Wkonl

Hoe te leven in vrede

Als de mensheid is om vooruitgang te boeken, Gandhi is onontkoombaar. Hij leefde, dacht, gehandeld en geïnspireerd door de visie van de mensheid evolueert in de richting van een wereld van vrede en harmonie -. Dr Martin Luther King, Jr


Vrede is niet alleen voor hippies! Leven in vrede is over leven harmonieus met jezelf, anderen, en alle levende wezens om je heen. Leven in vrede is zowel een heen-en een innerlijke proces. Naar buiten toe, die in vrede is een manier van leven waarin we respecteren en van elkaar houden, ondanks onze culturele, religieuze en politieke verschillen. Innerlijk, we moeten allemaal ons hart en verstand zoeken en begrijpen van de angst dat de impuls veroorzaakt aan geweld, in voortzetting van de woede te negeren binnen, zal de storm buiten nooit verdwijnen.

Terwijl u uw eigen betekenissen van vreedzaam bestaan ​​en uiterlijke manifestaties van een rustig leven op basis van uw overtuigingen en levensstijl vinden, zijn er enkele basisprincipes die ten grondslag liggen die in vrede leeft dat niet kan worden over het hoofd gezien, zoals het niet-gewelddadige, tolerant, houden matig bekeken, en het vieren wonderlijke-leven. Dit artikel geeft een aantal suggesties om u te helpen om uw reis te leven in vrede, een reis en manier van leven die uiteindelijk alleen u verantwoordelijk voor kan zijn te ontdekken.

Stappen

Hoe te leven in vrede. Streven naar, niet anderen te controleren.
Hoe te leven in vrede. Streven naar, niet anderen te controleren.
 1. 1
  Streven naar, niet anderen te controleren. Ophouden om de macht te zoeken over mensen en resultaten in je leven is de eerste grote stap om vreedzaam te leven. Proberen om mensen te controleren is over het zoeken naar uw wil en werkelijkheid op te leggen aan anderen zonder ooit proberen om hun kant van de dingen te zien. Een controle aanpak van de relaties zal houden u in met anderen. Een testament te bedienen met een brede aanpak van de plaats daarvan anderen te houden, met inbegrip van hun fouten en verschillen vervangt, is de weg naar een vreedzaam leven.
  • Denk vrede voordat de stroom. Gandhi zei dat de macht gebaseerd is op liefde is duizend maal effectiever en duurzamer dan de macht door middel van dreiging van straf gekregen. Als je hebt geleerd om "controle" andere mensen via bedreigend gedrag, houding, of acties, zullen deze personen onderworpen aan de macht te reageren uit dwang, niet uit respect of zorg voor je. Dit is niet een vreedzame manier te leven.
  • Leer de vaardigheden van onderhandelen, het oplossen van conflicten, en assertieve communicatie. Dit zijn belangrijke, constructieve communicatie vaardigheden die helpen om te voorkomen of effectief te verplaatsen door middel van conflict met anderen. Niet alle conflicten kunnen worden vermeden, en niet alle conflicten is slecht mits je weet hoe het vakkundig verwerken. Als je niet het gevoel dat u voldoende vaardigheden op deze vormen van communicatie, lees veel over manieren om ze te verbeteren. De duidelijkheid van de boodschap is altijd van vitaal belang om vrede, zoveel conflict vloeit voort uit misverstanden.
  • Bij de communicatie met anderen, proberen te voorkomen dat het bestellen, moraliseren, veeleisend, bedreigend, of ze overmatig needling met vragen gericht op het uitlokken van te veel informatie. Elk van deze vormen van communicatie zullen aanleiding geven tot conflicten met anderen die vinden dat je probeert om ze te besturen in plaats van met hen spreken als een gelijke.
  • Heb vertrouwen dat anderen om je heen in staat zijn leven zo goed mogelijk leven alle dingen gelijk. In dit opzicht, zelfs het geven van advies draagt ​​de controle neigingen wanneer u advies als een middel om in te grijpen in het leven van een andere persoon, in plaats van simpelweg het aanbieden van uw eigen inzichten, zonder een verwachting ze op wat je denkt zult handelen. De Zweedse diplomaat Dag Hammerskjold zei ooit: "Niet wetende de vraag, was het makkelijk voor hem om het antwoord te geven." Toen we raden anderen, we riskeren in de veronderstelling dat we een volledig begrip van de problemen ze geconfronteerd wanneer, in feite, we meestal niet en we zijn het filteren van hun probleem uit eigen ervaring. Het is veel beter om te respecteren van de ander en gewoon er voor hen, in plaats van te proberen om uw ervaring op te leggen als het "antwoord" voor hen. Op deze manier zul je vrede cultiveren dan wrok, respect dan banalisering van hun standpunt, en het vertrouwen in hun intelligentie in plaats van hen beledigen.
 2. 2
  Matig uw overtuigingen. Het denken in absolute en vast te houden aan overtuigingen zonder ooit gelet op de standpunten en perspectieven van anderen is een zekere manier om een leven te leven zonder vrede. Dit type van extremistische denken leidt meestal tot reactief, haastige en gedreven gedrag dat het voordeel van reflectie en deliberatieve denken ontbreekt. Hoewel dit handig kan zijn, omdat het stelt u in staat om te handelen met het vertrouwen van de absolute overtuiging, het blokkeert uit andere realiteiten in de wereld en kan gemakkelijk leiden u in conflict wanneer andere mensen het niet eens met uw overtuigingen. Het is moeilijker werk te blijven en klaar om uw begrip, maar het is meer de moeite waard, want je zult groeien als persoon en leven in grotere harmonie met de mensen om je heen.
  • Matig uw absolute overtuiging door altijd klaar zijn om vraag en aan. Accepteer dat je overtuigingen, geloof, passies, of adviezen zijn maar enkele van de vele andere geloven, geloof, passies, en in de wereld. Volg een ethiek van matiging die de menselijke waardigheid en de waarde waardeert, volg dan de ene ware absolute, dat is om anderen te behandelen zoals je behandeld wilt worden zelf (The Golden Rule).
  • Zoek een verscheidenheid van dingen te doen in je leven als je het vinden van jezelf te glijden in onmatig standpunten over andere mensen. Het is moeilijk om te onmatig wanneer je druk bezig met een scala van dingen en het zien van een breed scala van mensen uit alle lagen van het leven bent.
  • Cultiveren van uw. Humor is een vredes-lover's ontwapenende charme; paar fanatici zijn ooit humoristische omdat ze te druk bezig met zichzelf en hun zaak te serieus. Humor kun je los te laten en te laten zien van de repressieve tendensen van extremistisch denken.
 3. 3
  Tolerant. Tolerantie in alles wat je denkt en doet zal een verschil maken in je leven en in de levens van anderen om je heen te maken. Tolerantie voor anderen is over het waarderen van diversiteit, de pluraliteit van de moderne maatschappij, en bereid om te leven en laat anderen te leven. Als we falen om overtuigingen van anderen, manieren van zijn, en meningen tolereren, kan het eindresultaat worden discriminatie, onderdrukking, ontmenselijking, en uiteindelijk geweld. Het beoefenen van tolerantie is de kern van vreedzaam leven.
  • In plaats van te springen om negatieve conclusies over andere mensen, verander je eigen perspectief en voeden het goede in anderen. In het veranderen van je perspectief van anderen, kunt u verandering in hun eigen zelfbeeld te initiëren. Bijvoorbeeld, in plaats van het zien van iemand die zo dom of incompetent, beginnen roepen ze intelligent, efficiënt, en. Dit zal hen voeden en hen aanmoedigen om te voldoen aan de goede u waarnemen in hen. Zien anderen zo interessant, speciale, en zorgzaam wezens onder hun bravoure, woede, en kwelling, kan leiden tot een grote verandering ten goede.
  • Lees de Google-artikelen over hoe tolerant naar de mening van mensen, hoe ze zijn tolerant ten opzichte van anderen, en hoe tolerant ten opzichte van andere gezichtspunten te zijn voor meer ideeën over het creëren van meer tolerantie in je leven.
 4. 4
  Vredig zijn. Gandhi zei: "Er zijn vele oorzaken die ik bereid ben te sterven, maar geen reden dat ik ben bereid om te doden voor." Een rustig persoon geen geweld gebruiken tegen een andere persoon of dier (levende wezens). Hoewel er veel geweld in deze wereld, maak een keuze om niet te laten dood en het doden van een deel van uw filosofie van het leven.
  • Wanneer een persoon is bedoeld om te proberen om u te overtuigen dat geweld is oke, vasthouden aan je overtuigingen en beleefd oneens. Realiseer je dat sommige mensen zullen proberen om goad u door aan te dringen dat je ondermijnt mensen die betrokken zijn in conflictsituaties. U weet niet waar is en dat het een scheve visie die waardeert conflict dat veel mensen doden achterlaat, wees of dakloos. De voormalig VN Hoge Commissaris voor de Mensenrechten, Mary Robinson, zei: "Mijn ervaring van het conflict is dat degenen die betrokken zijn bij het lang, zelfs voor een dag van vrede Een dag van de beëindiging van het geweld te hebben, dat is voor mij een idee. waarvan de tijd is gekomen. " Worden versterkt door het feit dat het geweld is niet iets wat zelfs die betrokken zijn bij het te willen, en dat vrede voor de mensheid als geheel is een geldig wens om vast te houden.
  • Om rustig is om te kunnen handelen met mededogen naar hen die gewelddadig zijn. Zelfs criminelen verdienen om te weten hoe compassie werkt, maar als een samenleving incarcerates en martelingen, en maakt geweld in onze gevangenissen en in ons hart, we zijn de gelijke van die criminelen. Gepoogd aan te tonen (niet alleen maar geven lippendienst aan) de principes van een rechtvaardige en eerlijke samenleving en uit deze set het voorbeeld.
  • Vermijd gewelddadige films, nieuwsberichten van gewelddaden, en muziek met hatelijke of vernederende teksten.
  • Omring jezelf met rustige beelden, muziek en mensen.
  • Terdege aandacht geven aan vegetarisme en veganisme als uw toekomstige manier van het behoud van jezelf. Voor veel rust-liefhebbers, geweld tegen dieren is niet bevorderlijk voor een leven in vrede. Lees alom over de manier waarop dieren worden behandeld in de landbouw, jacht, en de farmaceutische industrie, en over de vegetarische en veganistische levensstijl, om je eigen overtuigingen te wikkelen over andere levende wezens. Lijn de afspraken u profiteren van dit onderzoek met uw leef vreedzaam.
 5. 5
  Weerspiegelen. Reflectie van het denken is belangrijk - veel een overhaaste reactie heeft geleid tot een tragische afloop, omdat de tijd om na te denken over alle kwesties en hoeken is niet overgenomen. Natuurlijk zijn er momenten dat snel optreden noodzakelijk is om de veiligheid te garanderen, maar deze keer niet de vele andere keren excuseren bij reactie met zorg en aandacht zal resulteren in veel betere resultaten voor alle betrokkenen.
  • Als iemand je pijn doet lichamelijk of geestelijk, niet reageren met woede of geweld. Stoppen en. Kies in plaats daarvan om vreedzaam te reageren.
  • Vraag de andere persoon om te stoppen en na te denken en hen vertellen dat boosheid of geweld niet het probleem bij de hand zal oplossen. Gewoon zeggen "alsjeblieft doe dat niet". Als ze weigeren te stoppen, verwijder jezelf van de scène of situatie.
  • Stop gewoon jezelf. Wanneer u het gevoel dat de noodzaak om te reageren op iets op een manier die je woede, portretteert frustratie of irritatie, zeg tegen jezelf "Stop". Verwijder jezelf van de situatie, dat brengt op verwarring en het onvermogen om te reflecteren. Door het geven van jezelf de ruimte, heb je de tijd om de eerste boze gevoelens te overwinnen en te vervangen met doordachte oplossingen, waaronder niet reageren.
  • Oefen reflectief luisteren. Gesproken taal is onnauwkeurig, en mensen onder stress zeggen vaak dingen die de echte dingen die ze zou willen zeggen maskeren. John Powell zei dat "In ware luisteren, komen we achter de woorden, door hen zien, aan de persoon die wordt onthuld vinden. Luisteren is een zoektocht naar de schat van de ware persoon te vinden als verbaal en non-verbaal geopenbaard." Het belang van reflectief luisteren aan het leven een rustig leven is dat u stopt met het zien van mensen die puur vanuit uw perspectief en beginnen te proberen moeilijk te graven in wat de ander werkelijk zegt en betekenis. Dit kan leiden tot effectieve geven-en-nemen in plaats van te reageren op basis van wat je denkt dat je hoort door afleiden en gissen.
 6. 6
  Zoeken, geen wraak. Waar komt een oog voor oog leiden tot? Meestal om vele ogen missen. Zinloos en zichzelf in stand, krijgen les van de geschiedenis weten we beter. Het maakt niet uit waar we wonen, welke godsdienst we praktijk of welke cultuur we cultiveren, in het hart van alles, we zijn allemaal mensen, met dezelfde ambities en aspiraties om onze familie te verhogen, en te leven tot zijn recht. Onze culturele, religieuze en politieke verschillen moeten niet de ruggengraat om conflicten die alleen verdriet en vernietiging van onze wereld kan brengen beroepen. Als je het gevoel gedwongen om een ​​ander uit te schaden van een waargenomen lichte tot uw reputatie, of omdat je het gevoel dat hun actie verdient een even weerzinwekkende reactie, u bestendigen woede, geweld en verdriet. Vervang dit met vergeving aan de manier van vreedzaam leven te zoeken.
  • , Niet het verleden. Stilstaan ​​bij wat had moeten zijn en herbeleven van pijn uit het verleden houden de negatieven van het verleden tot leven en brengen constant intern conflict. Vergeving kun je leven in het heden, om vooruit te kijken naar de toekomst, en laat het verleden af ​​te wikkelen zachtjes. Vergeving is de uiteindelijke overwinning, omdat het laat je weer genieten van het leven door het maken van vrede met het verleden.
  • Vergeving tilt je op en bevrijdt je van. Vergeving is over het leren - leren omgaan met de negatieve gevoelens die ontstaan ​​als gevolg van de handeling die u boos of overstuur gemaakt en je leert door te erkennen die gevoelens in plaats van ze te begraven. En in het vergeven, je inleven in de ander, waardoor je om te begrijpen wat hen motiveerde, je hoeft niet eens met wat ze deden, alleen maar om te begrijpen.
  • Beseffen dat het een belediging voor je woede maskeren als zijnde in "verdediging van andermans eer". Dit ontneemt de autonomie van de mensen die je bent zogenaamd verdedigen door te spreken en reageren voor hen (die op zijn beurt stimuleert hen om te zijn), en het is een gewelddadige excuus voor wangedrag. Waar het is waargenomen dat iemand anders de eer is aangetast, kan het vermeende slachtoffer van hun eigen gedachten uit te spreken (ze kunnen niet eens zien als jij) en de resolutie te zoeken door middel van vergeving en meer begrip.
  • Zelfs wanneer je voelt dat vergeving niet kan worden gegeven, dit is geen reden tot geweld. In plaats daarvan distantiëren jezelf en wees de beter mens.
 7. 7
  Vinden innerlijke vrede. Zonder innerlijke rust, dan voel je je in een constante staat van conflict. Probeer je leven te vullen met bezittingen of het verbeteren van jezelf door sociale klimmen zonder ooit te stoppen om uw innerlijke waarde waarderen zal u eeuwig ongelukkig. Als je iets hunkert en je het niet hebt, ben je in een plaats van conflict. Het is gemakkelijk om te vergeten om dankbaar voor wat je wel hebt als je constant streven om uw bezittingen, carrière, huis en leven te verbeteren. Ook het bezit van te veel spullen zullen conflicten creëren en voorkomen dat u in vrede te leven, want je bent altijd op de wenken van de 'behoeften' van uw bezittingen, van het schoonmaken en het onderhoud, de verzekering en beveiliging.
  • Teruggebracht tot de essentie en maakt bewuste keuzes over wat verbetert of verfraait je leven terwijl ontdoen van de rest.
  • Als je boos bent, zoek een mooie rustige plek om te stoppen, haal diep adem, en ontspan. Schakel de TV, stereo of computer. Krijgen in de natuur indien mogelijk, of ga voor een goede, lange wandeling. Zet op een aantal zachte muziek of zet de lichten. Wanneer je weer rustig voelt, sta op en ga verder met je leven.
  • Ten minste eenmaal per dag door te brengen tien minuten op een rustige plek, zoals onder een schaduwrijke boom of in het park, overal waar je kunt gewoon rustig zitten zonder afleiding.
  • Leven in vrede betekent meer dan het leven in de afwezigheid van geweld. Proberen om vrede te cultiveren in alle gebieden van je leven door het verminderen van stress zo veel mogelijk. Vermijd stressvolle situaties, zoals verkeer, grote menigten, enz., indien mogelijk.
 8. 8
  Live in. Kiezen voor de wonderen van de wereld te zien is een tegengif voor het geweld. Het is moeilijk om gemotiveerd zijn om geweld tegen dat wat je ziet zo mooi, wonderlijke, verbazingwekkende en vreugdevol, ja, de grootste wanhoop veroorzaakt door een oorlog komt van de vernietiging van onschuld, schoonheid en vreugde. Vreugde brengt rust in je leven, want je bent altijd bereid om te zien wat goed is in anderen en de wereld, en dankbaar te zijn voor de wonderlijke aspecten van het leven.
  • Niet zelf-sabotage uw recht om gelukkig te zijn. Onwaardig voelen van geluk, zorgen te maken over hoe anderen je zien als je gelukkig bent, en zorgen te maken over de mogelijke awfulness wanneer geluk uiteinden zijn allemaal negatieve denkpatronen die het nastreven van vreugde in je leven kan ondermijnen.
  • Doe wat je liefde. Het leven is meer dan je werk. Terwijl uw taak nodig heeft om iets dat uw levensonderhoud verzekert, moet u ook de visie van je leven te vervullen. Thich Nhat Hanh heeft deze leidraad: "Niet leven met een roeping die schadelijk is voor mens en natuur niet investeren in bedrijven die anderen beroven van hun kans om het leven Selecteer een roeping die helpt realiseren van uw ideaal van mededogen..." Bepaal zelf hoe ver de betekenis van zijn leiding te nemen en werk te zoeken dat helpt het behoud van een rustig leven.
 9. 9
  Wees de verandering die je wilt zien in de wereld. Dit is niet alleen een algemeen bekend gezegde van Gandhi's - het is een oproep tot actie. En er zijn een aantal proactieve manieren waarop u de vreedzame verandering die je wilt zien in de wereld kunnen worden, waaronder:
  • Verander jezelf. Geweld begint met uw aanvaarding van haar mogelijkheden als oplossing en vaak zijn onvermijdelijkheid. Dus het is in je dat je nodig hebt om naar geweld te stoppen en zich rustig. Bij het streven niet naar levende wezens schaden, om vreedzaam te leven, eerst jezelf te veranderen, en dan veranderen de wereld.
  • Wees een deel van de oplossing. Wees een persoon die iedere persoon voor wie ze werkelijk zijn houdt. Maak mensen comfortabel om je heen, en hen in staat stellen om zichzelf te zijn met u. Je vindt er een heleboel vrienden winnen, en krijgen respect van de vrienden die je al hebt.
  • En deel te nemen in Peace One Day. Maak een online, wereldwijd inzet voor de VN Internationale Dag van de Vrede vieren, een jaarlijkse dag van wereldwijde wapenstilstand en geweldloosheid gehouden om de 21 september.
  • Praat met andere mensen over hun opvattingen van de vrede. Deel ideeën over manieren om te helpen creëren van een meer vreedzame wereld en manieren om de verschillen te omarmen zonder te vervallen in. Je zou graag video's te maken om online te plaatsen, of schrijf verhalen, gedichten, of artikelen te delen met iedereen over het belang van de vrede.
  • Offers brengen om anderen te helpen. Het grootste nobele zaak is om uw wens om vrede in deze wereld door je eigen offer en niet dat van degenen die zich verzetten tegen uw opvattingen weer te geven. Mahatma Gandhi offerde zijn eigen lucratieve advocatenpraktijk in Durban, Zuid-Afrika om een ​​eenvoudig leven te leiden en om de pijn van de machtelozen en berooid delen. Hij won de harten van miljoenen zonder ooit regerende macht over iemand - gewoon met de kracht van altruïsme. Ook u kunt vrede brengen in de wereld op vertoon van uw bereidheid om uw egocentrische verlangens te offeren. Win de harten van anderen op vertoon van uw bereidheid om oorzaken groter dan jezelf serveren. Op zijn minst, te overwegen.
  • Breng harmonie aan de wereld door opkomen voor liefde en vrede voor allen. Hoewel dit kan ontmoedigend lijken, nadenken over hoe Gandhi was in staat aan te tonen dat een fragiele, gedwee man van kleine fysieke gestalte kon staaltjes van ongelooflijke omvang, allemaal gebaseerd op een fervent geloof van het beoefenen van de vrede door geweldloosheid te bereiken. Uw individuele inbreng ertoe doet.
 10. 10
  Verbreed uw begrip van vrede. Je bent vrij om je eigen pad te kiezen. Alles wat je hebt gelezen in dit artikel is maar suggestie. Het is niet te volgen als een dogma, het is niet op zoek om zichzelf op te leggen aan u, en het kan worden gevonden als willen als elke andere reeks suggesties u de zorg om te lezen. Aan het eind van de dag, die in vrede zal uw eigen bewuste, dagelijkse actie gebaseerd op uw eigen strevingen en afspraken, verzameld uit alle hoeken van de wereld, van alle mensen die je ooit hebt ontmoet en gekend worden, en uit uw eigen en kennis. Ga heen in vrede.
  • Blijven leren. Dit artikel heeft maar raakte het oppervlak van een zeer diepe en voortdurende persoonlijke en wereld behoefte. Lees op grote schaal op het gebied van vrede, vooral over vredesactivisten en praktijkmensen uit wie je kunt veel leren. Deel je leren met anderen en verspreid vreedzame kennis waar je ook gaat in het leven.

Tips

 • Accepteren dat sommige mensen nooit zullen maken het makkelijk voor u omdat ze niet maken het gemakkelijk voor zichzelf. Dit soort persoon moet worden bekeken met mededogen, niet gevreesd of gehaat, maar evenzeer, hoeft u niet om te dansen op hun tune of hang om hen heen. Wees beleefd, stevig, en soort met zulke mensen.
 • Altijd op zoek naar bevestiging van wat je waard door anderen is niet een manier om te leven, dat is een bepaalde manier om u te hebben die voldoen aan hun wensen en het leven een voortdurend onrustig leven. In plaats daarvan, accepteer jezelf zoals je bent en leef het leven groot, met liefde voor jezelf en anderen.
 • Als u wordt gevraagd om dissectie uit te voeren in de klas, of je kinderen zijn, zoeken naar alternatieven voor dergelijke schadelijke praktijk. Er zijn betere alternatieven beschikbaar zijn.

Waarschuwingen

 • Studeren voeding als u kiest voor een vegetarisch of veganistisch dieet, het strategie nodig is om alle voedingsstoffen die je nodig hebt van enige plantaardige bronnen te verkrijgen.
 • Vrede tot elke prijs zal leiden tot uw slavernij of afschaffing van de hand van de vijand. Er zijn mensen onder ons die zeer agressieve ideologie van militante of totalitaire systemen volgen. Zij kunnen vreedzaam naast elkaar bestaan, maar niet zonder eeuwige waakzaamheid.

Dingen die je nodig hebt

 • Lezingen van vredesactivisten