Wkonl

Hoe je politiek correct te zijn

De uitdrukking "politiek correcte" kwam in de jaren 1970 en was bedoeld te betekenen "inclusive." Zij verwezen naar het gebruik van taal die niet een individu van een demografische (sociale of culturele) groep uitgesloten, beledigd, of verminderd gevoel zou veroorzaken..

Het lijkt nu te zijn geherdefinieerd door degenen die liever een exclusieve cultuur en dominantie voor zichzelf of hun groep. De vervormingen werden populair gemaakt door comedians die de verandering in de Amerikaanse cultuur in de richting van meer integratie en de strijd veel mensen hadden in het breken van uitsluiting gewoonten waargenomen.

Stappen

Hoe je politiek correct te zijn. Wees voorzichtig bij het ​​aanpakken van groepen of praten over anderen.
Hoe je politiek correct te zijn. Wees voorzichtig bij het ​​aanpakken van groepen of praten over anderen.
 1. 1
  Wees voorzichtig bij het ​​aanpakken van groepen of praten over anderen. Gebruik taal die niet zou maken een persoon uitgesloten voelen, verminderde, of gedevalueerd.
 2. 2
  Vermijd taal die slechts een demografische groep richt, tenzij het ​​is alleen bedoeld voor die groep, zoals het gebruik van "mannen" als je bedoelt "alle mensen". Nauwkeurige beschrijvingen zijn de essentie van 'politieke correctheid'.
 3. 3
  Vermijd titels die zijn uitsluiting, zoals "voorzitter" (gebruik "voorzitter"); "brandweerman" (gebruik brandweerman), en "stewardess" (gebruik "stewardess"). Het gebruik van titels dat personen van een verschillend geslacht of andere sociale groepen uitgesloten is meestal aanvaardbaar is bij de aanpak van een individu, net als in een zakelijke omgeving, waar de heer Smith is de CEO, en je bent hem introduceren als "Mr Smith, onze voorzitter van de raad ".
 4. 4
  Vermijd uitdrukkingen die denigrerende met betrekking tot de lichamelijke of geestelijke vermogens, zoals "gehandicapte" of "achterlijk". Gebruik in plaats daarvan eerste taal, zoals "persoon met een handicap" of "persoon met het syndroom van Down '. Mensen hebben een handicap, ze zijn niet gedefinieerd door hen. In veel gevallen, gewoon aanpakken van de persoon die mentale, fysieke, of andere uitdagingen in dezelfde termen als je zou pakken iemand anders is de ideale oplossing.
 5. 5
  Vermijd overdreven voorzichtige raciale beschrijvingen die beledigend kunnen zijn. Zeg bijvoorbeeld "African Europese" alleen als het over Europeanen die zijn de afstammelingen van Afrikaanse slaven. Andere Afrikanen weten welk land ze oorspronkelijk uit. Voorbeeld: Iemand uit Egypte is de Egyptische Europees In het geval dat u niet zeker bent van het burgerschap van een persoon, "zwarte" en "witte" zijn aanvaardbare voorwaarden..
 6. 6
  Vermijd het gebruik van religieuze termen bij het ​​spreken voor een groep die kan omvatten mensen die behoren tot verschillende religies (ex., Zeggen "God Bless 'bij een lokaal evenement). De uitzondering hier is in het kader van het beschrijven van zowel academisch of referentiële specifieke kenmerken van een dergelijke groep, zoals in "evangelische christenen houden bepaalde overtuigingen...", of "Joodse mensen vaak herkennen Yom Kippur...".
 7. 7
  Wees gevoelig voor de gevolgtrekkingen mensen kunnen in lezen om de woorden die u kiest. Veel voorkomende uitdrukkingen hebben wortels in een minder inclusieve sociale klimaat, en alleen de tijd en het onderwijs kan een volledige verwijdering (ex., als je vraagt ​​of een meisje wordt genomen, met de vraag "Heb je een vriendje? 'Zou politiek incorrect zijn, zoals het maakt ze uitsluitend heteroseksueel. plaats daarvan vragen: "Bent u het zien / dating iedereen?"). Op dezelfde manier, elke culturele groep heeft gelijke bescherming tegen aanstootgevende generalisaties en verdachtmakingen, niet alleen een bepaalde etnische groep of sekse.
 8. 8
  Eerbiediging van het recht van ieder individu om de taal en de woorden die het beste van hun ras, klasse, geslacht, seksuele geaardheid of fysieke vermogen te kiezen. Niet defensief te krijgen als iemand taal die dis-machtigt, marginaliseert, beperkt of vermindert ze verwerpt. De mogelijkheid om te noemen is een enorme kracht, individuen moeten een rol spelen bij de selectie van woorden om zichzelf te beschrijven.

Tips

 • Raadpleeg een schriftelijk gids voor geschikte termen van inclusieve taal te leren voor mensen, zoals de "Bekendmaking gids van de Europese Psychological Association." Kijk omhoog "bias in de taal."
 • Bij het spreken en schrijven, uw publiek waarschijnlijk mensen van verschillen omvatten, als je wilt serieus genomen worden, gebruiken taal die ze allemaal omvat en geen subgroep niet beledigen.

Waarschuwingen

 • Wees niet belerend. Niet in het bezit van een enorme, 30-minuten durende ruzie over welke van de twee termen is de politiek correcte term, en dat is de hatelijke ene.
 • Niet te doen. Alleen maar omdat iemand gebruik maakt van "uitsluiting" taal, betekent niet dat zij haven ziek gevoelens voor de uitgesloten groep, en in vele opzichten, rondrennen anderen te beschuldigen van het herbergen van vooroordelen zal negatief denken over je, en uiteindelijk brandstof weerstand tegen politieke correctheid.
 • Je reputatie kan worden beschadigd door het gebruik van exclusieve taal, waardoor waardoor je onbetrouwbare van het bedrijf een leidende positie in de sociale, zakelijke of politieke organisaties te worden beschouwd.
 • In de moderne tijd, "politiek correct" betekent niet dat je moet niet iemand te beledigen, het betekent niemand in staat om u te beschuldigen van het hebben gezegd iets mis zal zijn.
 • Met behulp van exclusieve taal kan onwettig zijn in sommige instellingen, zoals de werkplek, en kan leiden tot ongewenste gevolgen, zoals de beëindiging.
 • Soms is het moeilijk te zeggen als je iets mis helemaal heb gezegd, dus het is waarschijnlijk het beste om het volgende te zeggen ter harte te nemen: Sommige dingen kunnen beter niet gezegd.