Wkonl

Hoe te communiceren met een verstandelijke beperking persoon

Het vermogen om te communiceren met mensen wier spraak is beperkt door mentale deficiëntie is eigenlijk een vaardigheid die kan worden ontwikkeld in de tijd met de praktijk. Of u te maken met een verstandelijke beperking speakers vaak of zelden, zal dit advies helpen om meer efficiënt en soepel te communiceren.

Stappen

Hoe te communiceren met een verstandelijke beperking persoon. Handhaaf een kalme, laag volume.
Hoe te communiceren met een verstandelijke beperking persoon. Handhaaf een kalme, laag volume.
 1. 1
  Handhaaf een kalme, laag volume. Spreek luider maakt je niet meer begrijpelijk te maken.
 2. 2
  Bij het ​​bepalen van "leeftijd-geschiktheid 'van uw woorden, vergeet niet dat je de' mentale leeftijd 'van uw luisteraar moet weten, niet zijn of haar' kalender leeftijd." Vergeet niet: ze zijn gewoon mentaal uitgedaagd, niet een persoon met een beperkte woordenschat, zoals een vijf-jaar-oude.
 3. 3
  Hebben geen betrekking op of verberg je mond omdat luisteraars zullen willen je kijken als je spreken uw woorden. Dit helpt hen erachter te komen wat je zegt in veel gevallen.
 4. 4
  Niet na te bootsen hoe verstandelijk gehandicapten spreker spreekt woorden, in een misplaatste veronderstelling dat hij of zij zal "begrijpen" als je spreekt zoals hij of zij doet. Dit betekent niet dat u beter kunt begrijpen. Het zal uw luisteraar verwarren en kan de verkeerde indruk over je gevoeligheid te geven aan zijn of haar handicap.
 5. 5
  Voorkomen dat u woorden samen. Bijvoorbeeld, zeg dan niet 'Doe-ya wanna eet-een pizza?'. Een van de grootste uitdagingen voor de luisteraars is te weten waar een woord eindigt en het volgende begint. Geef ze een kleine pauze tussen woorden als ze lijken te worstelen.
 6. 6
  Als het mogelijk is, kiezen voor eenvoudige woorden in plaats van degenen die complex zijn. De meer basische een woord is, hoe groter de kans is dat het zal worden begrepen. "Big" is een betere keuze dan "enorme" bijvoorbeeld. "Zorg" is een betere keuze dan "vervaardigen."
 7. 7
  Vermijd toespraak complexiteit die is onbegrijpelijk niveau je mentaal uitgedaagd luisteraar. Gebruik eenvoudig onderwerp-werkwoord-object verklaringen met de sterk uitgedaagd. Milder uitgedaagd mensen in staat zijn om meer complexe vormen, zoals toegetreden onafhankelijke clausules hanteren.
 8. 8
  Kijk ze in de ogen. Het laat hen weten dat u de zorg over wat je zegt. Hoewel ze zelden te maken oogcontact met u, laat uw lichaamstaal zien dat je geïnteresseerd bent in wat ze het over zijn.

Tips

 • Het belangrijkste om te onthouden is om een ​​persoon met een handicap met respect te behandelen. Niet behandelen hen als minderwaardig. Vergeet niet, ze hebben gevoelens net als jij. Vergeet niet dat de persoon met wie u praat is niet dom, wordt hij uitgedaagd met iets wat je nooit zal begrijpen. Deze persoon wordt uitgedaagd in hun vermogen om te begrijpen, communiceren of ontcijferen. Deze persoon is anders.
 • Wees ervan bewust dat je de persoon waarmee u spreekt om moeten luisteren en te observeren. In de meeste gevallen de communicatie met een persoon met een handicap is heel graag leren hoe je een accent te begrijpen. Wees bereid om uw communicatiestijl aan te passen op een respectvolle manier wanneer nodig.
 • Wees je bewust van de toon van uw stem - is het betuttelend? Bent u spreken met de toon die je zou gebruiken voor een kind? Dienovereenkomstig aan te passen.
 • Geduld is de sleutel.
 • Wees voorzichtig met je toon en stemming het kan hun acties beïnvloeden.
 • Smile om te laten zien dat je geniet van hun gezelschap.
 • Behandel ze zo dicht mogelijk als je een 'normaal' persoon, met uitzondering van gebruik leeftijd passende woorden zou doen. Anders kunnen ze zin iets speelt.

Waarschuwingen

 • Mensen met psychische problemen zijn niet meer gewelddadig dan de rest van de bevolking. Gewelddadige uitbarstingen van mensen met lagere mentale functioneren meestal voort uit mensen die hen dwingen om iets wat ze niet willen doen. Begrijp dat mensen met een handicap worden nog steeds sterk gediscrimineerd, en zelfs mensen die werken met mensen met een beperking misschien niet beseffen manieren waarop ze schenden de waardigheid en het respect voor de persoon die ze niet zouden doen aan iemand die niet gehandicapt is. Zelfs mensen die in staat zijn om een ​​aantal van hun eigen beslissingen te maken in het leven zou zijn hebben vaak hun ideeën, keuzes en voorkeuren preempted door mensen die denken dat ze niet in staat zijn iets te doen voor zichzelf. Stel je voor dat je in staat om een ​​redelijke keuzes en beslissingen, maar iemand was altijd het maken van deze beslissingen voor u zonder uw inbreng waren. Vooral voor mensen die hebben een beperkte spraak of zijn non-verbale, daden van agressie zijn soms de enige manier om iemand als dit te krijgen naar hen te luisteren. Niet in staat om te spreken is niet hetzelfde als het hebben niets te zeggen.