Wkonl

Hoe om geheime codes en cijfers maken

Een geheime code is een systeem waarin elk woord of zin in uw bericht is vervangen door een ander woord, zin of een reeks van symbolen. Een cijfer is een systeem waarbij elke letter van uw bericht is vervangen door een andere letter of symbool. Maken van codes en cijfers is leuk, en het kan worden gebruikt om mensen die proberen om uw bericht te kraken gek.

Geheime code en cijfers die betrokken zijn bij ernstige situaties zoals in oorlogen. Mensen zullen willen codes en cijfers uit te vinden wat de boodschap is te doorbreken.

Deze gids biedt vele soorten codes en cijfers. U kunt ze gebruiken om codebreakers gek. Ook als het ware te vallen in handen van de vijand, het kan veilig blijven.

Typen op de computer zal het gemakkelijker maken voor de codes en cijfers die worden vermeld aan de rechterkant van deze paragraaf te maken. Het is makkelijker om te schrijven uit de symbolen die niet gemakkelijk kan worden getypt op de computer. Bijvoorbeeld, de Rosicrucian Cipher houdt symbolen in plaats van letters. Deze symbolen kunnen niet op de computer worden getypt. Zorg ervoor dat u een lettertype zoals Courier New of OCR A Extended gebruiken, zodat elke brief neemt dezelfde ruimte.

 • 1 Steps
  • 1.1 Steekproef Coded leden
  • 1.2 Codes
   • 1.2.1 Boek Code
   • 1.2.2 Woordenboek Code
   • 1.2.3 Pig Latin
   • 1.2.4 Turkse Ierse
  • 1.3 Word Clue Code
  • 1.4 Ciphers
   • 1.4.1 Caesar Cipher
  • 1.5 St. Cyr. Schuif
   • 1.5.1 Toetsenbord Cipher
   • 1.5.2 Datum Shift Cipher
   • 1.5.3 Combineren Ciphers
  • 1.6 Concealment
   • 1.6.1 Cipher Null
   • 1.6.2 Ruimte Code
   • 1.6.3 Sebald Code
 • 2 Tips
 • 3 Waarschuwingen
 • 4 Wat je nodig hebt
  • 4.1 Codes
  • 4.2 Ciphers
 • 5 Gerelateerde Googles
 • 6 Bronnen en Citaties

Stappen

Hoe om geheime codes en cijfers maken. Denk na over wat voor soort code die u gebruikt, en wat het meest effectief zou zijn.
Hoe om geheime codes en cijfers maken. Denk na over wat voor soort code die u gebruikt, en wat het meest effectief zou zijn.

Monster gecodeerde paragrafenCodes

 1. 1
  Begrijpen. We moeten ons realiseren dat de meeste van de tijd waarin mensen praten over het maken van codes en het breken van codes, ze hebben het niet over codes bij allen. Ze zijn eigenlijk over cijfers. Vergeet niet dat een code is een systeem waarbij elk woord of zin wordt vervangen door een ander woord, nummer, of reeks symbolen. Een cijfer is een systeem waarbij elke letter van uw bericht is vervangen door een andere letter of symbool. U moet om dit te begrijpen, want dit is cruciaal.
 2. 2
  Denk na over wat voor soort code die u gebruikt, en wat het meest effectief zou zijn. Wat voor soort code wilt u maken? Een boek code? Een woordenboek code? Zelfs Pig Latin is geweldig! Echter, er zijn sommige dingen die je nodig hebt om te begrijpen over deze codes.

Boek code

 1. 1
  Krijg 2 boeken die zijn precies hetzelfde. Ze moeten exact hetzelfde zijn, dezelfde datum auteursrecht, dezelfde editie, woorden, brieven, taal, alles, of anders de code zal niet werken. Overhandigen een exemplaar van het boek aan je partner en je zal de ander te gebruiken. (Woordenboeken werken het best).
 2. 2
  Meer informatie over het gebruik van de code. Hoe maak je een boek code te creëren? Nou, er zijn verschillende varianten van het hoofdgebouw. Laten we praten over de belangrijkste idee. Bijvoorbeeld, je wilt zeggen "Deze foto's waren in een boek." goed, zul je moeten zoeken naar deze woorden in het boek. Het lastige deel is als het boek heeft al deze woorden of niet. Als dat zo is, lees dan verder. Zo niet, krijg een ander boek en probeer het opnieuw. Vergeet niet, zal een woordenboek nooit gebrek woorden. Wanneer u een woord te vinden, nemen het paginanummer. Zeggen als het woord "Deze" is op pagina 212. Nou, de eerste 3 cijfers van de code is 212. Dan vind je de rij van woorden. Bijvoorbeeld, het woord "deze" is in rij 4 van het boek dat u gebruikt. Dus nu je code is 21204. Merk op hoe ik de 0 tegenover de 4 om het een 2-cijferig nummer te maken. Nu, zeggen dat "deze" is het 7de woord op de 4de rij op pagina 212. Uw code zal 2.120.407. Met behulp van deze code, moet elke code hebben 5, 6 of 7 cijfers (afhankelijk van wanneer het boek heeft 1000 pagina's of meer, 9 of minder rijen, of 9 of minder woorden in elke rij).
 3. 3
  Test het uit met een partner. Ga je gang, probeer het uit! Zodra u deze eenvoudige maar effectieve code te leren, zal het echt moeilijk zijn voor een vijand om het te breken.

Woordenboek code

 • Het woordenboek is de meest populaire boek gebruikt om het boek code te creëren. Echter, zijn woordenboeken meestal gedrukt in 2 kolommen, zodat u zal hebben om de formule aan te passen een beetje. Begin met het paginanummer, het toevoegen van 0s tot het een 3 of 4-cijferig nummer te maken. Nu, vindt u de kolom die het op. Zeggen dat de linker en rechter kolommen 1 en 2. Nu, vind je het woord. Zeggen als het woord "schandaal" is op pagina 1197 op de linkerkolom en het is de 3e woord in de kolom. Uw code zou zijn 1197103. Met behulp van deze code, moet elk woord hebben 6 of 7 cijfers in de code, afhankelijk van of uw woordenboek heeft 1000 of meer pagina's.

Pig latin

 • Pig Latin is niet moeilijk te beheersen, en het heeft niets te maken met varkens of Latijn. Het is niet moeilijk code te breken als deze uitgeschreven. Als het echter preciously en snel gesproken, kan een effectieve code zijn.
 1. 1
  Identificeer woorden die beginnen met een klinker (klinkers variëren binnen taal tot taal). Als dat zo is, gewoon "ay" toe te voegen aan het einde van het woord. Bijvoorbeeld, het oor wordt earay, boog wordt archay en isolatie wordt insulationay.
 2. 2
  Identificeer de woorden die beginnen met een medeklinker. Als dat zo is, verplaatst u de eerste letter van het woord aan het einde en voeg "ay." Als de eerste medeklinker geluid is opgebouwd uit twee letters, zoals TH en CH, zowel u naar het einde en voeg "ay." Bijvoorbeeld, romp wordt unktray, bril wordt lassesgay, en mazelen wordt easlesmay. Het is niet moeilijk, in feite, het is echt eenvoudig te beheersen Pig Latin. Als het begint met een semi-klinker, zoals y en w, op dezelfde manier van toepassing.

Turkse ierse

 • Simpel gezegd ab voordat de eerste klinker van een woord. Bijvoorbeeld, voeten wordt fabeet en wrok wordt grabudge. Opnieuw, net als Pig Latin, deze code werkt het beste wanneer gesproken.

Woord aanwijzing code

 • Deze code is eenvoudig (nog makkelijk te breken). Bepaalde woorden zijn instructies, zoals 'kom naar het boek mixed-up hop', wat betekent 'mij tegemoet aan de boekwinkel' omdat 'hop' scrambled is 'shop'. Je kon doen 'teruggedraaid', het maken van een woord achterstevoren gespeld; 'scrambled' of 'mixed-up', wat betekent om anagram deze of 'klinkt als' wat betekent het woord klinkt als het. Tenzij u gebruik maakt van een zandbak, deze code is te gemakkelijk om te gebruiken om mensen te misleiden, en complexe variaties moeten worden gebruikt om dit probleem tegen te gaan. Je moet ook bewijzen dat deze zzbz sgssbs xhsa (code) zal worden begrepen.

Ciphers

 1. 1
  Begrijpen wat een cipher werkelijk is. Wat voor cijfer wil je gebruiken? Er zijn slechts twee soorten cijfers kan je dit gebruiken: omzetting en substitutie. Beide hebben hun voor-en nadelen. Substitutie cijfers zijn gemakkelijker te breken, maar de omzetting cijfers zijn niet zo gemakkelijk te gebruiken. Een substitutiecijfer is dat u een letter te vervangen en te vervangen door een andere letter of symbool. Een omzetting cijfer is waar je transponeren of de positie van de letters te herschikken.

Caesar cipher

 • De Caesar Cipher verschuift het alfabet 3 plaatsen. A wordt X, B wordt Y, Z C wordt, enzovoort. Dus als je zou schrijven "Meeting morgen bij station, 'je zou het te schrijven als Jbbqfkd qljloolt xq pqxqflk.
 • Probeer het uit. Zorg ervoor dat het verschuift het alfabet drie plaatsen. Niet twee, niet een, niet vier, maar drie.

St. Cyr. Schuif

 • Caesar alleen verschoof het alfabet 3 keer. Maar de St. Cyr. Slide is een veelzijdiger cipher. U kunt het alfabet, zodat  wordt K, B wordt L verschuiven, en zo verder. Of je zou kunnen zeggen dat A verandert in B, B wordt C, enzovoort.
 • De St. Cyr. Slide moeten volgen in dezelfde richting. Dit betekent dat u niet kunt gebruiken willekeurige letters. Als je dat deed, zou het cijfer brief gemakkelijk omhoog draaien op dezelfde plaats als de oorspronkelijke alfabet. U kunt ook gebruik maken van nummers. zeggen dat A = 1, maar 1 wordt 4. Nogmaals, dit zijn alle variaties, dus je kunt proberen een aantal van uw eigen.

Keyboard cipher

 • Hier krijg je een toetsenbord, en zorg ervoor dat het heeft alle 26 letters van het alfabet. Dit wordt aanbevolen als je aan het typen bent uw bericht op de computer. U zult een Qwerty soort nodig omdat toetsenborden uit verschillende landen zullen verschillende brieven te hebben.
 • Het toetsenbord is net zoiets als de St. Cyr. Glijbaan. Echter, het alfabet op het toetsenbord (locaties) zijn verschillend van gewone alfabet. U kunt het toetsenbord verschuiven naar een brief van de ruimte aan de linkerkant, dus op uw toetsenbord, H wordt G, F wordt D, en A wordt L ("over te dragen aan de andere kant"). Bijvoorbeeld, als je wilde schrijven "Bel me zo snel mogelijk," zou je het typt als volgt: xlkk nw la aiin la oiaauvkw.

Datum verschuiving cipher

 • Een andere manier om een ​​geheim bericht is de datum shift cipher.
 1. 1
  Kies een datum. 18 december 1946: Een voorbeeld zou Steven Spielberg's verjaardag te zijn.
 2. 2
  Schrijf op die datum met cijfers en schuine strepen: 12/18/46.
 3. 3
  Zich te ontdoen van de schuine strepen, zodat u met een zes-cijferig nummer dat u wilt gebruiken om uw boodschap vercijferen: 121846. Stel dat de boodschap is: "Ik geniet van de films van Steven Spielberg." Onder het bericht, zal u uw zescijferige nummer schrijven over en over totdat je komt tot een einde: 1 21846 121 846121 84 612184 612184612 is de geheime boodschap. Toch is het nog niet gedaan.
 4. 4
  Schrijf uit het alfabet van links naar rechts.
 5. 5
  Verschuiving elke letter van de platte tekst door het aantal spaties aangegeven door het nummer eronder. De brief die ik verschuift een ruimte, waardoor het J, E verschuift 2 ruimtes, waardoor het G. Merk op dat in het woord bericht de Y verschuift 6 ruimtes, waardoor je rond wikkelen terug naar het begin van het alfabet, de landing op E. Je uiteindelijke boodschap zou zijn: J gaspeldoorn UJF usbjgt wj yugwmr yqkftfksi.
 • Als u dit bericht wilde ontcijferen, gewoon het proces omkeren: schrijven van de numerieke code, ga dan terug dat veel ruimtes van het alfabet.
 • De Datum Shift Cipher heeft een extra voordeel in het op dat het vrij willekeurig - u kunt de datum op elk moment wijzigen. Dit stelt u in staat te werken en uw systeem veel eenvoudiger dan andere cijfers. Beroemde data, zoals 7 december 1941 (12/07/41), dient vermeden te worden, echter.

Combineren cijfers

 • U kunt ook verschillende cijfers toepassing op elkaar waardoor een gestapelde cipher.

Verborgenheid

 1. 1
  Begrijpen de betekenis van verhulling. Codes en cijfers geen berichten verbergen, ze vervangen. Verhulling is anders, omdat het bericht kan worden onthuld, maar is verborgen.
 2. Verhulling werkt veel beter als een reeks woorden zinvol met elkaar, waardoor een legitieme straf. Door dit te doen zal veel langer dan nonsens woorden misleiden mensen.

Null cipher

 • Een null is iets dat invult geheime boodschappen als er extra spaties gelaten. Voor elke letter gebruiken, maar E, T, A, O en N zijn het meest effectief als ze zijn de meest gebruikte. Q, J, Z en X zou lijken erg nullen aan ernstige code-breakers.
 • De Cipher Null is een van de meest fundamentele manieren om een ​​boodschap te verbergen. Dit is een verhulling tactiek waarbij slechts bepaalde letters in een langer bericht zijn zinvol. De rest van de letters in een langer bericht doen een groot werk van het verbergen van je echte boodschap. Hieronder is een bericht via het null cipher:
 • Skunk lawine verticaal gemakkelijk gisteren oktober verwijder meestal ernstige eeuwige schoot voor altijd.

Controleer de eerste letter van elk woord, en het zal lossen uit: Bespaar jezelf. Dat is de geheime boodschap, slim verborgen in deze reeks van 12 verwante woorden. Natuurlijk, er zijn andere manieren om een ​​boodschap te verbergen op deze manier.

Ruimte code

 • Een ruimte code beweegt de ruimte naar een andere plaats in een bericht. Bijvoorbeeld, de boodschap "Ik ben je vriend 'zou kunnen zijn Ia Myou RFR iend. Nogmaals, dit is een code waar u zal hebben om het te spreken om het te verbergen. Als je schrijf het op, kan een persoon gemakkelijk te vinden van de boodschap door te kijken naar het van een relatief grote afstand van het papier.
 • De volgende zijn voorbeelden van de ruimte-codes:
 • Me etm eet 34t hebben nuefo rame eting inth ebui ldin gin fron aan ftheco rner.
 • Ho wdoy Ouge tt hoeden cre ENSA ver?

Sebald code

In deze code, verschijnt na het woord "ring" in een Sebald gecodeerde boodschap, het eerste woord, en daarna elke 11 woord tot het woord "ring" opnieuw verschijnt, de boodschap zal verschijnen. Hier is een voorbeeld:

 • The One Ring is skunk omgaan burn modder yam paus verminken koele abs koning hij gong pong yaw kaak niemand nu pow meisje jongen gevangenis levend.

De boodschap is natuurlijk, "Leeft hij nog? '

Tips

 • Voor de Caesar Shift kunt u de letters verplaatsen maar veel ruimtes u wilt, voor-of achteruit. Maar zorg ervoor dat het is hetzelfde voor elke letter.
 • Bij het gebruik van Turks Irish, hoeft u niet te specifiek te gebruiken ab voor een klinker. U kunt ea, br, is, of een andere plausibele uitziende lettercombinatie gebruiken.
 • Bij gebruik van de ruimte code, voel je vrij om toe te voegen, te verwijderen, of zelfs de letters van de ene plaats naar de andere om het moeilijker te ontcijferen maken. Zorg ervoor dat je partner begrijpt wat je doet, of anders zal het niet werken voor hem / haar. U kunt de ruimte, zodat het is drie, vier, of vijf letters per stuk en vervolgens spiegelen ze rond.
 • U kunt uw eigen code te maken door simpelweg te schuiven rond de letters in een woord in willekeurige volgorde zoals "wemelen em ta naamwoord het arpk". Ontmoet me in het park!
 • Als u uw eigen code, maak het niet te ingewikkeld, zodat anderen niet kan figure it out. Het is misschien te moeilijk voor u om het te achterhalen!
 • Stuur altijd codes om agenten aan uw kant.
 • Gooi de ontcijferde code.

Waarschuwingen

 • Als je schrijft codes onzorgvuldig, zal het de geheime code moeilijker te ontcijferen te maken voor je partner, tenzij er een variant van een code of versleutelde gegevens die specifiek is ontworpen om de lezer te verwarren (behalve je partner, natuurlijk).
 • Pig Latin beste voor kortere woorden. Langere woorden niet zo goed werken omdat de extra letters verbergt het niet. Spreken zal eindigen in dezelfde situatie.

Dingen die je nodig hebt

Codes

 • Boek of woordenboek
 • Potlood
 • Papier

Ciphers

 • Toetsenbord voor Keyboard Cipher
 • Potlood
 • Papier
 • Een willekeurige datum