Wkonl

Hoe kunt u uw leesvaardigheid te verbeteren

Veel mensen hebben moeite met lezen. Lezen is moeilijk voor sommige mensen en het kan enige tijd duren. Lezen is een proces van de hersenen waar je kijkt naar symbolen op een pagina, en je geest ziet de patronen van de personages en begrijpt de betekenis in hen. Als je een goede leesvaardigheid ontwikkelen, zal het zeer nuttig zijn voor je toekomst. Zijn niet uw school leraren altijd zeggen 'Lees meer boeken!'? Hier zijn een paar stappen en tips aan de slag.

Stappen

Hoe kunt u uw leesvaardigheid te verbeteren. Zoek iets om te lezen.
Hoe kunt u uw leesvaardigheid te verbeteren. Zoek iets om te lezen.
 1. 1
  Zoek iets om te lezen. Voorbeelden hiervan zijn een kinderboek, een krantenartikel, een kort verhaal, of iets op Google.
 2. 2
  Peilen elke letter zo goed als je kunt en je zult merken dat ze vormen een soort woord. Sommige letters in elkaar passen. Bijvoorbeeld, "th" niet uitgesproken als t + h, maar veeleer als een eenheid. Dit is een "foneem" genoemd.
 3. 3
  Zoek een plek om te lezen waar u zich kunt concentreren. Dit kan ergens geheim zijn waar niemand je lastig vallen, of gewoon uw huis op een moment dat het rustig is.
 4. 4
  Begin je lezen door te kijken naar de foto's, of het luisteren naar de muziek van een gevoel voor wat je gaat lezen over krijgen.
 5. 5
  Beginnen met titels, namen, of andere grotere druk items die u wellicht weet of er ooit over nagedacht.
 6. 6
  Lees zoveel als je in staat bent. Wanneer je begint te vervelen of een pauze nodig, neem er een. Lezen leuk en plezierig moet zijn, forceer het niet. Na je pauze, terug naar waar je was, en verder.
 7. 7
  Herlees het materiaal. Het is goed om te herlezen iets als je niet volledig begrijpen het de eerste keer.
 8. 8
  Ga naar de bibliotheek en de pick-up veel boeken. Pick boeken afhankelijk van uw lezing niveau, maakt niet uit wat uw leeftijd.
 9. 9
  Lees de pagina goed. Haast je niet, neem je tijd. De meeste mensen denken dat het afromen van de pagina (skimming betekent om gewoon de hele pagina scannen en nauwelijks te nemen in een paar woorden) is een manier om snel lezen, maar dit is zeker niet waar.
 10. 10
  Gebruik context aanwijzingen om uit te vinden betekenis van een woord. Context aanwijzingen zijn wanneer een persoon cijfers uit de betekenis van een woord door te zien hoe het woord werd gebruikt in een zin. Bijvoorbeeld, was je het lezen van de volgende zin en wilde wat 'pessimist' betekent weten:. Mijn moeder is altijd blij en optimistisch, het totaal tegenovergestelde van mijn broer, de pessimist Dus van de zin, u kunt verzamelen die 'pessimist' betekent het tegenovergestelde van gelukkig, dus pessimist betekent dat humeurig en boos. Goede, ervaren lezers gebruiken altijd context aanwijzingen! Als je een woord dat je helemaal bent stumped op vinden, gebruiken het woordenboek! Als u wilt de tijd en de moeite van het draaien van pagina's opslaan, gaat u naar de online woordenboek.
 11. 11
  Herlezen! Als je niet begrijpt wat je leest, lees dan de straf (s) weer. Probeer het lezen van de woorden hardop aan jezelf. Als u nog steeds iets niet begrijpt, vraag dan een goede lezer in de buurt om de straf (s) uit te leggen, of gewoon pick-up een boek dat is gemakkelijker te lezen en meer geschikt is voor uw leesniveau. Voel je vrij om je vinger te gebruiken als een pointer. Het zal houd je ogen gericht op de lijn die je aan het lezen bent, het verbeteren van uw begrip.
 12. 12
  Blijven lezen! Probeer zoveel als je kunt lezen op uw vrije tijd. Lezen helpt u op veel manieren; uw woordenschat zal groter en geavanceerder geworden en je zal je cijfers verandering opmerken voor de beter op school. Veel leesplezier!

Tips

  • Permanent beter werkt voor sommige mensen. Sommige lezen tijdens het lopen op een loopband of een track, oefenen zowel het lichaam en geest!
 • Terwijl de meeste mensen het niet eens met dit, de meeste dingen die je moet weten zijn in boeken. Daarom is het verstandig als je comfortabel lezen algemene materiaal om uw leessnelheid zo snel mogelijk te verhogen. Een goede gids voor Dit is Triple uw leessnelheid Wade E. Cutler's.
 • Gebruik een spreadsheet creatief. Proberen om 15 tot 20 minuten per dag te lezen. Ook moet je een boek door zijn dekking niet beoordelen.
 • Om het meeste begrip te krijgen, vermijd houdende tijdens het lezen. Tijdens het lezen in bed kan u helpen te ontspannen en in slaap vallen, kunt u meer informatie te behouden door het hebben van een goede houding tijdens het lezen. Zo zitten recht omhoog en het houden van uw voeten plat op de grond kan het verhogen van uw alertheid.
 • Heb een goede belangstelling voor het boek dat u aan het lezen bent en niet in een droevige stemming tijdens het lezen.
 • Lees luid om ervoor te zorgen dat u goed concentreren en lezen elk woord.

Waarschuwingen

 • Zitten in een positie voor een lange tijd kunt u zich slaperig of zelfs gewond te maken. Zorg ervoor dat je rekken voor en tijdens het lezen om wakker en comfortabel te houden.
 • Lezen in het donker kan je een hoofdpijn, dus zorg ervoor dat u voldoende verlichting voor het lezen.
 • Zorg ervoor dat je leest iets wat je genieten, het lezen van boeken die je niet genieten kan blijken u weg van het lezen meer.
 • Lezen is verslavend. Met een beetje inzet alledag vind je jezelf in andere tijden, plaatsen en werelden die je nooit hebt gedroomd.

Dingen die je nodig hebt

 • Lectuur: boek, tijdschrift, songteksten, krant, etc. Probeer iets interessants halen, anders zult u waarschijnlijk worden met behulp van uw leesmateriaal voor een kussen.
 • Tafel of andere plaats om uw leesmateriaal zetten. Dit kan ook uw schoot te zijn.
 • Comfortabele plek om te zitten. Zoek een rustige plek zonder afleiding.