Wkonl

Hoe maak je een discussie te leiden

Traditie vertelt ons steeds weer dat de beste manier om te leren (en onderwijzen) is om te zitten met een kleine groep en bedachtzaam praten over een bepaald onderwerp. Als je merkt dat je nodig om een ​​klas op de universiteit of middelbare school te leiden, of als u gewoon geïnteresseerd zijn in alternatieve manieren van leren, kunt u deze stappen gebruiken om te beginnen met het leren hoe je een grote discussie leiden.

Stappen

Hoe maak je een discussie te leiden. Bepaal het onderwerp en de omvang van uw discussie.
Hoe maak je een discussie te leiden. Bepaal het onderwerp en de omvang van uw discussie.
 1. 1
  Bepaal het onderwerp en de omvang van uw discussie. Bent u de bespreking van een boek, een film, een gedeelde ervaring? Welke hoofdthema wil je bespreken? Dit onderwerp is gebaseerd op uw wekelijkse educatieve doel en terminal doelstelling.
 2. 2
  Beperk het naar beneden. Als je eenmaal weet de breed onderwerp, beslist een kleiner bereik. Als u dit leest Romeo & Juliet, bijvoorbeeld, wil je de voordelen / nadelen van jonge liefde te bespreken? Het thema van haast vs moderatie? De oudere man / jongere man mentorrelatie zoals te zien in Romeo & Juliet?
 3. 3
  Kies een beginnend vraag. De beste vragen zijn niet te open of te beperkt. "Ja of Nee" vragen halt discussie en brede 'Wat vind je van jongeren trouwen? " vragen zijn ook grote demotivaters. De beste vragen zijn open genoeg om een ​​paar mogelijke juiste antwoorden te hebben, maar toch dicht genoeg dat mensen weten te benaderen, en voelen zich gemotiveerd om te beginnen met praten. Een grote vraag zou kunnen zijn, "Op welke manieren de Friar dwaalt in zijn advies aan Romeo? Op welke manieren hij slagen? '
 4. 4
  Wees voorbereid. Als de gespreksleider, komen in de ontmoeting met een aantal "grote" vragen. Wees bereid om de volgende als discussie gaat liggen, wanneer mensen moeten meer stof tot nadenken te vragen. In een uur discussie 2, moet 2-5 goede vragen volstaan. Het is ook goed om 2 of 3 kleinere sub-vragen voor elke hoofdvraag hebben.
 5. 5
  Maak argumenten. Niet alleen deel je gevoelens of meningen zonder hen steunt. Als iemand beweert "De broeder zou niet hebben gegeven Romeo elk advies!" vraag hen waarom dat zo is, en bespreken mogelijke ondersteuning of bezwaren aan hun vordering. Gebruik de "voors en tegens"-model; pleiten voor een positie, en dan pleiten tegen het. Welke conclusie beter zou houden in een rechtbank?
 6. 6
  Verplaatsen van het bekende naar het onbekende. Goede discussies zijn afhankelijk van de onwetendheid van de deelnemers. Als u al weet, hoe kun je leren? Als je voelt dat je een vraag hebt beantwoord, drukt dieper, naar een andere puzzel die je nog niet begrijpen, of naar het volgende gebied van belang te vinden. Bijvoorbeeld, zou je kunnen zeggen, "We weten dat de Friar geeft advies aan Romeo, en wij zijn het eens dat dit een slecht idee. We weten ook dat hij geeft advies aan Juliet evenals... Is dit een slecht idee ook, of is er iets anders met haar die dingen verandert?
 7. 7
  Beheren persoonlijkheden. Specifiek vragen de rustigere leden wat ze vinden van het onderwerp, en, zo vriendelijk mogelijk, beteugelen het onverbiddelijk verbale leden die zich niet laat anderen spreken. Zorg ervoor dat iedere deelnemer de gelegenheid te worden gehoord.
 8. 8
  Samen te vatten als je gaat. Na het bespreken van, bijvoorbeeld, de manieren waarop de Friar messed up als een mentor voor 20 minuten, stop en vraag de groep, "OK, wat hebben we tot nu toe gezegd? ' Recapituleren en voldoende tijd om te ademen, om bijeen vergaderen gedachten, en opnieuw beginnen denken.
 9. 9
  Bind het allemaal samen. Wanneer de toegestane tijd voor de discussie is up (of wanneer mensen moe zijn of klaar om te gaan), doe een volledige samenvatting van wat u gedekt. "We zeiden het Friar onrechte geven van advies aan Romeo dat niet was omwille van Romeo's, maar had het goede van de hele stad in het achterhoofd. We hebben afgesproken dat zijn advies aan Julia, die niet als politiek gemotiveerd is, is aanvaardbaar. We zei dat het advies moet worden gegeven aan een persoon-van-persoon basis en mensen moeten niet hun politieke programma's uit te oefenen door middel van individuen. Maar sommigen van ons niet eens met dit en zei dat het goede van de stad was belangrijker dan alleen maar Romeo's goed, zodat ze zei... " etc. etc. Als u niet meer weet alles, dat is OK.
 10. 10
  Leave 'em honger. Sluit af met een verwante vraag, een "suggestie voor verder onderzoek." Dit zal alle betrokkenen aan het denken voor de volgende keer geven.

Tips

 • Veel mensen vinden dat open discussies tussen de deelnemers bereid geworden vage onzin. Als u of de groep begint om dit te voelen, een goede vraag om te vragen jezelf is: "Waarom is dit belangrijk?" Breng wat tijd door te beslissen welke projecten zijn het nastreven waard, die niet zijn, dan duiken opnieuw
 • Soms is de belangrijkste vraag is degene die het moeilijkst te beantwoorden. "Wat is een mens? ' Hoewel er geen bevredigende, end-alle wetenschappelijke antwoord op de vraag, is het nog steeds een relevante vraag. Laat jezelf en de groep zaken die uw interesse boeien verkennen, zelfs als je nog niet kunt verwoorden de "praktische waarde." De grootste discussies kunnen niet eindigen in overeenkomst of conclusie. Zij kunnen eindigen in helderheid van verschillen en dus akkoord om het niet eens!
  • Er zijn grofweg twee soorten discussie: Theoretische en praktische. Onderscheid tussen dialoog die leidt tot ontdekking van de waarheid, en de dialoog die leidt tot consensus en actie, en wel tegen iedereen duidelijk over welke dit is!
 • Houd een positieve houding. Als de bespreking wordt moeilijk, vergeet iedereen die kan spreken kan leren in discussie en leuk om te doen. Er zijn vele klassieke middelbare scholen, en zelfs kleuterscholen, evenals discussie gebaseerde speciale onderwijsprogramma's! Vragen zijn motiverend, en converseren is zo natuurlijk als ademhalen, dus als het wordt moeilijk, blijven gaan!
 • Socrates was de meester gespreksleider. Leren van hen die zijn voorgegaan.
 • Geef uzelf ten minste 1 uur, maar houd in gedachten dat de beste gesprekken (die nieuwe vragen en openen nieuwe perspectieven van kennis te genereren) neemt 3 uur of zo te ontwikkelen en te rijpen.
 • Geven meer verklaringen. Probeer een nieuwe discussie als een ander al klaar is maken.

Waarschuwingen

 • Laat uw discussie te dwalen van punt naar punt. Traditie, ervaring, en het laatste onderzoek vertelt ons dat een lezing, die lijkt te zijn meer georganiseerd, is een niet zo duurzaam noch als effectieve manier om te leren. Blijf bij het proces!
 • Veel mensen worden emotioneel wanneer hun veronderstellingen worden ondervraagd of hun geloof worden weerlegd. Je kunt verwachten dat een aantal mensen om boos of ingetrokken worden. Om dit te minimaliseren, vasthouden aan uitspraken als 'Ik denk _____ omdat ____ "in plaats van" je bent verkeerd "tenzij iemand is flagrant onjuist.

Dingen die je nodig hebt

 • 2-15 mensen die geïnteresseerd zijn in het leren door discussie.
 • Een onderwerp. Boeken zijn perfect, maar er zijn tal van andere mogelijke onderwerpen, zoals films, gedeelde ervaringen, actuele gebeurtenissen, enz.
 • Een geest
 • Nieuwsgierigheid
 • 1-3 uur van de tijd