met ondersteunende zinnen.
 5. 5
  Gebruik overgang woorden om de verhouding van de verschillende ideeën in uw schrijven. Bijvoorbeeld tonen, deze zin begint met woorden die aangeven dat het een voorbeeld is. Overgang woorden kan helpen vergelijken en contrast, tonen opeenvolging, toont oorzaak en gevolg, markeert belangrijke ideeën, en vooruitgang soepel van het ene idee naar het volgende. Zie de externe links voor een lijst van deze nuttige woorden.
 6. 6
  Varieer de structuur van uw zinnen. Als de laatste vier zinnen begon met "Ik", kijken of je ze kunt herformuleren.
 7. 7
  Bind samen alle losse eindjes in een finale, slotzin.
 8. 8
  Herlees en proeflezen uw schrijven. Veranderen als het niet zeggen wat je bedoeld.
 9. 9
  Praktijk! Net als elk proces, het schrijven van alinea's wordt makkelijker als je er meer van te doen.

Tips

 • Als u het schrijven van een gesprek, start een nieuwe paragraaf telkens iemand anders spreekt.
 • Merken wanneer u leest hoe leden zijn verdeeld. Als je leert wat een paragraaf is door ervaring, kunt u verdelen schrijven in de desbetreffende gedeelten door voelen.
 • Net zo belangrijk als het schrijven van de onderdelen die van belang zijn is het weglaten van dingen die niet gerelateerd zijn. Als het niet past of niet relevant is, laat het uit.
 • Formaat van uw leden adequaat en consequent. U kunt de eerste regel van elke paragraaf streepje of laat een lege regel tussen een paragraaf en de volgende. Wat u ook kiest, in overeenstemming zijn.
 • Spelling en grammaticale fouten kan afbreuk doen aan zelfs de meest goed geplande schrijven. Gebruik een spell-checker of vraag iemand om je werk te lezen als je onzeker bent over iets.
 • Pas uw schrijven aan zijn doel. Net zoals je dragen verschillende kleding voor verschillende gelegenheden en verschillende klimaten, moet je schrijven in een stijl die past bij uw doel.
 • Het belangrijkste om te onthouden is uw essay of artikel is al interessant voor u. Laat uw interesse doorschemeren in uw schrijven.
 • Er zijn geen harde en snelle regels voor hoe lang een paragraaf zou moeten zijn. In plaats daarvan, zorg ervoor dat er natuurlijke pauzes. Elke paragraaf moet een hoofdgedachte bevatten en het schrijven van wat ondersteunt.
 • Als een paragraaf lijkt alsof het wordt steeds te lang is, kunt u wensen om het te herformuleren of gewoon de paragraaf scheiden in twee nieuwe.

Waarschuwingen

 • Wacht niet tot de laatste minuut als dit is voor een schoolopdracht. Wilt u misschien een organisator eerst doen, of een brainstorm