Wkonl

Hoe te evolutionisme verdedigen tegen creationisme

Hoewel het idee van evolutie is algemeen aanvaard in de hele wereld, er zijn mensen die nog steeds over hun religieuze ideeën om uit te leggen hoe het heelal is ontstaan. In een schepping versus evolutie debat, kunnen deze ideeën helpen evolutie te verklaren.

Stappen

Hoe te evolutionisme verdedigen tegen creationisme. Omdat evolutionisme is niet primair een religieus geloof, probeer religie buiten beschouwing te laten het.
Hoe te evolutionisme verdedigen tegen creationisme. Omdat evolutionisme is niet primair een religieus geloof, probeer religie buiten beschouwing te laten het.
 1. 1
  Omdat evolutionisme is niet primair een religieus geloof, probeer religie buiten beschouwing te laten het. Zelfs als je een atheïst, geen gebruik maken van de evolutietheorie in uw pogingen om het bestaan ​​van god (en) te weerleggen, omdat evolutie niet het bestaan ​​van God te weerleggen. Evolutie wel aangegeven dat het bijbelse scheppingsverhaal is niet te letterlijk worden genomen, evenals het verhaal van de Ark van Noach Maar er zijn alternatieve manieren om deze verhalen te interpreteren. Het is een logische denkfout om te beweren dat omdat een interpretatie fout is dat ze allemaal moeten zijn. In dezelfde geest, als een creationist vraagt ​​u om de oorsprong van het heelal te verklaren tijdens een debat over evolutie, zegt hij weg off topic. Biologische evolutie heeft niets te zeggen over de oorsprong van het heelal.
 2. 2
  Erkennen dat het belangrijk is dat je vriend begrijpt de wetenschapsfilosofie. Begin met het maken van zorgen dat je vriend kan uitleg geven over de wetenschappelijke methode en wat 'theorie' betekent. Wetenschap bouwt zijn theorieën om te voldoen aan waarneembare feiten. Het is theoretisch en tot herziening als feit dicteert. De evolutietheorie beschrijft het ontstaan ​​van nieuwe soorten uit reeds bestaande soorten. Evolutionisten geloven dat natuurlijke selectie het mechanisme waarmee nieuwe soorten kunnen ontstaan ​​gedurende de tijd. Een goede wetenschapper zou de evolutietheorie op basis van de feiten die progressief worden gepresenteerd weigeren of te herzien. In feite heeft de evolutietheorie al vele malen herzien over en zal in de toekomst als de feiten de vraag te worden herzien. Als je moet, uitleggen hoe dit niet, omdat het eerste gezicht zou lijken, een zwakte, maar in feite een voorbeeld van het wetenschappelijke proces op het werk. Wetenschap accepteert bijna niets als 100% bewezen en is altijd bereid om zijn gedachten te veranderen als er nieuwe informatie is ontdekt.
 3. 3
  Bespreek met uw advocaat of kinderen lijken op hun ouders. Hebben ze genetisch erven eigenschappen? En kunnen we merken welke trends in de tijd - bijvoorbeeld mensen de voeten zijn groter vandaag dan ze waren 200 jaar geleden. Als ze toegeven dat eigenschappen worden doorgegeven genetisch, door naar de volgende stap.
 4. 4
  Bespreek hoe variatie optreedt van de ene generatie op de andere te wijten aan chromosomale mutaties. Dieren (en mensen) kunnen enigszins verschillend gekleurde huid, haar / bont en afmetingen van hun voorouders hebben. Tonen aan dat deze verschillen voordelig kan zijn (bijvoorbeeld kan een giraf met een langere nek eten meer bladeren, zijn gezonder, langer leven, en te reproduceren meer).
 5. 5
  Bespreek of dieren die slecht aangepast zijn aan hun omgeving zullen sterven. Bijvoorbeeld, zou een witte krokodil besluipen van zijn prooi, evenals een donkergroene ene kon? Natuurlijk kon het niet! Zodat de groene krokodil zou een betere kans om te overleven, en een betere kans op voortplanting (reproductie) hebben, terwijl de witte krokodil verhongert tot de dood.
 6. 6
  Indien nodig, beschrijven hoe een soort up kan splitsen tot twee. Sommige creationisten zeggen, dat natuurlijke selectie niet kan verklaren waarom er verschillende soorten. Vertel hen dat dieren die verhuizen naar een andere plaats met verschillende voorwaarden te wijzigen met natuurlijke selectie en aanpassing aan hun omgeving en een nieuwe soort wordt gevormd en de dieren die niet bewoog niet moeten aanpassen aan een nieuwe omgeving. Een goed voorbeeld zijn de Darwin vinken, die dezelfde oorsprong hadden, maar woonde op verschillende eilanden en hebben verschillende snavels en zijn biologisch verschillende soorten.
 7. 7
  Wat heb je aan een halve vleugel of een half oog? Beantwoord deze vraag door te illustreren mogelijke paden van evolutie door ze te laten zien glijden dieren met zwemvliezen ledematen, en diepzee zeester met primitieve lichtgevoelige cellen. Deze wezens hebben slechts een gedeeltelijke vleugels of gedeeltelijke ogen, maar zelfs dat kleine beetje is nuttig voor hen. Lijkt het mogelijk dat de vogel vleugels en menselijke ogen evolueerde op dezelfde manier.

Tips

 • Weten dat er veel verschillende scheppingsverhalen zijn voorgesteld. Het christelijke verhaal is zeer uniek. U kunt een aantal handige voorbeelden met eenvoudige zoekopdrachten op het Web te vinden voor "scheppingsverhalen".
 • Wees geduldig en vriendelijk. Als iemand zich aangevallen voelt, zijn ze niet van plan om u te horen.
 • Wees niet bang om toe te geven dat de wetenschap niet alles kan verklaren. Hoewel de huidige kennis niet iets kan uitleggen, maar dat betekent niet dat dat zal het niet worden ontdekt in de toekomst. Het betekent ook niet dat iemand verklaring geldig is.
 • Probeer een algemene kennis hebben van gemeenschappelijke logische denkfouten.
 • Erken dat zowel genetische variatie (als gevolg van overerving) en genetische mutaties verantwoordelijk zijn voor de evolutie.
 • Creationisme is het product van het geloof, het uitgaat van een rekening van de wereld en verwacht dat de wereld voldoet aan die account. Met andere woorden, is de conclusie al gehouden om waar te zijn. Creationisme en wetenschap in essentie werken uit de tegenovergestelde uiteinden, en dit verschil is wat maakt het zo dat de twee partijen uiteindelijk praten langs elkaar heen, ze zijn niet eens echt met hetzelfde gesprek.
 • Accepteer en vraag de ander te aanvaarden dat een van jullie het over wetenschap, die wordt ondersteund door empirisch bewijs, terwijl de andere is praten over geloof en niet-wetenschap.
 • Het kan indrukwekkend zijn om te merken dat er in feite niet veel discussie tussen de wetenschappelijke gemeenschap. Evolutie wordt door 99% van biologische wetenschappers geaccepteerd.
 • Proberen om elke misvatting van het woord "theorie" te verdrijven. Een theorie is een idee dat wordt ondersteund door bewijs, maar kan worden verbeterd als nieuw bewijs is ontdekt. Een hypothese is een idee dat geen enkel bewijs van het zijn juist heeft. Evolutie is een theorie, net als zwaartekracht en platentektoniek en vele andere gebieden van wetenschappelijk onderzoek. Gewoon omdat we niet helemaal precies begrijpen hoe en waarom de zwaartekracht werken (en, inderdaad, weet dat het een zeer onvolledig theorie), de Maan en de Aarde nog steeds een baan om elkaar elke maand. In tegenstelling, zou creationisme slechts een hypothese van zowel een wetenschappelijk oogpunt en de creationistische's eigen definitie van geloof zijn.
 • Als een creationist stelt dat Mendeliaanse overerving weerlegt evolutie omdat er niets extra wordt toegevoegd aan genen, wijzen erop dat geldt alleen voor seksuele voortplanting, en bacteriële cellen nog steeds evolueren. Halen ook dat Mendeliaanse overerving geen rekening gehouden met mutaties. Er zijn verschillende soorten en insertiemutaties eigenlijk voeg extra code in DNA, die kan worden beschouwd toegevoegde informatie. Deze mutaties slechts eenmaal in de zoveel tijd, maar de evolutie, zoals de meeste weten, is niet een haastige proces.
 • Erkennen dat evolutie en God zijn niet noodzakelijk wederzijds uitsluiten. Veel religieuze mensen verwerpen evolutie omdat ze geloven dat zijn rol in het ontstaan ​​van het leven ontkent God, en in het bijzonder. In feite is de wetenschap is agnostisch en evolutie heeft niets te maken met de oorsprong van het leven. Het poneert gewoon dat het leven kan en in de tijd is veranderd. Het geloof in de evolutie strijdig zijn met Genesis, impliceren deze verhalen enkel allegorisch. Maar iets kan allegorische zijn en toch waar te zijn.
 • Begrijp dat 'evolutie' niet alleen betrekking op natuurlijke selectie (zoals het woord al eerder is gebruikt in dit artikel), maar voor een groot aantal verschillende processen, zoals endosymbiotic gebeurtenissen, gen acquisitie / omlegging, en pre-cellulaire gebeurtenissen. Natuurlijke selectie kan niet uitleggen hoe complex het leven bestaat vandaag - het gebied van de evolutionaire biologie is een ongelooflijk complex en natuurlijke selectie is slechts een kleine fractie van het geheel.
 • U kunt proberen om te beweren dat Archeopteryx is een overgangsvorm: nog een dinosaurus, maar met lichte botten en veren. De meeste geïnformeerde creationisten weten dat de functies zijn volledig in overeenstemming met zijn vogel-status, dus wees voorzichtig met deze.
 • Leren over en te bespreken fylogenetische bomen, koolstofdatering, de antropologische principe (drogreden), paleontologie, zelfs leren een aantal voorbeelden voor het citeren bewijs van een van deze.
 • Vertrouwd te maken met enkele creationistische beweringen en hoe ze te weerleggen.

Waarschuwingen

 • Als u vindt dat u zich in een situatie waarin het lijkt alsof je vriend niet begrijpt of gewoon blijft ontkennen van je overtuigingen en punten, moet je waarschijnlijk verlaat de discussie.
 • U kunt er niet van overtuigen een persoon dat er geen bewijs zijn religieuze boek vertelt de waarheid. Het is nooit de moeite waard om te proberen.
 • Niet verliest uw humeur, en niet iemands religie niet aanvallen. Blijf geduldig en kalm.
 • Realiseer je dat dit debat geen enkele conclusie kan hebben omdat zowel evolutionisme en creationisme zijn geloofszaken. Het geloof in het vermogen van de mens om zijn afkomst te bepalen door het gebruik van de wetenschappelijke methode is net zo goed een geloof als het geloof in een goddelijk wezen. Als u het niet eens over hoe het bewijsmateriaal te interpreteren, zal je moeite komen tot een onderling overeengekomen conclusie hebben.
 • De meeste mensen zullen hun geloof te verdedigen met hun religie. Wees ervan bewust dat mensen aanstoot kunnen nemen aan je overtuigingen en je kan misschien een vriend te verliezen.