Wkonl

Hoe maak je een Caesar box code decoderen

Julius Caesar was een van de eerste mensen om te schrijven in code. Hij vond de Caesar cipher, waarbij elke letter wordt vervangen door een andere letter is dat een vast aantal posities beneden het alfabet. Het volgende cijfer is niet de Caesar cipher, maar veeleer wat codeurs noemen een "zuilvormige omzetting cipher" of "Caesar's Box" al is het onduidelijk of de code is eigenlijk ooit door Caesar gebruikte.

Stappen

Hoe maak je een Caesar box code decoderen. Tel het aantal tekens in de code.
Hoe maak je een Caesar box code decoderen. Tel het aantal tekens in de code.

Decoderen van instructies

 1. 1
  Tel het aantal tekens in de code. Hier hebben we 16: GTYORJOTEOUIABGT
 2. 2
  Bepalen hoeveel rijen u de letters kunt verdelen in gelijke (vind de vierkantswortel van het nummer dat u in stap 1. Als de vierkantswortel is geen geheel getal, naar boven afronden). We kunnen 16 zetten in 4 rijen van 4 (Dwz de vierkantswortel van 16 is 4). Als we 25 brieven we ze konden zetten in 5 rijen van 5 (vierkantswortel van 25 is 5) en ga zo maar door. In gevallen waarin het nummer niet zo netjes verdelen, gebruiken het aantal rijen voor de volgende "boxable" (perfect vierkant) nummer omhoog. De "boxable" (plein) nummers zijn 9, 16, 25, 36, 49, enz. Als de code heeft 22 letters (vierkantswortel van 22 is 4.69), het volgende nummer omhoog is 25, waarvan 5 rijen (4.69 zou betekenen rondes tot 5).
 3. 3
  Schrijf de letters uit in rijen. Met het gegeven voorbeeld, zou het als zodanig worden geschreven:

  RJOT
  ABGT
 4. 4
  Start vanaf de linkerbovenhoek brief en lees beneden, dan beginnen aan de top van de volgende kolom en lees weer naar beneden, en ga zo maar door. Dit voorbeeld heeft de boodschap: "GREAT JOB YOU GOT IT".
 5. 5
  Afgewerkt.

Tips

 • Bij het draaien van deze codes in "dozen" zul je niet altijd precies genoeg letters om een ​​perfect vierkant te maken. Gewoon tellen de brieven en die ooit perfect vierkant het is het dichtst bij, gebruik dat nummer. Bijvoorbeeld:

 • EDAP
  DWS
 • Dit zal decoderen als "een mooie dag verder"
 • "Hey dude whats up" is slechts 14 letters lang. Het dichtstbijzijnde nummer (altijd ronden) is 4x4 = 16. Dus doen alsof je hebt 16 brieven... HUHUEDAPYETDWS
 • Hier is een ander voorbeeld: haeandviaecy

Waarschuwingen

 • Deze code is meestal niet erg moeilijk om te decoderen. Weet uiterst belangrijke informatie niet in dit formaat.
 • : Een aantal codes kan zeer moeilijk te ontcijferen, maar wel