Wkonl

Hoe maak je een schema van werk te schrijven

Een schema van het werk is uw plan van wat je tijdens elke les doorheen het academiejaar zal onderwijzen. Het is een vitale en nuttige documenten die u nodig hebt om te produceren.

Stappen

Hoe maak je een schema van werk te schrijven. Controleer of uw werkplek heeft een proforma.
Hoe maak je een schema van werk te schrijven. Controleer of uw werkplek heeft een proforma.
 1. 1
  Controleer of uw werkplek heeft een proforma. Ze hebben misschien een speciale manier ze willen de schema's van het werk te worden aangelegd, en / of hebben een template beschikbaar. Dit zal uw leven gemakkelijker te maken.
 2. 2
  Controleer schema's van het werk van anderen. Idealiter, kijk naar een schema van werk achtergelaten door uw voorganger, maar als men niet beschikbaar is, kijk naar schema van het werk van een collega.
 3. 3
  Als het maken van een schema van het werk van de grond af, dan maakt u een Word-document en zet een tafel in, of maak een spreadsheet. Geef jezelf 5 kolommen: Datum, Les inhoud, Key Skills (als het ingebed), Middelen en Evaluatie
 4. 4
  Begin met het afbreken van het jaar in stukjes. Hoeveel modules heb je nodig om te leren? Drie modules breekt mooi in een module per termijn. Gun jezelf een paar weken aan het eind van revisie en evaluatie - of games. Laat een week aan de start voor de inleidende spullen.
 5. 5
  Binnen elke module, breken in verdere brokken. Bijvoorbeeld je zou breken een Sociologie module op De Familie in de volgende stukken:
  * Geboorten & jeugd
  * Geschiedenis van de familie
  * Feministische standpunten
  * Functionele standpunten.
 6. 6
  Beslissen hoe lang je nodig hebt voor elk van deze brokken. Als de bovenstaande module is een looptijd van een termijn, dan zou je ongeveer 2-3 weken per stuk.
 7. 7
  Nu binnen elk blok, beslissen welke lessen je zou kunnen doen. Probeert om een ​​verscheidenheid van praktische, theoretische, groepswerk, enkel werk, en docent-leiding werk te bieden. Voor het stuk over huwelijk en echtscheiding, moet u:
  o leraar verklaart de theorie en de studenten maken aantekeningen
  o Zoek leerboeken over het huwelijk en maken posters met behulp van de informatie
  o Gebruik internet om folders te produceren
  o Schrijf quizzen / kruiswoordraadsels voor elkaar
 8. 8
  Doe dit voor elke brok, en voor elke module, en in de kale botten te vullen in de kolom 'lesinhoud' op uw document.
 9. 9
  Denk nu over welke middelen je nodig hebt. Schoolboeken? Groot papier en stiften? Computers? Schrijf deze in de kolom Resources.
 10. 10
  De kern belangrijkste vaardigheden (in de UK) bestaan ​​uit:
  - Communicatie
  en deze wellicht moeten worden ingebed in uw curriculum. in de familie kan bijvoorbeeld kijken naar de officiële statistieken telt als Toepassing van het nummer, kan geen besprekingen of essay werk tellen als Communicatie, en het gebruik van de computers is uw ICT.
 11. 11
  Vergeet niet dat je probeert om gelijkheid en diversiteit door uw onderwijs te bevorderen, en onder meer hoe je dat zal doen over de sessies over uw cursus (e g cross-culturele case studies;.. Evenwichtige voorbeelden uit verschillende culturen, waaronder gehandicapten en een balans van de geslachten).
 12. 12
  De kolom beoordeling kan worden gevuld met hoe je weet, na elke les, dat de informatie is gezonken in. Dit kan door middel van Q & A, schriftelijke tests, door het lezen van hun affiches, of door te luisteren in hun gesprekken.

Tips

 • Doe je schema van het werk op een computer, zodat je dingen kunt verplaatsen en knippen en plakken gemakkelijk.
 • Probeer een juiste balans te zodat je niet twee weken van de nota's te nemen, dan twee weken van de poster-making. Het is beter om zowel een week hebben.