Wkonl

Hoe maak je een verhaal te vertellen

Het vertellen van een verhaal kan heel leuk. Als je eenmaal weet de basics, kunt u uw luisteraars trekken ook. Voor meer geavanceerde storytelling tips bij het socialiseren met vrienden en collega's, lees dan dit artikel.

Stappen

Hoe maak je een verhaal te vertellen. Hebben een interessant verhaal te vertellen.
Hoe maak je een verhaal te vertellen. Hebben een interessant verhaal te vertellen.
 1. 1
  Hebben een interessant verhaal te vertellen. De sleutel van storytelling is om luisteraars te voorzien van een goed verhaal. Als je niet een verhaal luisteren waard om te hebben, zal niemand luisteren. Focus op uw doelgroep. Je bent zeker niet van plan om een ​​horror verhaal te vertellen aan kleine kinderen! Net zoals je zou niet zeggen een al te kinderachtig verhaal aan oudere. Zoek een goed verhaal voor de luisteraars.
 2. 2
  Onthouden de fundamentele verhaal. Als uw verhaal over dialoog, hoeft u niet om de exacte dialoog, alleen de basics onthouden.
 3. 3
  Gebruik handbewegingen om het verhaal te benadrukken. Daarbij zal de aandacht van een luisteraar te vangen plus maken de verhalen spannend. Handbewegingen moeten worden opgenomen wanneer het verhaal daarom vraagt. Bijvoorbeeld, als een regel zegt: "De boom was groter dan de hemel," je zou kunnen wijzen omhoog.
 4. 4
  Gebruik gezichtsuitdrukkingen. Als een personage in het verhaal is triest, bijvoorbeeld frons. Als een personage is gelukkig, zou een glimlach werken. Besteed aandacht aan de sfeer van het verhaal, als goed. Laat de stemming stromen in je uitingen.
 5. 5
  Laat uw stem te zijn expressief. Geef de tekens verschillende stemmen. Bijvoorbeeld. in het verhaal van Goudlokje, konden de drie beren een hoge, lage en middelhoge stem hebben. Als de stemming in het verhaal is eng, lage tonen zijn perfect. Bouw je stem aan de opwindende delen, laat het dan opeens vlak voor het meest spannende deel. In een eenvoudig sprookje, richten zich op uw publiek. Als je publiek is jonge kinderen, te gebruiken soort stemmen. Oudere kinderen kunnen genieten van een meer grappig vertellen.
 6. 6
  Voeg details. Een meisje met bruin haar en blauwe ogen konden in uw verhaal beschreven worden als een jong meisje met gouden bruin haar en ogen zo blauw als een rivier. Overdrijven kleine dingen in een verhaal kan een wow-effect te geven.
 7. 7
  Praktijk op voorhand. Voordat u uw verhaal te vertellen, probeer het eens. Misschien wilt u videoband zelf of doe het in de voorkant van een spiegel, zodat je de gebreken in je vertellen kan zien. Nadat je de video van je vertellen kijken, dempen het geluid zodat u alleen aandacht besteden aan de visuele aspecten. Heb je handbewegingen gebruiken? Controleer uw uitdrukkingen ook. Nu, sluit je ogen en luister naar het verhaal. Hoe is uw articulatie? Heb je gebruikt "ahs" of "ums? ' Pas het vertellen op basis van wat je opvalt.

Tips

 • Onder het publiek. Retorische vragen te stellen is een perfecte manier om dat te doen. Bijvoorbeeld: "Goldilocks was erg moe na een wandeling door het bos de hele dag Je zou een plek om te rusten wilt als je had wandelen in het bos, rechts Dus deed Goudlokje.?. 'Vragen om te zien of ze erachter te komen het verhaal.

Dingen die je nodig hebt

 • Een verhaal te vertellen
 • Een publiek
 • Props (optioneel)