Wkonl

Hoe maak je een revolutie starten

Er zijn momenten wanneer het nodig is om te vechten tegen dingen die zo verkeerd dat ze niet langer moeten zijn geworden. Dingen die ooit klein zijn dat grote geworden waren, maar zijn niet minder fout, moet weer klein worden gemaakt, een revolutie, of een volledige cirkel, is nodig. Of u wilt de vrijheid van een ander land, of je wilt een onderdrukkende regering omver te werpen, elk gevecht is hetzelfde. Een revolutie (van het Latijnse revolutie, "een ommekeer") is een belangrijke verandering die meestal optreedt in een korte periode van tijd. Revoluties in de menselijke geschiedenis gebeurd en variëren sterk in termen van methoden, duur, motiverende ideologie, en het aantal deelnemende revolutionairen. Hun resultaten zijn onder andere grote veranderingen in cultuur, economie en sociaal-politieke instellingen.

Stappen

Hoe maak je een revolutie starten. Bouwen steun en consensus.
Hoe maak je een revolutie starten. Bouwen steun en consensus.
 1. 1
  Ken uw doel. U staat op het punt om je leven te wijden aan dit doel. Beslis goed en maak uw beslissing uit het hart. Een goede vraag die je jezelf stellen is: "Hoe zit het met het politieke systeem waarin ik leef denk ik dat verkeerd? En wat voor soort systeem wil ik maken voor de mensen in mijn land?" Vergeet niet, het doel je hebt gekozen is het hart van uw revolutie.
 2. 2
  Bouwen steun en consensus: Niets zal gebeuren als de enige rebellen zijn jij en je vrienden. Dit is een belangrijke stap en de setup voor zowel een succesvolle revolutie of een kleine civiele opstand flop. Voor het eerste deel van deze stap moet u de steun op te bouwen door het uitdelen van flyers en pamfletten, van mond tot mond en advertenties en door middel van de technologie van vandaag. Doen wat nodig is om het woord te krijgen van uw revolutie en steun op te bouwen. Eenmaal verbouwd, heeft uw steun niet samen moeten voldoen aan of het eens zijn over acties of zelfs kennen elkaar, maar ze onder een gemeenschappelijk doel moeten worden verenigd en gedeelde fundamentele principes.
 3. 3
  Ontwikkel uzelf en anderen over elk aspect van het idee van de revolutie. Weten wat en waarom deze strijd moet gebeuren en hoe het kan worden gewonnen. Identificeer de doelen en het meest efficiënte middel om hen zonder compromissen. Waarderen en respecteren een diversiteit van tactiek. De revolutie moet worden gericht op het maken van dingen beter. Dit is wat wordt genoemd een "positieve vector".
 4. 4
  Begrijp dat een van de belangrijkste aspecten van een revolutie is dat de mensen boos zijn. Echter, de oorzaak voor woede zou moeten zijn van ware overtuigingen, en in hun woede moeten er ook discipline voor hun zaak.
 5. 5
  Zet samen intenties die erg populair moet zijn onder de bevolking. Het moet gericht zijn op de verbetering van bepaalde aspecten van de samenleving, economie, cultuur, of enige andere aspecten van een sociale groep. Waarderen en respecteren een diversiteit van tactiek.
  • Zoals Egypte ons heeft laten zien, kan de duivel in de details, hier - en uw revolutie kan gemakkelijk worden gecoöpteerd. Erkennen dit als een teken dat jouw idee was populair genoeg om de aandacht te trekken, en bereid zijn te proberen versplintering te overwinnen.
 6. 6
  Zoek gelijkgestemde mensen die klaar zijn voor actie. Het opzetten van een gebied van communicatie. Je moet werken in een niet-hiërarchische groep waarin alle stemmen gelijk worden gehoord.
  • Als u ook maar een kleine groep gewijd aan dezelfde oorzaak, kan het nuttig zijn voor iemand om te dienen als een front vrouw / man te zijn, deze nederige mensen moeten zijn en zij mogen niet worden geïdentificeerd als "de leider" of "de leiders," maar als individuen gekozen omdat ze weerspiegelen consensus.
 7. 7
  Onderneem actie. Dit is de belangrijkste stap omdat de revolutie sterft zonder. U moet actie ondernemen of het een geweldloos protest of een sit-in of een boycot. Uw leider moet de steun motiveren en plichtsgetrouw werken dag en nacht om uw Revolution verbeteren. De stroom in de plaats zal zich te verdedigen, want dat is de aard van de macht. Onwettige "overheden" niet tevreden bent over een opstand van hun mensen en zullen alles doen om verzet te breken. Vergeet niet dat de gewapende strijd geen optie is. Het maakt niet uit hoe goed bewapend of getraind je bent, kunt u niet weerstaan ​​militair georganiseerde land - vooral als een supermacht en haar bondgenoten een back het regime op zijn plaats. Laatste van alle, niet laten up. Vaak kunt u worden ontmoedigd door het verlies of gebrek aan moraal, maar vergeet niet, hebben veel andere landen in opstand en na een aantal verliezen nog steeds overwonnen overweldigende tegenspoed. Vergeet niet, je doel is het hart van uw bedrijf, uw consensus is de geest van de revolutie, en de acties die u en uw steun te nemen zijn de handen van de revolutie.
 8. 8
  Werk voor collectieve bevrijding, omdat iedereen de bevrijding is gebonden aan elkaars. Als we gaan om vrij te zijn, hebben we allemaal nodig om vrij te zijn. Als we om een ​​stem te hebben, al moet een stem hebben.
 9. 9
  Tonen de populariteit van de beweging aan de mensen van de macht, wetgevende macht, en militaire. Hoe groter de populariteit van de maatschappij, hoe meer de kans op gewelddadige onderdrukking wordt verlaagd.
 10. 10
  Beseffen dat een drastische politieke of sociale revolutie is bijna altijd over vrijheid. In het algemeen, revoluties zijn over grote veranderingen in een bepaald aspect van de samenleving. Een vreedzame revolutie vereist solidariteit en overeenkomst.

Tips

 • Er is kracht in getallen. Hoe groter de massa en de eenheid van de beweging, hoe groter de kans op het krijgen van de eisen voldaan.
 • Houd je ogen op de 'big picture'. Jezelf niet verdrinken in de details.
 • Gebruik altijd de waarheid, en nooit bezwijken voor de verleidingen van macht of geld. Geloof in uw zaak en in je machtsbasis. Revolutie is geloof.
 • U zal niemand voordeel als je gewoon probeert om de macht te consolideren of te krijgen erkenning alleen voor jezelf.
 • Neem input van anderen. Revolutie kan niet gebeuren als gevolg van slechts een persoon, niet een burgerwacht niet.
 • Om succesvol te zijn, moet je volledig inzetten; compromis is mislukking.

Waarschuwingen

 • Hebben een idee over hoe je wilt de samenleving te kijken als na de revolutie. Als structuren over te nemen zijn niet op hun plaats onschuldige mensen zou kunnen lijden.
 • Zoals in vele revoluties in het verleden kon je worden gedood in de oorlog, aangevallen, gemarteld, een gevangene geworden, enz. door mensen aan de macht die de bescherming van hun belangen. Maar dat betekent niet dat de beweging en de oorzaak kan niet overwinnen als er genoeg op te lossen is er. Ze zijn uitsluitend methoden machthebbers deelnemen aan te intimideren en te proberen om het vuur van de revolutie gedoofd voordat het hen verbruikt.
 • Laat nooit het doel van de revolutie worden geleid door de wil van een enkele persoon of groep; aanhangers moeten worden uitgesloten alleen door hun wettige reden.
 • Een revolutie is niet over jou, het gaat over iedereen collectief. Probeer niet om roem te nemen.