Wkonl

Hoe zich te ontdoen van algen in vijvers

Algen is een belangrijk onderdeel van de volgende generatie bio-brandstoffen, maar kan een echte overlast in uw vijver te zijn. Algengroei in uw vijver is eenvoudig te beheren met een goede planning. Regelen van licht en voedingsstoffen is de sleutel tot het beheersen van algen.

Stappen

Hoe zich te ontdoen van algen in vijvers. Plan de locatie van uw vijver te profiteren van de schaduwrijke gebieden in uw tuin.
Hoe zich te ontdoen van algen in vijvers. Plan de locatie van uw vijver te profiteren van de schaduwrijke gebieden in uw tuin.
 1. 1
  Plan de locatie van uw vijver te profiteren van de schaduwrijke gebieden in uw tuin. Wees voorzichtig om niet uw vijver onder een boom vinden, echter, zoals bladeren en sap die schade kunnen spelen met je vijverwater laten vallen.
 2. 2
  Construeren of retrofit uw vijver zodat het water uit uw tuin niet kan stromen in.
 3. 3
  Gebruik water planten om te voorkomen dat zonlicht af van het wateroppervlak. Water Hyacinth, Waterlelies en Lotus zijn allemaal goede keuzes.
 4. 4
  Onder meer dompelpompen planten zoals elodea dat gebruik maakt van de die algen nodig hebben om te groeien.
 5. 5
  Introduceren aquatische vijver slakken aan uw vijver. Poelslakken dineren op de algen in uw vijver.
 6. 6
  Kikkervisjes toe te voegen aan uw vijver. Kikkervisjes niet alleen eten algen, maar ook eten en andere insectenlarven.
 7. 7
  Voed uw vissen alleen zo veel eten als kan worden gegeten binnen ongeveer vijf minuten. Voedsel niet gegeten zal vervallen en bijdragen aan algengroei.
 8. 8
  Reinig de filters in uw filtersysteem regelmatig. Verstopte filters kunnen dille heilzame bacteriën en laat algen tot bloei.
 9. 9
  Gebruik een ultraviolet licht. Deze sterilisatoren breken de celwanden van de algen, te doden.
 10. 10
  Behandel het vijverwater met algaeciden. Zorg ervoor dat u een te gebruiken algaecide dat niet schadelijk voor uw waterplanten.
 11. 11
  Reinig het oppervlak van uw vijver met een schuimspaan of algen net.
 12. 12
  Vacuüm de algen uit de vijver met een vijver stofzuiger.
 13. 13
  Plaats gerst stro in een locatie die een goede doorstroming van het water en zonlicht zorgt. De gerst stro zal ontbinden waterstofperoxide toe te voegen aan het water, het doden van de algen.
 14. 14
  Kleur het water met behulp van een kleurstof die speciaal voor het behandelen van vijverwater. De kleurstof verkleurt het water waardoor het donker en moeilijker voor zonlicht door te dringen tot in het diepst van uw vijver.

Tips

 • Zorg ervoor dat u een goede dimensionering van uw pomp, filter systeem, en UV-sterilisator.
 • Sommige soorten algen zijn zelfs goed voor uw vijver, het verstrekken van voedsel voor vissen en beheersen van nitraat niveaus.

Waarschuwingen

 • Laat nooit water uit uw tuin stromen in je vijver. Herbiciden, en kan zeer schadelijk zijn voor de gezondheid van uw vijver.