Wkonl

Hoe maak je een goede studie gewoonten voor examens maken

Afleggen van examens kunnen leiden tot stress en angst als je niet hebt gestudeerd gedurende het jaar, omdat je vindt jezelf volstoppen voor elke test en het bestuderen van laat in de nacht. Met een beetje tijd beheer tijdens het schooljaar, je niet alleen minimaliseren op examen tijd, maar het maximaliseren van de productiviteit en de resultaten.

Stappen

Hoe maak je een goede studie gewoonten voor examens maken. Neem je notities op een digitale voice recorder of een ander apparaat (kunt u ook uw telefoon), naar hen luisteren in je vrije tijd, luister naar hen als je zou van een audio-boek, concentreren op de woorden en probeer ze te onthouden als je hoort ze.
Hoe maak je een goede studie gewoonten voor examens maken. Neem je notities op een digitale voice recorder of een ander apparaat (kunt u ook uw telefoon), naar hen luisteren in je vrije tijd, luister naar hen als je zou van een audio-boek, concentreren op de woorden en probeer ze te onthouden als je hoort ze.
 1. 1
  Koop een extra notebook voor elk onderwerp aan het begin van het jaar, zodat terwijl u een hoofdstuk in de klas afmaken, je meteen aantekeningen en samenvattingen in dat boek schrijven. De classwork nog steeds fris in je hoofd, zodat bij examen tijd die u alleen maar hoeft te de notebook mee naar huis nemen van school. Noteer de belangrijkste punten die u geleerd van elke les op een cue-kaart. Dit helpt je geest aan de dag van de belangrijke feiten te houden. In het weekend te kijken over de cue cards. Krijg je ouders of vrienden om je quiz op hen.
 2. 2
  Neem je notities op een digitale voice recorder of een ander apparaat (kunt u ook uw telefoon), naar hen luisteren in je vrije tijd, luister naar hen als je zou van een audio-boek, concentreren op de woorden en probeer ze te onthouden als je hoort ze. Onderzoekers vonden ook dat het luisteren naar geluiden tijdens de slaap verbeteren het geheugen.
 3. 3
  Leren hoe te maken van mindmaps, cluster kaarten, powerpoints en andere ezelsbruggetjes. Mind maps zijn grafische illustraties van een onderwerp en een groot geheugen tool om te gebruiken, vooral tijdens examens. Deze tools zijn zeer geschikt voor flash-kaarden en geheugen-ophalen.
 4. 4
  Zodra je een onderwerp af, neem een boek uit de bibliotheek en lees meer informatie over het onderwerp. Kijk omhoog vragen die je had en proberen om eventuele verwarring die je eventueel had tijdens het leren van het onderwerp te wissen. Maak notities om terug te verwijzen naar hen vóór en tijdens testtijd.
 5. 5
  Niet doen ruwe ontwerpen voor essays. Gewoon doen het goed exemplaar meteen, maar goed ook. In een examen situatie zal u geen tijd een hele ontwerp kopie te schrijven, zodat de praktijk van het schrijven van goede kopieën meteen. Zorg ervoor dat de goede kopie is netjes, interpunctie en spelling zijn correct, en de informatie is zinvol.
 6. 6
  Maak een tijdschema voor het examen dagen door het markeren van de data op een kalender, zodat u kan worden bereid door de tijd dat de test komt rond.
 7. 7
  Maak een lijst van je lessen en de onderwerpen die in de klas. Als je een onderwerp te bestuderen, merk het op een manier die zinvol is voor u, om u eraan te herinneren welke onderwerpen reeds zijn onderzocht.
 8. 8
  Braaklegging een studietijd elke dag als je niet te moe, of te hongerig. Als je gaat om te studeren voor een lange tijd, vergeet om een ​​pauze ertussen, bij voorkeur om de 20 minuten of zo.
 9. 9
  Het opzetten van een. Studiegroepen delen notities, gedachten en ideeën of hoe op te lossen of te begrijpen van een bepaald probleem. Zorg ervoor dat de klassenvoorschriften over wat het werk wel of niet kan worden gedaan in groepen te eren.
 10. 10
  Plannen uit 'trial' examens voor jezelf. Het enige wat je hoeft te doen is opnieuw een van je verleden tests of quizzen binnen een tijdslimiet. Krijgen in het examen modus door het wissen van je werk balie van alles behalve uw papier en pen.
 11. 11
  Plan voor academische succes en uitvoeren van het plan van vasthoudendheid. Op voorwaarde dat je gezond bent moet u uw plannen uit te voeren of u nu sterk of zwak, moe of energiek voelen, lui of gemotiveerd, geconcentreerd of afgeleid ontmoedigd en aangemoedigd. Realiseer je dat het aan jou om de momenten te maken in je hand tellen voor iets en laat je gevoelens truc die u in minder dan bevoegd.
 12. 12
  Zorg voor genoeg 's nachts. Het is moeilijker om zich te concentreren wanneer je kreeg minder dan zes uur slaap de nacht ervoor. Doel voor acht tot tien uur van diepe slaap om echt fris en klaar voelen voor iets in de ochtend.
 13. 13
  Bij de keuze van afzonderlijke vakken te studeren, te beginnen met de minst plezierige of de meest moeilijke onderwerp. Beheersen, en je zult uiteindelijk loving it. Op zijn minst, zult u geen zorgen te maken over het uitstellen totdat het te laat is omdat je niet bevalt.
 14. 14
  Volg een dagelijkse dienstregeling, op de eerste dag zal het een uitdaging zijn, in de tweede dag zou het een praktijk geworden en de derde dag zal het een gewoonte worden. Het is een kwestie van conditionering jezelf om een ​​aanhoudende arbeidsethos dat topprestaties in de soms hevige academische arena zal vergemakkelijken.

Studieschema


Tips

 • Geen stress uit, het maakt je geest werkt trager.
 • Hebben altijd een positieve houding. Bereid je voor op het ergste en verwachten het beste!
 • Voorkomen dat een bezoek een social-networking sites! Het kan worden gedaan na het examen.
 • Let op uw dieet en geen alcohol te drinken.
 • In de aanloop naar examens, te proberen en je handen op sommige examens van voorgaande jaren. Deze doet voordat het echte examen geeft je een idee van wat je zult tegen en zal alles wat je nog nodig hebt om te herzien markeren.
 • Raak niet in paniek over examen dag. Op de avond voor het examen, en in de ochtend, lezen via uw notities een paar keer, zet ze dan weg.
 • Ontwikkel een positieve houding ten opzichte van examens. Als je goed voorbereid je loopt in de kamer examen denken "WOW! Ik kan niet wachten om mezelf te bewijzen aan deze examinatoren, ik ga Ace deze test, gewoon om te laten zien." Negatieve houding: "Oooh, ik ben zo zenuwachtig ik haat examens, wat is het punt dat ik echt niet het gevoel tot dit.? '.
 • Tijdens het examen, vermijd spaties. Probeer zo hard als je kunt om een ​​intelligente gissing te maken. Neem het dichtstbijzijnde antwoord, maar vergeet niet te veel van uw tijd niet te nemen bij het beantwoorden van een punt. Ga terug en bekijk uw antwoorden nadat u klaar bent voor het examen, als je nog tijd hebt.
 • Raak niet in paniek als je nog niet goed bestudeerd. Denk alleen over de vraag en je zou iets wat de leraar je geleerd herinneren. Immers, je studeert dingen dat mannen / vrouwen hebben ontdekt voordat zonder voorkennis.
 • Verspil geen waardevolle kansen om jezelf te verbeteren door lui!
 • Eet een gezond ontbijt die dag, zodat je het gevoel energiek, maar niet zo veel dat je een vol gevoel eet. Iets om te overwegen is een studie die zegt dat mannen doen beter op tests als ze iets honger, en vrouwen doen beter op tests als ze iets vol. Nogmaals, niet overdrijven.
 • Adopteer hartstochtelijk creatieve methoden van het onthouden gerelateerde informatie met cijfers, afkortingen, geheugensteuntje gedichten, wilde verhalen en bizarre mentale beelden om echt te brengen van het materiaal tot leven in een vrijwel onvergetelijke manier.
 • Maak je eigen recensent. Schrijf uw zoekwoorden in elk onderwerp en maken gebruik van verschillende kleuren inkt voor gemakkelijke herkenning. Wanneer u uw recensent te maken, gebruik maken van alle middelen die je beschikbaar hebt. Zorg ervoor om het te personaliseren, zodat je het kunt genieten!
 • Gun jezelf een paar minuten om zich te vestigen in een zone van intense concentratie bij het naderen van uw lezing of het schrijven van academische opdrachten.
 • Reproduceren het wetenschappelijk materiaal uit het geheugen te controleren retentie niveaus regelmatig als een soort van zelf-testen mechanisme.
 • Dit ooit gehoord? "Veel succes met je examen!" Dit is valse hoop, moet je niet een pint van geluk aan u te helpen slagen nodig, en als je het nodig hebt geluk, dan heb je natuurlijk nog niet genoeg voorbereid.
 • Heb een balans in het leven, examens zijn gewoon een snelle en luie manier om mensen te beoordelen. Raak niet in paniek, net studie.
 • Proberen en hebben al uw studie notities compleet minstens 2 weken voor het examen. Hierdoor kunt u veel tijd om te werken door middel van oude examens voor de herziening en gaan over en herlees alles wat je een beetje wazig op.
 • Onderzoek toont onze focus kan duren ongeveer 45 minuten, dus neem een ​​20 minuten power nap of je geest te ontspannen door te luisteren naar klassieke muziek.
 • Wees meedogenloos vertrouwen in jezelf en je vaardigheden!
 • Realiseer je dat je kan nodig zijn om informatie actief te internaliseren te houden gefocust. Dit kan worden bereikt door de volgende tekst met een potlood en fluistert de tekst aan jezelf om ervoor te zorgen dat u vordert tijdens je studie segmenten van de tijd.
 • Als u last heeft van examenstress, neem dan een kalmerend tegengif, misschien een kruidenthee. Gewoon niet overdosis omdat het u slaperig zult maken.
 • Zoek zoveel verenigingen of manieren om de nieuwe informatie die je hersenen is het verwerven van de informatie die reeds stevig is verankerd in de hersenen om de cohesie in je arsenaal van kennis te bevorderen verbinden.
 • Terwijl sommige kunnen worden, de meeste examens zijn echt niet zo groot. Examens zijn eigenlijk gewoon grote quizzen met een tijdslimiet. No big deal.
 • Houd een woordenlijst van alle woorden die behoren op een opgeleide woordenschat en die betrekking hebben op uw onderwerp die u in staat zijn op te nemen in het formuleren uw examen antwoorden.
 • Je minder winnen door studeren voor examens op het laatste moment. Een manier om na te denken over het is om te beginnen studeren voor het volgende examen zodra je krijgt het materiaal, wacht niet tot een week voor de test te beginnen.
 • Probeer te ontspannen en kalm blijven.
 • Motiveer jezelf en vergeet niet: het hebben van een opleiding in het leven kan je ver in het leven.

Waarschuwingen

 • Te veel onderzoek kan zo slecht als te weinig studie, omdat het verstand wordt uitgeschakeld wanneer er te veel informatie wordt gepropt in het.
 • Als je jezelf niet hebt voorbereid voor de test, tijdens de looptijd, en vóór de proef, dan verwachten oogsten op basis van wat je hebt gezaaid.
 • Niet bedriegen. Het is zeer oneerlijk en onbeschoft.
 • Mind blanks zijn misschien wel de meest angstaanjagende dingen te gebeuren in een examen. Ze kan gebeuren in een onderwerp maar je kan ze overwinnen. De enige manier om gedachten blanks te overwinnen is om het brein te ontspannen van zijn hysterische toestand. In het examen kamer, sluit uw ogen, adem in gedurende 5 seconden en laat het los door de mond automatisch. Herhaal dit tot je voelt de feiten kruipt weer in je geheugen.
 • Bij gebreke van een examen kan een zeer traumatische, beschamend en pijnlijk ervaring, zelfs als u nog andere mogelijkheden om jezelf te verlossen, zodat u uw best moeten om ervoor te zorgen dat uw beheersing van een gebied van studie is voldoende om maken het mogelijk om met trots te zijn.