Wkonl

Hoe te zout water om te zetten in drinkwater

Dorst hebben en alles wat je hebt is zout water? Nou, geen probleem. Zet hem in het drinkwater door de volgende eenvoudige stappen.

Stappen

Hoe te zout water om te zetten in drinkwater. Krijg een pot en zet een leeg glas cup binnen het in het midden.
Hoe te zout water om te zetten in drinkwater. Krijg een pot en zet een leeg glas cup binnen het in het midden.
 1. 1
  Krijg een pot en zet een leeg glas cup binnen het in het midden.
 2. 2
  Giet langzaam wat zout water in de pot. Niet te vullen. Stoppen ruim voordat het waterpeil de mond van het glas heeft bereikt. Zorg ervoor dat er geen zout water spatten in het glas tijdens het koken.
 3. 3
  Plaats de pot deksel op zijn kop, zodat het hoogste punt of hendel naar beneden is gericht direct boven het glas.
 4. 4
  Breng het water aan een langzame kook. Een gewelddadige volledige kook kan het drinkwater vervuilen door spatten in het glas.
 5. 5
  Als het water kookt wordt het damp, die condenseert in de lucht als stoom en op het oppervlak van de cover als waterdruppels, die vervolgens loopt af naar het laagste punt (het handvat) en druppels recht in het glas. Zoals u waarschijnlijk weet, wanneer het water kookt, wordt het zuivere waterdamp, met achterlating van alles dat werd opgelost in het. (Dit zal waarschijnlijk duren 20 minuten of meer.)
 6. 6
  Wacht een tijdje voordat het drinken van het water uit in het glas, aangezien zowel het water en het glas zeer heet zal zijn.

Tips

 • Deze methode van verdampen en condenseren water heet distilleren. Het kan gebruikt worden met gewoon leidingwater gedestilleerd water wanneer nodig.
 • U kunt zelfs zonlicht gebruiken om zoet water op deze manier te maken zonder een brand. Je zult in staat zijn om voldoende zoet water naar de effecten van uitdroging kraam, maar je zult wat moeite om 2 liter tot een liter zoet water per dag alleen via zonne-energie te hebben. Als u in staat om een ​​vuur te maken, kun je zout water te koken en destilleren meer zoet water op die manier.
 • Dit kan ook gedaan worden met urine. Gewoon een gat graven in de grond, doe uw bedrijf in het gat, plaats een container in het midden en dek af met een plastic zak of andere soortgelijke niet-absorberend materiaal. Plaats een kiezelsteen of gewicht op het midden van de deksel, de depressie van het deksel door het gewicht helpen! Het gecondenseerde water in de container.
 • Het kan helpen als u kunt afkoelen van de kap, terwijl het water kookt, zodat, als om de condens sneller optreden. U kunt koud zout water gebruiken, en gewoon veranderen als het warm wordt.

Waarschuwingen

 • Wees voorzichtig in wat je doet. Niet invullen van de pot te hoog. Je wilt niet te drinken zout water, dat heeft spatjes in het centrum glas zijn.