Wkonl

Hoe maak je een woordspeling maken

"Je hebt dansende schoenen met wendbare zolen. Ik heb een ziel van lood dus staken me op de grond Ik kan me niet bewegen."
- Shakespeare, Romeo & Juliet Act I, Scene iv

Rumack: kunt u dit vliegtuig vliegen en te landen het?
Ted spits: u kunt toch niet menen.
Rumack: Ik ben serieus... en me shirley niet bellen.
- Vliegtuig

Creatieve woordspelingen heeft lang duwde de grenzen van humor in de taal. Paronomasia, beter bekend bij de meeste van ons als woordspelingen maken, wordt bepaald door Merriam-Webster "het gewoonlijk humor gebruik van een woord op een zodanige wijze dat twee of meer van de betekenissen of de betekenis van een woord qua geluid suggereren "heeft uitgebreide veevoer binnen de canon van de westerse literatuur en populaire uitspraken (" Een kater is de toorn van druiven "). Maar maak geen misteak, een woordspeling goed gedaan kan zowel smaakvolle of onverteerbaar zijn, afhankelijk van de kwaliteit en de context van de situatie. Woordspelingen zijn een rooster manier om tranen van het lachen vergoten van mensen en strooi er wat luchthartige cheddar in de mix. Ze kunnen echter ook leiden kreunen, zuchten, en ogen rollen. Ongeacht de richting die je kiest om ze te nemen, hier is een gemakkelijk te volgen gids over hoe je de woordspeling samen te voegen in uw gedachtegang.

Stappen

Hoe maak je een woordspeling maken. "Je hebt dansende schoenen met wendbare zolen. Ik heb een ziel van lood dus staken me op de grond Ik kan me niet bewegen.".
Hoe maak je een woordspeling maken. "Je hebt dansende schoenen met wendbare zolen. Ik heb een ziel van lood dus staken me op de grond Ik kan me niet bewegen.".

Dompel jezelf onder in de taal

 1. 1
  Begrijp de anatomie van een woordspeling. Woordspelingen zijn woorden die een indirecte relatie tot een specifieke context, die meestal humoristische hebben. Woordspelingen kan ook gaan om woorden die klinken bijna hetzelfde, maar niet helemaal, zoals een directe rijm of een onvolmaakte rijm, zoals horen en haas.
  • Zien en de zee, wemelen en team, lieve en herten zijn allemaal voorbeelden van homoniemen.
 2. 2
  Bestuderen taal. Het hoeft niet aan een streng exegetisch onderzoek naar teksten van torenhoge historisch belang zijn. Neem gewoon nota van de woorden en zinnen die je hoort of dagelijks te lezen en zorgvuldig te overwegen wat maakt ze effectief. Zelfs het lezen van Harry Potter of tijdschrift People kan een template van woorden en zinnen te bouwen op.
  • Leren gezegden en spreekwoorden zoals "alles wat blinkt is goud" of "Er is meer dan een manier om de huid van een kat" zal u met een arsenaal aan bruikbaar materiaal aan te boren.
  • Als iemand heeft veel maïs, wetende dat een enkel stukje maïs heet een oor kan leiden tot "Ik wed dat je tot aan je oren in maïs!"
 3. 3
  Leren om verbanden te leggen tussen schijnbaar ongerelateerde concepten. De wortel van creativiteit ligt in het vinden van de verborgen relatie tussen onderwerpen die zich, aan de oppervlakte, volledig gescheiden.
  • "Ik ging naar een zeevruchten disco vorige week... en trok een spier" humoristische wijze overbrugt de twee concepten van dansen en eten van mosselen.

Maak de woordspeling

 1. 1
  Luister aandachtig naar het gesprek. Een goede luisteraar zal een gelegenheid herkennen wanneer het wordt gepresenteerd. Een echte woordspeling expert kan een kans in bijna elk gesprek vinden.
 2. 2
  Identificeer het juiste moment. De tijd om een ​​goede woordspeling invoegen is wanneer iets humoristisch optreedt of een leuke anekdote wordt verteld, het verstrekken van de mogelijkheid om commentaar te leveren op de actie.
  • Bijvoorbeeld, zeggen: "Ik denk dat je viel een beetje achter" is handig als een andere persoon brengt een verhaal over hoe een achteruit fysieke struikelen bemoeid met hun routine.
 3. 3
  Denk aan een paar woorden dat de situatie past. Zo snel als je kunt, bedenken synoniemen die homoniemen of soortgelijke rijmwoorden hebben. Probeer passende uitspraken of ideeën die je kunt veranderen in een woordspeling, zoals vinden "Wil je wat kaas om te gaan met uw gejank? '
  • Als een vriend kampt met aluminiumfolie, kunt u "weer verijdelde!" Interject met

Tips

 • Als je een schrijver, experimenteren met het gebruik ervan in uw schrijven. Poëzie nodigt vooral dit soort woordspelingen met zijn veelvuldig gebruik van de metafoor. Shakespeare was bekend voor zijn vele, vele woordspelingen, sommigen van hen vrij knoestige. Meer moderne schrijvers en dichters hebben veel gebruik van gemaakt ook. In Robert Frost's gedicht "Herstellende muur," de verteller vraagt ​​'aan wie ik was om aanstoot te geven. "Geef misdrijf kan ook klinken als geven een hek, dat is het onderwerp van het gedicht.
 • Praktijk. Je eerste woordspeling zal waarschijnlijk niet je beste. Noch zal je tweede, vijfde, of zelfs je dertiende.
 • Laat niet de kans pass. Komische timing is alles. Als je laat de context van de woordspeling gaan kou door te lang wachten, maakt het niet uit hoe goed de woordspeling is. Het zal vallen plat. Zorg ervoor om toe te slaan op precies het juiste moment.
 • Wees realistisch over de beperkingen van de woordspeling. De woordspeling wordt vaak beschouwd als een van de goedkoopste vormen van humor, en veel slechte woordspelingen vrij en ongecontroleerd in overvloed. Laten weten aan uw publiek dat je in de verschrikking van de woordspeling die u zojuist afgeleverd. Vaak de humor komt niet uit de woordspeling zelf, maar de slechte kwaliteit van de woordspeling. Dit nodigt anderen persoon in de gedeelde ervaring van het genieten van de slechte woordspeling door zelfdeprecation - net als het kijken naar een low budget horrorfilm kan mensen samenbrengen.

Waarschuwingen

 • Niet overboord te gaan. Niets zakt een grap heel graag herhaling. Als degene die altijd opmerkingen over hoe het circus is "in tenten!" of dat de nieuwe piraten film heeft als beoordeling "Arrrgh!" zal waarschijnlijk niet winnen u te veel vrienden. Ga er niet vanuit dat er voor elke persoon die je ontmoet zal het de eerste keer dat ze een woordspeling gehoord worden.
 • Ken uw publiek. Een woordspeling kan zijn te subtiel voor sommigen. Niet iedereen is afgestemd naar hen te luisteren, want niet iedereen deelt je kennis en woordenschat. Bijvoorbeeld, obscure computer woordspelingen zal zeer waarschijnlijk worden binaire ontcijferd een gewone gebruiker niet bekend zijn met de onderdelen van de programmering jargon.
 • Zorg ervoor dat de woordspeling is aangepast aan de leeftijd. Het loslaten van een perverse woordspeling in de aanwezigheid van een vijfde grader zou kunnen leiden tot uw pleiten de vijfde wanneer zijn of haar moeder vangt wind van uw ob schadelijke ness.
 • Op dezelfde manier, zorg ervoor dat de instelling geschikt. Plechtige gelegenheden en professionele werkomgevingen onvermijdelijk vereisen een mate van ernst onverenigbaar is met de aard van de woordspeling. Reserveer uw woordspelingen voor slechts toevallige instellingen.
 • Niet lachen om je eigen grappen, vooral als niemand anders is lachen. Waarschijnlijk vond het niet zo grappig als je deed. Knip uw verliezen en doe de volgende keer beter.

Citaties

Merriam-Webster "woordspeling" definitie