Wkonl

Hoe te enge verhalen vertellen

Voordat horror films doorspekt met speciale effecten bewaard mensen 's nachts, raakte mensen bang de ouderwetse manier: door middel van verhalen vertellen. De mogelijkheid om spook mensen met alleen je stem is een oude en bedreigde kunst, maar door de praktijk, kan deze worden beheerst.

Stappen

Hoe te enge verhalen vertellen. Plantenzaden van terreur.
Hoe te enge verhalen vertellen. Plantenzaden van terreur.
 1. 1
  Doe je huiswerk. Ga naar de bibliotheek of online zoeken naar de engste verhalen die je kunt vinden. Kiezen uit 5-10 verhalen die spooking potentieel.
  • De meer realistische en recent het verhaal, het enger het zal zijn als je het vertelt. Op die manier kunnen de luisteraars betrekking hebben.
  • Urban legends zijn uitstekende enge verhalen. Het gevaar met behulp van een urban legend, echter, is dat sommige van uw luisteraars variaties ervan hebben gehoord, waardoor het effect verpest.
 2. 2
  Het lokaal te maken. Wijzig de gegevens zodat het lijkt alsof het verhaal vond plaats in de buurt, en recent. Weave feit met fictie. Als het verhaal vond plaats in een conservenfabriek, maar je weet dat er een pecan-fabriek in uw stad, schakelen op dat detail (als je dat kan doen zonder het verhaal te veranderen te veel). Als je het verhaal kunt binden aan iemand die je kent, nog beter. Aangezien de plaatselijke omstandigheden uniek, enkele verhalen zullen zich beter leent voor een stap dan anderen. Als er regen is een kritieke detail in het verhaal, bijvoorbeeld, gebruik het dan niet als je kamperen in de woestijn. Je moet in staat zijn om het terug te brengen tot 2-3 verhalen op dit punt.
 3. 3
  Repeteren. Oefen het vertellen van de verhalen die je hebt gekozen en aandacht besteden aan welke men voelt de meest natuurlijke. Vertel het op dezelfde manier zou je het verhaal vertellen over die keer dat je neef probeerde een hele hotdog (minus de humor) slikken. Niet te dramatiseren. Gebruik geen woorden die je normaal niet zou gebruiken. Je wilt dat het klinkt alsof je het vertellen van het verhaal met tegenzin, alsof het maakt je ongemakkelijk, maar je zult het vertellen als ze draaien je arm...
 4. 4
  Plantenzaden van terreur. Weg te gaan voordat je het verhaal (net als de dag ervoor, of die ochtend) vertellen, een manier vinden om terloops noemen een paar details die het verhaal relevant zijn. Als je rijdt door de pecan fabriek, bijvoorbeeld, vraag je vrienden of ze ooit zijn geweest. Als je iets tegenkomt mysterieus of ongebruikelijke terwijl uw toekomstige luisteraars zijn rond, probeer te denken aan een manier kunt u het te binden in uw verhaal en improviseren! Laten we zeggen dat je een eekhoorn skelet vinden en uw verhaal gaat over een seriemoordenaar. Misschien dat seriemoordenaar had een honger naar eekhoorns...? Als je wilt om echt proactief en vervat dingen. Teken een vreemd symbool op een rots met rood krijt, of gesneden klauwsporen in de stof.
  • Tweak de instelling in het verhaal aan degene die je bent inch Als je zag een enorme boom naast een rivier passen, bijvoorbeeld, kunt u een van de slachtoffers in je verhaal moeten vastklampen aan (toevallig) een grote boom naast een rivier als ze vlucht voor een spook. Idealiter, een aantal van uw luisteraars zullen zich herinneren deze boom te hebben gezien, en zal huiveren wanneer je het zegt in het verhaal. Als het een mistige nacht, maken het een mistige nacht in je verhaal.
 5. 5
  Verstandhouding op te bouwen met uw luisteraars. Hoe meer ze kennen en vertrouwen u, hoe makkelijker het zal zijn om te schrikken 'em. Als je het type bent om praktische grappen trekken vaak, zal het veel moeilijker zijn om geloofwaardigheid vast te stellen!
 6. 6
  Handelen nerveus en bang. Wanneer de tijd nadert om het verhaal te vertellen, te beginnen doen alsof ze angstig. Wees een beetje stiller dan gewoonlijk. Verkrijg de rillingen hier en daar, en wrijf je bovenarmen als om jezelf te warmen. Kijk plotseling achter u, of op de afstand, alsof je gewoon iets zag. Blijf dit doen dit soort dingen subtiel totdat iemand mededelingen. Op het eerste, borstel het af alsof het niets is, maar houden de daad. Uiteindelijk zul je....
 7. 7
  Breken en vertellen het verhaal. Na te zeggen dat je "niet willen over praten," doen alsof je bent te bang gemaakt om dit voor jezelf te houden, en je kunt niet vasthouden in meer. Nogmaals, wees niet overdreven dramatisch. U wilt komen als ongemakkelijk, bezorgd, terughoudend. Hopelijk nu, je luisteraars zijn allebei nieuwsgierig en betrokken. Vragen om een ​​deken te wikkelen rond jezelf (want je krijg steeds de rillingen, omdat je zo, zo bang) en start het vertellen van uw verhaal.
 8. 8
  Eindigen met een knal. Dit is, voor sommigen, het beste deel. De laatste zin van uw verhaal - de punchline, zo u wilt - moet plotseling worden geschreeuwd, met je longeren naar voren bij uw luisteraars en schrikken het leven uit hen. Merk echter op dat deze stap zal duidelijk maken dat uw verhaal uitsluitend werd verteld voor gruwelijke effect, en daag je toekomstige storytelling reputatie. Als je wilt dat je luisteraars in hun bed te draaien 's nachts, eindigt het verhaal zo stil en ongemakkelijk als je het begon. Gooi in een beetje chill voor een maximaal effect.

Tips

 • Niet glimlachen of lachen als je het verhaal vertelt. U wilt een sombere stemming, getint vast met angst.
 • Probeer niet om geluiden te maken of mensen te wachten om bang te zijn. Heb je geen mensen uit pop te schrikken, het puin van het verhaal en de mensen verliezen hun vertrouwen in het verhaal.
 • Alfred Hitchcock zei: "Er is niets meer beangstigend dan een ongeopende deur." Dit werkt in enge verhalen ook. Dus het kan enger zijn om dingen te zeggen als: "En tot op de dag, niemand weet precies wat er gebeurd is." Het schrikt je publiek meer, want als ze niet verteld wat er gebeurd is, beginnen ze te denken van het zelf.
 • Altijd op zoek naar nieuw materiaal. Lees horror verhalen vaak, en denk aan manieren waarop u kunt ze in de gesproken vorm aan te passen.
 • Soms happy endings zijn beter dan degenen eng. Het kan uw publiek geven een groter chill en meer verrassing als je blijft het opzetten van het verhaal te eng alleen om iets te laten gebeuren heel anders dan wat ze al zou het zijn (de geest was echt een muis in de ventilatieopeningen, het bloed was tomatensap, etc).
 • Om uw publiek een schrik, aan het eind, fluisteren en praat rustig, ga dan in voor de kill - schreeuw alsof je wordt bezeten! Echter, als u wilt uw reputatie te behouden als een goede verteller, doe dit niet.
 • Op bepaalde tijden pauzeren voordat je spreekt om meer spanning te creëren.

Waarschuwingen

 • Ook al weet je dat het niet waar, het verhaal vertelt u gewoon zou je bang jezelf, of zelfs geven je nachtmerries over. Pas op voor dit.
 • Als je weet dat er zullen bepaalde mensen rond (bv. jonge kinderen, mensen die gemakkelijk zijn bang, mensen met een goed hart, enz.), moet je voorzichtig zijn met de scariness van je verhaal.
 • Niet vertellen een verhaal waar iedereen sterft op het einde, want het wordt heel duidelijk dat het verhaal is een fake. De meer echt het verhaal klinkt, het enger is.