Wkonl

Hoe om te onthouden je to do list

De taak van het houden van een to-do lijst kan saai zijn en veel mensen krijgen afgeleid en vergeten wat er eigenlijk op hun lijst. Hier zijn een aantal manieren waarop je je meer plezier, georganiseerd, en onvergetelijk kan maken.

Stappen

Hoe om te onthouden je to do list. Categoriseren je to-do taken.
Hoe om te onthouden je to do list. Categoriseren je to-do taken.
 1. 1
  Categoriseren je to-do taken. Bepalen welke van hen klein (tot 30 minuten) zijn, middelgrote (30-60 minuten), grote (1-2 uur), extra grote (meer dan 2 uur), en deelbaar (taken die u niet allemaal in een keer, dwz wasserette).
 2. 2
  Groep je to-do taken door waar ze plaatsvinden.
 3. 3
  Wijs een andere kamer om elke dag van de week. (Maandag - Keuken, dinsdag - Badkamer, etc.)
 4. 4
  Schrijf een dag het plan van de avond ervoor. Niet afdwalen van uw schema. (0900-0915: Schoon kattenbak; 0915-0930: Scrub wc; 0930-0945: Lege afwasmachine; 0945-1000: Neem een pauze)
 5. 5
  Maak een klusjes raster op raster papier of op. Over de top, nummer 1-30 (of 28 of 31, afhankelijk van het aantal dagen van de maand). Op de linkerflank lijst uw reguliere taken, te centraliseren per de frequentie dat ze moeten worden gedaan. (Bijvoorbeeld een lijst er als volgt uitzien: Dagelijks: Schotels, Voed de kat, Reinig de kattenbak; Tweemaal wekelijks Daily:>: Schrob de toiletten-M / F, Vacuüm-T / Sa; Weekly: Wasserij-W, Recycling Out-F, Trash Out-F; Tweemaal maandelijks Wekelijks:>: Verander Sheets op bed-15/30th; Maandelijks: Test Rookmelders-1, Clean Koelkast-20) Zoals je taken uit te voeren, trek een X in het vak onder. de datum waarop u voltooien, in de rij van de taak die u ingevuld.
 6. 6
  Hang een wit bord (droge wissen bord) op een makkelijk bereikbare locatie en het gebruik van verschillende gekleurde markers om taken van verschillend belang te schrijven.
 7. 7
  Plaats uw to-do lijst op een lichte achtergrond, zodat het je opvalt. (Bouw papier, poster boord, een helder geschilderde muur)
  • Als je niet al te bezorgd over welke volgorde u uw taken in, schrijf elke taak op een stukje papier, vouw ze, en zet dan alle misstappen in een kom. Trek een slip en doen wat taak is op de slip. U kunt verschillende kleuren papier gebruiken voor verschillende grootte taken, zodat als u weet dat u slechts 15 minuten om iets te voltooien, (bijvoorbeeld) kunt u een groene slip tekenen met een kleine taak erop.
 8. 8
  Maak een lijst op uw computer, hetzij in een Word-document of een website. (Dwz: http://www.asimplelist.com, of http://www.tadalist.com )

Tips

 • Zorg ervoor dat u tijd inplannen voor pauzes en maaltijden, zodat u nog wat tijd om te rusten.
 • Als u een klusjes raster, en meer dan een persoon kan doen de klusjes op de lijst, kunt u elke schrijf uw initialen in plaats van een X, zodat je kunt zien wie aan het doen is hun aandeel of het invullen van de hun toegewezen taken.
 • Als u het opzetten van een afspraak, probeer dan voor 's ochtends afspraken in het begin van de week. De meeste mensen zullen het opzetten van afspraken voor over hun lunchpauze, of laat op de dag, zodat ze werk vroeg kunnen vertrekken. Plus, wie je ook bent ontmoeten zullen gericht zijn op u in plaats van steeds uit voor hun eigen lunch of naar huis aan het einde van de dag.
 • Kies een dag per week om alleen noodzakelijke taken te doen en besteden de rest van de tijd op een extra grote taak.
 • Doe al uw out-en-over in het begin van de dag taken en in het begin van de week om ze uit de weg en om tijd te besparen.
 • U kunt de roosters voor wanneer taken moeten worden voltooid, zodat u beter kunt bijhouden wat je hoeft te doen op een bepaalde dag te markeren. In het bovenstaande voorbeeld zou u allen maandag en vrijdag in de "scrub toiletten" rij, alle woensdagen in de wasserij rij te markeren, de 15e en 30e in de verandering lakens rij, en de Test rookmelders rij op de 1e. Markeer de dag nadat u de taak hebt voltooid.
 • Kies een dag per maand om niets te doen (dit omvat de gerechten) en gewoon jezelf toestaat om te doen wat je wilt. Schrijf dit op de agenda en hou je eraan. Gebruik wegwerp servies en bestek en om voedsel te leveren of pick-up een aantal pre-en-klare levensmiddelen.
 • Zorg ervoor om taken gelijkmatig te plannen door de week, dus je bent niet gek op maandag en vervelen op dinsdag.
 • Als je vrije tijd om een ​​aantal van de taken van morgen gedaan, waarom niet? Vooral als je veel te doen. Of gebruik de tijd om weg te chip op een extra grote taak.

Waarschuwingen

 • Het kan een tijdje duren om te wennen aan een van deze methoden. Probeer Gedurende ten minste een maand als mogelijk.
 • Geen stress als je niet iets gedaan te krijgen. Deze lijsten zijn vloeibaar en kan worden veranderd.