Wkonl

Hoe maak je een educatieve doelstelling schrijven

De doelstelling in een lesplan verklaart het doel van de les. Dit is het belangrijkste onderdeel van uw lesplan. Stappen 1-5 vormen een een zin uitspraak over het doel van uw lesplan.

Stappen

Hoe maak je een educatieve doelstelling schrijven. Bepaal wie je het over.
Hoe maak je een educatieve doelstelling schrijven. Bepaal wie je het over.

Het schrijven van uw educatieve doel

 1. 1
  Bepaal wie je het over. Bijvoorbeeld: "De student zal"
 2. 2
  Let op het gedrag dat u zoekt - Bewijs van acties van studenten (kies uit de lijst van werkwoorden in de tips en streven naar hogere niveaus van begrip). Bijvoorbeeld: "lijst"
 3. 3
  Onder de CONTENT u wilt dat de student om te leren. Voorbeeld: "de effecten van alcohol op het lichaam"
 4. 4
  Denk na over de voorwaarden, of hoe de student zal de taak te volbrengen. Bijvoorbeeld: "met handboeken openen, na het zien van een film, met behulp van een model van het hart"
 5. 5
  Heb een prestatienorm - Criteria voor aanvaardbare prestaties. Voorbeeld: "dat ten minste twee gevaar signalen."

Tips

 • Dit is een Magerian variant van de ABCD doelstelling.
 • HOOG NIVEAU VERSTAANBAARHEID-verandering, berekenen, te tonen, te bedienen, te tonen, te gebruiken, te lossen, schetsen, opsplitsen, discrimineren, diagram, categoriseren, te onderscheiden, combineren, compileren, componeren, maken, ontwerpen, plannen, produceren, te rechtvaardigen, te beoordelen, te bekritiseren, vergelijken, te ondersteunen, te sluiten en contrast.
 • LOW LEVEL VERSTAANBAARHEID-definiëren, te roepen, te beschrijven, te identificeren, lijst, matchen en reciteren, uitleggen, samenvatten, interpreteren, herschrijven, schatten, overleggen, te vertalen, parafraseren.