Wkonl

Hoe maak je een geisha te worden

De groeiende belangstelling voor geisha hebben belangstelling gekregen voor het laatst door de recente fitional roman en westerse film Memoirs of a Geisha, Er zijn veel misvattingen van een Geisha, maar de voornaamste is, dat ze zijn of waren prostituees. Dit is verre van de waarheid.

Stappen

Hoe maak je een geisha te worden. U kunt ervoor kiezen om uw training te beginnen bij ongeveer een middelbare-schoolleeftijd.
Hoe maak je een geisha te worden. U kunt ervoor kiezen om uw training te beginnen bij ongeveer een middelbare-schoolleeftijd.
 1. 1
  U kunt ervoor kiezen om uw training te beginnen bij ongeveer een middelbare-schoolleeftijd. De meeste nieuwe maiko hebben hun misedashi, of debuut, rond de leeftijd van 15. Maar eerst moet je worden ingevoerd om een ​​okasan van een okiya zodat ze kunnen beslissen of ze je zal accepteren. Sommige van de vaardigheden maiko zijn getraind in zijn dans, traditionele instrumenten, vocale kunsten en theeceremonie.
 2. 2
  Begin uw werk als een shikomi-san, een meisje in opleiding, voor de okasan. U moet uw lessen bij te wonen en doen ook dagelijkse taken en helpen uit de andere geisha in deze tijd. De shikomi periode duurt ongeveer 4 jaar als je het okiya op de juiste tijd in te voeren.
 3. 3
  Maak uw shikomi training en voor te bereiden op uw misedashi, of debuut. In deze tijd, voor ongeveer een maand, zul je een minarai, of het "kijken en leren" periode. In deze tijd zul je andere geisha op ozakashi, of theekransjes / ceremonies te observeren. In deze tijd zul je moeten wennen aan het dragen van een kimono ensemble gelijkaardige (maar niet helemaal) een maiko's. Je haar zal worden vormgegeven in de traditionele stijl, en je zal de dikke witte make-up dragen.
 4. 4
  Laat uw formele debuut als junior maiko. U zult nog steeds dagelijks bijwonen van de dezelfde klassen te houden met uw vaardigheden. Rond deze tijd uw okiya zal beginnen zoeken naar een onesan, of "oudere zuster" voor u die als je mentor of leraar handelt.
 5. 5
  Deelnemen aan hanamachi-brede dansen en festivals, zoals het miyako odori, setsubun, en haasaku zodat je een goede reputatie voor u en uw okiya kunt bouwen, zodat u kunt succesvol zijn.
 6. 6
  Rond de leeftijd van 19-21, voor te bereiden op uw erikae, of "het draaien van de kraag", naar een geiko of volwaardige geisha geworden. Je uiterlijk zal wel een beetje te veranderen, zoals u zult dragen kimono met kortere mouwen, minder flamboyante patronen, geen haar sieraden en pruiken. Gedurende deze tijd zullen er festiviteiten zijn alleen voor uw erikae, dus zorg ervoor om ervan te genieten! Kijk ook eens accepteren van een "jongere zuster" op dit moment.
 7. 7
  Uw periode als "junior geiko" zal geen make-up, stijl uw eigen haar duren voor misschien 3-10 jaar, terwijl je nog steeds make-up dragen en buitensporige kimono, en dan zul je je tijd begint als senior geiko, en zal niet jaar, en Draag meer ingetogen kimono. Uw diensten op dit punt zullen zeldzamer en duurder geworden.
 8. 8
  Gefeliciteerd! Je hebt de ladder van steeds een geisha beklommen!

Tips

 • Er blijft enige verwarring, met name buiten Japan, over de aard van de Geisha beroep. Deze kwestie is gecompliceerd door Japanse prostituees, die zich willen promoten als Geisha aan toeristen.
  • Geisha entertainment, nooit gedaan betrekken seksuele activiteit, noch is geisha betaald voor seks... hoewel er een traditie die bekend staat als "mizuage" waar de Maiko rijkelijk werd ontmaagd in om af te betalen een deel van haar schulden... maar dit is geen langer beoefend als gevolg van strenge Prostitutie Wetten in Japan.
  • Ze waren nooit prostituees, zoals soms wordt gedacht. Ze vermaken hun gasten met hun vele talenten, geleerd tijdens hun opgroeien.
 • De eerste twee stappen waren de traditionele manier van leren hoe je een Geisha te worden. Dit gaat terug tot 1800.
 • Gebrek aan belangstelling voor de traditionele kunsten, en de kosten worden vermaakt door Geisha hebben de reden dat de traditie afneemt geweest.

Dingen die je nodig hebt

 • Okiya
 • Kenban
 • Oneesan
 • Okaasan
 • Ochaya
 • Opdrachtgevers
 • Tal van toewijding
 • De okiya zal zorgen voor de rest!