Wkonl

Hoe om te stoppen met schudden bij het maken van een toespraak

Doet praten voor menigten geven je vlinders? Begin je te zweten, trillen of schudden? Leer hoe je je hoofd koel te houden bij het geven van een speech.

Stappen

Hoe om te stoppen met schudden bij het maken van een toespraak. Oefen uw toespraak meermaals staan ​​dan voor ten minste een andere persoon.
Hoe om te stoppen met schudden bij het maken van een toespraak. Oefen uw toespraak meermaals staan ​​dan voor ten minste een andere persoon.
 1. 1
  Oefen uw toespraak meermaals staan ​​dan voor ten minste een andere persoon. Als je kunt, zet een aantal bullet points op een index-kaart die u zullen helpen om uw ideeën te onthouden.
 2. 2
  Oefenen voor de spiegel als je iemand anders niet kan vinden. Kijk voor dingen als oogcontact, of nerveuze gebaren als het runnen van een hand door je haar, of voet tikken.
 3. 3
  Maak props voor uw toespraak, zoals foto's, lijsten van de belangrijkste punten, of objecten. Als u zijn gericht op het verklaren van een prop je "vergeten" over de doelgroep en minder nerveus. Maar wees voorzichtig, en praat niet in het object. Houd projecteren uw stem in het publiek, zodat ze je kunnen horen.
 4. 4
  Praktijk in de ruimte waar u zal spreken, indien mogelijk. Weten het grondgebied, en testen hoe hard je moet zijn om gehoord te worden is een voordeel.
 5. 5
  Zoek een centraal punt (of meerdere) in de kamer net boven het publiek hoofden. In plaats van het staren in vele paren ogen, vind zoiets als een raam met uitzicht, bij voorkeur een kalmerende een.
 6. 6
  Neem langzaam en diep adem voordat je speech.
 7. 7
  Draag een favoriet kledingstuk, of dragen een lucky object.
 8. 8
  Zoek naar verschillende andere mensen in het publiek die je aanspreken en 'spreken' met hen. Als ze je een thumbs-up, of een bemoedigende glimlach kan geven, kan het onvoorstelbaar helpen.
 9. 9
  Als je mag om te bewegen tijdens de toespraak, plannen uit waar je loopt. Choreografie zal helpen neem je gedachten af ​​van het publiek. Als je beweegt tijdens de toespraak, kijk op alles wat je kunt struikelen.
 10. 10
  Voordat je iets zegt, doe een "hokey pokey" in de privacy van een badkamer en schud je handen ook. Dit zal je los te komen. Vocale oefeningen die de stem kan helpen zijn goed, als goed.
 11. 11
  Eet een gezonde maaltijd voor uw toespraak, maar niet te veel. Als je al nerveus, met een full-aan-barsten maag is niet goed.
 12. 12
  Focus op voorhoofden van mensen. Het zal lijken alsof je het maken van oogcontact. Op deze manier zul je niet hoeft te staren in kritische ogen, als die er zijn.

Tips

 • Oefenen, oefenen, en de praktijk van uw toespraak tot het voelt natuurlijk
 • Houd nooit een stuk gewoon papier in je hand tijdens het spreken. Het zal flutter bij elke kleine beweging en overdrijven al uw shakes. Als u notities nodig hebt, schrijf ze op steekkaarten.
 • Houd in gedachten dat je meer zal opvallen als je stotteren en te gebruiken "um" s in iedere zin dan wanneer je naar een toespraak perfect en zonder spraak schrik geven. Wees niet bang dat mensen zullen denken dat uw toespraak is verschrikkelijk, en beseffen dat waarschijnlijk een heleboel andere mensen in je klas of school, etc, hebben nervositeit bij het geven van een speech.
 • Als je presenteert in een klas met andere leerlingen, probeer dan eerst. Je moet een betere kwaliteit te krijgen, omdat uw toespraak is de basis voor alle andere toespraken en als je het vertrouwen om eerst te gaan bouwen moet je kunnen vertrouwen op het podium.
 • Hier krijg je een goede nachtrust
 • Als je echt nerveus neem een ​​kleine paperclip op het podium (of in de klas) buigen het zal helpen!
 • Veel water drinken de dag ervoor
 • Denk aan iets ontspannend, maar niet afdwalen van uw toespraak.

Waarschuwingen

 • Als u een medische aandoening waardoor uw lichaam te schudden of op manieren die u in verlegenheid brengen, spreken met een arts of verpleegkundige over wat u kunt doen om jezelf te helpen reageren.