Wkonl

Hoe te waterverontreiniging te verminderen

Veel mensen zijn zich niet bewust dat een groot deel van het water vervuiling probleem direct terug te voeren op hun eigen achtertuinen en woningen. Het is bijna onmogelijk voor de overheid om dit soort vervuiling te minimaliseren, maar u kan helpen het probleem op te lossen door het volgen van een paar eenvoudige stappen.

Stappen

Hoe te waterverontreiniging te verminderen. Heb zwerfvuil niet gooien in wastafels en toiletten.
Hoe te waterverontreiniging te verminderen. Heb zwerfvuil niet gooien in wastafels en toiletten.

Behoud en recycling

 1. 1
  Conserve water. Draai de kraan dicht wanneer het water is niet nodig en proberen om kortere douches nemen indien mogelijk. Dit helpt niet alleen voorkomen dat watertekorten, maar vermindert de hoeveelheid verontreinigd water dat behandeling nodig heeft.
 2. 2
  Heb zwerfvuil niet gooien in wastafels en toiletten. Verven, oliën en andere soortgelijke posten dienen te worden vernietigd in de prullenbak.
 3. 3
  Helpen opruimen van zwerfvuil in het water gevulde gebieden. Dit omvat stranden, meren, oceanen. Zorg dat het veilig is om het zwerfafval te verzamelen en zet het in een nabijgelegen vuilnisbak.
 4. 4
  Bevatten en compost tuinafval. Tuinafval dat rond zit kan gemakkelijk wassen in onweersafvoerkanalen als het regent. Zelfs als de afvalstoffen niet chemicaliën zoals herbiciden en pesticiden bevatten, kan de invoering van grote hoeveelheden stokken, bladeren en maaisel waterwegen overstelpen met ongezonde hoeveelheden nutriënten.
  • Compost tuinafval. Uw compost moet worden opgenomen in een bak of vat om de materialen te voorkomen dat weggespoeld. Sommige gemeenten bieden deze gratis of tegen lage kosten.
  • Gebruik een mulchmaaier plaats van zakken maaisel. Mulchmaaiers voegen een natuurlijk laagje compost aan uw gazon en u niet te maken hebben met de verwijdering van maaisel.
  • Gooi de werf en grasresten goed. Als je dat niet compost of tuinafval dat je niet kunt compost, contact op met uw lokale afvalbeheer of de bescherming van het milieu bureau om te bepalen hoe ze te vervreemden.

Tips

 • Als u niet zeker weet of iets gevaarlijk is, contact op met uw lokale afvalbeheer of de bescherming van het milieu-afdeling, of doe wat onderzoek online.
 • In veel gebieden, agrarische afvoer is een groter probleem vervuiling dan stedelijke afvoer. Als u betrokken bent bij de landbouw, contact op met uw lokale extensie dienst of milieudienst voor meer informatie over manieren waarop u uw impact op het milieu te verminderen vinden.
 • Denk na over het grote beeld. Je denkt misschien dat een beetje olie lek op uw auto is geen big deal. Echter, de olie uit duizenden of miljoenen auto's met kleine olielekkages voegt snel en al snel je op zoek bent naar een cumulatieve olieramp veel erger dan elke olietanker crash. U kunt niet alle olie lekken in de wereld op te lossen, maar u kan de uwe repareren. Wees een deel van de oplossing.
 • Opvoeden van uw familie, vrienden en buren over manieren om hun bijdragen te reduceren tot vervuiling. Als uw gemeenschap niet al onderwijsprogramma's milieu, bestrijding van verontreiniging regelgeving of een gevaarlijk afval voor recycling, het initiatief nemen op dit punt.