Wkonl

Hoe maak je een column krant schrijven

Het schrijven van een column krant is het brood en de boter van veel journalisten. Hoewel het eenvoudig lijkt, zijn er een heleboel belangrijke dingen om te onthouden bij het produceren van een kolom die is nog niet alles alleen over het schrijven zelf. Handhaving van journalistieke integriteit vereist het vermogen om evenwichtige, vertekening-vrij, objectieve en eerlijke rapportage presenteren. Omdat het een columnist draagt ​​de verantwoordelijkheid om steunend van uw bronnen, het krijgen van de feiten op een rijtje, en jezelf niet embroiling in belangenconflicten. Uiteraard zijn al deze uitdagingen worden genoten door een goede columnist en als je een fervent schrijver en een liefhebber van de communicatie, dan is dat een columnist kan gewoon de juiste carrière voor u zijn.

Stappen

Hoe maak je een column krant schrijven. Weet hoe te schrijven en goed te communiceren.
Hoe maak je een column krant schrijven. Weet hoe te schrijven en goed te communiceren.

Het schrijven van uw krant column

 1. 1
  Weet hoe te schrijven en goed te communiceren. U krijgt een goed begrip van het gebruik van het Engels nodig hebben en niet alleen grammaticaal. Het is belangrijk om comfortabel met het gebruik van de taal om emoties, te overtuigen, te wekken, om mensen te verlichten, om problemen te verduidelijken, en om wat je interessant schrijft overbrengen. Leer hoe je de "omgekeerde piramide" stijl schrijven, zodat de lezer krijgt het punt recht omhoog en dan duikt in de ondersteunende verhaal. Bovendien zijn comfortabel met het communiceren met anderen als je nodig hebt om veel tijd te besteden interviewen andere mensen en weten hoe mensen zetten op hun gemak zal van groot voordeel voor u.
  • Lees werk je favoriete columnist's met een kritisch oog. Hoe zit het met hun schrijven maakt het zo aantrekkelijk, zo nuttig voor de lezer, en zo populair dat lezers blijven terugkomen voor meer? Zijn er aspecten van hun schrijfstijl dat je voelt dat je zou in je eigen schrijven te ontwikkelen? Laat u inspireren door de bestaande columnisten om u te helpen uw eigen talenten naar boven te halen.
 2. 2
  Ken de basis verwacht achter een kolom. Kolommen zijn bedoeld om voldoende informatie voor een lezer te voorzien, zonder daarbij hen te veel te lezen. Gemiddeld zal een kort artikel voor een kolom worden ongeveer 500 woorden of minder, terwijl enkele columns gaan dan 1200 woorden. Beknoptheid en om naar het punt snel zijn vaardigheden die je nodig hebt om te slijpen om een ​​goede columnist te zijn. Het is belangrijk om te controleren met de specifieke papier dat u aan het schrijven bent voor, vooral als je freelance schrijven en je niet bewust van de behoefte van iedere krant. De meeste van hen zullen in staat zijn om de duidelijkheid, en eventuele andere eisen, zoals formaat, levertijden, etc. op te vragen.
  • Went whittling onderaan uw eerste ontwerpen, in de tijd, zal dit veel gemakkelijker te doen als je ziet hoe je zinnen te verkorten en zien manieren om naar het punt zonder belaboring het uitgegroeid. Houd in gedachten dat als het eenmaal is gezegd, de lezer heeft het gelezen, en er is geen noodzaak om het te herhalen, tenzij het echt toe te voegen aan de nadruk die bepaald verhaal vereist.
  • Indien mogelijk, schrijven in Associated Press-formaat. Journalistiek's interpunctie is heel anders dan je normale Engels opmaak. Als alternatief, vraag de papieren welk formaat ze volgende en bestuderen aandachtig om te voldoen aan het. Dit is een hindernis kunt u gemakkelijk overwinnen met een beetje studeren.
 3. 3
  Wees bereid om grondig te analyseren de onderwerpen waarover je schrijft. U zult ook moeten toptarief analytische vaardigheden en een bereidheid om beide kanten van een verhaal (of meer indien nodig) in plaats van simpelweg de resterende gevangen door uw eigen perspectief een probleem presenteren. Goede journalistiek is objectief en is niet bedoeld om zijkanten (laat uw adviezen voor de sectie redactionele) te nemen, maar het biedt ook evenwicht te zorgen dat niet alleen een kant van het verhaal wordt gepresenteerd. Zet advocaat bril van uw duivel op bij het onderzoek van eventuele problemen en zie hoe je tarief bekijkt situaties van alle kanten!
  • Een oplossing bieden, niet alleen een kwestie aankaarten. Hebben de overtuiging een oplossing of een reeks daarvan suggereren. Kolommen die bepaalde zaken te bekritiseren, maar bieden geen oplossingen zijn zinloos omdat de lezers willen inzicht en antwoorden te krijgen uit de kolom. Zorg voor ten minste een meeslepend slot met een voorgestelde oplossing.
 4. 4
  Vinden of hoeken te tekenen bij de lezer. Zelfs als je de vrijheid om een ​​kolom van uw keuze te schrijven hebt, bent u nog steeds in beteugeld door het hebben te bieden wat mensen willen lezen. Wees bewust van wat modieuze, actuele, huidige en waarschijnlijk rente lezers is. Het is niet altijd de sensationele verhalen ofwel; alles kan interessant met de juiste hoek en zorgvuldig schriftelijk te worden gedaan. De meeste columnisten zich gevraagd naar hun redactie te schrijven over bepaalde onderwerpen. In dit geval moet u het belang haak vinden in het onderwerp, zelfs als u niet in het bijzonder genieten van het zelf! Als je het gevoel vast te zitten en je bent niet bijzonder dol op het onderwerp, meer richten op het verkrijgen van uw schrijven om goed over te komen en een verhaal dat anders saai, saai, of zelfs onaangenaam zou kunnen zijn als het niet voor de deskundige wijze humaniseren waarin je schrijft het. Vervolgens probeer je afstand en lees het als lezer - heb je slagen in het maken van de kolom interessant?
 5. 5
  Zet nauwkeurigheid op de top van de lijst. Wees bereid om onderzoek te doen en zo veel als je kunt tijdens het bereiden van het te leren, en grotendeels gebaseerd op het spreken aan experts op dat gebied, zodat u uw gegevens te corrigeren voorafgaand aan het schrijven het op. Vergeet niet dat het schrijven, "" en "communicatie" die uw vaardigheden, expertise en passie vormen, niet per se het onderwerp (inderdaad, zelden zal het onderwerp worden in uw vakgebied!). Niemand verwacht dat u te weten de details van kartonnen doos productie, maar de lezer doet verwachten dat u uitleg over het proces van de deskundige rapporteren met een totale nauwkeurigheid. Beseffen dat er zullen momenten zijn waarop je onder druk staat zal zijn om een column voorbereid op tijd voor het afdrukken van die dag te krijgen. Dit betekent niet dat woelen in slordig geanalyseerd, ongefundeerde informatie. Als u niet beschikt over de feiten recht of gewist, als u niet over het ontbrekende stuk dat alle draden trekt samen, dan niet publiceren totdat je doet. Je kan hebben om een kortere verhaal alleen gericht op die feiten bent u zeker bent nauwkeurig en kom dan terug naar het als je de gehele productie van feiten opgehelderd; wachten is veel beter dan het hebben om je verhaal te trekken, neem een enorme deuk om je reputatie en betrouwbaarheid, en dan voel je je journalistieke integriteit ondervraagd vanaf dat moment.
  • De meer specifieke (niche) een onderwerp is, hoe waarschijnlijker het is dat je reis als je niet voorzichtig bent over de nauwkeurigheid. Lezers die wel weten zal snel wijzen op fouten, dus altijd dubbele en driedubbele check alle van de specifieke feiten die je schrijft over.
  • Wees ervan bewust dat mensen, bedrijven, PR-bureaus, promotors, agenten, enz., hebben hun eigen agenda en standpunten aan over te brengen. Behandel ze met respect, maar altijd op zoek naar de balans en de hype te herkennen. Verslag over hen vrij in plaats van hun hoek te accepteren zonder vragen te stellen.
  • van uw interacties met bronnen die gebruikt worden binnen uw verhalen. E-mails zijn zeer nuttig in dit opzicht, en altijd schriftelijk of plakband aantekeningen (altijd toestemming van de persoon met wie je interviewen ze tape te zoeken). Vooral wanneer een kolom is omstreden of uitdagend, heb je informatiebronnen waterdicht en toegankelijk om u een back-up.
  • Onderzoek naar de feiten kan worden gedaan in een lokale bibliotheek, in de eigen bibliotheek van uw organisatie, of online via tijdschrift / papier / publicatie artikel compilers, enz. Veel goed uitgeruste uitgevers zullen hebben toegang tot uitgebreide online onderzoek bronnen, dus gebruik van maken en als je niet weet hoe, vraag voor onmiddellijke opleiding als het duurt niet lang om te leren hoe. Ook blijf up-to-date met nieuws feeds, nieuwe artikelen, en technologische innovaties / state-of-the-art praktijken in uw interessegebied, om zeker te zijn dat je up-to-date in het algemeen.
 6. 6
  Voorkomen. Soms is een columnist kan schrijven over iemand die ze hebben nauwe banden met, of iets dat ze aangesloten bij of hebben een verbinding met, zoals een vennootschap waarin de columnist is een aandeelhouder, of een organisatie die de columnist is een frequente klant van, enz. In elk geval waar sprake is van een echte of zelfs een vermeende belangenverstrengeling, ofwel niet schrijven het verhaal, of maken het zeer duidelijk dat je een link van een soort te hebben. Volkomen bewust van het beleid van de krant met betrekking tot geschenken en de fijne lijn tussen verzonden items voor "testen" en verzonden items als "gaven". Het belangrijkste is, bedenk dan dat je journalistieke rust op lezers wetenschap dat u geopend heb met hen en dat je niet probeert om ze gek te houden of om het even wat voor hen verbergen. Denk aan het als volgt: "Hoe zou mijn lezers voelen als ze erachter dat ik een verband met dit verhaal, maar niet onthullen het?" En als je twijfelt, altijd praten met collega-journalisten en uw redactie, die in staat zijn om u te helpen een objectieve beslissing te bereiken zal zijn.
  • Stel bijvoorbeeld dat je schrijft over de toestand van wegwerp luiers en u wilt een kant van het verhaal, dat stelt dat deze niet opvullen van de stortplaats niet meer presenteren, omdat een nieuw merk beweert dat hun luiers biologisch afbreekbaar binnen een maand. Echter, je bent ook een nieuwe moeder en het bedrijf dat deze luiers naar je verstuurd 50 packs om je door het volgend jaar op grond van "het testen van hen". Maak duidelijk dat Bedrijf X stuurde u deze luiers te proberen en ook distantiëren jezelf door dingen te doen om het verhaal te balanceren, zoals het testen van andere luiers, krijgen luier storten statistieken, en het krijgen van informatie van andere bedrijven over hoe lang het duurt voor hun luiers te breken.
 7. 7
  Maak duidelijk wie de bronnen zijn in je verhalen. Bij het schrijven van een column krant, niemand wil een tenniswedstrijd van lezen ", zei hij, zei ze." Wees duidelijk over wie je spreekt over, met inbegrip van hun aan om de zaak te spreken. Bijvoorbeeld, "Expert psychiater Ray Bawdlin zei", "Moeder van twee Rachel Anwin zei", "Farmer van 25 jaar Gretel Bobo zei", enzovoort. Door aan te kondigen om de lezer de reden waarom de persoon die je citeert heeft gezag over de zaak te spreken, de lezer is meteen in staat om de betrouwbaarheid of de betrouwbaarheid van de verklaring van die persoon te beoordelen.
  • Ook zullen er momenten waarop je nodig hebt om een ​​bron te beschermen. In dit geval zal iemand die je de informatie geven, maar ze zullen anoniem wenst te blijven. In dit geval moet u de lezer om uit te leggen dat de bron wilde anoniem blijven "om hun werk / positie / familie, etc. te beschermen" maar ook overtuigen de lezer dat het betrouwbaar is. En dan zal je ook moeten bereid zijn om te blijven beschermen van die bron.
 8. 8
  Gebruik originele schrijven. Plagiaat is een trieste aanklacht voor een persoon die schrijft voor de kost. Als je niet voelt dat je kan produceren wat er moet worden geproduceerd als gevolg van tijdsdruk, desinteresse in het onderwerp, andere dringende zaken, etc., dan eerlijk met uw redactie en vraag om een ​​ander onderwerp of neem die pauze moet je trek jezelf bij elkaar. Plagiaat is nooit het antwoord en het zal uit, uiteindelijk, het maakt niet uit hoe slim je denkt dat je met betrekking tot uw tracks. Het is te makkelijk om plagiaat te ontdekken met de huidige technologie, en de scherpe ogen van veel lezers gebogen over veel werk, zowel in gedrukte als online formulier. Weersta de drang, en de dingen die uw originaliteit herstellen doen als je begint te sleets of boven-onder druk gezet voelen. Bovendien zie zijnde originele als uw merk of voice. Als u uw eigen kenmerkende schrijfstijl (iets wat je moet streven naar ten alle tijden) te ontwikkelen, dan is plagiaat zal niet in je hoofd omdat je aangeboren weet dat alleen uw eigen stem kan worden gebruikt in de kolom voor het te zijn een effectieve stuk.
  • Als de verleiding niet voordoet, stel jezelf deze simpele vraag: "Hoe zou ik me voelen als iemand kneep mijn werk na alle moeite die ik erin zou zetten?"
  • Erkennen bronnen. Evenals uw primaire bronnen, moet u alle secundaire bronnen erkennen van boeken, andere kranten, tijdschriften, enz. en citeer hen duidelijk. Ook bewust zijn van de beperkingen op hoeveel je in staat te citeren voordat u schenden bent bent. Dit varieert in verschillende rechtsgebieden.

Tips

 • Iedere schrijver heeft een unieke stijl. Probeer niet om de stijl van een schrijver te kopiëren. Je moet je eigen unieke stijl te definiëren.
 • Als je freelancen, moet je in de swing van het vinden van papieren om columns te schrijven voor. In dit geval wordt het volgende voorgesteld:
  • Doe je onderzoek, komen met een lijst van kranten u geïnteresseerd in het werken met bent. Contact met die papieren en vragen of zij bereid zijn om uw artikel af te drukken zou zijn, of op zoek bent naar andere artikelen over onderwerpen die je zou kunnen schrijven. De meeste eerste contacten zijn nooit gemaakt toen verstuurd via e-mail of fax. Editors krijgen vele faxen en e-mails en de meeste zullen degenen negeren van mensen die ze niet kennen.
  • Bereid een begeleidende brief en een monster van uw schrijven. Stuur deze brief en het monster van het schrijven om redacteur voor het eerste contact via de post (tenzij door de redacteur anders gevraagd).
  • Wees voorbereid op afwijzing. U kunt proberen te krijgen in 100 kranten en niet wordt toegelaten door een, maar het is ook mogelijk de eerste kan je jackpot. In totaal afwijzing is een gemeenschappelijk deel van schrijven. Als je niet wordt toegelaten, geef niet op. Blijf schrijven!
 • Steeds een columnist is iets wat je kunt leren om te doen op amateur-papier producties op school, voor een club of vereniging, of zelfs gewoon voor de lol maken een krant voor uw familie en vrienden om mee te beginnen. En als je wilt om je vaardigheden uit te breiden, kunt u beginnen met het verzenden van uw inspanningen in om echte kranten te zien of ze je werk zal worden afgedrukt (zie hierboven).
 • Denk buiten het plein bij het zoeken naar unieke invalshoeken om verhalen - uw liefde van woorden zou eigenlijk een grote hulp in zodat u lateraal denken, dus gebruik deze vaardigheid in uw voordeel!

Waarschuwingen

 • Er is een verschil tussen de vermelding van een advies en waarin staat wat die beledigend of onwaar. Wees ervan bewust dat uw lezers zullen verwachten serieus, onderzocht het werk en ze willen niet te lezen misbruik. Sterker nog, als je een reputatie voor het zijn vervelende in uw columns, je vindt het steeds moeilijker om goede contacten te krijgen en uw lezers zullen geen moeite hebben in struikelen je op als je dwalen en bij het nemen van een hap uit je als je ze irriteren.
 • Vermijd het draaien in een propaganda-instrument. Een journalist mag geen agenda's op professionele tijd te duwen, als professional, maar het deel ervan dat u wil blijven objectief en evenwichtig, bereid om het hele verhaal te communiceren, en niet. Dit betekent dat het gebruik van meerdere bronnen, het bewijs van de feiten die je staat, en direct toeschrijven bronnen waar ze openlijk spreken.
 • Vergeet niet uw laster wetten. Als je ze niet kent, leert ze meteen naar mogelijke juridische gevolgen te vermijden!
 • Uw lezers zijn slim; vaak slimmer dan jij. Vergeet niet dat ze zullen dingen onthouden en spot inconsistenties, slechte grammatica, gebreken in uw lijn van denken, en leugens. Handelen niet in een van deze arme vormen van journalistiek en uw lezers zullen waarderen uw goede rapportage.

Dingen die je nodig hebt

 • Het schrijven van instrumenten zoals computer
 • Onderzoek bronnen
 • Communicatieve vaardigheden