Wkonl

Hoe maak je een krant schrijven

Het schrijven van een krant is een hoop werk, maar het kan leuk zijn, ook. Het zien van de manier waarop mensen reageren op uw artikelen, met je naam in print, en het blootstellen van onrechtvaardigheden andere publicaties nog te schrijven over zijn slechts enkele van de voordelen van het schrijven van een krant.

Stappen

Hoe maak je een krant schrijven. Krijgen samen een groep vrienden om je te helpen.
Hoe maak je een krant schrijven. Krijgen samen een groep vrienden om je te helpen.

Het schrijven van uw eigen krant

 1. 1
  Krijgen samen een groep vrienden om je te helpen. Het samenstellen van een krant door jezelf is geen pretje. Misschien wilt u mensen bepaalde taken toe te wijzen. Veelvoorkomende taken toewijzen zou personeel schrijver worden (ze schrijven de artikelen en kan foto's nemen, als ze dat willen), redacteuren om de lay-out van de krant, copyeditors die correcte grammatica en spelling (layout editors kunt dit doen, ook), een business manager om te gaan met financiële problemen, en een visuals coördinator om foto's (elk artikel moet een foto hebben) nemen.
 2. 2
  Verzamel de artikelen die u wilt zetten in uw krant en eventuele foto's die daarbij horen. U kunt de kopie redactie controleren op fouten op dit punt, of u kunt het doen nadat de artikelen bij elkaar worden gezet op het papier. Doe het nu als u uw medewerkers schrijvers kunnen krijgen om hun fouten te corrigeren.
 3. 3
  Begrijp dat het zetten van een krant samen heet layout, of pasta-up (omdat het vroeger worden gedaan met behulp van x-Acto mes, plakken en vellen papier met kolommen op het). Tegenwoordig zijn de meeste mensen de voorkeur om de layout van een krant op een computer. Kies software desktop publishing, zoals Scribus (gratis), Serif PagePlus (goedkoop) of Adobe InDesign om u te helpen lay-out van de krant. Als alternatief kun je proberen software tekstverwerkingsprogramma zoals (gratis). U kunt gebruik maken van programma's zoals GimPhoto (gratis) of Adobe Photoshop voor foto's.
 4. 4
  Koop een drukmachine of zoek een printer op uw papier af te drukken. Drukmachines kan erg duur zijn en nemen veel ruimte, dus als je het papier gaat om een kleine oplage heb je waarschijnlijk niet zou willen investeren in een, althans niet vroeg op. Om een ​​printer te vinden, kan je een andere kleine, onafhankelijke lokale kranten te vragen in uw omgeving die hen afgedrukt. Om de kosten van het drukken te dekken, kunt u geld in te zamelen door de verkoop van advertentieruimte voor het bedrijfsleven, door middel van abonnementen, door de verkoop van individuele papers, of een combinatie van bovenstaande.
 5. 5
  Vergeet niet dat een papieren categorieën moeten hebben. Anders wordt het gewoon een grote warboel. Als u categorieën hebt, niet alleen is het makkelijker om te lezen, maar het zal ook indruk maken op de lezer. Hebben categorieën zoals de sport-pagina, de stijl (humor) pagina, de redactie, enz.
 6. 6
  Verdeel het papier als alles is gedaan. Genieten van de vruchten van uw arbeid!

Tips

 • Gratis software te krijgen OpenOffice.org Writer voor tekstverwerking, Scribus voor layout en GIMP voor fotobewerking, al deze zijn gratis open-source software die u kunt gebruiken om uw papier samen.
 • Voor commerciële software controleer dan eBay of andere online winkels voor goedkope of gebruikte software. Adobe InDesign CS of PageMaker, zijn voor layout en output, Photoshop of Corel Photopaint zijn resizen en kleur-correctie's, Microsoft Word of WordPerfect zijn tekstverwerking en Adobe Acrobat Professional als voor fijnafstemming PDF-documenten die door de meeste drukkerijen vandaag.
 • Verkoop uw krant voor een redelijke prijs. Of geef het zelfs gratis.
 • Zorg ervoor dat iedereen weet wat zijn / haar taak is en voltooit die taak. Houd uw newsroom zo georganiseerd als mogelijk - wanneer je probeert om te gaan druk het is zeer stressvol als je niet kunt vinden wat u nodig hebt!

Waarschuwingen

 • Layout kan zeer frustrerend zijn als je probeert om de artikelen exact past.
 • Adobe PageMaker kan een enorme pijn soms, dus als je een beter programma kan vinden tegen een goedkope prijs, gebruik het.
 • Feite controleer je werk. In een krant, zijn alle artikelen verwachting waar te zijn zonder enige fouten in hen.