Wkonl

Hoe om te gaan met een humeurige baas

Een humeurige baas kan het hele team ingesteld op rand, wanneer niemand anders is zeker wat gemoedstoestand de baas gaat brengen om te werken en te verspreiden door het hele kantoor. Hoewel je niet kunt ontcijferen alle redenen achter waarom je baas is humeurig en kiest tot het afsluiten van dit humeurigheid op het personeel, je kunt dingen doen op uw eigen situatie comfortabeler te maken.

Erkennen dat je een andere persoon niet kan veranderen, het omgaan met een humeurige baas is veel over het veranderen van hoe u reageert op deze persoon, maar het gaat ook over het instellen van grenzen met je baas op een assertieve manier die je baas is gedwongen te erkennen, omdat je hebt gewonnen ' t toegeven (beleefd, natuurlijk). Hoewel het waarschijnlijk is dat je het gevoel dat het zijn aan het uiteinde van je baas slechte stemmingen is al te hard, het is de moeite van je doen gelden en om uzelf te beschermen tegen de baas onvoorspelbaarheid, zodat u verder kunt met uw werk en niet uiteindelijk het nemen van enige waarde valt voor je baas slechte zetten.

Stappen

Hoe om te gaan met een humeurige baas. Herkennen wat je wel en niet kunt veranderen in een werkplek context.
Hoe om te gaan met een humeurige baas. Herkennen wat je wel en niet kunt veranderen in een werkplek context.
 1. 1
  Herkennen wat je wel en niet kunt veranderen in een werkplek context. Elke dag hebben we in de omgang met mensen die niet per se mensen die we zouden dan vragen voor het diner of intieme gesprekken met. De werkplek is een microkosmos van het hebben om mee te komen met mensen uit alle lagen van het leven, ongeacht hun persoonlijkheden. En een humeurige baas is niet van plan te zijn dat zelden, gezien de druk die bazen zijn vaak onder. Dus, wat je niet kunt veranderen is je baas of stemmingen van je baas, maar je baas kan dat doen na het hebben van een openbaring en misschien dat moment nooit zal komen, dus stop rond te wachten. Wat je kunt veranderen is uw reactie op je baas 'humeurigheid en de manier waarop je het invloed je. Mocht u ervoor kiezen om het te zien als een afspiegeling van u persoonlijk, zult u een veel moeilijker en minder leuke tijd samen met je baas dan hebt moet je ervoor kiest om te zien de baas zijn van een bepaald temperament en aansprakelijk te humeurigheid los te laten op iedereen die in zijn of haar omgeving. Door te erkennen dat je niet kunt veranderen je baas, maar dat je een realistisch perspectief kan nemen, neemt u de eerste stap in het verbeteren van uw eigen situatie.
 2. 2
  Wijzen wat je bedoelt met. Humeurigheid is een vrij onduidelijke label dat is gemakkelijk aan te brengen, maar niet zo gemakkelijk te omschrijven. Proberen te beschrijven wat je waarneemt als humeurigheid in baas, te bestellen zodat u het efficiënter aan te pakken. Humeurigheid kan worden aangekocht in een verscheidenheid van kenmerken en gedragingen, waaronder, woede, manipulatie, onzekerheid, angst, misselijkheid, ziekte, mid-life crises, verdriet, enzovoort. Uiteraard, het is niet jouw plaats te gissen naar de persoonlijke motivaties of de onderliggende behoeften van humeurigheid van je baas, maar je moet onderscheid maken tussen variabele humeurigheid als algemene persoonlijkheidskenmerk en humeurigheid dat is manipulatief en pesten. In het geval van misselijkheid en pestgedrag, vertrouwen op procedures werkplek en wettelijke rechten om te gaan met een baas pesten. Voor andere gevallen van humeurigheid, je nodig hebt voor het werken met en vooral 'rond' uw humeurige baas in plaats uw eigen strategieën te zetten.
  • Doe dit niet behandelen als een oefening in het genieten van een andere persoon de innerlijke pijn. Dit is de werkplek, niet een helende heiligdom, en je bent niet verantwoordelijk voor de pijn van de ander. Ook objectief over uw beoordeling van elk gedrag dat je beschouwen als intimiderend; voorkomen roeping iemand een pestkop gewoon omdat dingen niet wordt de manier waarop je liever dat ze worden gedaan.
 3. 3
  Stop benijden de hiërarchie. Een groot probleem met veel werkplekken is hun hiërarchische structuur, wat simpelweg betekent dat sommige mensen altijd boven anderen worden geplaatst. Deze structuur heeft zijn eigen ingebouwde vooroordeel tegen een baas omdat de werknemers eronder zal kijken vaak naar de baas en denkt helpende gedachten zoals "zij zijn de baas, moeten ze worden [doen] X, YZ" of "de baas moet weten wel beter "of" de baas is zo helpt me niet, humeurig dwaas ". Vraag waar uw verwachtingen voor de baas komen uit - tenzij u al in de baas 'schoenen, gaat het heel moeilijk zijn om te weten wat moet worden gedaan in plaats van wat er wordt gedaan vanuit een management perspectief (technische en creatieve aspecten terzijde). De baas is vaak een beetje geperst - klagen personeel eronder en prestatie-onder druk ondervraging van hun eigen bazen of het bord boven. Door te beseffen dat de hiërarchie creëert situaties waarin een baas is waarschijnlijk een beetje gedragen als een snelkookpan, kunt u meer begrip en mededogen te introduceren in uw constructieve beoordeling van de situatie, terwijl nog niet kleineren uw eigen zorgen.
 4. 4
  Blijf gezond en goed uitgerust. Het is veel moeilijker om te gaan met andere mensen als je slaap beroofd, honger, voedingswaarde onevenwichtig, en een gebrek aan lichaamsbeweging verkooppunten bent. U kunt eenvoudig beginnen om de wereld te zien door de lens van de kleine cirkel waarin je beweegt omdat het werk wordt al snel alles in plaats van een deel van je hele leven. Het belang van dagelijkse lichaamsbeweging, regelmatige en gezonde slaappatronen en voedingswaarde geluid eten komt op de voorgrond bij het omgaan met moeilijke mensen omdat je je hoofd erbij hebt, zul je sterk voelen in lichaam en geest, en je zult niet in ten prooi aan de angsten die kan kruipen overvallen toen moe, moedeloos, en onder-de-weer.
 5. 5
  Voorkomen dat een watje of een kloon. Begin niet aan je baas door te draaien in een kruiperige "yes persoon" die iets te dansen rond stemmingen van de baas zal doen. Dat in eerste instantie zou werken, maar het zal niets oplossen en je weg haatdragend, bitter, en dreigt te gaan klagen komen. Wees bereid om op te staan ​​om je baas op een assertieve manier waarop de problemen op de werkplek nodig hebben. Gezonde feedback en conflictoplossing is een belangrijk onderdeel van het produceren van goede resultaten werkplek evenals het opruimen van de lucht. Als je voelt dat je verstikkende uw creativiteit, capaciteiten, vaardigheden, of zelfs je persoonlijkheid omwille van sussende een humeurige baas, dan is het tijd voor actie!
  • Neem niet te verbergen van je baas zo vaak mogelijk te humeurigheid uitbraken te voorkomen. Dit zal je bang te maken, op de loer, en bezorgd over wanneer de baas niet opdagen onaangekondigd. In plaats daarvan, altijd klaar om uw grond staan, argumenteren uw zaak beleefd, en wijzen op de feiten (zie bijhouden suggesties hieronder).
  • Doe geef je baas ruimte als hij of zij plotseling ontploft en laat stoom af. Proberen te dweilen dingen achter hen kan de zaken nog erger te maken en elke persoon die zojuist heeft verloren het perceel heeft ruimte nodig om achterover te leunen en nadenken over wat ze gedaan hebben, vooral als het zich in het bijzijn van hun junior medewerkers (of voor iemand echt ).
 6. 6
  Luister aandachtig. Soms zijn we de vijand we proberen te vermijden omdat we gewoon niet goed luisteren. Bij niet goed te luisteren, beginnen we in de veronderstelling, onderbreken, uitschakelen, en het maken van onze eigen plannen, terwijl de baas wordt geleid in de andere richting. Voor een humeurige baas, kan deze dingen veel erger maken, omdat vertellen personeel iets dat niet wordt uitgevoerd door gebrek aan zorgvuldig luisteren en later een ton van de hand liggende vragen te vragen kan bijdragen aan triggering off meer humeurigheid. Nee, je bent niet verantwoordelijk voor de baas 'humeurigheid en ja, moet je baas beheersen. Maar even, noch moet u een andere persoon door lui luisteren en slechte follow-through als gevolg frustreren.
 7. 7
  Documenteren. Humeurigheid betekent onvoorspelbaarheid, dus stutten uw eigen onmiskenbare vormen van verdediging is essentieel, zodat je kunt reageren op beschuldigingen van niet uitvoeren waar nodig. Door het houden van zeer goede verslagen van wat de baas er van je gevraagd, waaronder om nadere informatie gevraagd, uitbreidingen, wijzigingen, enz. naar uw werk-programma, kunt u een bewijs leveren wanneer uw humeurige baas vliegt uit de greep en wil je onder te slepen. Het is niet jouw plaats aan de humeurigheid te voorkomen, maar het is uw plek om te bewijzen dat je had een set reeks verwachtingen op zijn plaats en dat je verwachtingen werkplek hebben voldaan zoals gevraagd.
  • Houd alle geschreven en gedrukte documenten. In termen van mondelinge gesprekken, noteert u de belangrijkste punten in je agenda na, zodat je duidelijk herinneren. Sommige mensen zelfs tot de dingen die ze verwacht te doen in een e-mail te schrijven en stuur het naar de baas met een "recht, dit is wat ik doe na ons gesprek" bevestigd. Het voordeel van deze aanpak is de datumstempel en de verduidelijking van de taken / verwachtingen. Als je baas niet lezen, jammer - in ieder geval je het verzond.
 8. 8
  Communiceer met uw humeurige baas assertief. Je hebt het recht om je grenzen te uiten op de werkplek. Dit betekent dat om duidelijk te maken op een beleefde, maar openhartige manier als de dingen niet nodig in uw interacties samen. Bijvoorbeeld, als uw humeurige baas werken tot een krijsende wedstrijd over wat werk je hebt gedaan, in plaats van gierende terug, gewoon stevig zeggen dat je zal terugkeren naar het werk te bespreken wanneer de twee van u een kans om te kalmeren hebben gehad en na te denken over het een beetje meer. Of, als je het gevoel gedwongen om daar te zitten, kalm en vol vertrouwen en wanneer de tirade eindigt, gewoon zeggen "Dank u voor uw observaties. Ik zal ze allemaal overwegen in detail en bieden u een schriftelijke reactie." Het feit dat je allebei nog rustig, en nemen het serieus genoeg om een ​​verslag van te schrijven kan uw baas beseffen de ernst van hun gedrag daar en dan. Zelfs indien niet, heb je gezegd wat je van plan bent te doen, waaronder het maken van een schriftelijk verslag van het evenement en je hebt niet bukte om imiteren of reflecterende hun hysterisch.
  • Aanval van het probleem, nooit de persoon (je baas, je collega's, je klanten, enz.).
  • Gebruik bewijs en logica als je humeurige baas bocht af in deken beschuldigingen of rants.
  • Vermijd beschuldigingen, aantijgingen en ultimatums jezelf. Deze streek een persoon, humeurig of niet, en zelfs als je baas is het gebruik van deze tactiek, niet kopiëren.
  • Maak geen ruzie met je baas tot je alle feiten voordat je. Terwijl het opkomen voor jezelf belangrijk is, ontluchting en het niet hebben van alle feiten voordat je je eigen reactie kan maken zo veel van een humeurige rant als uw baas!
 9. 9
  Vermijd het draaien van je baas 'onveiligheid in je. Een onzekere (en vaak dus humeurig) baas die constant goedkeuring nodig heeft is een pijn, maar aangezien er zijn tal van dergelijke mensen in de beroepsbevolking, moet je leren hoe om te gaan met hen. Zo'n baas kan vaak richten op een persoon die ze het gevoel heeft hen gekleineerd of laat ze naar beneden, zelfs als de persoon zo totaal onbewust heeft gedaan. Het risico van het omgaan met dit soort humeurige baas is die van het aan boord nemen hun onzekerheden en waardoor ze je eigen. In plaats van dat te doen, vragen stellen, opheldering, en stel het duidelijk dat u uw werk gedaan hebben om het beste van uw vermogen, en dat terwijl je altijd open om te leren om dingen beter te doen, je bent niet alleen verantwoordelijk voor gedeeld of het team de resultaten noch zijn u het einde van de lijn waar nog werk te worden gecontroleerd. Laat je niet een onzekere baas vraag je vaardigheden.
  • Als de baas te ver gaat en lastert uw capaciteiten, vind een dure cursus die zal een upgrade van uw vaardigheden en laat je baas weten dat na uw "weinig discussie" je denkt dat je zou kunnen profiteren van het bijwonen van het. Het zal een zoete uitkomst voor u zijn als het je lukt om je baas te vangen op deze!
 10. 10
  Wees nederig bij het ​​analyseren van uw rol in de situatie en de eigen tot eventuele nadelen u misschien wel bijdragen tot de stand van zaken op uw werkplek. Schok voor het systeem als het zou kunnen zijn, denken over de manieren waarop u zou kunnen worden bij te dragen aan het bekijken van je baas zo humeurig. Doen andere collega's het eens met uw aanslag of zijn ze gewoon uitstellen om je constant zeuren? Heb je respect voor jezelf en denkt dat uw werk is goed, en je vaardigheden zijn sterk? Of voel je je hulpeloos en niet in staat om de controle over uw werk te nemen en dus projecteert je eigen stemmingen van anderen? Tenminste eerlijk en kijk naar deze mogelijkheid voordat ontslaan.
 11. 11
  Empower jezelf. Zijn er dingen die je niet volledig bewust zijn van of kunnen doen? Als dat zo is, machtigen jezelf door bijscholing, het leren van nieuwe manieren om dingen te doen en het verbeteren van uw benaderingen van de baan. Doe je onderzoek om te zien of het werk zelf de kosten voor een dergelijke zelf verbeteringen zal dekken! En terwijl het je baas 'humeurigheid, een bereidheid om te verbeteren, te veranderen en beter zullen zelf hun respect te verdienen, maar tegenzin niet zal veranderen. En zal zeker leiden naar de volgende stap als dat nodig is...
 12. 12
  Verder te gaan. Terwijl je baas moet worden heropgevoed, is dit niet gaat gebeuren in een haast, en misschien wel niet binnen de tijd die u binnen die specifieke werkplek. Je hebt een keuze om ofwel blijven ongelukkig over het of om iets dat je kwaliteit van leven verbetert doen. Als de dingen die bovengenoemde werkzaamheden worden voorgesteld voor jou, geweldig. Echter, soms de omstandigheden waarin je jezelf zo ondermijnend voor je dat je niet goed kan functioneren en uw prestaties op het werk nog steeds te lijden. In dit geval kan de oplossing zijn om over te gaan naar een nieuwe baan of zelfs om uw eigen bedrijf te starten. Een dergelijk besluit is niet gemakkelijk te bereiken en u kunt vinden zelfs het denken over zo'n sprong maakt dat je bang voelt. Neem geleidelijke stappen om het veranderen van uw situatie, maar in ieder geval het gezicht van de mogelijkheid; altijd houd je ogen op wat je wilt uit je kostbare jaren van het leven in plaats van op de pond vlees de werkplek lijkt te nemen van je. De kracht ligt bij jou alleen.
 13. 13
  Hebben een gevoel voor humor. Zelfs een humeurige baas moet een beetje lachen van tijd tot tijd. Het breekt het ijs en het verlicht de spanning in zijn kantoor en laat andere collega's om te zien hun baas is minder intimiderend en meer aanspreekbaar.

Tips

 • Misselijkheid en grof gedrag hebben een aanstekelijk, trickle-down effect binnen een werkplek. Zodra superieuren doen, zodat anderen volgen. In het herkennen van wat er gebeurt, je bent al een stap voor. Door te beseffen dat je kunt weigeren deel te nemen aan het, je begint aan een verandering, hoe klein ook, in hoe deze besmetting verspreidt maken.
 • Soms kun je beter voelt met iemand mee als u uitdagende problemen op de werkplek met je baas te bespreken. Dit kan genoeg zijn om een ​​humeurige baas brengen naar hun zintuigen, omdat een getuige is betrokken. Dan weer, kan het niets meer dan onder de twee van u op de humeurigheid, maar in ieder geval je het comfort in aantallen doen.
 • Sommige werkplekken hebben met succes te verplaatsen naar een meer horizontale structuur waarbij alle betrokkenen een stem in wat er gebeurt op de werkvloer. Je kan ofwel kijken voor een dergelijke werkplek, waar de baas en personeel interactie wordt genivelleerd, of je kan zelfs ageren voor veranderingen binnen uw eigen organisatie. Soms ligt de nadruk op iets als dit kunt u terug te geven een gevoel van doel dat je voelde was verwijderd van je.

Waarschuwingen

 • Vergeet niet dat wordt neergelegd bij slechte gedrag van een persoon op de werkplek leidt al snel tot ontslag van de baan. Stijgen boven het gevoel van berusting terug te nemen controle!
 • Een advies zal u vertellen te nemen met het gedrag van uw baas, om het allemaal zuigen gewoon om met elkaar opschieten. Dat is advies aansprakelijk gestrande en hulpeloos achterlaten. Ga samen met de baas alleen voor zover het niet je gevoel van eigenwaarde te verminderen en onderhoudt een constructieve harmonie. Zodra zetten met stemmingen van je baas begint te negatieve invloed op uw prestaties op het werk, bedenk dan dat er procedures werkplek op zijn plaats om u te ondersteunen en dat de werkplek is een publieke omgeving, dus het is niet een free-for-all voor een humeurig baas.

Dingen die je nodig hebt

 • Archief