Wkonl

Hoe maak je een dagboek schrijven

Een tijdschrift kan een kroniek van uw dagelijkse activiteiten, een overzicht van uw meest intieme gedachten, of gewoon een manier om jezelf te houden op de baan, terwijl je een opdracht te voltooien. De regels van de reden waarom, wanneer, waar en hoe je schrijft zijn van jou om te bepalen, maar hier zijn enkele richtlijnen om te beginnen.

Stappen

Hoe maak je een dagboek schrijven. Zoek iets dat je dagboek kan worden.
Hoe maak je een dagboek schrijven. Zoek iets dat je dagboek kan worden.

Journaling voor jezelf

 1. 1
  Zoek iets dat je dagboek kan worden. U kunt een notebook, wettelijk stootkussen, leeg boek, tekstverwerker, journaling applicatie zoals RedNotebook, of u kunt ook tijdschriften kopen met sluizen bij Staples of wat je maar wilt voor je dagboek gebruiken. Maar zorg ervoor dat het blanco pagina's vindt u op schrijven bevat, en dat de pagina's worden ingebonden omhoog zodat ze niet verstrooien en verdwalen.
 2. 2
  Zoek een hulpmiddel bij het ​​schrijven. Als je ervoor kiest om een ​​tekstverwerker in stap 1 te gebruiken, kunt u deze stap overslaan. Als u gebruik maakt van een werkelijke boek, zoek een pen die u wilt. (U kunt gebruik maken van potlood om te schrijven in je dagboek, maar het zal dramatisch verloop van tijd vervagen.) Sommige journal-keepers hebben een bepaald merk van pennen dat zij de voorkeur geven, of zij een bepaalde stijl (zoals gel pen over balpen). Hoe dan ook, moet je schrijven uitvoert comfortabel voelen in je hand en helpen bij het schrijven in een tempo dat u geniet.
 3. 3
  Opzetten van een routine. U wilt misschien je dagboek mee te nemen waar u ook gaat, zodat u kunt noteren je gedachten als ze je slaan. Of je zou kiezen voor een bepaalde tijd elke dag te gaan zitten en je hoofd leeg. Wat je ook besluit, maak er een gewoonte. Journaling als onderdeel van een routine zal je meer kans aan de stok met het.
 4. 4
  Koos voor een instelling die is bevorderlijk voor het schrijven. Plaats jezelf in een omgeving die je het gevoel hebt in schrijven, of het nu de privacy van uw eigen kamer of een drukke coffeeshop. Als je niet zeker weet waar je wilt schrijven, uit te proberen een paar verschillende locaties op verschillende momenten gedurende de dag.
 5. 5
  Heden uw invoer. Dit kan een echte drag lijken, maar dit is de enige echte regel als het gaat om het bijhouden van een dagboek. Je zult versteld staan ​​hoe nuttig dat elke vermelding gedateerd kan worden.
 6. 6
  Beginnen met het schrijven. Als u uw dagboek te beginnen, schrijf je gedachten als ze bij je op. Als u stumped bent, beginnen met een bespreking van wat je hebt gedaan tijdens de dag, of elke grote openbaringen die je hebt gehad de laatste tijd. Deze onderwerpen kunnen leiden u naar andere interessante onderwerpen over met je kunt schrijven.
  • Probeer om je dagboek te zien als 'denken op papier. " Je gedachten hoeven niet perfect worden gebouwd of geschreven met de juiste grammatica en interpunctie. Probeer in plaats daarvan te denken van je dagboek als een ruimte waar je kunt schrijven en organiseren van uw gedachten en gevoelens.
  • Voel je niet zelfbewust. Tenzij je van plan bent op vertoon van je dagboek aan iemand anders, bedenk dan dat het is gewoon voor je ogen en maak je geen zorgen over wat andere mensen denken. Voelen vrij om jezelf te uiten is een essentieel onderdeel van het houden van een zinvolle dagboek.
 7. 7
  Wees creatief. Probeer het opnemen van verschillende stijlen van het schrijven in je dagboek, zoals lijsten, gedichten, scenario's of stroom-van-bewustzijn schrijven. Je kan ook kunstwerken zoals schetsen, tekeningen en collages.
 8. 8
  Weten wanneer te stoppen. Je zou stoppen zodra je het gevoel dat je hebt uitgeput je gedachten, of nadat u een bepaalde pagina limiet hebt bereikt schrijven. Wat u ook kiest, stoppen voordat je het gevoel helemaal leeg - vergeet niet, je wilt genoeg energie om terug naar je dagboek te komen en schrijf opnieuw te hebben.
 9. 9
  Herlees wat je hebt geschreven, als je kunt. Hetzij direct, lees het na het maken van de invoer of vernietiging van een tijd om je verleden inzendingen lezen. U kunt eventueel een hoop inzicht te krijgen uit het gaan over je dagboek.
 10. 10
  Blijven schrijven. De meer specifieke je bent om je dagboek, des te waardevoller het wordt. Vind manieren om journalistiek gewoonte te maken, en blijven doen.

Journalistiek voor school

 1. 1
  Begrijp de opdracht. Ben je al toegewezen aan een dagboek van je persoonlijke ervaringen, of een dagboek van je gedachten te houden als je een bepaald boek lezen? Wat het ook is, zorg ervoor dat je las en herlas de opdracht, zodat u begrijpt het goed.
 2. 2
  Vasthouden aan een schema. Je zult waarschijnlijk een vast aantal vermeldingen in je dagboek nodig om de opdracht passeren. In plaats van te proberen om ze te schrijven al de avond voor het tijdschrift is te wijten, proberen om een ​​schema te houden. Als u vergeet uw gegevens te schrijven, een alarm instellen op je telefoon, of vraag iemand anders om je periodiek te herinneren.
 3. 3
  Heden elke vermelding. Begin elke journaalpost door op te merken de datum. Als je wilt om op te merken hoe laat het is wanneer je begint te schrijven, kunt u dat ook doen.
 4. 4
  Beginnen met het schrijven van de invoer. Een of twee regels onder de datum, start uw dagboek te schrijven. Hier zijn enkele suggesties om te overwegen als je schrijft het tijdschrift voor een schoolopdracht:
  • Denk na over wat je hebt geleerd. Hoe bent u van plan toe te passen op je eigen leven?
  • Quote stukken van het boek of opdracht die zinvol zijn voor je was. Nadat je hebt opgenomen van de offerte, schrijven waarom je het leuk vindt.
  • Bespreek uw gedachten of indrukken over de opdracht. Bijvoorbeeld, als je verondersteld om het dagboek te schrijven als je een boek leest, kun je praten over je reactie op een bepaald karakter of hoofdstuk.
 5. 5
  Schrijf in de eerste persoon. Omdat een tijdschrift is bedoeld om een ​​persoonlijk verhaal te zijn, moet je waarschijnlijk schrijven van een first-person perspectief. Dat betekent dat het gebruik van "I", "ik", "mijn" of "mijn" in je zinnen.
 6. 6
  Zorg ervoor dat elk item is lang genoeg. Als je opdracht geeft aan hoe lang elk item hoort te zijn, vasthouden aan dat nummer. Zo niet, schieten voor ongeveer 200 tot 300 woorden per item.
 7. 7
  Sluit elke invoer met een afsluitende gedachte. Als je het inpakken van uw inzending voor de dag, zou het leuk zijn om je gedachten samen te vatten in een zin of twee. Bijvoorbeeld, kan je beginnen met "wat heb ik eigenlijk geleerd vandaag is..." of "Ik zou graag meer tijd besteden aan het denken over..."

Tips

 • Als het al een tijdje geleden dat u voor het laatst schreef, niet proberen in te halen op alle interessante gebeurtenissen uit het verleden - die een dagboek sneller dan iets doodt. Gewoon beginnen van waar je nu bent, en als iets belangrijks gebeurde onlangs, zal het nog steeds op je geest en je kunt toevoegen inch Denk aan je dagboek als 'snapshots' van de momenten in plaats van een complete en uitgebreide "video" van je leven. Dit is een heel goed idee!
 • Soms krijgen we zo overweldigd door de slechte dingen die gebeuren, en dat is meestal wat we opschrijven. Plaats-proberen de mooie dingen in het leven te herinneren. U wilt glimlachen / lachen als je terug gaat en lees het-zo denken gelukkig!
 • Je hoeft niet te beginnen met de typische "Dear Diary". Dit lijkt misschien een beetje vreemd. Richten aan iedereen, jezelf, of niemand. Gewoon beginnen met schrijven.
 • Soms is het hebben van een douche of bad kan helpen herinneren en samen te vatten uw dag
 • Schrijf je volledige conversaties. Maak het als een boek.
 • Schrijven kan je verbruikt zodra het grijpt je. Verwacht niet dat je ooit in staat zijn om het op te geven!
 • Neem de tijd, haast je niet en proberen om alles naar beneden. Het zou uw info een beetje meer overweldigend dan krachtig en betekenisvol maken.
 • Een lijst van alle adressen van uw beste vriend / telefoonnummers / e om terug te kijken in de toekomst.
 • Schrijf een aantal tijdlijnen van de gebeurtenissen! Toon uw school dag, bijvoorbeeld, "1ste periode is van X: XXam naar X: XXam, 2..." enzovoort.

Waarschuwingen

 • Als je dagboek bevat uiterst prive gedachten, zorg om het toegankelijk alleen voor jezelf te houden.
 • Neem nooit je dagboek naar school. De kans dat het wordt gehouden, zijn 90 van de 100