Wkonl

Hoe voor te bereiden op een sollicitatiegesprek

Een sollicitatiegesprek is een van de meest uitgesponnen en intimiderend manieren om eerste indruk. Echter, het is ook uw kans om op een werkgever goede kant, die u een duidelijke voorsprong op zelfs de aanvragers wiens geloofsbrieven zijn beter dan die van jou kan geven. Voor te bereiden op een sollicitatiegesprek, gebruik maken van deze pointers.

Stappen

Hoe voor te bereiden op een sollicitatiegesprek. Onderzoek profiel en de achtergrond van het bedrijf.
Hoe voor te bereiden op een sollicitatiegesprek. Onderzoek profiel en de achtergrond van het bedrijf.

Deel 1: voor het interview

 1. 1
  Onderzoek profiel en de achtergrond van het bedrijf. Beginnen door te kijken naar hun toekomstige doelen en plannen. Het uitvoeren van het interview met dit in gedachten zal je lijkt een goede investering op lange termijn. Je moet ook bereid zijn om in de diepte te praten over de industrie, de organisatie en de functie waarvoor je solliciteert.
  • Leer naam van uw interviewer en job positie voordat u naar het interview. U kan nodig zijn om het bedrijf te bellen om uit te vinden.
  • Praat met de huidige medewerkers. Initiatief tonen terwijl het krijgen van een gevoel voor de kantooromgeving. Leer zoveel als je kunt over het bedrijf uit mensen die er werken.
  • Weet zo veel over het bedrijf mogelijk te maken. U kunt uw arbeidsverleden of uw kwalificaties niet veranderen, maar je harder dan elke andere aanvrager kan werken door zich uiterst goed geïnformeerd over het bedrijf. Gebruik website van de onderneming, het jaarverslag, en kranten / zakenblad artikelen om zoveel mogelijk informatie te verzamelen als mogelijk.
 2. 2
  Denk aan vragen aan uw gesprekspartner te vragen. Actief deel te nemen tijdens het interview geeft een goede indruk van uw mate van interesse in de baan. Het is een goed idee om voorbereid met minimaal drie tot nadenken stemmende vragen aan uw interviewer vragen komen. (Vermijd alles dat gemakkelijk kan worden beantwoord door middel van een snelle internet zoeken vragen, of je gewoon overkomen als lui.)
  • Stel vragen die uw interesse in de toekomstige vooruitzichten weerspiegelen. "Welke zijn nieuwe markten van het bedrijf is van plan om te verkennen in komende paar jaar?" of "Wat zijn de kansen voor professionele groei in deze vacature?" beiden laten zien dat je wilt zijn op dezelfde pagina als de mensen die je zult werken voor.
  • Stel vragen om de band met de interviewer en projecteer je enthousiasme. Informeren over zijn / haar positie en achtergrond of hoe lang (s) hij is geweest met het bedrijf.
  • Stel vragen over wat er tijdens het interview zelf wordt besproken. Hoewel u misschien geneigd om te reageren op alles met een "Absoluut!" of een "Tuurlijk!" om te laten zien hoe bekwaam je bent, zal het gebeuren dat het lijkt alsof je luistert niet. Laat zien dat je aandacht door te vragen voor meer informatie als er iets niet duidelijk is. (Vermijd het stellen van vragen in het belang van het vragen, maar of het zal lijken alsof je niet kan bijbenen.)
 3. 3
  Oefen met een peer. Als je een vriend die is ook de voorbereiding voor een gesprek, overwegen samen voorbereiden. Niet alleen zal dit geeft je een manier om je voorbereiding te structureren, maar het zal ook helpen om comfortabel met het geven van antwoorden, vertellen anekdotes, en het gebruik van de juiste terminologie te krijgen. Oefen het geven bondige, volledige antwoorden en onderhouden van oogcontact met de interviewer (s) terwijl je ze geeft. Zorg ervoor dat u niet spreken te langzaam of te snel en dat uw antwoorden worden vermeld met vertrouwen tegemoet.
  • Krijg feedback van uw collega. Zelfs als je denkt dat hun feedback is niet op het merk, het is iets om te overwegen: We weten niet altijd hoe ik kom af naar andere mensen, en de werkelijke interviewer kon een aantal van dezelfde zorgen delen.
  • Weet eigenlijk wat je wilt over praten voordat het interview. Als je struikelen en te rommelen met een antwoord op een zeer fundamentele vraag, je bent niet je beste beentje voor zetten. Laat uw zeer fundamentele antwoorden onder de knie, en anticiperen op een aantal van de hardere vragen voordat u stap in het interview.
 4. 4
  Anticiperen op vragen van de interviewer. Het is het beste voor te bereiden op een breed scala van vragen door te denken over je eigen carrière doelen, lange termijn plannen, successen uit het verleden, en werk sterke punten, maar je moet ook jezelf schrap voor het bedrieglijk eenvoudige vragen die de meeste werkgevers willen gooien naar hun geïnterviewden.
  • 'Wat is je grootste zwakte? " is een klassieker in blik interview vraag die veel mensen angst. Het beantwoorden van deze vraag is een beetje een koorddansen: Terwijl je niet wilt zijn te eerlijk ("Ik heb een heel moeilijke tijd gemotiveerd te blijven"), zal je niet gek niemand door te proberen een natuurlijk goede kwaliteit draaien in een zwakte ("ik kan het gewoon niet verdragen om minder-dan-uitstekende werk doen! '). In plaats daarvan, denk aan een echt probleem dat u moet evenals manieren waarop u erin geslaagd om te werken met / eromheen ("Ik ben niet van nature een zeer georganiseerde denker, maar ik ben erg georganiseerd op papier en in mijn persoonlijke ruimte als een leiden ").
  • 'Waar zie je jezelf over vijf jaar? " is een andere veel voorkomende vraag die u kunt nemen off guard als je het niet zien aankomen. Uw paniek reactie zou kunnen zijn om te flappen uit, "ijverig werken voor u, natuurlijk!" maar tenzij je echt proberen om een ​​baan in uw gekozen carrière te krijgen, dit is waarschijnlijk niet een goede strategie. Als je gaat na wat er zal een korte-termijn baan duidelijk zijn - of zelfs een die slechts enkele jaren duurt - eerlijk over wat je grotere ambities zijn (ex. gaan terug naar school, het starten van een eigen bedrijf); ambitie is een zeer wenselijke eigenschap in een werknemer - om niets van eerlijkheid zeggen.
  • "Waarom wil je deze baan?" is zo eenvoudig dat het je kan gooien voor een lus. Als je gaat naar een veld waar je om geeft, heb je een veel gemakkelijkere tijd het beantwoorden van deze. Echter, als je, zoals veel mensen, je bent gewoon proberen om rond te komen, kunt u de vraag beantwoorden door het te gebruiken als een manier van markeren van uw vaardigheden ("Ik schitteren in de snelle, hoge druk situaties en zou graag hebben de mogelijkheid om mijn talenten hier verbouwen ").
  • 'Waarom heb je je laatste baan te verlaten? " is een veel voorkomende vraag die niet moeilijk te beantwoorden op voorwaarde dat u niet over een grote klapband bij uw vorige werkgever zou moeten zijn. Als je dat deed, eerlijk (zonder bittere of het leggen van schuld, want dit zal je onhoffelijk en hard aan het werk met kijken) en proberen een positieve draai te geven aan dingen.
  • Wees niet bang om toe te geven dat je iets niet weet. Terwijl u zeker wilt lijken goed geïnformeerde, liegen er niet om het te laten lijken alsof je iets wat je niet weet. Zal je waarschijnlijk niet voor de gek je gesprekspartner, en toegeven aan iets niet weten is veel indrukwekkender dan liggen tijdens je gesprek. Indien nodig, net erkennen dat je niet weet het antwoord, maar zal er meer over te weten te komen en laat ze daarna weten.

Deel 2: de dag van het interview

 1. 1
  Kleden voor het sollicitatiegesprek. Als een vuistregel, moet je kleden voor het sollicitatiegesprek de manier waarop je zou voor de baan zelf. (Als de taak is ongewoon casual, maar je zou willen zien zijn in business-casual kleding veilig te zijn.) Kies ingetogen kleuren (blauw, bruin, grijs, zwart) en zorg ervoor dat je kleren pluis-en rimpel- gratis. Vermijd het dragen van parfum, aftershave, of geurende lotion (maar doe slijtage deodorant).
  • Aanvragers in het bankwezen of vermogensbeheer, zakelijke, academische wereld, de politiek, en de gezondheid gerelateerde sectoren moeten verschijnen voor een gesprek in het bedrijfsleven formele kleding, tenzij anders vermeld. Voor vrouwen betekent dit een mantelpakje of broek pak in een donkere kleur, samen met gesloten teen schoenen en subtiele make-up. Voor mannen betekent dit een donker gekleurde pak en stropdas en donker gekleurde schoenen.
  • Verzoekers in de dienstensector worden meestal uitgenodigd om business casual op een interview te dragen, hoewel bedrijf formeel is optioneel. Voor vrouwen betekent dit een eenvoudige, knie-lengte jurk met conservatieve schoenen (geen jeans). Voor mannen betekent dit donker of kaki broek met een kraag button-up en leren schoenen.
  • Als je niet zeker bent van de gebruikelijke kleding interview verwacht door het bedrijf, gewoon vragen de HR rep of interview liaison. Er is geen schande in het. Er is schaamte in afschuwelijk gevoel over-of onder-gekleed wanneer u opdagen voor een interview.
 2. 2
  Verschijnen in de best mogelijke vorm. Zorg ervoor dat u precies weet hoe er te komen en gewoon waar, zodat u kunt komen 15 tot 20 minuten vóór de geplande interview tijd parkeert krijgen. Vroeg naar bed de dag (of de dag) voor het interview, zodat je er uitgerust en gezond op de grote dag. Breng een extra kopie van je, en / of in het geval uw interviewer wil gaan over alle punten met u of verwaarloost om hun eigen exemplaar mee te nemen.
  • Als het interview is in de ochtend, eet zeker een gezond ontbijt. Dit is niet alleen een lege suggestie. Een ontbijt rijk aan antioxidanten, omega-3 vetzuren, en voedingsmiddelen met een hoog vitamine E, zoals noten en zaden, zal helpen bij het verbeteren van de hersenfunctie en laat je je meer alert en versterkt.
  • Beschouw het uitoefenen voordat het interview om stress te vernietigen en verhogen de doorbloeding. Als je over het algemeen nerveus of zenuwachtig voor een interview, is het misschien een goed idee om uit te werken voordat je interview te zijn. Ga hard voor een uur, en geef uw lichaam minstens een uur te kalmeren. Douche na het sporten.
 3. 3
  Toon beleefdheid naar iedereen tijdens het interview. Dit betekent dat iedereen, van de receptie tot de interviewer zelf. Je weet nooit wie inbreng in de sollicitatieprocedure heeft, en je kunt alleen een eerste indruk eens.
  • Kijk iedereen in de ogen en glimlach. Zoek mensen in het oog zullen telegraferen alertheid, en glimlachend signaleert vriendelijkheid.
  • Spreek duidelijk en zeggen: "alstublieft" en "dank u." Zorg ervoor dat de mensen die je praten tijdens het interview kan maken uit wat je zegt. Praten hoorbaar, met goede uitdrukking, vertelt mensen je vertrouwen, terwijl goede manieren vertelt hen u rekening met andere mensen bent.
  • Niet noodle rond op uw telefoon of elektronisch apparaat tijdens het wachten. In feite, laat het in uw auto. Ook al is het praktisch aanvaardbaar, kan spelen op je telefoon te communiceren verveling en frivolousness (zelfs als dat niet het geval is). Stok met een boek of bekijk uw notities tijdens het wachten.
 4. 4
  Wees eerlijk. Veel mensen denken dat een interview is de perfecte tijd om te verfraaien. Terwijl u wilt uw antwoorden structureren zodat uw beste, meest gekwalificeerde aspecten centraal staan, wil je niet te bedriegen of regelrechte leugen. Bedrijven doen uitvoeren antecedentenonderzoek, en liegen over uw ervaring is gewoon niet de moeite waard.
  • In een snuifje, neem een ​​cue van politici. Wanneer een politicus hoort een vraag die ze niet bevalt, ze gewoon beantwoord een andere vraag. Je wilt niet om dit te doen de hele tijd, maar je kunt het doen in een snuifje.
 5. 5
  Houd het simpel en kort. Praten over jezelf kunnen om goed heel moeilijk zijn: Je probeert iemand die je niet weet dat je geschikt bent voor een functie zonder klinkende te verwaand of pompeus overtuigen. Vasthouden aan wat je goed kent, en houden het kort en zoet.
  • Structuur van uw antwoorden, zodat je spreekt in 30-90 seconde brokken. Niet minder en je bent waarschijnlijk lijken goedkeurende; niet meer en je gesprekspartner waarschijnlijk interesse in wat je zegt verliest. In het 'vertel me over jezelf' vraag, markeert 2-3 illustratieve voorbeelden over jezelf voordat inpakken.
  • Weet slang of uit-kleur humor niet gebruiken tijdens je gesprek. Het is belangrijk "awesome" of "rad" niet te zeggen tijdens een interview, tenzij je interviewen voor de lokale badmeester positie. Het is ook een goede regel om off-color te voorkomen humor, je weet nooit wanneer iemand aanstoot zou kunnen nemen, en het is best om het niet te riskeren.
  • Praat over wat andere mensen denken dat je goed doen. Weet de preambule niet toe, "Mijn vrienden denken dat ik een bevoegde sociale organisator." Gewoon naar buiten gaan en zeggen dat het met de juiste touch van vertrouwen en nederigheid. Vrouwen hebben de neiging om hun algemene prestaties op het werk onderschatten, dus bewust van dat voordat je de tweede-raden of ondergraven zelf, want het is onwaarschijnlijk dat je een baan te krijgen.
  • Heeft uw voormalige werkgever niet bekritiseren. Als je praat over je ervaringen uit het verleden, hoffelijk over uw vroegere plaatsen van tewerkstelling. Wees eerlijk over uw ervaringen - wat je wel en niet leuk - maar niet onnodig te klagen je voormalige baas. Je klas en terughoudendheid zal schijnen door.
 6. 6
  Be knap. Probeer af te komen als een echt sympathieke persoon als je kunt. Als je cynisch, pessimistisch, en absoluut disabused van enig geloof in de mensheid bent, probeer toon neer tijdens het interview. Omdat het knap is over het krijgen van emotionele kant van de interviewer om je wilt en in je geloven. Werkgevers niet altijd het huren van de meest gekwalificeerde kandidaten voor de baan, maar de kandidaten die ze willen het beste.

Deel 3: na het interview

 1. 1
  Schudden handen met de interviewer en wisselen beleefdheden. Proberen om wat gevoel te investeren in de handdruk en beleefdheden, zelfs als u denkt dat u het interview gebombardeerd. De interviewer moet geven u een tijdschema voor wanneer te verwachten om een ​​callback te krijgen, indien van toepassing.
  • Houd je hoofd hoog en houd je hoofd koel. Je emoties zijn waarschijnlijk balanceert op het hoogste van pieken en de laagste van de dieptepunten, maar probeer te blijven meten. Project een koele vertrouwen - geen arrogantie - en loop uit het interview met je hoofd hoog gehouden.
  • Als de interviewer je niet vertellen wanneer zij zullen contact met u opnemen als je een goede pasvorm voor de positie, is het passend om te vragen: "Wanneer kan ik verwachten om terug te horen van u over de positie?" Dit zal later belangrijk blijken.
 2. 2
  Stuur een bedankbrief aan uw interviewer en / of liaison. Nu is een goed moment om de persoon die je geïnterviewd, zelfs al is het maar een formaliteit bedanken. Je kunt iets zeggen als:
  • "Beste [naam interviewer], Dank u voor de gelegenheid om mijn diploma met u bespreken. Blijf ik erg onder de indruk van [interviewer bedrijf], en nodigen u uit om mij te contacteren indien u nog vragen heeft. Ik kijk ernaar uit van u te horen over deze positie. "
  • Als je alle belangrijke punten in uw interview je wilde om stress gemist, dan kunt u ook een of twee een> in de bedankbrief. Houd de punten kort, en bind ze in een discussiepunt dat u of de interviewer tijdens het interview.
  • Als je hulp gekregen bij het verkrijgen van het interview, follow-up met de juiste onderdelen van uw netwerk. Hen te informeren dat u een gesprek ontvangen, zijn dankbaar ze je geholpen in je carrière zoeken, en enthousiast om hen te helpen in de toekomst zou zijn.
 3. 3
  Follow-up met de interviewer op het juiste moment. Je moet wat informatie over wanneer je zou kunnen verwachten om terug te horen van de werkgever heeft ontvangen. De standaard is ongeveer twee weken, maar kan afhangen. Als je hebt gewacht voorbij de aangewezen callback datum - of de callback datum is niet ingesteld en het is al twee weken - follow-up met de interviewer in een korte e-mail. Je kunt iets zeggen als:
  • "Beste [naam interviewer], interviewde ik in uw bedrijf [bij die en die datum], en ben nog steeds geïnteresseerd in de positie als het nog niet is gevuld. Ik zou het erg waarderen alle informatie die u zou kunnen hebben over mijn kandidatuur. Ik kijk ernaar uit van u te horen. "
  • Terwijl u uw ervaringen uit het verleden of de manier waarop iemand die je meet tegen iemand anders niet kan controleren, kunt u bepalen hoeveel van uw tijd kunt besteden aan met de interviewer je echt wilt dat de positie. Wees niet behoeftig, en wees niet hebzuchtig, maar wel vasthoudend en hoffelijk. Je zult harder te werken dan ten minste de helft van de andere kandidaten, en het kan de beslissende factor zijn bij het krijgen van een jobaanbieding.

Tips

 • Niet knabbelen op junkfood tijdens het wachten voor het interview. Je zou niet willen een kruimel bedekte of plakkerig de hand te bieden aan de interviewer.
 • Beginnen met de voorbereiding voor het interview goed voor de dag interview. Een gedegen voorbereiding is een voorwaarde voor succes in een interview. Idealiter start de voorbereiding van ongeveer een maand voor het interview. Als dat niet mogelijk is, start de voorbereiding van zodra je in staat bent.
 • Uw voorbereiding op het sollicitatiegesprek moet serieus worden genomen. De wedstrijd tegen een andere kandidaat met een betere kwalificatie is hevig. Voorbereiding helpt je te houden wat er in je geest, en niet glijden als je in een zeer ongemakkelijke positie. Een interview is de sleutel voor een bedrijf huurt u, zodat u beter ontdekken hoe je jezelf te verkopen voor de ontmoeting met de toekomstige werkgever.
 • Speel niet met je stoel tijdens het wachten om te worden genoemd.
 • Als u op het punt om in de verhoorkamer neem 2 of 3 keer diep adem om je zenuwen te kalmeren. Je zult beter als je ontspannen bent te doen en hebben een rustige geest.
 • Wanneer u kennis met het panel van interviewers, schudden handen stevig met elke persoon, maak oogcontact met elke persoon en zeggen dat u tevreden bent om hen te ontmoeten, en glimlach als jij het zegt.
 • Als de locatie is ver van uw woonplaats, stoppen in de wasruimte als je aankomt bij uw haar, stropdas, enz. resetten
 • Wees niet bang om te vertrouwen. Stel je geest aan waarom jij de beste kandidaat voor de job. Als je echt het gevoel op die manier, is het waarschijnlijk zul je het gevoel doorgeven aan uw interviewer.