Wkonl

Hoe om kinderen te leren klokkijken

Het onderwijzen van een kind om tijd te vertellen is een watermerk in zijn of haar leven. Het gebruik van twee telsystemen tegelijk (1 tot 12 en 1 tot 60) zeer moeilijk kan zijn om conceptualiseren op jonge leeftijd. Om kinderen te leren klokkijken, probeer dan de volgende methoden.

Stappen

Hoe om kinderen te leren klokkijken. Zorg ervoor dat het kind kan tellen tot 60.
Hoe om kinderen te leren klokkijken. Zorg ervoor dat het kind kan tellen tot 60.
 1. 1
  Zorg ervoor dat het kind kan tellen tot 60. Proberen om de minuten in een uur leren voordat het kind dat hoge kan rekenen zal worden ontmoedigend voor het kind en onproductief voor jullie beiden.
 2. 2
  Leer de 5 maaltafels. Inzicht 5... 10... 15... 20... enz. maakt het veel makkelijker om de minutenwijzer conceptualiseren op een klok.

Grote klok methode

 1. 1
  Hier krijg je een grote klok met grote handen. Een klok met geen glas of plastic hoes en gemakkelijk wendbaar handen zal zijn de meest toegankelijke werken.
 2. 2
  Leg uit dat de korte kant is de uurwijzer. Houden de minutenwijzer op 12, verplaats de wijzer naar verschillende posities op de klok. Leg uit dat elk moment de minutenwijzer is precies boven de 12, het is __ uur. Laat het kind aan de urenwijzer bewegen tot (s) hij is comfortabel lezen.
 3. 3
  Leg uit dat de lange kant is de minutenwijzer. Houden de urenwijzer stationaire, beweegt de minutenwijzer rond en uitleggen wat elke positie betekent voor uw kind. Beginnen door het bedekken van de 5-minuten merktekens; zodra ze begrijpen die, de vooruitgang naar de "off" nummers zoals 12 en 37. Laat het kind aan de minutenwijzer bewegen en oefenen het lezen totdat (s) hij is comfortabel. Maak je geen zorgen uur voor het moment.
 4. 4
  Demonstreren hoe de uren-en minutenwijzer samen lezen. Begin met eenvoudige tijden (bijv. 01:30, 04:45, 08:05) alvorens over te gaan tot ingewikkelde (ex. 02:37, 12:59) - met name degenen met overlappende handen (bijv. 01:05).
 5. 5
  Laat het kind aan u quiz. Dit zal hem / haar zelfvertrouwen en een gevoel van controle te geven en tegelijkertijd krijgt in een andere vorm van de praktijk.
 6. 6
  Quiz van het kind. Zorg er altijd voor om dit te doen nadat hij of zij de begrippen beheerst als een aanmoediging techniek.

Paper methode

 1. 1
  Leert het kind hoe het gezicht van de klok op papier te tekenen. Om het nog leuker te maken, knip een cirkelvormig stuk papier op voorhand (of gebruik een papieren bord) en vouw het in vier delen, het middelpunt (waar de twee plooien kruis) en de belangrijkste markers (12, 3, 6, en 9) zal dan duidelijk.
 2. 2
  Creëren "taartpunten" op de klok. Trek een lijn van het centrum van de klok naar buiten elk van de 12 uur markers. Laat het kind om elke taartpunt verschillend kleur als (s) die hij wil. (Beginnend met rood bij 01:00 en werken naar boven door de regenboog zal het aantal progressie meer intuïtief dan gewoon elke sectie kleuren willekeurig te maken.)
 3. 3
  Gebruik een potlood om aan te tonen hoe de urenwijzer werkt. Verplaats het krijt op verschillende posities op de klok. Gebruik de taartpunten in uw voordeel door uit te leggen dat alles binnen een bepaald segment is __ uur. (Ex. de eerste, plak rood is 1, de tweede, orange slice is 2, enz.) Laat het kind om het krijt te bewegen tot (s) hij is comfortabel lezen.
 4. 4
  Teken een tweede klok genummerd van 1 tot 12 met tic cijfers voor de minuten. Heeft deze klok niet scheiden in plakjes of kleur elke sectie anders; die methode minder zinvol bij de behandeling van minuten.
 5. 5
  Gebruik een potlood om aan te tonen hoe de minutenwijzer werkt. Verplaats het naar verschillende posities rond de klok en uitleggen wat elke positie betekent voor uw kind. Beginnen door het bedekken van de 5-minuten merktekens; zodra ze begrijpen die, de vooruitgang naar de "off" nummers zoals 24 en 51. Laat het kind om het potlood te schuiven en de praktijk lezen totdat (s) hij is comfortabel. Maak je geen zorgen uur voor het moment.
 6. 6
  Demonstreren keer met het potlood en krijt samen. Maken duidelijk dat de korte kant (kleurpotlood) toont altijd het uur en de lange kant (potlood) geeft altijd de notulen. Plaats ze op eenvoudige tijden (bijv. 01:30, 04:45, 08:05) tonen alvorens ze naar de meer gecompliceerde varianten (bijv. 2:37, 4:59). Wanneer het kind is comfortabel met deze, demonstreren tijden met overlappende handen (bijv. 0:00, 1:05).
 7. 7
  Laat het kind aan u quiz. Laat hem of haar lijst met belangrijke momenten van de dag (ex. bedtijd, ontbijt, toen de bus komt) en demonstreren ze op het papier klok. Zodra je vertrouwen in zijn of haar vermogen, een fout maakt en gun jezelf te corrigeren.
 8. 8
  Quiz je kind. Zorg er altijd voor om dit te doen nadat hij of zij de begrippen beheerst als een aanmoediging techniek.

Tips

 • Hen te begeleiden bij het proces van het bouwen van een stuk speelgoed klok van hun eigen. Zij kunnen deze klok gebruiken tijdens het leren om de tijd dat ze wakker herkennen en te ontbijten. Dan, hen helpen leren om de tijd dat ze naar school gaan herkennen. Toon hen waar de uren en minuten zijn, als ze thuis komen van school, en hebben diner en televisie kijken. Doe dit met hen regelmatig.
 • Om een ​​cirkelvormige praktijk klok maken, sporen rond een bord