Wkonl

Hoe te proppen voor een test

Whoops! Het is de nacht voor de grote examen, en je hebt niet gedaan een likje studeren. Terwijl de proppen waarschijnlijk zal je niet krijgen een "A", het kan zeker je redden van een "F" Volg de onderstaande instructies en maak je klaar voor een lange, zware nacht.

Stappen

Hoe te proppen voor een test. Let op de belangrijke begrippen.
Hoe te proppen voor een test. Let op de belangrijke begrippen.

Deel een: de nacht voor het examen

 1. 1
  Maak goede notities. Als u weinig tijd om te studeren voor een examen, het hebben van goede notities en aantekeningen maken is essentieel voor om het meeste uit van de avond ervoor.
  • Zoek uit wat je echt nodig hebt om te studeren. Als je leraar houdt een review-sessie voor het examen, profiteren van de gelegenheid. Zul je erachter komen welke onderwerpen de leraar belangrijk vindt en je krijgt een kans om vragen te stellen (hoewel als je met te proppen, heb je waarschijnlijk een paar te veel vragen op dit punt) hebben. Veel docenten uitdelen studiegidsen, dus zorg ervoor om ze te gebruiken. Terwijl ze waarschijnlijk niet alles die zullen worden op de test, zul je op zijn minst in staat zijn zich te concentreren op de belangrijkste onderwerpen.
  • Pak je dictaten. Ervan uitgaande dat je regelmatig bijgewoond klasse, moet je een aantal noten hebben om te kijken. Als u geen noten hebben, proberen om kopieën te krijgen van een klasgenoot. Je klas noten zijn een schat aan belangrijke kennis, omdat je leraar dekt wat hij of zij denkt dat het belangrijkste is.
 2. 2
  Let op de belangrijke begrippen. Als je door je notities, vinden belangrijke definities, begrippen en vergelijkingen. Als je ze niet kent uit het hoofd, schrijf ze op een apart stuk papier - uw proppen notities - of op 3x5 notakaarten. Dit zal u helpen te bepalen wat je moet weten, en je krijgt een handige set van flash kaarten hebben.
  • De handeling van het herschrijven kan ook helpen om de inhoud onthouden. Als je een goede visuele leerling, dan zal dit zeker helpen. Als je een goede auditieve leerling, wat betekent dat je leert door het horen, reciteren de woorden als je schrijf ze op de notitie kaarten.
  • Als je genoeg tijd, overwegen herschrijven uw notitie kaartjes verschillende keren. Het lijkt misschien overkill, maar als je probeert om feiten en informatie te leren, het is heel nuttig. Als je probeert om vergelijkingen of meer praktische toepassingen te leren, deze herhaling is niet zo nuttig.
 3. 3
  Effectief te studeren. Zal je natuurlijk geen tijd om alles wat zou kunnen worden op de proef te dekken, maar u kunt beperken wat zal waarschijnlijk worden gedekt en manieren om het beste richten op deze concepten te vinden.
  • Identificeer de belangrijkste onderwerpen. Ga door je studie gids en uw proppen notities en zoek de belangrijkste of meest herhaalde onderwerpen in je leerboek. Scan de belangrijkste onderdelen van uw tekst en eventuele nieuwe informatie die u vindt dat belangrijk lijkt opschrijven. Het idee hier is niet alles op te schrijven, maar om de specifieke ideeën, feiten of vergelijkingen die zijn waarschijnlijk op de proef te identificeren en zich richten op die onderwerpen zo veel mogelijk.
  • Kijk naar het begin en einde van tekstboek hoofdstukken. De eerste pagina van een hoofdstuk identificeert vaak belangrijke punten die je begrip van het materiaal zal helpen. De laatste paar pagina's zullen vaak een samenvatting van het hoofdstuk, bepalen of markeer belangrijke termen, en, in het geval van wiskunde teksten, een lijst van belangrijke vergelijkingen.
  • Overwegen mogelijk open vragen (indien van toepassing) en hoe je ze zou antwoorden. Door nu moet je op zijn minst een lichte greep op het materiaal. Denk na over de overkoepelende concepten betrokken en omtrek (bij voorkeur op papier) uw benadering van open vragen.
 4. 4
  Doe een lichte run-through. Dit is waar het rubber begint aan de weg. Geniet van alle informatie die u woedend hebt samengesteld, test jezelf, en snel evalueren hoe u zou kunnen hebben gedaan. Dit moet u vertellen wat studiegebieden je nog moet concentreren op.
  • Herzie uw flashcards of vetmesting aantekeningen eerste. Ga snel door de belangrijkste onderwerpen. Als je voelt dat je begrijpt en kan een bepaald onderwerp of vergelijking herinneren, steek het uit de lijst of stel dat flashkaart opzij. Als je komt met aanvullende vragen, zoek ze op in uw notities en tekst.
  • Test jezelf. Als je leraar uitgedeeld een praktijk te testen, doe het nu. Zo niet, doe de praktijk testen of herziening vragen aan de uiteinden van uw tekstboek hoofdstukken. Alleen de vragen die direct relevant zijn voor de concepten die je hebt geïdentificeerd als belangrijk zijn. Heb veel tijd niet besteden aan elke vraag. Als je vastloopt op een vraag, teken het en kom terug om het na de cijfers die uw test.
  • Grade uw zelftests. Wees eerlijk met uw indeling. Als je dat niet bent, zul je alleen jezelf als het gaat om de werkelijke test. Kijk naar de vragen die je fout had en vergelijk die met uw proppen notities of flashcards. Het kan nodig zijn om een ​​aantal nieuwe flashcards maken of opnieuw een aantal van de concepten je dacht te weten.
 5. 5
  Indien feiten niet kleven, en het bestuderen van het niet goed gaat, probeer een aantal memoriseren strategieën. De hersenen nooit vergeet. Het vergeten van een stukje informatie is ofwel het onvermogen om goed te slaan, het verzuim terug te roepen, of het niet op te slaan op een manier dat het kan worden gevonden. Praktijk een aantal eenvoudige geheugenopslag technieken om u te helpen uw last-minute proppen sessie boost zullen geven.
  • Probeer een geheugensteun. Dat is gewoon een duur woord voor "geheugen van het apparaat", wat betekent een snelle en eenvoudige manier om iets te onthouden. Weet je nog toen je leraar je geleerd ROYGBIV te helpen onthouden de volgorde van de kleuren in de regenboog? Het maken van iets in een acroniem, zoals "ROYGBIV," is een geheugensteun.
  • Probeer het gebruik van "pinnen" om de informatie hangen. Het kan de informatie worden waardoor in een rijm, te relateren aan een afbeelding die u bekend bent, of jezelf te vertellen een verhaal over je weet dat je zult herinneren. Proberen om de informatie die wordt ontsloten met een betekenis (woorden worden verteerd door het zicht) en proberen om het te verteren in een ander nemen.
  • Probeer chunking. Dit betekent gewoon het organiseren van iets onder een categorie. Bijvoorbeeld, als je studeert Financiën, proberen om de groep aandelen, obligaties, fondsen, etc. onder een grote categorie, effecten, en begrijpen wat die categorie betekent. Organiseer belangrijke ideeën onder concepten.
 6. 6
  Inpakken en wat te slapen. Soms moet je gewoon niet genoeg tijd om te slapen, maar proberen zo veel slaap mogelijk te krijgen voordat uw test. Het is een goed idee om het grootste deel van uw vetmesting in voordat u naar bed te krijgen en vervolgens opstaan ​​met genoeg tijd om een ​​beetje meer. Als je een all nighter trekt, wordt u moe en meer gevoelig voor het maken slordige fouten op de test.
  • Studies tonen aan dat het verlies van de slaap erodeert geheugenprestaties. Niet alleen dit, zal gebrek aan slaap last-minute stukjes informatie moeilijker te herinneren te maken. Dus focus op proppen zoveel mogelijk voordat je slaperig en naar bed gaan op een vroege uur.

Deel twee: de dag van het examen

 1. 1
  Hier krijg je een licht, evenwichtig ontbijt tenminste een uur voor de test. Vermijd het eten van alleen koolhydraten, en in plaats daarvan pak een maaltijd die rijk is aan eiwitten (eieren), omega-3-vetzuren (zalm), vezels (zwarte bonen), of de groenten en fruit.
  • Sommige 'superfoods' die verhoging hersenfunctie en een lang leven te helpen zijn onder andere: bosbessen, zalm, noten en zaden, avocado's, granaatappelsap, groene thee, en donkere chocolade. Je mag chomping neer overwegen op een of twee van deze als onderdeel van uw ontbijt.
 2. 2
  Plan een studie sessie. Studeren in de auto of in de bus met een vriend. Hier krijg je een paar vrienden samen het uur voor het examen en quiz elkaar op sleutelbegrippen. U wilt dat de informatie aan zo vers mogelijk te zijn in je geest. Zeker niet te laten de studie sessie hevelen naar sociale uur.
 3. 3
  Beoordelen al uw proppen notities of flashcards nog een keer. Vlak voor de test, gaan door elke een van uw flashcards of notities, zelfs als je denkt dat je ze hebt opgeslagen. Je wilt alles vers te zijn in je geest als je de test te nemen. Als u met enige moeite met het onthouden van een bepaalde definitie of vergelijking, schrijf het op zes of zeven keer op rij. Dat moet stevig opdruk het op je hersenen.
 4. 4
  Identificeer een bepaald stuk van informatie die het meest belangrijk zijn voor de test en die je echt nodig hebt om te onthouden. Zorg ervoor dat je niet een info langer dan drie tot vier woorden / een formule in een tijd duren. Staar naar uw belangrijkste stuk van de informatie gedurende ten minste 1-2 minuten. Concentreer je goed. Controleer het door het neer te schrijven nog een keer aan het eind.
 5. 5
  Krijgen om het examen kamer vroeg en bezoek aan de badkamer. Krijgen om het examen kamer tenminste 5 minuten voor de test, en zorg ervoor om druk op de kleine meisjes of jongens 'kamer voordat je settelen in je stoel. Je wilt niet zorgen te maken over oproep van de natuur neemt terwijl u een test. Daarna settelen, ontspannen, en er zeker van zijn. Visualiseren succes.

Tips

 • Als je problemen hebt met het alert blijven terwijl je proppen en je hebt geen tijd om te slapen, hebben voedsel dat natuurlijke energie levert, zoals een appel of een banaan. Ze zijn beter dan cafeïne en suikerhoudende dranken, want er zal niet een mentale "crash" achteraf.
 • Elimineer zoveel mogelijke afleiding mogelijk. Als je kunt studeren zonder computer, zorg er dan voor om weg te werken vanuit een. Als uw opdracht is op de computer, schakelt het internet tijdelijk voordat u begint. Als u werkt op het internet door het doen van onderzoek, dan moet je zelfbeheersing te oefenen.
 • Natuurlijk, als je wacht tot nu toe om te studeren u een procrastinator. Stoppen met het lezen van deze gidsen en krijgen te studeren! Good luck!
 • Voorlezen. Verbale geheugenopslag is vaak een betere manier in een haast om te leren dan af te lezen van een pagina.
 • Het drinken van veel water helpt je om na te denken en vooral het hydrateert je. Vergeet niet dat cafeïne is een diureticum. Als u Downing koffie geweest om proppen voor uw test, moet je opnieuw te hydrateren zelf.
 • Vlak voor de test, probeer om te bewegen. Ren de trap of doe wat jumping-jacks. Oefening krijgt bloed stroomt en ontspant je. Het verhoogt ook uw alertheid.
 • Neem regelmatig korte pauzes. Breekt u helpen alert te blijven, en ze kunnen ook burn-out te voorkomen. Neem een ​​pauze van 10 minuten voor elke 50 minuten werk.
 • De geur van kaneel (dwz kaneel kauwgom) kan u helpen concentreren, dus pak een aantal Big Red kauwgom voor extra concentratie.
 • U kunt het makkelijker om met een studie partner te vinden. U kunt quiz elkaar en beantwoorden van elkaars vragen als je verder gaat. Sommige mensen vinden dit een afleiding, dus zien wat het beste werkt voor jou.
 • Als uw test is de volgende dag, studie gedurende ten minste 30 minuten vóór het naar bed gaan, dan is de volgende ochtend als je tijd hebt, studie gedurende tenminste 15 minuten om te controleren of alles nog vers in je geest. Good Luck.
 • Vergeet niet om een ​​duidelijke fles water te starten in het examen kamer, zodat u in staat bent om fris te houden en aan te vullen jezelf. Ook in een markeerstift en zorg ervoor dat alle belangrijke onderdelen van de vraag markeren, zodat je ze niet vergeet. Bijv. Los het volgende correct op twee decimalen. Je zou het 'twee decimalen' markeren, zodat je zou herinneren om dat te doen voor alle vragen op die pagina, niet alleen de eerste.

Waarschuwingen

 • Vermijd de verleiding om vals te spelen. Een vijftig procent dat je verdiend is beter dan iemand anders A. Zelfs als je niet schuldig voelen achteraf, je nog steeds neemt een enorm risico. Leraren niet waarderen bedriegen en als ze je pakken, kunnen de effecten dragen veel verder dan een nul op de test. Ze zullen beginnen met rang je opdrachten harder en als je een leraar aanbeveling nodig hebben, zullen ze waarschijnlijk weigeren om het te geven aan u of noemen het incident als een commentaar. Sommige scholen gebruiken schorsing als straf.
 • Slaapgebrek en cafeïne-inname zijn zeer ongezond en moet worden vermeden indien mogelijk. Slaaptekort kan ook vertragen uw reactievermogen, dus denk twee keer over na een hele nacht proppen sessie rijden naar of van de klas.
 • Zelfs als je het goed doet op een test, verwacht niet dat het materiaal een paar dagen later herinneren. Mensen over het algemeen te leren beter als ze het doen geleidelijk. Proppen is slechts een korte-termijn memoriseren hulp. Als u nodig hebt om het materiaal later weten - wiskundige vergelijkingen zijn een goed voorbeeld - u zult waarschijnlijk nodig zijn om deze nogmaals herzien na de test.

Dingen die je nodig hebt

 • Leerboeken
 • Aantekeningen
 • Pen
 • Papier
 • Flashcards
 • Koffie (optioneel)
 • Cafeïne tabletten (optioneel)
 • Gezonde voeding (optioneel)
 • 5 Uur energiedranken (optioneel)
 • B-100 Complex vitamines (optioneel)