Wkonl

Hoe maak je korte termijn geheugen verlies overwinnen

Korte-termijn geheugenverlies een natuurlijk neveneffect van het ouder worden, of kan worden veroorzaakt door ziekte, verwonding, stress, of als een neveneffect van drugsgebruik. Maar het zal tijd, geduld en toewijding, kunt u uw geheugen te verbeteren. Hier zijn enkele tips over het terugwinnen van je korte termijn geheugen.

Stappen

Hoe maak je korte termijn geheugen verlies overwinnen. Interactie met andere mensen.
Hoe maak je korte termijn geheugen verlies overwinnen. Interactie met andere mensen.

Het verbeteren van je geheugen

 1. 1
  Slijp je geest. Je hersenen reageert op activiteit en stimulatie net zoals je spieren doen - het sterker worden met regelmatige lichaamsbeweging krijgt. Als je leert hoe je nieuwe dingen te doen, je hersenen vormt nieuwe zenuwbanen, helpt het om te groeien en verbindingen naar andere trajecten.
  • Neem een ​​hobby die u altijd al wilde proberen, leren een nieuw muziekinstrument, of inschrijven in een hogeschool of nacht klasse. Dit geeft u de langere termijn doelen die je hersenen nemen op regelmatige basis, met meetbare resultaten.
  • Meer directe activiteiten, zoals een kruiswoordraadsel of sudoku puzzels, of lezen op iets wat je weet niets over je geest te stimuleren zo veel nieuwe dingen te doen. Deze taken kan moeilijk lijken op het eerste, en dat is goed - uitdagende betekent dat uw brein wordt gedwongen om te werken.
 2. 2
  Interactie met andere mensen. In tegenstelling tot een hobby, of een kruiswoordraadsel, of zelfs het leren van nieuwe dingen, relaties stimuleren je hersenen omdat ze onvoorspelbaar en altijd uitdagend, je dwingt om alert en betrokken te blijven.
  • Harvard School of Public Health onderzoekers vonden aanwijzingen dat ouderen die een actief sociaal leven een trager tempo van de achteruitgang van het geheugen dan degenen die zijn geïsoleerd kunnen hebben. In feite, hebben ze ontdekt dat niet alleen sociaal-verbonden mensen hebben langzamer geheugenverlies, ze hebben ook een langzamere sterftecijfer. Dus er even uit en mensen te ontmoeten!
 3. 3
  Gebruik ezelsbruggetjes. Dit is een geweldig hulpmiddel voor iedereen te beheersen, niet alleen voor mensen die last hebben van korte termijn geheugenverlies. Geheugensteuntjes is de techniek van het aanbrengen van een woord, zin of afbeelding aan een object. Deze vaardigheid kan zeer krachtig, en het memoriseren zal stok in je hersenen als superlijm.
  • Misschien heb je nog nooit gehoord van ezelsbruggetjes, maar vraag jezelf: "Zelf, hoeveel dagen zijn in september" Kansen zijn, het eerste ding dat schoot in je geest was "30 dagen heeft september."
  • Als u ontmoet een vrouw genaamd Zoe, rijm een ​​functie op haar gezicht met haar naam. Het hoeft zelfs niet te kloppen. "Zoe, de ogen stralend-y," bijvoorbeeld.
  • Maak jezelf lachen met uw geheugensteun. Maak uw geheugen helpen een onbeschoft limerick, zoals in "De naam van de nieuwe baas is Vig Ronson, wie gekletst om een ​​hebben...", enz. (Vul in - het is goed voor je geheugen)
 4. 4
  Lach gemakkelijk en vaak. Gelach grijpt meerdere gebieden van de hersenen, en het luisteren naar grappen terwijl je probeert te achterhalen van de punchlines zal helpen om globale leren en creativiteit.
  • Psycholoog Daniel Goleman schrijft in zijn boek Emotionele Intelligentie, dat 'gelach [...] lijkt te helpen mensen denken ruimer en vrijer associëren. " Het maakt meer los, zo te zeggen.
  • Dus... een 300-pound gorilla loopt in een bar, zit waar hij wil, en bestelt een drankje. De barman geeft hem de drank, en het uitzoeken hij is gewoon een stomme gorilla, zegt: "dat zal wel 50 dollar." De gorilla krassen zichzelf (gorilla's dat doen) overhandigt vervolgens de barman twee twintigers en een tien dollar notitie. De barman, onder de indruk van wiskunde van de gorilla's zegt: "Zeg, we niet veel gorilla's in hier te komen." De gorilla krassen zichzelf weer en zegt: "Voor 50 dollar een drankje, ik ben niet verrast."
 5. 5
  Eet voedsel voor de hersenen. Tenzij je een zombie, betekent dit het eten van voedsel dat uw hersenfunctie zal helpen ook.
  • Voedingsmiddelen met omega-3 vetzuren worden beschouwd als zeer goed voor je mentale scherpte. U hebt waarschijnlijk al veel gehoord over vis zijn "voedsel voor de hersenen," en het is waar! Koud water vis zoals zalm, tonijn, forel, haring, sardines en zijn allen rijk aan omega-3 vetzuren, en kan zelfs uw risico op het ontwikkelen van Alzheimer verlagen. Hou je niet van vis? Veel voedingsmiddelen zijn inclusief omega-3 supplementen in hen, zoals eieren en biologische melk. Natuurlijke voedingsmiddelen zoals sojabonen, walnoten, pompoenpitten en lijnzaad (olie en zaden) allemaal zijn rijk aan omega-3 vetzuren - maar zorg ervoor dat elk type voedsel vers te consumeren om ranzigheid te voorkomen.
  • Eet regelmatig je groenten en fruit. Voedingsmiddelen met antioxidanten zal je hersencellen (en de rest van je lichaam) te beschermen tegen beschadiging door vrije radicalen. Broccoli, romaine sla, spinazie en snijbiet zijn alle grote groenten te knabbelen op, en ze smaken heerlijk. Uit de vrucht gangpad, pick-up enkele mango's, meloenen en abrikozen. Toen's diner?
  • Terwijl u geniet van een diner, genieten van een glas rode wijn. Matig alcoholgebruik is aangetoond als een factor in de verbetering van het geheugen, en het bevat ook anti-oxidanten en resveratrol, een polyfenol die kunnen helpen bij de bescherming van de bekleding van de bloedvaten en verhogen niveau van goede cholesterol.
  • Groene thee bevat ook vrije radicalen-bestrijdende polyfenolen.
  • Beperk uw inname van vet, verwerkte voedingsmiddelen of geraffineerde zoete lekkernijen. Ze zijn mesten, tand-rotten, trans-vetzuren, qua voedingswaarde beroofd voedingsmiddelen die strijden in je lichaam in plaats van het steunen. Als je blijft eten van deze voedingsmiddelen, als je kunstgebit zul je waarschijnlijk vergeet waar je ze!
 6. 6
  Oefenen. Lichamelijke activiteit kan helpen bij het verhogen van de bloedstroom naar je hersenen, het verbeteren van de functie. Doe een korte serie strekt zodra je uit bed in de ochtend om te helpen je geest wakker. Als je de tijd hebt, streven naar 30 minuten van matige aërobe oefening drie of vier keer per week, zoals stevig wandelen, fietsen, joggen of dansen.
 7. 7
  Zorg voor voldoende slaap. Een voldoende hoeveelheid shut-eye elke nacht helpt je hersenen op zijn best de volgende dag uit te voeren. Doel voor zeven tot negen ononderbroken uren (het exacte bedrag is afhankelijk van uw lichaam de eigen persoonlijke behoefte, die varieert van persoon tot persoon). Belangrijker, uit bed zodra je voelt goed uitgerust, op hetzelfde tijdstip iedere dag - de routine stelt een gezonde, regelmatig patroon. Indien mogelijk, een solide routine waarin je gaat slapen op hetzelfde tijdstip elke nacht.

Omgaan met geheugenverlies

 1. 1
  Raadpleeg een arts. Als uw geheugenverlies is al erg genoeg dat het ernstig remt je dagelijks leven, een bezoek aan een huisarts. Hij of zij kan uw symptomen evalueren en verwijzen u naar een geschikte neuroloog, immunoloog of andere specialist om uw aandoening te behandelen. Het is belangrijk om je geest op hun gemak over de mogelijkheid van onderliggende medische aandoeningen veroorzaakt het geheugenverlies, anders riskeert u het toevoegen van angst tot uw frustratie.
 2. 2
  Het opzetten van een dagelijkse routine. Terwijl een dagelijkse routine je korte termijn geheugen niet zal verbeteren, zal het u helpen overwinnen van een aantal van de moeilijkheden die je ervaart als gevolg van het korte termijn geheugen verlies en het verminderen van de frustratie. De veiligheid van uw routine zal u laten focussen op de leuke onderdelen van het verbeteren van je geheugen, niet op stressvolle delen van verliezen.
  • Als u regelmatig kwijt uw bril of autosleutels, probeer ze in exact dezelfde plaats elke dag, zonder mankeren. Maak speciale plekken voor alle items die de neiging hebben om te gaan missen en een inspanning leveren om altijd de items te maken op die plek.
  • Als u moeite om te onthouden of je hebt gegeten of genomen uw medicatie, vasthouden aan aangewezen maaltijden en de aankoop van een dag-van-de-week pil container die je voorraad elke zondag avond. Alarmen instellen op uw telefoon, computer of klok om u te herinneren.
  • Noteer uw routine, zodat u niet vergeet het. Post het ergens prominent, als op je badkamerspiegel of koelkast, of voer het in uw agenda app met herinneringen of op een muur kalender op een plaats waar je vaak voorbij.
  • Noteer elke afspraak of sociaal engagement, zodra je ervan maakt. Programmeer het in de agenda op uw telefoon, of dragen een klein papieren dag-planner met u. In feite, het doen van beide is ideaal, als de handeling van het schrijven helpt om het geheugen te stollen.
 3. 3
  Roep dan de hulp van een vertrouwde vriend. Leg je probleem, en dat je zou waarderen af ​​en toe met zijn of haar hulp bijwonen van sociale verplichtingen. Deze persoon kan helpen herinneren afspraken, aanwijzingen, je portemonnee, namen en andere dingen die helpen glad uit uw sociale interacties.
 4. 4
  Houd een dagboek. Als u moeite om te onthouden wat er is gebeurd tijdens de vorige dag, begint het bijhouden van een dagboek. Noteer belangrijke informatie te verstrekken of andere dingen die je wilt onthouden, zelfs voedselinname, mensen die je zei dat je weer te zien en boeken te lezen. Herzien als dat nodig is.
 5. 5
  Probeer "chunking" informatie. Als u nodig hebt om iets belangrijk te onthouden en je bent vinden het moeilijk om dat te doen, scheiden de informatie in kleinere groepen. Het meest voorkomende voorbeeld van chunking is telefoonnummers - in plaats van te proberen om een ​​10-cijferig nummer te onthouden, de meeste mensen vinden het gemakkelijker om twee 3-cijferige nummers en een 4-cijferig nummer te onthouden, zoals 123-456-7890. Probeer deze techniek met boodschappenlijstjes, verjaardagen, namen of andere dingen die je wilt onthouden.

Tips

 • Vermijd het gebruik van drugs, het drinken van teveel alcohol, of roken. Deze activiteiten kunnen uw hersenfunctie te beperken en genomen om het overtollige, beperk je leven.
 • Als u koffie of een andere vorm van cafeïne te drinken, nemen dezelfde matige dosis elke dag rond dezelfde tijd.
 • Voortdurend dingen doen. Geef niet op alles.
 • Houd uw lijst is kort. Vullen die lijst en schrijf een korte lijst. Vullen die lijst. Blijf dit doen en te zien hoeveel u een paar tegelijk in plaats van een lange lijst acomplish.

Waarschuwingen

 • Neem niet unprescribed medicijnen om te helpen met de uitroeiing van korte termijn geheugenverlies.