Wkonl

Hoe maak je gedachten over een onderwerp

Leven in een wereld van voortdurende discussie en onenigheid, het evalueren van uw eigen standpunt over een kwestie van bijzondere of openbare belang is soms duidelijk wanneer op basis van je overtuigingen, waarden, en algemene kennis. Echter, de andere keer is het veel moeilijker om je gedachten over een probleem, omdat het gebied is nieuw voor u of voor de mensheid in het algemeen, of zijn er veel concurrerende of controversiële waarden en ideeën die verder gaan in het vormen van de kwestie ter discussie of geschil. Bij het maken van je eigen mening over de kwestie, is het belangrijk de verschillende perspectieven te hebben bestudeerd voordat het bereiken van uw eigen conclusie. Zelfs dan bent u het best gediend door het houden van een open geest over toekomstige richtingen en inzichten als nieuwe informatie transpireert.

In dit artikel, zult u worden gepresenteerd met een aantal basiselementen over hoe u uw gedachten over een kwestie, in het bijzonder wanneer het is ingewikkeld, verdeeldheid, en misschien zelfs niet getest.

Stappen

Hoe maak je gedachten over een onderwerp. Verduidelijk uw waardensysteem.
Hoe maak je gedachten over een onderwerp. Verduidelijk uw waardensysteem.
 1. 1
  Negeer je instinct. Uw intuïtie is gebaseerd op uw vooroordelen en persoonlijke ervaringen, en het maakt niet uit hoe hard je hebt gericht om de balans in de manier waarop je waarneemt je ervaringen te zoeken, die binnen hen zijn eigen interpretaties van de wereld. Bij de beoordeling van een zaak voor de eerste keer, zal je ervaringen en het moeilijker om de kwestie objectief te beoordelen maken. Als zodanig, altijd bewust zijn van wat je eigen vooroordelen zijn, waar ze vandaan komen, en welke impact ze hebben op het debat voordat u. Wees bereid om te proberen en te schorten uw vooroordelen tijdens het werk door je inzicht in de problematiek.
 2. 2
  Verduidelijk uw waardensysteem. Noteer je waarden, gaande van wat je gelooft het meest belangrijk voor het minst belangrijk te zijn. Denk heel goed na over wat elke waarde of expressie van die waarde voor u betekent en hoe het invloed op de manier waarop je de wereld en complexe of verdeeldheid kwesties zoals het een voor u bekijken. Een deel van deze oefening is om je te helpen het belang van het proberen om uw beslissingen te rechtvaardigen als je ze maakt begrijpen. Hier zijn enkele voorbeelden van waarden te overwegen bij het schrijven van je lijst:
  • Justitie (persoonlijk en maatschappelijk), het leven / gezondheid (inclusief reproductieve en geestelijke gezondheid), nationale / culturele identiteit, vrijheid, veiligheid, zedelijkheid, mensenrechten, menselijke verantwoordelijkheden, imperialisme, socialisme, kapitalisme, technologie, milieu, dierenrechten en dierenwelzijn, en gelijkheid / tolerantie.
  • Bij het aanmaken van uw waarde systeem, vergeet niet dat je niet alleen voor jezelf persoonlijk overweegt in veel zaken. Bijvoorbeeld, terwijl je bereid bent om je eigen leven te riskeren voor je eigen vrijheid kan zijn, je zou het niet geloven dat hetzelfde moet worden verlangd van andere mensen. Dus in dit geval zou je "leven" voorlegt "vrijheid" in belangrijkheid.
  • Denk na over wat persoonlijke dingen zijn gebeurd om u in het leven dat je ideeën hebt gecementeerd over bepaalde kwesties. Zich bewust zijn dat u een deel van uw waarden te baseren op enkele voorvallen die boos, boos, of bang u belangrijk is.
 3. 3
  Onderzoek de kwestie in de diepte. Onderzoek zal toelaten om gaan dan alleen het herhalen van de media koppen en wat je buurman, echtgenoot, of ouders zeggen. Hoewel het nuttig om te luisteren naar mensen objectief, is het niet nuttig te laten beïnvloeden door luidruchtige, repetitieve en emotionele hubris uitsluitend gebaseerd op andermans comfortzones en geruchten. Met alle middelen te luisteren naar wat anderen te zeggen hebben, maar bereid zijn om de feiten verborgen onder het lawaai van hun agenda of voorkeuren onderzoeken.
  • Lees argumenten uit verschillende. Er zijn gewoonlijk minstens twee perspectieven om de discussie en geschillen, maar er zijn vaak meer, en veel grijstinten daartussen. Wees voorbereid op grote schaal over de verschillende meningen te lezen, zowel "expert" en "algemene", en probeer te begrijpen waarom verschillende mensen nemen verschillende perspectieven, want dit zal een lange weg te verlichten uw eigen begrip van de problematiek.
  • Begrijp het verschil tussen feiten en. Terwijl adviezen zijn nuttig wegwijzers voor je mits je over hen denkt kritisch, feiten zijn de aspecten van het debat over welke je moet in staat zijn om objectief te rekenen. Helaas, het vinden van de feiten is niet zo eenvoudig als het lijkt, vooral als de feiten komen uit studies die zijn gekleurd door eigen waarden van de onderzoeker. Dit betekent dat je nodig hebt om meer in het algemeen lezen dan gewoon op zoek naar een of twee auteurs / experts / commentatoren op elk gebied, om ervoor te zorgen dat je niet alleen worden blootgesteld aan een vooringenomen standpunt. Lees over de kwestie uit diverse studies onderzoeker, media nieuws, opiniestukken, blogs, peer reviews, geschiedenis, enz., met het oog op een meer evenwichtig beeld te krijgen.
  • Zelfs binnen die houden van je eigen overtuigingen en waarden, vindt u verschillende niveaus van begrip en perspectieven. Welke van die wedstrijd het meest aan uw eigen en waarom? Wees altijd zeer van bewust dat er vaak zal zijn convergenties tussen de verschillende meningen en het is verstandig om te zoeken naar degenen om te zien waar compromissen met succes kan worden gemaakt. Maar houd in gedachten even dat convergenties in extremistische opvattingen zijn over het algemeen niet over posities, maar zijn vaak gebaseerd op stutten voordelen ene maatschappelijke groep ten koste van iemand anders, met weinig ruimte voor discussie. Pas alles dat claimt de absolute waarheid of inzicht in de problematiek te vertegenwoordigen.
 4. 4
  Relateren de feiten van het probleem aan uw waarden. Nadat je dit hebt gedaan van het onderzoek en gereflecteerd over de zaak, trek de draden samen om stevig op uw standpunt over de kwestie. Vraag jezelf af welke oplossing of zijde het dichtst bij weerspiegelt uw waarden en overtuigingen.
  • Bij de beslissing over een advies, vermijd de nadruk op schuld en in plaats daarvan richten op oplossingen of veranderingen die gemaakt kunnen worden. Bijvoorbeeld, over de kwestie van de vervuiling je zou besluiten dat de mens verantwoordelijk is, maar u moet zich richten op hoe mensen hun gewoonten kunnen veranderen of omkeren van de effecten. Het nemen van een proactieve aanpak verhuist iedereen naar voren, terwijl de schuld veroorzaakt iedereen om te blijven debatteren en te kijken naar het verleden.
 5. 5
  Ga verder dan het vormen van je mening en vraag jezelf af hoe u zou uw standpunt over de kwestie als iemand je vraag. Stel jezelf de tegenovergestelde vragen om te zien of uw antwoorden "steekhoudend" wanneer gevraagd.
  • Speel advocaat van de duivel met iemand die je kunt vertrouwen en je weet dat je een goed gesprek met te hebben. Omwille van zijn tegendeel, vraag alles wat ze zeggen over de kwestie en werken door middel van het samen op deze manier. Het is waarschijnlijk een goed idee om de andere persoon weet dat dit is wat je van plan bent, of ze kunnen denken dat je onbeleefd of moeilijk!
  • Hier is een harde, maar effectieve methode: wanneer je een sterke mening over een onderwerp, een essay schrijven verdedigen van uw mening met zoveel bewijs en werkelijke citaties mogelijk. Schrijf vervolgens een essay verdedigen van de andere kant, opnieuw met bewijs en citaties, gezien de argumenten van die kant serieus en wordt nauwgezet eerlijk en de invoering van zo veel moeite als je deed voor de eerste essay. Hoe voel je je aan het eind van het schrijven van beide?
 6. 6
  Pleiten voor uw probleem. Nu dat u een goed doordacht advies en de kennis om het te steunen, deelnemen aan de grotere discussie. Publiceert essays, brieven schrijven, aan te tonen, of misschien maak uw eigen organisatie om uw make doelen een realiteit. Zelfs alleen maar praten met familie, vrienden en leden van de gemeenschap is een belangrijk middel voor het krijgen van uw boodschap en begrip.
  • Als je merkt dat je emoties krijg steeds in de weg van uw levering van uw mening, ga terug naar de onderzoeksinformatie. Teken op dat een back-up van uw uitspraken en meningen in plaats van blathering out emotioneel geladen vitriool. Mensen respect koelbloedig, constructieve ruzie maar emotionele tirades zijn snel afgedaan als te veel moeite en een lading van warme lucht.
 7. 7
  Blijven open minded. Houd een open geest op elk punt, zelfs nadat je hebt besloten op uw waarden en opvattingen. Het is heel gemakkelijk een fout iets in dit proces te hebben gemaakt of gemist. Bovendien, als meer informatie aan het licht komt of als andere mensen beweren hun oorzaak en perspectieven, kan je jezelf zien van aspecten van hun argument dat een beroep op u dat terecht zou kunnen vormen een onderdeel van uw Outlook. In staat zijn om te accepteren als je eigen mening en ideeën nodig aanpassing is een teken van gezonde groei en een, een voorbestemd om bij te blijven met de gebeurtenissen zoals ze uitrollen in plaats van de resterende steken in een keer en nooit genomen steeds op dezelfde plek van opnieuw een beslissing. Uiteindelijk maken van je geest is niet een once-in-a-lifetime-activiteit, maar onderdeel van een continu proces waarbij uw kernwaarden blijven houden, maar je bereidheid om te blijven luisteren en leren informeert en werkt uw mening.

Tips

 • Houd een open geest op elk punt, zelfs nadat je hebt besloten op uw waarden en opvattingen. Het is heel gemakkelijk een fout iets in dit proces te hebben gemaakt of gemist.
 • Bij de evaluatie van de verkiezingen kwesties voor politici of ambtsdragers, kunnen hun verleden verantwoordelijkheid te geven hoe zij zullen handelen in de positie dat ze lopen voor. Op dezelfde manier kunt u ook kiezen om te geloven dat een persoon die heeft laten zien dat zij hun gedrag hebben hervormd echt betekent om de ingeslagen weg voortgaat. Afwegen van de mogelijkheden met je onderzoek en oordeel.
 • Bij het onderzoeken, kunt u opschrijven wat feiten bepaalt u het zeker, en die te controversieel om een ​​definitieve conclusie te maken over.

Waarschuwingen

 • Wanneer een beslissing wordt gemaakt dat je gelooft is verkeerd, niet vergeten dat er veel vreedzame en constructieve wijze aan te vechten. Alles wat met geweld, letsel of de dood is moreel verkeerd en doet niets om verder een oorzaak of overtuiging. Het houden van een overtuiging dat nadelige gevolgen voor een ander te bewijzen een mening of punt is aanvaardbaar is moreel verwerpelijk en nodigt dezelfde agressie en geweld wordt weer ingeschakeld jou.
 • Weten die vecht om te vechten en welke om te vertrekken. Reserveer uw energie voor wanneer het er echt toe doet en voor als je goed bent gewapend met informatie en feiten. Wees respectvol van andermans meningen en zorg ervoor dat ze te horen uit aandachtig - net zoals je zou willen voor hen te doen voor u.
 • Houd in gedachten dat de expertise niet noodzakelijkerwijs waardevrij betekenen. Immers, de deskundige is een mens ook en zal een natuurlijke neiging hebben naar de deskundige mening dat eens met zijn of haar eigen waarden. Lees sterk in "experts" om te voorkomen dat een beroep eenvoudigweg op een of twee.

Dingen die je nodig hebt

 • Een tijdschrift of een notebook voor uw onderzoek
 • Toegang tot bibliotheek en internet voor onderzoek
 • Mogelijkheden om te luisteren naar anderen over de kwestie - vergaderingen bijwonen, discussies, debatten en stemmingen over de kwestie om meer te leren