Wkonl

Hoe je mensen aan de telefoon te begroeten

Beleefde groeten bij het ophalen van de telefoon te maken het hele gesprek gaan veel gemakkelijker, zelfs als je alleen verantwoordelijk voor het overhandigen van de telefoon over aan iemand anders. Maak het makkelijker voor jezelf en iedereen roeping door te weten hoe iemand te begroeten aan de telefoon-of het nu vaste lijn of mobiele - effectief.

Stappen

Hoe je mensen aan de telefoon te begroeten. Als u al het beantwoorden van de in een slordig manier, nadenken over hoe je invloed anderen horen.
Hoe je mensen aan de telefoon te begroeten. Als u al het beantwoorden van de in een slordig manier, nadenken over hoe je invloed anderen horen.
 1. 1
  Als u al het beantwoorden van de in een slordig manier, nadenken over hoe je invloed anderen horen. Om te beginnen, je weet niet wie zou kunnen zijn aan de andere kant van de telefoon - het kan een toekomstige baas of minnaar zijn en je eerste indruk heeft de beller verlaten gevoel minder dan enthousiast over uw telefoon wijze! Vergeet niet dat een goed begin zorgt voor een goede afloop. Als je merkt dat de telefoon intimiderend op de beste tijden, het verbeteren van uw antwoordapparaat techniek zal helpen om je meer zelfvertrouwen, omdat je alleen hoeft te schakelen naar een beleefde wijze en volg de routine om die eerste zenuwen te overwinnen. Zodra je dit vaak genoeg geoefend hebt, voelt het als een tweede natuur en je zult het feilloos uitvoeren.
 2. 2
  Wees je bewust van de toon van uw stem. Zonder de mogelijkheid om je te zien, zullen de mensen conclusies over uw betrouwbaarheid, betrouwbaarheid en vertrouwen uit hoe je klinkt tekenen. Als je het beantwoorden van de telefoon in het belang van het maken van zakelijke deals, kan dit de enige kans die je krijgt om een ​​potentiële klant of business partner te imponeren. De toon van uw stem wordt beïnvloed door zaken als helder of gedempt spreken, de stemming je bent in en het enthousiasme die je hebt voor het nemen van de oproep. Je zou kunnen denken dat uw stem is luid en duidelijk genoeg door anderen gehoord te worden, maar dit is niet noodzakelijk zo. Aan de andere kant, het schreeuwen is net zo slecht als mompelen en zal de beller een schok te geven. Proberen om de toon van je stem te oefenen met een vriend die weet wat je probeert te doen. Laat je vriend geven opbouwende feedback over hoe je zou je telefoon voice verbeteren.
  • Streef naar een duidelijke stem die luid genoeg om gehoord te worden, maar niet schreeuwen.
  • Leun achterover en boog je nek omhoog. Het is gemakkelijker te stralen enthousiasme in deze positie.
  • Houd uw toon van de stem aangenaam en gastvrij. Zelfs als er andere dingen gaande in de achtergrond van je leven, zijn terughoudend om uw toon te infecteren met dit tenzij het je moeder of soortgelijke die aan uw ellende zal luisteren. De meeste andere mensen zullen alleen geneigd om te luisteren naar een aangename toon.
  • Probeer te blijven staan ​​bij het beantwoorden van de telefoon. Dit maakt een betere ademhaling omdat je middenrif niet wordt platgedrukt door zitten. Bij het opstaan, heb je meer energie en dit zal over te komen om de beller in je stem.
  • Lachen als je de telefoon opneemt. De glimlach zal te horen in je stem en houdt een positieve energie gaat.
 3. 3
  Stoppen met drinken of kauwen voedsel of gom alvorens een gesprek. Elk van deze geluiden komt met de oproeper aan de andere kant van de lijn en ze klinken verschrikkelijk. Andere lichamelijke geluiden te vermijden bij het beantwoorden of spreken over de telefoon zijn winderigheid, oprispingen, smakken uw tandvlees samen, geeuwen, mompelen of het maken van knetterende geluiden met je mond. Als je geen andere keuze dan te niezen of hoesten, excuseer jezelf en snel te dekken van de telefoon geluid stuk.
 4. 4
  Antwoord onmiddellijk. Een telefoon die blijft rinkelen verlaat tijd voor mensen om zich afvragen waarom je zo langzaam op hem beantwoorden. Wanneer je uiteindelijk rond aan picking it up, is het mogelijk dat zij ongunstig zullen worden afgevoerd naar u, omdat ze een beetje ongeduldig ben geworden en ze zullen zich afvragen als je ze serieus nemen. Dit is vooral belangrijk in een werk-of zakelijke context, maar het kan ook van belang op het thuisfront, tenzij je alleen bellers zijn familie die al worden gebruikt om responstijden vertragen (het zal niet ze niet minder gefrustreerd wel).
 5. 5
  Begroet de beller met een "". Als je nodig hebt om meer professionele, zeg iets als "Goedemorgen" of "Goedemiddag". Vermijd zeggen "hallo" in iets anders dan de meest informele context, tenzij je graag te klinken als een kind bent. Geef je naam en als je op het werk bent, geef je werk titel en / of de afdeling waar je in bent
  • Een formele bijvoorbeeld "Hallo, mijn naam is Elizabeth Jones van de juridische afdeling Services. Hoe kan ik u helpen?"
  • Een minder formele bijvoorbeeld "Hallo, dit is Jeremy spreken, van de Brown residentie". Je hoeft niet naar je familie naam te noemen als je niet wilt. Echter, als je in een gedeeld huishouden, misschien vind je dit is handig om een ​​beller op zoek naar een lid onder verscheidene onafhankelijke leden van het huishouden.
  • U kunt gewoon zeggen: "Dit is XYZ. Mag ik weten wie er on line?" Of, gewoon het geven van uw telefoonnummer als het uw woning is aanvaardbaar, mits je zeggen dat het langzaam en duidelijk, zodat de beller tijd om te melden wat je zegt.
  • Als je met gesprekken professioneel, altijd zeggen "Goedemorgen / middag", enz, eerste, voordat je gaat naar de bedrijfsnaam. Bijvoorbeeld: "Goedemorgen, dit is Mark Je hebt bereikt." De lokale Deli ", hoe kan ik u helpen?" Mensen steevast missen een klein deel van wat je zegt eerst, dus als je zegt dat het bedrijf naam als een groet, zoals "lokale deli.. hi!", De beller misschien wel zeker weet ze de juiste nummer, en moeten vragen, waardoor uw bedrijf lijkt onprofessioneel en kan de klant ergeren.
  • Als de beller is iemand die je niet hebt gehoord uit voor een tijdje, voel je vrij om je vreugde te uiten op van hen horen na zo'n lange tijd. Echter, laat hen niet het gevoel alsof ze een of andere manier zijn nalatig voor u niet te bellen!
 6. 6
  Luister beleefd en aandachtig naar het verzoek van de beller. Tijdens dit korte moment, zult u zich bewust van de vraag of de beller wil met u te spreken te worden, of u nu formeel of informeel, of dat je nodig hebt om een ​​bericht te nemen of langs de telefoon aan iemand anders kan blijven. Tijdens dit feit oprichting ogenblik, blijven hoffelijk en niet onderbreken. Als de andere persoon hun naam niet heeft gegeven of het niet duidelijk is voor u, zeker om te vragen om opheldering op dit vroege moment. Iets in de trant van "Het spijt me, maar ik heb niet vangen uw volledige naam Madam 'zou moeten werken.
  • Als je het zo druk dat het telefoontje een onderbreking zal zijn, dan moet je echt geen antwoord op de telefoon. Door het beantwoorden van de telefoon, wordt u suggereren beschikbaarheid op te praten, al is het maar voor een paar minuten. Vertel nooit iemand dat je het te druk met ze te praten op dit moment, laat het antwoordapparaat of voicemail het woord doen of dit echt het geval is, vooral als je op de lijn naar iemand anders. Als u meer dan een gesprek tegelijk jongleren is storend en mogelijk verwarrend voor de beller. En te laat de ergernis van de onderbreking komen door in je stem is onbeleefd en maakt de beller ongemakkelijk voelen.
  • Beantwoorden van een telefoon als een middel voor imprinting uw zelf-belang aan de beller nooit. Het beantwoorden van een brutale "Ik ben in een zeer belangrijke vergadering, ik kan je niet opnemen nu" is gewoon onbeschoft en is een gesprek dat je niet moet hebben gereageerd op.
 7. 7
  Als u nodig hebt om de beller in de wacht gezet, dan vertellen ze zo beleefd. Inderdaad, alleen iemand in de wacht als je echt geen andere keuze. Sommige mensen zullen lanceren in vertel je hun probleem voordat je een kans om in te grijpen, in dat geval blijven beleefd en laat hen weten dat u hun verzoek hebt gehoord maar dat je nodig hebt om ze door naar de persoon wiens rol het is hebben te gaan met hun zaak. Als je om hen te vragen om te wachten, iets zeggen als: "Mag ik u in de wacht voor een moment, of moet ik je terugbellen?" in plaats van hen te vragen in jargon te "hangen op twee tikken en ik zal contact met ya".
 8. 8
  Laat een begrijpelijke en heldere antwoordapparaat of voicemail bericht. Uw antwoordapparaat of voicemail is een vorm van begroeting zoveel als is het oppakken van de telefoon en direct beantwoorden. Wees zeer voorzichtig als u het bericht dat wordt achtergelaten op het antwoordapparaat. Vermijd alles onleesbaar, mompelde of desoriënterend, zoals een flauwe grap die alleen je beste vrienden te verlaten. Laat een bericht dat is beknopt, helder, vriendelijk en maakt een uitnodiging voor de beller om u een bericht achterlaten, met een belofte dat je zo snel mogelijk terug te krijgen aan hen.
  • Leuke, grappige, luidruchtige berichten op de voicemail of het antwoordapparaat kan vallen echt plat omdat alleen u of uw naasten denken dat ze leuk en grappig. Voor de potentiële klant, werkgever, karakter scheidsrechter, enz., zulke berichten suggereren onvolwassenheid en een gebrek aan ernst.

Voortzetting en afwerking van het gesprek

Hoewel deze geen deel uitmaken van de groeten aspect van de oproep die de aangenaamheid van uw groet door de rest van het gesprek is belangrijk voor een succesvolle verbinding en uitkomst van elke oproep.

 1. 1
  Nadat de beller heeft vastgesteld wat ze willen, gebruik maken van hun naam te laten zien dat je hebt geluisterd en rapport vast te stellen en herhaal weer iets dat je denkt dat moet worden verduidelijkt. Gaan met uw gesprek, en blijven hun naam vaak invoegen als een manier om de menselijke verbinding op zijn plaats. Blijven om aandachtig te luisteren en aantekeningen te maken als dat nodig is. Stel vragen over iets dat niet aan u is duidelijk.
 2. 2
  Beëindig uw gesprek op een prettige noot, zelfs als het gesprek aangenaam om welke reden was niet. Zeg iets in de trant van "Het is een genoegen je te praten Jane". Wacht op antwoord en wees niet te snel om op te hangen op hen.

Tips

 • Zakelijke gesprekken vaak om de herhaling van dezelfde feiten over en om elke beller. Als het helpt, schrijf een paar verschillende manieren om te zeggen dezelfde informatie, zodat u de spiel kunt afwisselen, bij elke oproep, hetzelfde zeggen voor uren, zal u klinkende belangeloos, en als een vastgebonden opname, ongeacht hoe hard je probeert, en als je niet geïnteresseerd in het gesprek klinkt, de beller is waarschijnlijk niet geïnteresseerd te zijn in uw bedrijf. Het vers te houden.
 • Houden aan wie je in gesprek bent in gedachten en handelen en dienovereenkomstig spreken.
 • Het is een goed idee om een ​​telefoon uit de buurt lokaliseren van geluiden, zoals de wasmachine, vaatwasser, tv, printer, kopieermachine, luidruchtige collega's, schreeuwende kinderen, enz. Als dit niet mogelijk is, dan dwalen af ​​naar een rustige plek.
 • Sommige gesprekken worden gemaakt van een luidruchtige omgeving of leiden tot een slechte telefoonverbinding. Wees klaar om te zeggen dat u een harde tijd gehoor en luister aandachtig en spreek duidelijk in ruil. Het kan nodig zijn om te vragen dat je ze terug te bellen, hopend op een duidelijkere lijn, of een afspraak maken om ze later te bellen als ze ergens stiller.
 • Als het om een ​​persoonlijk gesprek en je merkt dat je met lacunes en opraken van de dingen te zeggen, maken van interessante dingen die zijn gebeurd om je op het werk, op school of tijdens het sporten of een hobby. Vraag de beller vragen als je niet kunt bedenken wat meer te zeggen. Niet alleen praten over jezelf!
 • Als u de telefoon voor werk doeleinden en moet u informatie, zoals adressen, web-URL's, e-mailadressen, enz. uit te geven, hebben alles opgeschreven en voor je, zodat je het kan spellen met snelheid en nauwkeurigheid en niet te struikelen in paniek en gaan leeg.
 • Weet wat je gaat zeggen voordat het beantwoorden van de telefoon. Om over de kriebels van het beantwoorden van een telefoon en niet weten wie er aan de andere kant kan worden geholpen door het kennen van je groeten routine off-by-hart (en het controleren van de beller-ID als het niet wordt gemaskeerd).
 • Als je kinderen hebt, neem de tijd om ze te leren hoe ze de telefoon verantwoord en vol vertrouwen te beantwoorden. Leer ze hoe ze persoonlijke gegevens veilig te houden en niet weg te geven van het feit dat je misschien niet in het huis op het moment dat ze de telefoon beantwoorden.

Waarschuwingen

 • Zet nooit iemand in de wacht zonder hen te waarschuwen.
 • Praat nooit naar een klant, baas of hoogwaardigheidsbekleder alsof ze je vriend. Wees op uw beste gedrag en gebruik je manieren en best mogelijke taal.
 • Tenzij het je vrienden, vermijd jargon bij het spreken over de telefoon. Het kan te gemakkelijk verkeerd worden voorgesteld.
 • Vermijd opknoping up te snel. Hierdoor kan het lijken dat je een gesprek eindigde abrupt.
 • Er zijn een aantal dingen die nooit mag worden gedaan tijdens een telefoongesprek, waaronder mompelen, maken lawaai, mopperen, hijgend of zuchten, geeuwen en onbeleefd. Ga nooit naar het toilet tijdens het gebruik van de telefoon (wat je ook denkt, kan de beller wc-geluiden te herkennen) en niet weg of tekst tik als de oproep is belangrijk omdat de beller zal het tikken horen en zult merken dat uw volledige aandacht isn ' t mee.

Dingen die je nodig hebt

 • Vragen van informatie indien nodig