Wkonl

Hoe maak je een proefschrift verklaring schrijven

Of u nu het schrijven van een kort essay of een doctoraal proefschrift, zal je stelling misschien wel de moeilijkste zin te formuleren. Een effectieve proefschrift verklaring vermeldt het doel van het papier en functioneert daarom te controleren, te doen gelden, en de structuur van uw hele betoog. Zonder een geluid scriptie, kan uw redenering klinkt zwak, gebrek aan richting en oninteressant voor de lezer.

Stappen

Hoe maak je een proefschrift verklaring schrijven. Begrijpen wat een scriptie verklaring is.
Hoe maak je een proefschrift verklaring schrijven. Begrijpen wat een scriptie verklaring is.

Begrijpen van een scriptie

 1. 1
  Begrijpen wat een scriptie verklaring is. Een proefschrift verklaring overbrengt aan de lezer de punten en / of argumenten die u wilt maken in een paper. Het dient als een routekaart door het vertellen van de lezer de richting van je betoog of de analyse en hoe je zal het belang van het onderwerp te interpreteren. In de meest eenvoudige termen, een proefschrift verklaring geeft antwoord op de vraag: "Wat is dit document over?" Daarnaast is er een proefschrift verklaring,
  • Is een bewering, geen feit of observatie. Feiten worden gebruikt binnen de papier om je scriptie te ondersteunen.
  • Neemt een tribune, wat betekent dat het kondigt uw standpunt ten aanzien van een bepaald onderwerp.
  • Is de belangrijkste idee en legt uit wat je van plan te bespreken.
  • Antwoord geeft op een specifieke vraag en legt uit hoe u van plan bent om je betoog te ondersteunen.
  • Is discutabel. Iemand moet in staat zijn om een alternatieve positie betogen, of omgekeerd, ondersteuning van uw vorderingen.
 2. 2
  Weten waar een proefschrift verklaring te plaatsen. Vanwege de rol thesis verklaringen spelen, worden deze aan het begin van het papier, meestal aan het eind van de eerste paragraaf of ergens in de inleiding. Hoewel de meeste mensen op zoek naar de scriptie aan het einde van de eerste paragraaf, kan de locatie zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals hoe lang van een introductie je nodig hebt voordat je je scriptie of de lengte van het papier kan introduceren.
 3. 3
  Beperk een proefschrift verklaring aan een of twee zinnen in de lengte. Thesis verklaringen zijn duidelijk en to-the-point, die helpt de lezer te identificeren het onderwerp en de richting van het papier, evenals uw positie ten opzichte van het onderwerp.

Voorbereiden op een proefschrift verklaring schrijven

 1. 1
  Kies een onderwerp dat u interesseert. Dit moet de eerste stap in het schrijven van uw papier en je stelling te zijn omdat alle richting van het papier zal afhangen van welk onderwerp je schrijft over. Helaas, moet u deze stap negeren als het onderwerp wordt voor je bepaald.
 2. 2
  Verken je onderwerp. Het doel van deze stap is om een ​​bepaald smal onderwerp in uw onderwerp waar u een argument kunt maken over vinden. Neem bijvoorbeeld het onderwerp van computers. Er zijn vele aspecten van computers die kan worden uitgebreid op als hardware, software en programmering. Echter, vage onderwerpen als deze niet goed scripties maken. Maar iets meer smal, zoals de effecten van Steve Jobs op de moderne computer-industrie zorgt voor een veel duidelijker focus.
 3. 3
  Kent het type, doel en publiek van het papier. Deze worden meestal toegewezen door de instructeur, maar zelfs als je ze kiest, moet u begrijpen dat deze zal je stelling aanzienlijk beïnvloeden. Als u het schrijven van een overtuigende papier, zal uw doel zijn om iets voor een of andere reden aan een specifieke groep te bewijzen. Als u het schrijven van een beschrijvend document, zal uw doel zijn om iets te beschrijven om wat voor reden om een ​​specifieke groep. Elk van deze moeten worden uitgedrukt in je scriptie of andere manier.

Het schrijven van een scriptie

 1. 1
  Houd je stelling beperkte reikwijdte heeft. Je moet aanpakken een zeer gedetailleerd, zodat uw punten kan volledig worden ondersteund in het lichaam van het papier. Beschouw de volgende voorbeelden:
  • Hoewel beide partijen vochten de Burgeroorlog over de kwestie van de slavernij, de Noord gestreden om morele redenen, terwijl het Zuiden gevochten om haar eigen instellingen te bewaren.
  • Het voornaamste probleem van de Europese staalindustrie is het gebrek aan middelen om verouderde installaties te renoveren.
  • Hemingway's verhalen bijgedragen tot het creëren van een nieuw proza ​​stijl door het gebruik van een uitgebreide dialoog, kortere zinnen, en een sterke Angelsaksische woorden.
  Deze uitspraken doen een geweldige job bij condenseren argument van de krant in een. Ze zijn direct en een vraag beantwoorden door het aanbieden van mogelijkheden om de leerstof te begrijpen. In feite, het bekijken van een proefschrift verklaring als een antwoord op de vraag van uw document onderzoekt is een groot raamwerk waarmee je je scriptie op te bouwen.
 2. 2
  Beginnen met een vraag. Ongeacht hoe ingewikkeld het onderwerp is, kan bijna elke scriptie worden geconstrueerd door het beantwoorden van een vraag. Bijvoorbeeld, doen alsof je de taak van het schrijven van een verslag aan het schoolbestuur uit te leggen waarom computers gunstig in de vierde klas klaslokalen zou zijn. Zet gewoon de opdracht tot een vraag, zoals "Wat zijn de voordelen van het gebruik van computers in een vierde klas klas?" en het formuleren van een zin die zal dienen als uw scriptie: "De potentiële voordelen van het gebruik van computers in een vierde klas klaslokaal zijn...."
 3. 3
  Volg een rigide structuur. Het kennen van de elementaire formules zal niet alleen je scriptie te houden binnen de aanvaardbare lengte, maar het zal ook helpen om te zien hoe je hele betoog moet worden georganiseerd. Je scriptie moet uit twee delen bestaan:
  • Een duidelijk onderwerp of onderwerp
  • Een korte samenvatting van wat u gaat zeggen
  Een andere manier van kijken naar een proefschrift is als een formule, of een patroon, die comfortabel houdt uw ideeën:
  • [Iets] [doet iets] omdat [reden (en)].
  • Omdat [reden (en)], [iets] [doet iets].
  • Hoewel [tegengestelde bewijs], [redenen] blijkt [iets] [doet iets].
  Het laatste voorbeeld is voorzien van een tegenargument, waarin het proefschrift compliceert, maar versterkt het argument. In feite moet je altijd bewust zijn van alle tegenargumenten tegen uw scriptie. Hierdoor zal je scriptie te verfijnen, en ook dwingen je om argumenten je moet weerleggen in uw papieren te overwegen.
 4. 4
  Noteer je scriptie. Het opschrijven van een voorlopige scriptie krijgt u op het juiste spoor en dwingen je om na te denken over het, uw ideeën verder te ontwikkelen, en de inhoud van het document te verduidelijken. Je zal in staat zijn om na te denken over je scriptie logisch, duidelijk en bondig.

Verbeteren van een scriptie

 1. 1
  Analyseer je stelling zodra je denkt dat je een laatste, of werken, versie. Het punt is om ervoor te zorgen dat u voorkomen dat eventuele fouten die je scriptie kan verzwakken. Om een ​​beter idee van wat te doen en wat te vermijden, rekening houden met de volgende tips:
  • Het frame van uw scriptie nooit als een. De taak van een proefschrift is om een ​​vraag te beantwoorden, niet vragen een.
  • Een scriptie is geen lijst. Als je probeert om een ​​bepaalde vraag te beantwoorden, zal te veel variabelen uw papieren off-focus sturen. Houd het beknopt en kort.
  • Vermeld nooit een nieuwe die u niet van plan om te bespreken in de krant.
  • Schrijf niet in de eerste persoon. Met behulp van zinnen als: "Ik zal laten zien...," wordt over het algemeen afgekeurd door geleerden.
  • Wees niet strijdlustig. Het punt van het papier is om iemand van uw positie te overtuigen, niet ze uit te schakelen, en de beste manier om dat te bereiken is om ze te willen luisteren naar u. Uiten van een open-minded toon, het vinden van gemeenschappelijke grond tussen de verschillende weergaven.
 2. 2
  Realiseer je dat je scriptie hoeft niet absoluut te zijn. Beschouw het als een 'werkende stelling "dat is aan verandering onderhevig. Als u uw papier te schrijven kunt u vinden dat uw mening verandert of dat uw richting enigszins zwenkte. Dus zorg ervoor om voortdurend herlezen je scriptie, te vergelijken met uw papier en het maken van de juiste wijzigingen, zodat de twee wedstrijd. Zodra uw papier klaar is, ga terug naar je scriptie en bepalen of het een andere revisie nodig heeft.

Tips

 • Denk aan je scriptie als een geval van een advocaat heeft te verdedigen. Een scriptie verklaring moet uitleggen aan uw lezers het geval dat u wenst te maken en hoe je zal bereiken dat. U kunt ook denken aan je scriptie als een contract. Introductie van nieuwe ideeën de lezer is niet voorbereid kunnen worden vervreemdend.
 • Een effectieve proefschrift verklaring regelt het hele argument. Het bepaalt wat je niet kunt zeggen. Als een paragraaf niet ondersteunt je scriptie, ofwel weglaten of wijzigen van uw scriptie.