Wkonl

Hoe maak je een goede appartement buur zijn

Woonachtig in een appartement kan een stap naar beneden te zijn van het bezitten van een huis, maar alles komt met verantwoordelijkheden. Een appartement levensstijl wellicht ingewikkelder als het gaat om etiquette problemen vanwege de beperkte ruimte tussen andere mensen, maar toch een beetje beleefdheid kan zeker appartement leven veel gemakkelijker. Dit artikel biedt een aantal handige tips over het onderhouden van een beleefde relatie met je collega-appartement buren, zodat wonen in de nabijheid met anderen verloopt goed.

Stappen

Hoe maak je een goede appartement buur zijn. Wees zacht gesproken bij het ​​betreden en verlaten.
Hoe maak je een goede appartement buur zijn. Wees zacht gesproken bij het ​​betreden en verlaten.
 1. 1
  Wees vriendelijk naar anderen. Je hoeft niet per se nodig om ze te kennen, zeker als je woont in een overvolle hoogbouw, maar een simpel hallo of begroeting gaat een lange weg. In kleinere complexen, is het gemakkelijker om namen, gezichten, en parkeren kraampjes weten. Het creëren van vriendschappelijke relaties maakt het ook makkelijker om samen te werken in de toekomst als iemand vragen of opmerkingen.
  • Maak kennis met de property management en medewerkers kennen. Zorg ervoor dat u een lijst met contactpersonen te houden voor het geval u een onderhouds-fix nodig hebt of voor noodgevallen.
  • Deelnemen aan uw appartement discussion board of huurder portal. Laten andere mensen weten wie je bent is de eerste stap naar een meer lonende relatie.
 2. 2
  Wees zacht gesproken bij het ​​betreden en verlaten. Het kan normaal te lopen vanaf de parkeerplaats naar uw voordeur en vice versa, maar je zult moeten nadenken over hoe hard een persoon is. Vermijd stampen op trappenhuizen, vooral bij het verlaten vóór zonsopgang of terug te komen 's avonds laat. Probeer niet om rond te lopen appartement met houten vloeren in je schoenen (leg ze op net voor het verlaten van uw appartement en verwijder bij het binnenkomen van uw appartement) niet alle huurders werk een "9-5" baan en kan proberen te slapen tijdens "normale" daglicht uur. Houd het lawaai op fluister-niveau in de gangen. Luid gelach en gesprekken terwijl mensen zijn ontspannen of slapen zijn een plaag. Sluit deuren achter je met gemak. Hoofdgebouw en appartement deuren maken veel lawaai. Laat ze niet dichtslaan of afgesloten door zelf.
 3. 3
  Houd rekening met het geluidsniveau in het appartement. Dit is een van de meest voorkomende klachten gerapporteerd aan managers. Meer geluid etiquette is nodig als je boven een ander persoon te leven. Zachte schoenen maakt minder geluid dan zware voorwerpen zoals laarzen of hoge hakken. Het is niet nodig om dreun je voeten rond de keuken in het midden van de nacht. Als een buurman verzoeken u om het geluidsniveau laag te houden, proberen te onderhandelen over een oplossing.
  • Probeer fitnessapparaten stofzuigen of gebruik in het weekend of wanneer u weet dat mensen aan het werk zijn. Geluid en trillingen gaat door vloeren en kan een ergernis zijn.
  • Oefen "stille tijd" regels met kinderen. Laat ze springen en rennen rond tijdens de dag, maar instrueren hen dat ze moeten stoppen met het doen dus als de zon ondergaat. In plaats van hen ravage binnenshuis te creëren, quality time doorbrengen buiten, zoals in een kleine gemeenschap speeltuin. Als u niet beschikt tapijt hebben, hebben genoeg van de tapijten op de vloer om het lawaai van kinderen dempen.
  • Draai het volume naar beneden op elektronica, zoals radio en televisie. Voor wall-to-wall buren, kunt u ze af te stappen van deze specifieke muren. Stel een bepaalde tijd om te stoppen met het spelen van videogames op een luid volume.
 4. 4
  Hebben on-site wasserette etiquette. Een on-site wasserette kan een voorziening voor een aantal appartementsgebouwen of complexen zijn. Respecteer altijd regels over werkuren de beheerder's, weten hoeveel elke munt machine is, en geen schoonmaakmiddel regels bedrag. Er moet een lijst worden verstrekt door het beheer van onroerend goed en geplaatst in de buurt van de machines. Het is raadzaam om tijd elke machine en voorkomen dat kleding verlaten voor een langere periode. Een typische wasmachine werkt gedurende 30 minuten gemiddeld, terwijl een droger kan tussen 45 tot 60 minuten.
  • Stop was een andere persoon nooit medio wassen of drogen om het te gebruiken. Het wordt niet alleen beschouwd als onbeleefd, maar je weet nooit wat er in de machine, of het nu gewone kleren of een zware deken.
  • Steek nooit een ander persoon de natte kleren in een droger. Elke persoon heeft zijn eigen specifieke manier van drogen van kleding, of het nu de lucht drogen of gebruik van een bepaalde machine wijzerplaat / instelling. En dan zijn er de fijne was dat niet in de droger worden geplaatst op alle!
  • Vermijd het gebruik van geparfumeerde wasmachine wasmiddel. Gebruik eventueel stof vellen met uw lading.
  • Als er een beperkte hoeveelheid wasmachines en drogers beschikbaar en andermans kleren zijn daar voor een lange tijd, is het attent om hun kleren te leggen op een schone plastic of vuilniszak op een toonbank of ergens van de grond. Ieder mens is verantwoordelijk voor zijn eigen spullen, maar het is ook een tweerichtingsverkeer manier van omgaan met gedeelde voorzieningen.
  • Verwijder altijd en eventuele lekkages voor het verlaten van het gebied. Denk maar aan je wilde een wekelijkse hoeveelheid wasgoed: zou u willen ruimen na een andere persoon die een lading deed voor je?
  • Zelfs als roken is toegestaan ​​in uw wooncomplex, niet te roken in de wasruimte. De rook kan komen te zitten in de droger en maken iedereen kleren ruiken naar rook. Je zou niet in de gaten, maar mensen die gevoelig zijn voor zeker roken wil.
 5. 5
  Ken de regels voor verschillende soorten van het appartement parkeren. Respecteer alle parkeerplaatsen en hoeft het park niet verdubbelen. Het is een hoofdpijn voor mensen bij de plaatselijke supermarkt of een openbare parkeerplaats, dus zorg ervoor dat je binnen je eigen ruimte lijnen. Afhankelijk van het pand, kan een klein pension parkeerplaats beschikbaar. Als er geen zijn, vriendelijk raden om uw gasten waar ze elke stad in de buurt parkeren op straat of handige gebieden buiten het terrein te vinden.
  • Voor toegewezen parkeerplaatsen, is elke huurder toegestaan ​​een bepaalde hoeveelheid kraampjes, meestal een of twee. De beheerder kan het nodig zijn om een ​​parkeerkaart of een sticker op het dashboard voertuig verlaat terwijl het op het terrein voor identificatiedoeleinden. In toegewezen kavels, zijn parkeerplaatsen kraampjes opgenomen in de contracten. Andere huurders hebben het recht om parkeren schendingen te melden aan de property management, die kunnen leiden tot vragen of mogelijke slepen. Alleen maar omdat een persoon gebruikt nooit hun kraam (s), (bijvoorbeeld dat hij / zij niet rijden), het is nooit goed om te veronderstellen dat je het kunt gebruiken.
  • Wie het eerst komt, het eerst maalt parkeren is een uitdaging voor alle als er minder ruimte dan huurders. Als je laat thuis 's nachts aankomt, is de kans op het krijgen van een kraam "gratis" parkeren zijn slanker in tegenstelling tot terug in de vroege namiddag. Wees attent ten opzichte van anderen en niet de kraampjes als een auto erf te reserveren plaatsen niet behandelen. Als je vastzit in een stad parkeermeter gebied en hebben de volgende dag uit, wacht iemand om te vertrekken in de ochtend en nemen hun plek.
 6. 6
  Bieden enige positieve hulp of gemak voor uw bejaarde buren. Als je ze ziet op de parkeerplaats met boodschappen, vragen of ze helpen de uitvoering daarvan binnen het gebouw of over enige deuren openen nodig. Als je hun mail opstapelen of u niet merken dat hun lichten op in de nacht voor enige tijd, klop op de deur en zien of ze goed doen.
 7. 7
  Stel vragen over het beheer van onroerend goed. Zelfs als het is toegestaan ​​in het appartement, zorg ervoor dat het gebied volledig wordt geventileerd met de ramen en ventilatieopeningen geopend. De juiste wijze ontdoen sigarettenpeuken in je eigen vuilnis, hoeft het venster niet smijten ze uit. Je moet nog regels te houden met een niet-rokers appartement, dus branden buiten het gebouw of op de straat.
 8. 8
  Kies kleine huisdieren voor een huisdier-vriendelijke appartement. Katten en kleine honden nauwelijks lawaai maken tijdens het lopen op vloeren en zijn ze minder geneigd om andere buren bedreigen. Houd altijd een viervoetige dieren aangelijnd tijdens het wandelen buiten uw appartement en breng een plastic zak met u te allen tijde. Informeer uw buren over een nieuw huisdier als je onzeker over hun gevoelens bent.
 9. 9
  Hebben appartement etiquette. Afvalcontainers kan zich rond complexen voor het gemak van de huurders. Noteer welke dag van de week vuilniswagens komen rond het gebied. Als je beweegt in met veel dozen, niet uitsluitend afhankelijk zijn van een plek voor uw huisvuil. Bekijk andere stad plaatsen, zoals een stad dump, recycling faciliteiten, of de verspreiding van uw items gedurende een paar weken. Een lege container niet noodzakelijk zeggen dat het "vrij spel", zodat andere bewoners om hun afval weg te gooien. Vouwen altijd up of smash dozen en andere compacte artikelen. Als dingen beginnen op te stapelen in de week, de vuilnisbak bak fungeert als een spel.
  • Zorg ervoor dat u stevig vast uw vuilniszakken voordat vervoeren in bakken. Open vuilniszakken verspreidt niet alleen rommel op de grond toen een vrachtwagen gooit het terug, maar trekt ook wilde dieren, zoals possums en eekhoorns.
  • Laat de bak zijkanten te allen tijde gesloten. Het is handig om te gebruiken tijdens de winter, wanneer een paar centimeter sneeuw wordt opgestapeld op de top, maar je moet voorzichtig zijn en letten op hoeveel afval is in de vuilnisbak. Open zijden kan leiden tot rommel uit vallen op de stoep of gemalen.
 10. 10
  Wees zeer voorzichtig bij het ​​hebben van gasten boven. De meeste contracten verbieden gasten of een persoon niet onder de huurovereenkomst met rust gelaten worden in het appartement. Roekeloos gedrag of eventuele geschillen tussen de gast (en) en een andere huurder kan de verantwoordelijkheid van de huurder te worden. Echter, sommige appartementen eigenschappen niet erg gastenverblijf. In dergelijke gevallen is het een goed idee om uw buren een heads-up over eventuele geluidsoverlast, etc.
  • Als houden van een feestje, laat die buren waarschijnlijk gestoord weten over de gelegenheid. Als je denkt dat de buren zullen zich ook van genieten, overwegen hen uit te nodigen.
  • Vermijd grote partijen of luid borrels op doordeweekse avonden.
  • Turn down party muziek van 22:00.

Tips

 • Wees ervan bewust dat iemand met een slap of iemand overgewicht kan nog steeds haperingen vloeren en trappen of lijken te stampen bij elke stap, zelfs als ze blote voeten of met zachte huis slippers en bewegen zo stil mogelijk. Als je klaagt over herhaalde stampen, erover praten. Zodra ze er alles aan hebben gedaan, gewoon accepteren - mensen met een handicap kunnen niet altijd voldoen aan deze. Iedereen met behulp van een wandelstok binnenshuis gaat dat lawaai of ze willen of niet. Je kunt niet verwachten dat ze niet te vroeg voor het werk, naar de wc 's nachts, vast een snack of niet in laat van lange werktijden komen vertrekken. Sommige klachten over geluidsoverlast zijn bespreekbaar, anderen niet. Als je een stok, kan het nooit te onderhandelen.
 • Leef het. Behandel anderen zoals je zou willen worden behandeld. Zet jezelf in hun schoenen over geluidsniveaus, het parkeren in de eigen stal na een zware dag op het werk, en andere levensstijlen. Deze zijn niet uw familieleden, vrienden, noch huisgenoten - net gewone mensen, sommigen wie zouden willen wonen in rust en stilte.
 • Zorg ervoor dat alle richtlijnen van het appartement contract te lezen, want dit verschilt tussen de directies. Sommige plaatsen zijn strenger dan anderen, dus het is beter om te voorkomen dan te genezen. Plaats uw exemplaar ergens veilig eventuele problemen zich voordoet.
 • Het is moeilijk vast te houden aan deze als u of uw partner is heetgebakerd, maar leren om te sluiten binnenlandse argumenten op 22:00. Drop het onderwerp. Gebruik de tijd om vrede te sluiten, ofwel geef je partner de ruimte of als ze bereid zijn, gewoon even het onderwerp van het betoog tot de dag. Het kan dringende voelen, is het niet. Binnenlandse argumenten zijn een van de grootste oorzaken van de na-uren klachten over geluidsoverlast, tot daar met muziek en stampen op de trap.
 • Als een keuken aroma's zijn merkbaar, open een nabijgelegen ramen. Sommige mensen komen graag terug naar de geur van verse pizza of een lekker gebakken kip gerecht in de gangen, maar als u per ongeluk hebt verbrand het eten, laat de geuren reizen naar anderen.
 • Helpen een zieke buurman: lopen hun hond voor hen, het verzamelen van hun post en boodschappen, helpen hen medische hulp te krijgen, enz. Ze zullen het en waarschijnlijk kijk waarderen voor je ook als je niet goed.
 • Gebruik een stoffer te vegen van uw veranda. Niet vegen op je buren hieronder.

Waarschuwingen

 • Etiquette adviseur Kate Spade raadt u kiest uw gevechten met buren verstandig, omdat voortdurende sparring tussen buren is een lose-lose situatie.

Dingen die je nodig hebt

 • Afschrift van de erfpacht / huurovereenkomst