Wkonl

Hoe te kak te analyseren

Stoelgang zijn een essentieel onderdeel van de gezondheid van iedereen, maar in het openbaar spreken over hen wordt vaak vermeden vanwege de mogelijkheid van verlegenheid of lastige momenten. Terwijl kak wordt vaak gebruikt als een instrument voor het oproepen van een snelle lach, het heeft een veel edeler doel. Uw kak kan een grote bron van informatie over de huidige toestand van je lichaam de gezondheid, in het bijzonder de spijsvertering gezondheid van uw lichaam te zijn. Het kan onhygiënisch lijkt om je ontlasting te onderzoeken na een stoelgang, maar het is een kleine prijs om te betalen voor de belangrijke informatie die je kon vinden. Als je eenmaal hebt geleerd hoe je kak te analyseren, kunt u vroeg glimp te krijgen in de toestand van je lichaam voor andere, meer traditionele symptomen verschijnen.

Stappen

Hoe te kak te analyseren. Analyseer de frequentie van uw darm bewegingen.
Hoe te kak te analyseren. Analyseer de frequentie van uw darm bewegingen.
 1. 1
  Analyseer de frequentie van uw darm bewegingen. In een gezond mens, moet het spijsverteringsstelsel verteren en afval te elimineren ongeveer 1 tot 3 maal per dag. Veel mensen denken dat het normaal is om hun ingewanden te evacueren 2 tot 4 keer per week, maar dat is technisch constipatie. Afscheiden vaker dan 3 keer per dag is niet goed, ook, aangezien dit als diarree.
 2. 2
  Analyseer de kleur van je ontlasting. Een gezonde stoelgang zal produceren ontlasting, die tussen een lichte en middelgrote bruine kleur. Als uw ontlasting zijn ongewoon donker, kan het een indicatie van het bloed in je spijsverteringskanaal zijn. Als uw ontlasting zijn bleke, grijs of geel, het kan een indicatie van problemen met uw lever of galblaas zijn.
  • Let op: de kleur van je ontlasting kan veranderen op basis van uw dieet. Sommige voedingsmiddelen zullen verft je ontlasting en zij zullen blijken te zijn erg licht of donker of wat kleur die niet zou moeten zijn normaal, zoals oranje. Als uw ontlasting ongebruikelijke kleur niet kan worden verklaard door een dieet, dan moet u een arts zo snel mogelijk zien.
 3. 3
  Analyseer de vorm van je ontlasting. Als je ontlasting is het product van een gezonde stoelgang, zal het de vorm van een rechte banaan hebben. Ontlasting die ongewoon dun of plat kan wijzen op een verstopping van uw eliminatieweg.
 4. 4
  Analyseer de breedte van je ontlasting. Gezonde ontlasting zal hebben een kleine diameter, klein genoeg dat het passeren van het moet niet leiden tot pijn of ongemak. Als uw ontlasting zijn consequent groot en ongemakkelijk, kunt u lactose of caseïne intolerant. Lactose en caseïne zijn beide te vinden in zuivelproducten en kunnen problemen met de spijsvertering veroorzaken bij sommige mensen.
 5. 5
  Analyseer de lengte van uw ontlasting. Als je ontlasting komt in kleine steentjes of korte stukjes, mag u een probleem met uw lever of galblaas hebben. In sommige gevallen kunnen kleine krukje stukjes duiden op een gebrek aan spijsverteringsenzymen in je spijsverteringskanaal. Er is niet zoiets als een ontlasting die te lang is, er is niets mis met het passeren van ontlasting lang, zolang het niet ertoe leiden dat u te spannen of worstelen.
 6. 6
  Analyseer de consistentie van de ontlasting. Een gezonde stoelgang zal produceren kak, dat wordt gevormd en aan elkaar. Als uw ontlasting is vloeibaar of loopneus, kan het een indicatie van een bacteriële of virale infectie in je spijsverteringskanaal zijn. Kak dat is hard en solide aangeeft constipatie.
  • Soms is uw ontlasting zal zijn rommelig, bedekt met vet en vet, en zal een film in het toilet te verlaten. Dit soort ontlasting kan wijzen op een tijdelijke, of eventueel permanent, onvermogen om voedingsstoffen uit uw voedsel. Het kan ook een teken van pancreatitis of pancreas dysfunctie.
 7. 7
  Analyseer de geur van je ontlasting. Terwijl kak zal altijd ruiken onaangenaam, zal een gezonde stoelgang niet walgelijk stinkende. Extreem sterk en stinkende ontlasting duiden op een probleem met de darm toxiciteit langs je spijsverteringskanaal. Soms stinkende ontlasting kan een gevolg van een slechte voeding, of het kan het teken van een overmatige groei van ongezonde bacteriën in de darmen.
  • Stinkende stoelgang vaak gepaard gaan met symptomen van of diarree of constipatie. Als de symptomen blijven voor meer dan een paar dagen, moet u een arts raadplegen meteen.

Tips

 • Een goede manier om te kak te analyseren is om al je zintuigen te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld je gevoel van geur om de sterkte van de geur bepalen, of luister naar hoe de kak in het water valt. Een getrainde luisteraar kan de dichtheid en zelfs zachtheid van een drol te berekenen, terwijl het maakt botsing met het water.
 • Als je echt een van de dapperen van het bos, of gewoon goor kun je wat latex handschoenen te grijpen en knijpen dat kak als het knalt en meer kak stukjes eruit komen dan moet je het in een pot met water en breng het aan uw arts om te laten analyseren, en als je kak gewoon remmen uiteen in kruimels dan moet je meer water te drinken.
 • Als je echt dapper dan kunt u bak je kak in een klein beetje water voor ongeveer tien menuetten. Nadat het klaar is koken, zal het veranderen in een vloeistof. Dompel je hand erin. Als het vezelig dan moet u uw arts meteen. Als het is zoals melk Dan ben je goed.