Wkonl

Hoe maak je een hologram te maken

Het is makkelijker om een ​​hologram dan je denkt te maken. In feite is elk jaar duizenden hobbyisten, studenten en docenten maken hologrammen thuis en op school. Om een ​​hologram te maken, zult u een aantal fundamentele holografie benodigdheden en huishoudelijke artikelen (budget ongeveer 75€), een rustige en donkere kamer, en ongeveer 30 minuten nodig.

Stappen

Hoe maak je een hologram te maken. Verzamel je holografie leveringen en in de genoemde huishoudelijke materialen sectie hieronder "dingen die je nodig hebt".
Hoe maak je een hologram te maken. Verzamel je holografie leveringen en in de genoemde huishoudelijke materialen sectie hieronder "dingen die je nodig hebt".
 1. 1
  Verzamel je holografie leveringen en in de genoemde huishoudelijke materialen sectie hieronder "dingen die je nodig hebt".
 2. 2
  Definieer uw laboratoriumruimte. Kies een stevige tafel of balie in een donkere ruimte die vrij is van geluid, trillingen, luchtstromen, en kleine bewegingen (krakende vloeren, enz.). Als u niet beschikt over een stevige tafel, een betonnen kelder vloer werkt goed.
 3. 3
  Bereid het onderwerp van het hologram door het plaatsen van het onderwerp stevig op de stevige tafel. Als u een computer muismat of een lade van zand, plaatst het onderwerp op de top van dat. Dit helpt te minimaliseren trillingen.
 4. 4
  Bereid uw diodelaser (of laser pointer) ongeveer 30 cm afstand het onderwerp door bracing het met een en dan steken de wasknijper in een kopje zout of suiker.
 5. Als uw diodelaser heeft een verstelbare lens, de start die lens en de positie van de laser, zodat de lichtbundel verspreidt horizontaal in een elliptische vorm (het lijkt op die van een brood).
Als je laser niet over een verstelbare lens, beveiligen een optische divergerende lens naar een andere wasknijper en kopje zout, zodat de laserstraal schijnt door het aan het licht te verspreiden.
5
Plaats de laser totdat het onderwerp volledig verlicht is.
6
Schakel alle lichten. U kunt een nachtlampje onder de tafel of zelfs licht barsten open de deur om te zien in de donkere kamer geplaatst gebruiken. Blokkeer geen direct licht van het bereiken van de holografie systeem. De kamer moet donker genoeg dat men niet kan lezen.
7
Blokkeer de laserlicht van het bereiken van het onderwerp met een boek. Het boek zal dienen als een van een camera.
8
Verwijder een holografische film plaat uit de doos in het donkerste deel van de kamer, en zorgvuldig leunen tegen het object. Wacht 10-20 seconden om de plaat af te wikkelen tegen het object.
9
Langzaam til de "shutter" iets van de tafel een halve inch (1 cm), terwijl nog steeds het blokkeren van het laserlicht van het bereiken van enig deel van de plaat, en wacht een paar seconden voor de trillingen verdwijnen.
10
Til de sluiter helemaal tot aan de holografische plaat en object gedurende ongeveer 10 seconden bloot.
11
Blokkeer het laserlicht weer door het plaatsen van het boek terug op de tafel.
12
Verwerk de plaat volgens instructies die de holografie behandelingsuitrusting begeleiden. Dit proces duurt ongeveer 3-5 minuten in totaal. Voor het maken van fundamentele hologrammen, het proces van de ontwikkeling is eigenlijk heel simpel:
 1. Meng de gedroogde poeder fotochemicaliën met gedestilleerd water fles om twee oplossingen vormen: de ontwikkelaar en het bleekmiddel
 2. Dip en wiebelen plaat in ontwikkelaar voor 20 seconden
 3. Spoelen in water gedurende 30 seconden
 4. Dip en wiebelen plaat in bleekwater gedurende 20 seconden
 5. Spoelen in water gedurende 30 seconden
 6. Drogen met een haardroger
De gedroogde chemisch poeder fotochemicaliën kunnen individueel worden samengesteld door te gaan naar een photochemist, maar is duurder omdat slechts 1 gram van diverse chemicaliën nodig is, en weinig photochemists verkopen in zulke kleine hoeveelheden. De JD-4 kit aanbevolen in dit artikel plaatst alle chemicaliën in een kit en is toevallig de enige dergelijke kit beschikbaar zijn. Het verdient de voorkeur door beginners.
13
Droog de ​​holografische plaat verticaal. Een eenvoudige manier om dit te doen is door het plaatsen van de plaat op een papieren handdoek en leunen tegen een muur. Als de tijd beperkt is, kunt u zorgvuldig te blazen warme lucht over de holografische plaat met behulp van een föhn uit minstens voet (30cm) weg. Voorkom hoge temperaturen.
14
Bekijk uw hologram nadat deze volledig is gedroogd met een puntbron, zoals die uit een projector, zaklamp, spot, LED wit licht, of de zon. Schijnen de kijker van dezelfde hoek uw laserstraal scheen op de plaat tijdens de belichting. U kunt geen gebruik maken van diffuus licht bronnen zoals matte gloeilampen en TL-lampen.

Tips

 • Niet alle lasers of laser pointers worden gebruikt om hologrammen maken. Het beste is om een ​​laser die is vooraf getest om te voldoen aan de vereiste specificaties (coherentielengte, stabiliteit, polarisatie, en macht) te kiezen. Voor de bovenstaande instructies en aanbevolen materialen hieronder, werd de rode Integraf holografie diodelaser met een verstelbare lens aangenomen.
 • Realiseer je dat trillingen en microscopische beweging van zelfs 1000000 van een meter een hologram kan ruïneren. Dus, tijdens de behandeling, probeer stil te zijn en te onderhouden absolute stilte. Schakel ook uw ventilatiesysteem en vermijd kruis tocht.
 • Als je niet zeker of jouw oppervlak vrij is van trillingen of niet plaatsen van een doorzichtige plastic fles water op uw ondergrond, en schijnen een vorm van licht door de fles, zodat de top 'laag' van het water wordt weerspiegeld op een nabij oppervlak. Laat de reflectie 'regelen'. U kunt nu zien welk niveau van beweging trilt het oppervlak zoals dit in de reflectie van het water zal worden aangegeven. Deze methode is ongelooflijk nauwkeurig het ook kan meten de kleinste veranderingen in de lucht rond de fles.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat u grondig alle instructies en waarschuwingen die bij de verwerking kit lezen en te volgen. In hun verdunde oplossing vormen de chemische producten zijn over het algemeen meer inerte dan de meeste huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Maar, in de droge geconcentreerde vorm, kunnen ze giftig. Volwassene toezicht wordt sterk aanbevolen.
 • Lees en volg alle instructies voor het gebruik van uw laser nauwkeurig. Kijk nooit rechtstreeks in een laserstraal.

Dingen die je nodig hebt

 • Holografie benodigdheden
  • Opmerking: Budget is ongeveer 75€
  • PFG-03M professionele holografische film platen
  • Rode laser holografie. De bovenstaande instructies veronderstellen het gebruik van de Integraf Holografie Laser (4 mW, 650 nm), want het heeft een verstelbare lens. Als je laser niet hebben verstelbare lens, moet u een externe lens (beam spreider) krijgen.
  • JD-4 Holography Processing Kit
  • PhotoFlo bevochtigingsmiddel (optioneel)
 • Huishoudelijke materialen
  • Een helder hard voorwerp, bij voorkeur stevig metaal, dwz munten, metalen speelgoed auto (op het onderwerp van uw hologram te zijn)
  • Een platte hardcover boek 6 "x8" (150x200mm) of groter (om te dienen als een sluiter).
  • Zes flessen van 1 liter (1,5 gallon) gedestilleerd water (de proceschemicaliën maken)
  • Drie kleine bakjes met platte bodems 3 "x3" of groter (om te dienen als ontwikkelaar trays)
  • Drie grote bakken (of kommen) met vlakke bodems 4in.x5in. of bij voorkeur groter (om te dienen als spoelen trays)
  • Een rubber keuken handschoen of tang (om de holografische plaat behandelen, terwijl het ontwikkelen van)
 • Facultatief
  • Een basis nachtlampje verkrijgbaar bij uw supermarkt of groene safelight (om gemakkelijk te zien in de donkere kamer)
  • Een computer stootkussen of een dienblad met zand (of zout of suiker) met een breedte, lengte en hoogte van grofweg 6 "x8" x2 "(15x20x5cm) of groter (om te dienen als een trillingsisolatie systeem)
  • Een klein kopje gevuld met zand (om de laser te houden)-zout of suiker werkt ook