Wkonl

Hoe maak je een pocket sized potloodtekening kit maken

Hebt u ooit de drang om te tekenen, maar wilde niet te sjouwen een omvangrijke set van tekening benodigdheden? Hier is een manier om een potloodtekening kit met make papier en meerdere die in je broekzak past!

Stappen

Hoe maak je een pocket sized potloodtekening kit maken. Meet de lengte van uw potlood houder.
Hoe maak je een pocket sized potloodtekening kit maken. Meet de lengte van uw potlood houder.
 1. 1
  Meet de lengte van uw potlood houder. Het potlood houder in dit voorbeeld was 12cm.
 2. 2
  Beslissen hoeveel hardheden van potlood die u wilt opnemen in uw kit.
 3. 3
  Verdeel de lengte van uw potlood houder door het aantal hardheden u wilt opnemen. In dit voorbeeld Fijnstiften van 4 verschillende hardheden werden gebruikt, wat resulteert in 4 stukken potlood waarvan 3cm lang waren, waardoor alle 4 stukken te passen in het potlood houder.
 4. 4
  Knip een stuk potlood van de lengte bepaald in de vorige stap van elke hardheid van potlood die u wilt opnemen in de kit.
 5. 5
  Markeer uw potloodstiften door een kleine inkeping in de richting van het einde van de leiding met een scherp mes. In dit voorbeeld werden de draden als volgt gemarkeerd: 1 nick - H; 2 nicks - HB; 3 inkepingen - 2B; 4 nicks - 4B.
 6. 6
  Laad het potlood leidt in uw potlood houder voor opslag.
 7. 7
  Zet het potlood houder en kleine tekenblok in je zak, en je bent klaar om overal te tekenen bent!

Tips

 • Een kleine gum zou een gemakkelijke aanvulling op deze kit zijn, dus zou een kleine slijper speciaal gemaakt voor dit soort lood.
 • Met behulp van deze methode, zou het mogelijk zijn om tot onder meer tot 6 verschillende hardheden potlood in je set door het snijden van de draden in kleinere stukken.
 • Probeer een aantal verschillende hardheden van lood in de kit. De hardheden gebruikt in dit voorbeeld (H, HB, 2B en 4B) komen zeer vaak voor, en zorgen voor een behoorlijk aanbod van licht en donker in de tekeningen.
 • Begin uw tekeningen met de hardere leads (H, HB) voor schetsen en schetsen en overschakelen naar de zachtere leads (2B, 4B) voor nadruk en schaduw.
 • Diverse merken van houders lood hebben slijpers aan het uiteinde van het potlood (Staedtler maakt een hele mooie). Als u de metalen punt van deze bijzondere lood houder opstijgen, kunt u het omdraaien en zet het stuk lood in het kleine gaatje en scherpen het gemakkelijk.

Waarschuwingen

 • Wees voorzichtig bij het gebruik van de scherpe mes als het je vinger kunnen snijden.

Dingen die je nodig hebt

 • Zakformaat tekenblok
 • Vulpotlood lood houder die 2mm potlood houdt leidt. (Het wordt gebruikt in dit voorbeeld een "KOH-I-NOOR Hardtmuth Versatil 5201")
 • 2mm potlood leidt van verschillende hardheden. Hardheden H, HB, 2B en 4B worden aanbevolen.
 • Een liniaal voor het meten van de lengte van de pen en leidt
 • Een scherp mes voor het snijden en markeren van het potlood leidt