Wkonl

Hoe maak je een vulpen collectie te beginnen

Verzamelen vulpennen kan een van de meer esoterische hobby, maar schrijfinstrumenten zijn veel meer dan je basis balpen. Ze kunnen van historische, technische en esthetische belang, zij kunnen een genot om te gebruiken, en sommigen kunnen zelfs worden beschreven als kunstwerken. Evenmin pen verzamelen een dure hobby zijn, voor veel oudere pennen nog steeds kan worden gevonden voor zeer weinig geld. Aan de andere kant, de sky is the limit als het gaat om high-end moderne pennen, waarvan vele worden aangeboden als limited editions. De meeste pen verzamelaars graag wat zo niet alle van hun pen te gebruiken. In het algemeen echter, hoe zeldzamer, oudere, meer waardevolle pennen zijn minder waarschijnlijk te worden behandeld als gebruikers, alsof pen verzamelaars (net als verzamelaars van andere mechanische antiek) liever exemplaren hebben in werkende staat. Moderne limited edition pennen laten soms verzamelaars gescheurd, omdat waardoor ze om leads te gebruiken om aanzienlijke afschrijvingen.

Stappen

Hoe maak je een vulpen collectie te beginnen. Bepalen wat uw budget is.
Hoe maak je een vulpen collectie te beginnen. Bepalen wat uw budget is.
 1. 1
  Bepalen wat uw budget is. Er zijn collectible pennen die variëren van een paar dollar tot honderden duizenden dollars, maar de meeste vallen in de 3-4 figuur bereik.
 2. 2
  Bepaal of je gaat naar oude pennen of moderne pennen verzamelen. Het verzamelen van moderne pennen is makkelijker, maar vintage pennen bieden veel meer variatie, historisch belang, en kansen voor de verzamelaar bereid om in studietijd.
 3. 3
  Pen winkels zijn goed voor moderne pennen, maar er zijn weinig over de toonbank winkels verkopen vintage pennen. Oudere pennen zijn verkrijgbaar bij online handelaars, eBay en andere verzamelaars, die kan worden bereikt via verschillende online forums, collector clubs en gespecialiseerde pen shows. Pen shows zijn ook een geweldige plek om moderne pennen, waaronder limited editions te verwerven.
 4. 4
  Als u op zoek bent naar hokken voor hun schrijven kwaliteiten, het kopen van gebruikte modellen uit nonspecialists op ebay kan de beste weddenschap niet. Aan de andere kant zijn er een aantal deskundigen die restauratie en penpunt aanpassing diensten aan te bieden, dus wees niet bang voor het kopen van een pen zo is, zolang de prijs goed is.
 5. 5
  Wees ervan bewust dat niet alle limited editions hebben een sterke secundaire markt, met name die welke worden aangeboden door nieuwere, minder prominente pen makers.
 6. 6
  Vele delen van de ouderwetse pen markt zijn zacht voor de afgelopen jaren als gevolg van de pensionering van de eerste generatie verzamelaars en de preoccupatie van internet-tijdperk nieuwe collectoren met vintage pennen als gebruikers. Er zijn enkele uitstekende waarden in klassieke vintage pennen zoals Waterman pennen met metalen overlays en grote kleurrijke Deco-tijdperk pennen door Wahl en Conklin, om er maar een paar te noemen.

Tips

 • Als een vuistregel, worden groter pennen meer dan kleinere waard. Maar dat de meeste oudere pennen niet de grootte van de grotere moderne pennen benaderen. Oudere pennen zijn meestal ook veel lichter dan de moderne pennen, te zijn gemaakt in de eerste plaats als het schrijven van instrumenten in plaats van statussymbolen.
 • Verzamelen is een intens persoonlijke activiteit, dus verzamel wat je wilt. De oude aanbeveling dat u koopt een paar goede dingen in plaats van veel mindere dingen heeft nog steeds veel validiteit, echter, aangezien de meeste verzamelaars hebben de neiging om meer selectief te krijgen als ze ervaring opdoen.
 • Pas op voor aanbiedingen die te mooi om waar te zijn, vooral in online veilingen, waar de verkoper niet veel van een geschiedenis kijken. Bij twijfel, vragen stellen aan een van de online-pen verzamelen forums.
 • Er zijn een groot aantal boeken, tijdschriften en websites op het verzamelen van het schrijven van instrumenten. Het is de moeite waard om de energie in het lezen voordat u aankopen.

Waarschuwingen

 • Limited edition pennen ontbreekt hun originele dozen en papieren verliezen een groot deel van hun waarde. Originele dozen en papieren niet altijd significant toe te voegen aan de waarde van vintage pennen. Vreemd genoeg, hoewel, dit staat haaks op vrijwel elk ander gebied van het verzamelen, en is zeker om uiteindelijk te veranderen.
 • Doe wat onderzoek voordat u zelf doe-het-zelf reparaties. Pen onderdelen mogen niet willekeurig worden geweekt, bijvoorbeeld omdat sommige materialen kunnen vervagen of vervormen, terwijl sommige delen metalen onderdelen die zal roesten kunnen bevatten. Een poging om de hefboom te heffen op een oude pen met een geharde inkt weg kan de hendel of het vat te breken.
 • Bewaar uw pennen uit de buurt van warmte en fel licht.
 • Gebruik gepigmenteerde inkt in plastic pennen waarbij de inkt direct wordt binnen de cilinder (in tegenstelling tot op een cartridge converter of zak). Permanente kleuring is een reëel risico in dergelijke gevallen.

Dingen die je nodig hebt

 • Een vergrootglas