Wkonl

Hoe maak je een muziek-producer geworden

Heeft u een andere visie voor de nummers die je hoort op de radio? Heeft u ooit gedroomd van het zien van uw meesterwerk raakte de top tien? Lees verder om te zien hoe je een muziek producer geworden.

Stappen

Hoe maak je een muziek-producer geworden. Overwegen het leren van een instrument.
Hoe maak je een muziek-producer geworden. Overwegen het leren van een instrument.

Het beheersen van de muziek

 1. 1
  Overwegen het leren van een instrument. Je hoeft niet naar een virtuoos op een muziek producer te zijn, maar het trainen van je oor en het leren van muziektheorie zal enorm profiteren van uw carrière. Je moet ook proberen om je eigen liedjes, meester tempo, of misschien zelfs leren spelen van bladmuziek componeren; begrip muziek vanaf de andere kant van het klankbord zal je veel beter in staat om zijn volledige potentieel te horen. Beschouw deze drie fundamentele instrumenten:
  • Piano. Waarschijnlijk de meest veelzijdige instrument voor een producent, het kunnen noodle op de piano is enorm. Of je bent gewoon proberen uit te werken een concept of wilt u een bepaalde zin opgenomen, wordt een piano bijna onmisbaar.
  • Gitaar. Het leren van de gitaar helpen u invulling akkoorden en meteen een enorme muziekgenre relevant geworden: rock (en haar verschillende neven, kinderen en kleinkinderen).
  • Bass. Erg onderschat maar nog steeds essentieel. In staat zijn om de bas te spelen zal u helpen de ritmesectie leiden alsmede werken zeer eenvoudige muzikale ideeën.
 2. 2
  Beheersen de technologie. Te creëren en te manipuleren muziek, zul je moeten leren hoe je een klankbord en zoveel muziek-processing programma's als je kunt gebruiken. Als u nog niet hebt wat achtergrond in geluidsproductie, een goede sequencer programma om te beginnen met is Cubase.
  • Sequencer software programma's zoals Cakewalk Sonar, Reason, en Pro Tools helpen muziekproducenten regelen en tweak de muziek die ze opnemen. Hip-hop en dance producers kunnen wensen om FL Studio, die kunnen worden gebruikt voor de pop zo goed gebruiken.
  • Als u denkt over het produceren van hip-hop muziek, denken over het investeren in een sampler. De MPC60, SP1200, en S950 zijn allemaal populair met "gouden eeuw" hip-hop producers als Pete Rock en DJ Premier.
 3. 3
  Kennen de basisprincipes van het mengen. Weten wat het betekent om een ​​track te mixen: hoe alle ongelijksoortige klanken samen te mengen in een mellifluous mix.
  • Kennen het verschil tussen "in het vak" en "out of the box." In het vakje betekent gewoon dat je gaat mixen uitsluitend op een computerprogramma, uit de doos betekent dat je gaat mixen met een klankbord en andere niet-computer apparatuur om uw geluid te bereiken.
  • Kennen het verschil tussen stereo mix en mono. Stereomixen stellen twee verschillende nummers in hetzelfde nummer, een voor het linker oor en een voor het rechteroog, mono vertegenwoordigt een geluid voor het spoor.
  • Weten wat te zetten in het midden van je mix. Basgitaar en zang meestal wilt verblijven in het centrum van uw mix - niet af aan een een kant. Andere instrumenten kunnen meestal worden geëxperimenteerd met, maar bas en zang (voor het grootste deel) presteren het beste in het midden.
 4. 4
  Word een student van muziek. Neem je beurs serieus. Muziekproducenten zijn in het bedrijf van het maken van muziek, vaak met de hulp van andere songs. Hip-hop producenten in het bijzonder, wiens taak het is om monsters te nemen van andere liederen en herwerken ze in een andere beat, moeten vraatzuchtige muziekstudenten. Als je geen student van muziek, zul je snel merken dat je onnodig beperkend jezelf.
 5. 5
  Altijd denken over wat geluiden zouden goed bij elkaar passen. Je baan als muziekproducent is om fascinerende, intrigerende, soul-verpletterende muziek te maken. Vaak betekent dit het nemen van het verkennen van de manier waarop verschillende geluiden en verschillende genres met elkaar omgaan.
  • George Martin, de illustere producer van de Beatles, introduceerde wat we nu "World" muziek in de populaire canon bellen. Martin hielp mesh de sitar in weelderige popsongs. Dit was werkelijk Oosten vergadering West.
 6. 6
  Maak wat muziek. Probeer te doen wat het beste voelt: Punk, Ska, Rock, Rap, R & B, Country, Funk, Jazz, en dergelijke. In het begin, gericht op het beheersen van een stijl van muziek. Dit zal u toelaten om een ​​naam voor jezelf in een bepaald genre te maken voordat uiteindelijk het verplaatsen naar verschillende muziekstijlen. Omdat ze vaak sprake van minder instrumentatie, Hip-Hop, R & B, Pop en zijn het makkelijkst om te beginnen met.
  • Uiteindelijk, experimenteren met meer genres. De meer genres word je vloeiend, de bredere je horizon zal zijn (en hoe meer klanten je krijgt). Niet te vroeg soms gedwongen zelf echter. Hebben een genre onder de knie voordat je verder naar de volgende.
 7. 7
  Rework een oude favoriet. Neem een ​​bekend lied - bij voorkeur een die is minimaal gemanipuleerd - en geef het uw eigen smaak. Wat voor mogelijkheden heeft het? Hoe kunt u het beter te maken? Welke nieuwe visie heb je voor het liedje om het te transformeren in iets totaal anders?
  • Maak verschillende versies om een ​​gevoel voor de mogelijkheden. Maak een Reggae versie van "The Wall" misschien, of werken een obscure jazz tune in een Hip-Hop verslaan. Wees niet bang om hier te groot denken.
 8. 8
  Samenwerken met andere muziekproducenten. Samenwerkingsverbanden hebben een aantal van de meest memorabele muziek in de canon. Wees niet bang om te gaan naar een producer die je bewondert en vraag hem of haar of ze willen werken met je. Samenwerkingen slagen omdat je sterke punten van de andere producent kan gebruiken om je zwakke punten te maskeren, en hopelijk gebruik je eigen sterke punten om hen te maskeren.

Het bedrijf van het produceren

 1. 1
  Start netwerken. Vertel je familie en vrienden je muziek produceren. Maak visitekaartjes. Plaats bulletins rond uw buurt. Als je de prijzen zijn redelijk, je klanten te krijgen in een mum van tijd. Laad goedkoop per uur of per nummer.
  • Het zou goed zijn om je voeten nat met een vriend of familielid te krijgen. Heb je een vriend die is een geweldige zangeres? Een oom die heeft een talent voor het spelen van de tuba? Produceren ze en houd voorbeelden van je werk aan potentiële klanten te tonen. (Vergeet niet om familie en zaken gescheiden te houden, dat wel.)
  • Als niets spannend komt, aanbieden om uw diensten als vrijwilliger om je reputatie op te bouwen. Er is niets slecht over het werken voor gratis, tenzij je wordt uitgebuit. Een echt goede eerste indruk op een vrijwilliger baan kon zelfs verdien je een salaris als je werk te goed is om vrij te zijn.
 2. 2
  Krijg een stage bij een productiebedrijf. Tuurlijk, het is zwaar werk, maar je zou wat vrije tijd te krijgen in een echte opnamestudio. In de tussentijd zul je vrienden te maken in het bedrijfsleven (en mee naar huis dat salaris).
  • Begin laag op de totempaal, indien nodig, het punt is om uw voet in de deur. Hoe harder je werkt (en meer vrolijk je het doet), de likelier zult u om op te vallen.
 3. 3
  Krijgen een opleiding. Neem 's nachts klassen om je diploma indien nodig te verdienen. Als muziekproductie niet werkt, heb je iets om op terug te vallen.
 4. 4
  Profiteer van de geweldige kracht van het internet. Vroeger was het zo dat je moest om persoonlijke contacten te smeden om uw muziek gehoord. Je weet wel, smeren palmen en backdoor deals - dat soort dingen. Nu, als je het internet adeptly te gebruiken, kunt u snel een indruk maken zowel lokaal als wereldwijd, als dat is wat je wilt.
  • Zet je muziek op een muziek-website, zoals Bandcamp. Kapelaan is woedend, alleen zet je beste werk op, en houd uw pagina (s) gevuld met nieuwe en andere materialen om de fans enthousiast te houden.
  • Gebruik van sociale netwerken om het woord eruit te komen over uw muziek. Sociale netwerken leveren viraal succes aan honderden kunstenaars, zelfs als dat succes is van korte duur. Gebruik - maak geen misbruik van - je sociale netwerk met updates, promoties en gratis spullen. Ze zullen u dankbaar zijn.
 5. 5
  Save up. Nu dat je hebt een praktische kennis van het bedrijfsleven, een stabiele bron van inkomsten, en een omvangrijke klantenbestand, kunt u uw eigen studio te starten. Als je blik hoger worden ingesteld, krijgt u zelfs verhuizen naar een andere stad om uit te proberen voor de Hoofdklasse.

Tips

 • Nooit denken dat je bent te goed voor een klant - of niet goed genoeg. Neem elke klant die vraagt ​​of komt door je deur serieus.

Waarschuwingen

 • U zult niet genoeg geld te krijgen om te leven van in het begin, dus het vinden van een baan die je rond te komen en te produceren in uw vrije tijd.
 • Als je zelfstandig werken, je weet nooit hoeveel geld je zal maken in een jaar: het zou kunnen zijn 37.320€ of het zou 40€ zijn.
 • Producenten maken twee dingen: muziek en offers.