Wkonl

Hoe maak je een goede leraar te zijn

Een goede leraar kan de meest fascinerende en boeiende job in de wereld - maar een leraar die niet effectief werkt belastend, pijnlijk en vermoeiend kan zijn. Hier zijn een aantal goede tips om steeds de beste leraar die je kan zijn.

Stappen

Hoe maak je een goede leraar te zijn. Hebben goed gedefinieerde consequenties.
Hoe maak je een goede leraar te zijn. Hebben goed gedefinieerde consequenties.

Klasmanagement

 1. 1
  Het voorbeeld. Vergeet niet dat je de leraar. Het is belangrijk voor u te zijn als een "superheld" figuur in hun ogen. Vergeet niet dat je leerlingen kijken tegen je op en zal dus proberen om uw disposities na te bootsen. Als u grof of ongepast zijn, zullen ze een ongepaste model voor hun gedrag. Het is essentieel dat studenten zie je als persoon met vertrouwen, zodat zij uw voorbeeld te volgen, en zich gerust vertrouw je. Studenten, van alle leeftijden, hebben iemand nodig die ze kunnen leunen, kijken naar, en kunnen vertrouwen.
 2. 2
  Hebben goed gedefinieerde consequenties. Stel specifieke consequenties voor het breken van de regels. Beslis wat die gevolgen zijn en ze dan consequent implementeren. Uw consequenties moet een procedure die begint met een non-verbale signalen (bijvoorbeeld alleen maar naar de student), een verbale signaal (vraagt ​​de student te behagen stoppen met praten) te volgen, om een ​​mondelinge waarschuwing (als dit zo doorgaat zullen er consequenties ), de uitvoering van de consequentie. De gevolgen zijn aan u en afhankelijk van het programma van de school. Veel scholen hebben een detentie-systeem (studenten verachten opsluitingen), of misschien het schrijven van lijnen, of zitten uit de buurt van andere studenten.
 3. 3
  Wees barmhartig. Grote opvoeders vormen sterke relaties met hun leerlingen en laten zien dat ze de zorg over hen als mensen. Ze zijn warm, toegankelijk, enthousiast en zorgzaam. Sta open voor een verblijf op school na-uren om studenten te helpen of meedoen op school-brede commissies en activiteiten, en ze tonen een verbintenis tot de school.
 4. 4
  Stel enkele basisregels. Je moet over 3-5 regels die de leerlingen weten. Dit zijn de regels die, wanneer gebroken, onder de regeling consequentie voorgaande. Probeer waardoor de klas aan de spelregels suggereren: een klasgesprek en schrijf ideeën, het maakt de klas het gevoel dat ze worden gehoord en dat u de zorg over hun meningen en input terwijl ook instellen wat grondwerk dat ze loyaal zullen voelen, omdat ze ' ve maakte het. Optreden als bemiddelaar om ervoor te zorgen dat de regels besloten zijn geschikt. Sommige kunnen worden, bijvoorbeeld, stil te zijn wanneer de leerkracht aan het praten is, elkaar respecteren, en de afwerking van het huiswerk en classwork.

Lesplanning

 1. 1
  Heb je al een doelstelling. Wanneer u van plan bent een les, het meest vitale deel is het doel. Wat wilt u uw studenten weg te nemen van de les? Als het doel is krachtig, diep, en weerspiegelt wat je echt wilt studenten om te leren, zal het worden weerspiegeld in de les.
 2. 2
  Hebben een solide plan voor uw lessen. Elke les moet worden verdeeld in drie simpele onderdelen die uw doel weerspiegelen.
  • Eerst moet de "lezing" een deel van de les te zijn. Dit is waar je iets nieuws aan de klasse (uiteraard rekening houdend met vragen of opmerkingen indien van toepassing) te onderwijzen.
  • Wijden het tweede deel van de klas om iets dat een collectief groepswerk element waar studenten kunnen werken met wie ze willen impliceert. Tegen het einde van dit deel, kunt u een discussie sessie waar groepen uiten hun bevindingen / adviezen, en geven cijfers voor adequate participatie hebben.
  • Het laatste deel van elke les moet worden waar de studenten terug naar hun stoel en werken rustig op een laatste taak, zoals het beantwoorden van specifieke vragen op het bord, of het tekenen van een beeld met betrekking tot iets wat ze geleerd dat les. De studenten moeten alleen even met je praten (als ze een vraag over wat / hoe dit te doen) of de persoon die direct naast hen. Dit is de wind-down gedeelte waar studenten de kans krijgen om te werken en te begrijpen het materiaal op hun eigen.
 3. 3
  Toewijzen relevante huiswerk. In plaats van elke avond het toewijzen van iets anders, is het verstandig om een ​​of twee meer substantiële opdrachten op maandag toewijzen en verzamelen deze opdrachten op vrijdag.
 4. 4
  Overwegen om quizzen. Misschien wilt u een quiz hebben elke vrijdag om te beoordelen hoe goed de leerlingen grijpen het materiaal. U kunt beoordelen hoe goed je bent onderwijzen door hoe goed de meerderheid van uw leerlingen presteren op de quizzen.

Tips

 • Het is nooit te laat om te beginnen met de uitvoering van deze tips en ideeën.
 • Effectief klassenmanagement is een van de belangrijkste vaardigheden te hebben als leraar.
 • U moet ten minste 1-2 weken vooruit in termen van uw lesplannen.
 • Het draagt ​​nogmaals vermelden dat, het maken van uw lesplannen, het belangrijkste element is de doelstelling. De andere delen van de les (deel voor "lecture onderwijs", deel voor studenten die werken, en een deel voor stille werking) veer uit of voortvloeien uit deze doelstelling.
 • Uw evaluatie (dwz testen en quizzen) worden gevormd op basis van de oorspronkelijke doelstelling. Het moet evalueren hoe goed de leerlingen de doelstellingen die u uiteengezet bij het plannen van je lessen voldaan.
 • Het is belangrijk om enige afstand van uw leerlingen, met name voor de eerste 2 weken van de termijn. Als u een professionele afstand niet kunt houden van uw leerlingen, dan is dat omdat u de behoefte te verhouden tot ze op een meer persoonlijk niveau, waarschijnlijk omdat je weinig dat er ergens in je meer persoonlijke leven. Het is uw verantwoordelijkheid om deze te herkennen en behandelen.
 • Het is belangrijk om vraagtechnieken hele gebruiken om te controleren of de leerling heeft begrepen. Als de leerling vindt het te gemakkelijk te beantwoorden dan sonde ze verder naar een meer gedetailleerde reactie te krijgen. Het gebruik van de termen 'waarom' en 'hoe'. Dit zal leerlingen strekken verder.

Waarschuwingen

 • Het draagt ​​opnieuw vermelden, als je er niet in slagen om een ​​professionele afstand die u toelaat om een ​​figuur te kijken naar en afhankelijk te houden, brengt u uw baan in gevaar. Ga naar buiten en zoek een paar vrienden van je eigen leeftijd of krijgen op een meer intieme relatie met uw significante andere.